Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-03-28@17:51:59 GMT

توسعه قابل توجه روابط نظامی تهران- باکو

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۴۵۱۵

خرداد: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: روابط دفاعی و نظامی ایران و جمهوری آذربایجان به طور قابل توجهی توسعه خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، در دیدار سردار سرلشکر پاسدار "محمد باقری" و هیات همراه با "نوروز ممداف" نخست وزیر جمهوری آذربایجان طرفین در زمینه گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و نظامی گفت‌وگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست دو طرف سطح روابط کنونی دو کشور را متناسب با ظرفیت های موجود ندانستند و بر تلاش برای توسعه روابط تاکید کردند.

"نوروز ممداف" نخست وزیر جمهوری آذربایجان دراین دیدار از نتایج مذاکرات صورت گرفته در مورد همکاری های نظامی و دفاعی و توافقات بعمل آمده اظهار رضایت کرد و حمایت دولت جمهوری آذربایجان از اقدامات منجر به تحکیم روابط نظامی و دفاعی دو کشور را اعلام کرد.
سردار سرلشکر محمد حسین باقری در پایان سفر خود به باکو در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود ثبات و امنیت وآرامی در مرزهای دو کشور و همکاری های مجموعه مرزبانی دو طرف و همکاری و ارتباطات نزدیک و گسترده آنها گفت : روز به روز امنیت و ثبات این مرزها بیشتر می شود و این امنیت موجب رفت و آمد مطمئن مردم و همچنین توسعه مبادلات اقتصادی میان دو کشور می شود.
وی در بخشی دیگر از این مصاحبه خبری با اشاره به روند رو به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور در سال های اخیر با تصمیم رهبران دو کشور افزود : جمهوری آذربایجان برای دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران یک کشور همسایه، دوست و برادر محسوب می شود و این حد روابط به هیچ وجه کفایت نمی کند و روابط دو کشور بایستی به چندین برابر وضعیت فعلی افزایش یابد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توسعه و تکمیل دالان ریلی شمال - جنوب و دیگر راه های ارتباطی بین دو کشور را در توسعه روابط اقتصادی دو طرف موثر دانست و افزود با تکمیل این محورهای ارتباطی روابط اقتصادی هم توسعه پیدا می کند.
باقری افزود: تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان امری کاملا قطعی است و مسئله قره باغ و مسایل مربوط به اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان انشاالله با گفتگوهای دو طرف حل بشود و در هر صورت اشغال و ادامه اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان و آواره شدن مردم این سرزمین برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست.

وی گفت: امنیت و ثبات، آرامش و پیشرفت کشور همسایه جمهوری آذربایجان مایه خوشحالی ملت ایران است و امیدوارم که این ثبات و امنیت پایداری داشته باشد وجمهوری اسلامی ایران در جهت امنیت هرچه کامل تر جمهوری آذربایجان از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهد کرد.

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در ادامه افزود : توافق حقوقی درباره دریای خزر هم بین کشورهای ساحلی خزر از جمله جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران امضا شده است وما هیچ مشکل حقوقی در دریای خزر نداریم و در بخش نظامی هم نیروهای دریایی دو کشور رفت و آمد و تمرین های مشترک بیشتری با هم برگزار خواهند کرد. برچسب ها: محمد باقری ، ایران ، باکو

منبع: خرداد

کلیدواژه: محمد باقری ایران باکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری آذربایجان آمادگی دارد تا دیپلمات‌های خود را به ایران اعزام کند

محسن پاک آئین سفیر پیشین کشورمان در آذربایجان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره اولویت‌های ایران در سیاست خارجی در سال ۱۴۰۳ گفت: جمهوری اسلامی ایران باید همان راهبرد‌هایی که در ابتدای دولت سیزدهم در زمینه سیاست خارجی مطرح کرد را در سال آینده هم پیگیری کند، زیرا این راهبرد‌ها موفق بوده است و دولت در این سه سال مسیری را طی کرده است که باید ادامه‌دار باشد. این راهبرد‌ها در مرحله اول عبارتند از رویکرد نگاه به شرق که این راهبرد را از دو منظر می‌توان سنجید.

باید بر تعداد دوستان خود در جهان بیافزاییم

وی ادامه داد: اول اینکه از منظر جغرافیایی این رویکرد به این معناست که جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های شرق یعنی کشور‌های آسیایی اهمیت بیشتری می‌دهد و ارتباطات خود را با این منطقه بیشتر تقویت می‌کند. همچنین نگاه به شرق از منظر سیاسی به این مفهوم است که جمهوری اسلامی ایران با کشور‌هایی که در برابر سلطه گری غرب و یکجانبه گرایی غرب ایستادگی می‌کنند را به عنوان دوستان خود انتخاب کند و ارتباط خود را با این کشور‌ها تقویت کند؛ تا ایران بتواند در میان دوستان خود تنوع ایجاد کند هم در شرق جغرافیایی و هم در شرق سیاسی یعنی در آفریقا، آمریکای لاتین، شرق اروپا و .. می‌توانیم دوستان نزدیکی داشت باشیم و بر تعداد دوستان خود در جهان بیافزاییم و همکاری‌ها را دنبال کنیم. رویکرد بعدی هم رویکرد تقویت روابط با همسایگان است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هم فعال است  و همین رویکرد باعث شده تا بسیاری از اختلافات ما با کشور‌های همسایه از جمله عربستان، تاجیکستان و ترکمنستان کاهش یابد و برخی از سوتفاهماتی که بین ایران و جمهوری آذربایجان وجود داشت نیز رفع شود و امروز این جمهوری آمادگی این را دارد که مجددا دیپلمات‌های خود را به ایران اعزام کند.

هرچقدر بتوانیم کشور‌های اسلامی را به هم نزدیک کنیم، میتوانیم در سیاست خارجی موفق باشیم

پاک آئین افزود: همچنین ایجاد ارتباط با کشوری مانند روسیه که وسیعترین کشور همسایه ایران و عضو شورای امنیت است بسیار اهمیت دارد.  فعال شدن در اتحادیه‌هایی که عضو آنها هستیم مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا که امروز عضو آنها هستیم در سال آینده هم باید ادامه داشته باشد و باید به دنبال این باشیم که حداکثر استفاده را از حضور خود در این کشورها در زمینه مدیریت تحریم‌ها و مقاوم‌سازی اقتصادمان  ببریم. درحوزه ترانزیت هم ایران موقعیت بسیار خوبی دارد، کشور‌های آسیا می‌توانند با عبور از ایران به اروپا و آفریقا سفر کنند و کشور‌های عربی می‌توانند با عبور از ایران به قفقاز و آسیای مرکزی سفر کنند. به خصوص در حال حاضر که راه‌های روسیه به دلیل جنگ اوکراین و فشار اروپا تحریم است ما می‌توانیم از موقعیت مواصلاتی خود استفاده کنیم. همچنین بازار‌های خوب منطقه برای صادرات غیر نفتی ما بسیار مهم است که کماکان باید دیپلماسی اقتصادی ایران در این حوزه‌ها فعال باشند.  

سفیر پیشین کشورمان در آذربایجان خاطرنشان  کرد: همچنین در غرب آسیا با توجه به شواهدی که از شکست اسرائیل در جنگ مشهود است و دولت نتانیاهو هم در تلاویو و هم در سطح بین المللی مخالفان بسیاری دارد و با توجه به نسل کشی در غزه بی آبرو شده است و در میدان هم نتوانسته شعار شکست حماس و آزادی اسرا را به نتیجه برساند؛ لذا باید با کشور‌های محور مقاومت دوستی خود را تقویت کنیم و تلاش کنیم تا محور مقاومت تقویت شود و در عین حال با سایر کشور‌های عربی مانند عمان، قطر، عربستان و حتی امارات بتوانیم روابط خود را گسترش دهیم. هرچقدر که بتوانیم کشور‌های اسلامی را با هدف آزادی قدس شریف به هم نزدیک کنیم، می‌توانیم در سیاست خارجی موفق باشیم.  

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • عکس جنجالی سفیر ایران با مجری تلویزیون باکو
  • خون شهدا زمینه ساز اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران
  • عراق همچنان «خویشاوند» ایران / روابط تهران- بغداد در ۱۴۰۲
  • ایران و آذربایجان به سازش رسیدند؟
  • توصیه‌های امیرعبداللهیان به سفیر ایران در امارات
  • امیرعبداللهیان: سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی تحکیم روابط با همسایگان است
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • آمادگی ایران برای تقویت روابط با امارات
  • آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌ها با امارات
  • جمهوری آذربایجان آمادگی دارد تا دیپلمات‌های خود را به ایران اعزام کند