Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز پنجشنبه بیست و هفتم دی ماه در حاشیه برگزاری جشن صد سالگی هنرستان موسیقی تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره دلایل حذف جایزه «باربد» از فرآیند برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توسط ستاد برگزاری این دوره گفت: من در فضای برگزاری جشنواره موسیقی فجر بلکه در تمام جشنواره‌ها به مسیری که دبیرخانه آن جشنواره در حرکت است، احترام می‌گذارم و سعی می‌کنم دخالت‌های بنده در این مسیر دخالت‌های حداقلی باشد چرا که دوست ندارم که این مسیر با یک نگاه دستوری از بالا به پایین حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اما درباره حذف جایزه باربد استدلالی که دوستان داشتند این بود که جشنواره موسیقی فجر یک جشنواره غیررقابتی است. به عبارتی ما دو نوع جشنواره داریم؛ یکی رقابتی و یکی غیررقابتی. به هر حال تعریفی که دوستان دارند این است که فضای غیررقابتی بودن جشنواره باید حفظ شود و بخش رقابتی هم توسط بخش خصوصی انجام شود تا جشنواره موسیقی فجر درگیر فضای رقابتی نشود.

وزیر ارشاد در ادامه این اظهارات و در پاسخ به سئوال دیگری مبنی‌بر اینکه چرا موضوع غیررقابتی بودن فقط در جشنواره موسیقی فجر در نظر گرفته شده، افزود: من داوری در این موضوع ندارم اما دوستان با در نظر گرفتن این نکته که برخی جشنواره‌ها رقابتی و برخی از جشنواره‌ها غیررقابتی است، چنین تصمیمی را اتخاذ کرده‌اند. استدلال دوستان به‌طور اجمالی این بود که این جشنواره به‌عنوان جشنواره غیررقابتی حفظ شود و ماجرای رقابتی هم به بخش خصوصی واگذار شود. زیرا در هر گونه انتخاب، نوعی داوری وجود دارد که نباید سلیقه خاصی در داوری یک جشنواره دولتی لحاظ شود. البته من در این جا نظر خودم را نمی‌توانم ارائه دهم اما دوستان چنین استدلالی داشتند که درباره آن توضیح دادم.

گفت و گو های جدی با وزارت آموزش و پرورش

صالحی همچنین با اشاره به برگزاری جشن صد سالگی هنرستان موسیقی تهران و ارتباط آن برای ارتقای فضای آموزشی کشور در حوزه موسیقی گفت: به نظر می‌آید فضای آموزشی کشور باید مبنایی برای آینده موسیقی ایران باشد. ما باید بیش از آن چیزی که در شرایط فعلی قرار داریم حوزه آموزش را جدی بگیریم. اگر ما دنبال موسیقی قوی و ناب هستیم قطعا باید شرایط طوری برنامه‌ریزی شود که بتوانیم از پایه کارها را تقویت کنیم. سابقه‌ای که امروز با برگزاری جشن صد سالگی هنرستان موسیقی به ما ارائه شد، اعتباری به موسیقی کلاسیک و آموزشی ما داده است که حتما ما باید روی این اعتبار حساب کنیم و آن را دست کم نگیریم. به همین سبب اخیرا گفتگوهایی را با وزارت آموزش و پرورش اغاز کردیم تا اینکه هنرستان‌های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به عنوان یک پایگاه قابل توجه آموزش عالی بیشتر از اینها مورد توجه قرار گیرد. به طور حتم بخشی از هنر معاصر ایرانی مدیون هنرستان‌هایی است که برخی از آن‌ها با قدمت صد ساله و برخی نیز کمتر از صد سال میزبان اتفاقات بسیار ارزشمندی در حوزه هنر بوده‌اند.

وی افزود: متاسفانه به نظر می‌آید به دلیل پاره‌ای از ناهماهنگی‌هایی که بین ما و آموزش و پرورش وجود داشته و هنوز هم وجود دارد، نقطه‌های تلاقی خوبی برقرار نشده است. ما اخیرا در همین باب جلسه‌های مقدماتی و نامه‌نگاری‌هایی را آغاز کردیم تا در راستای یک نگاه هدفمند بتوانیم هنرستان‌های خودمان را به‌عنوان یک پایگاه جدی هنر ایرانی معرفی کنیم و امیدواریم گفتگوهایی که با وزارت آموزش و پرورش ایجاد شده فرصتی باشد تا هم ما و هم آنها توجه بیشتری به موضوع آموزش در هنرستان‌ها باشد.

فرصت‌های مجازی در حوزه موسیقی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات مالی که در حوزه آموزشی هنرستان‌ها وجود دارد، بیان کرد: شاید با آن چیزی که باید باشد فاصله داشته باشیم اما در عین حال با توجه به اینکه گردش مالی مناسبی را در حوزه موسیقی داریم و در نظر گرفتن این نکته که چنین گردشی در تمام حوزه‌ها وجود ندارد، ما باید به یک نکته توجه کنیم؛ اول اینکه گردش مالی موسیقی را ارتقا ببخشیم و بخش دیگر هم اینکه باید فرصت‌های متفاوت و متنوعی را در حوزه موسیقی ایجاد کنیم که هدف آن بالابردن گردش مالی باشد.

صالحی تأکید کرد: در این حوزه فرصت‌های مجازی وجود دارد که می‌توان از آنها به عنوان پردیس‌های مجازی موسیقی یاد کرد و گروه‌های موسیقی می‌توانند در این حوزه‌ها به فعالیت مشغول شوند.

کد خبر 4515997 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: جایزه باربد سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود

وزیر آموزش و پرورش از ساخت یک هزار هنرستان جدید در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آئین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد، این آئین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید و بر این اساس تا پنج سال آینده، یک هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد؛ این عدد الان ۳۹ درصد است.

وی افزود: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است؛ ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس این آئین نامه، ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد، معادل دو درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت‌های و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: تأسیس هنرستان وابسته به دستگاه‌ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آئین نامه دیده شده است و وزارت صمت مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است و وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل پنج هنرستان وابسته مبتنی بر طرفیت‌های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد، تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است، اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است؛ آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه ملی اوقات فراغت به زودی به دولت خواهد آمد.

کد خبر 747528

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • فرش خراسان شمالی قابلیت درخشش در سطح ملی را دارد
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان