Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرها از شهرهای مختلف سودان حاکیست اعتراص مردم به وضعیت بد اقتصادی ادامه دارد و مردم خواهان کناره گیری رئیس جمهور از قدرت هستند.

به گزارش مشرق، خبرها از کشور سودان حاکیست، مردم از یک ماه قبل در اعتراض به وضعیت گرانی و معیشتی به خیابان‌ها آمده‌اند و تظاهرات‌های گسترده‌ای را در شهرهای مختلف برگزار کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آخرین اخبار به دست آمده، افزایش قیمت نان و غلات، کاهش ارزش پول ملی و تورم شدید از دلایل اصلی اعتراض‌های مردمی در سودان است و در روزهای گذشته شعارها بیشتر علیه عمرالبشیر رئیس جمهور سودان بوده و تندتر شده است.

به گفته منابع میدانی، بیشترین اعتراض‌ها و تظاهرات علیه رئیس جمهور سودان در شهرهای مهم از جمله خارطوم (پایتخت) و ام درمان صورت گرفته است و مردم خواستار استعفای عمرالبشیر شده‌اند.

به گزارش مشرق، بخشی از معترضان در شهر خارطوم با خروج از مساجد، تظاهرات خود را آغاز می‌کنند و علیه مقامات دولتی به خصوص رئیس جمهور سودان شعار می‌دهند و خواهان کناره گیری وی از قدرت هستند.

گفته شده، گروه‌های معارض سودانی با برنامه ریزی های انجام شده درصدد هستند هر جمعه را به اسم و عنوان خاص اعتراضی نام گذاری کنند و تعداد بیشتری از مردم را به خیابان‌ها بکشانند و فشارها را علیه عمرالبشیر افزایش دهند.

همزمان با اعتراض‌های مردمی و گسترده‌شدن تظاهرات‌ها، نیروهای امنیتی و پلیس هم به خیابان‌ها آمده‌اند و با شلیک گاز اشک آور تلاش می‌کنند معترضان را در مناطق مختلف متفرق کنند.

به گزارش مشرق، یک ماه از تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف سودان می‌گذرد و آمار دقیق از تعداد کشته‌شدگان و مجروحان منتشر نشده است اما برخی منابع میدانی از جان باختن و زخمی شدند ۴۸ تن خبر داده‌اند.

براساس اطلاعات به دست آمده، شماری از تظاهرات‌کنندگان در شهر خارطوم تلاش کردند به سمت پارلمان حرکت کنند اما در نهایت با شلیک گاز اشک‌آور متفرق شدند و نیروهای امنیتی و پلیس هم خیابان‌های منتهی به مجلس را مسدود کردند.

نیروهای امنیتی به مقر یکی از احزاب معارض سودانی هجوم آوردند و چند تن از رهبران معارض را بازداشت کردند؛ در لیست دستگیر شدگان نام «فاروق ابوعیسی» رئیس ائتلاف تجمع ملی، «وجدی علاوه و هیثم تاج السر» از رهبران حزب البعث سودان دیده می‌شود.

به گفته منابع میدانی، اگرچه عمرالبشیر در جمع گروهی از طرفدارانش در پایتخت سخنرانی کرد تا در برابر معترضان قدرت نمایی کند اما در عین حال وی اعلام کرده که حاضر است از قدرت کنار برود و پست ریاست جمهوری را به ارتش این کشور تحویل دهد.

به گزارش مشرق، عمرالبشیر اعتراض‌ها را در شهرهای مختلف سودان سازماندهی شده دانسته و اعلان کرده که مواضع وی باعث شده تا برخی کشورهای منطقه برای حفظ منافع خود علیه او توطئه کنند و درصدد ساقط شدن دولت سودان برآیند.

۲۲ حزب معارض از عمرالبشیر درخواست کرده اند که تدابیر جدی و سریعی را برای حل بحران اقتصادی کشور اتخاذ کند و یکی از بندهای پیشنهادی آنان تشکیل یک مجلس انتقالی برای کنترل وضعیت است.

تظاهرات در شهرهای مختلف سودان به ویژه در شهر خارطوم از اواخر آذرماه امسال به اوج رسیده و در برخی مناطق هم حالت فوق العاده اعلام شده و برخی از دستگاه‌های دولتی و مدارس هم تعطیل شده اند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز بودجه 98 جام ملت های آسیا مرضیه هاشمی تحولات منطقه خارطوم سودان عمر البشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۶۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوضاع رژیم اسرائیل؛جنگ از بیرون و هرج‌ و مرج از داخل

به اعتقاد یک تحلیلگر صهیونیست، رژیم اشغالگر قدس با وضعیت بغرنج بی سابقه‌ای مواجه شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، یاهال زامیر در یادداشتی در روزنامه زامان اسرائیل نوشت: اسرائیل با اختلافات سیاسی حادی مواجه است، تا چند صباحی پیش این تصور وجود داشت که در زمان جنگ باعث شکل گیری وحدت و هم پوشانی می‌شود، هر اسرائیلی می‌داند که ما در زمان جنگ اختلافات و بهانه‌های خود را به کناری می‌گذاشتیم و تمام توان خود را برای دفاع از خود بسیج می‌کردیم، بعد از آغاز جنگ برای ما رخدادهای پیش از جنگ هیچ اهمیتی نداشت، اما جنگ شمشیرهای آهنین (جنگ غزه) این قاعده را از بین برده است.

در اینجا باید یادآور شوم که در ماه‌های جولای و اوت رخدادهای مربوط به کودتای قضایی گسل‌‌هایی را در داخل یگان‌های ارتش اسرائیل به وجود آوردند، از آن زمان به بعد ضعف نیروهای نظامی ما برای دشمنان اسرائیل هم کاملا هویدا شد.

در آن زمان سرتیپ ایپال گلعادی رئیس سابق شعبه برنامه ریزی راهبردی ارتش اسرائیل معنی و مفهوم این مسئله را تشریح کرده و گفته بود: از دیدگاه ائتلاف حاکم نیاز به انجام این کودتای قضایی توجیه خوبی حتی درباره خطر جنگ علیه دشمن قدرتمند خارجی هم محسوب می‌شود، این کار حتی باید به بهای تضعیف قدرت ما انجام شود، این روند ما را به این نقطه هم خواهد رساند و تلفات شدیدی به ما وارد خواهد کرد.

این دقیقا همان چیزی بود که ما در ماه‌های اخیر هم شاهد آن هستیم، از آن بدتر اینکه ما فقط با حماس جنگیدیم و حزب الله وارد صحنه جنگ نشده است.

اگر رویکرد و نگاه ائتلاف این چنین باشد این سئوال در اوج جنگ مطرح می‌شود که آیا کابینه، از جنگ برای تضعیف دموکراسی استفاده می‌کند؟ این یک‌‌ ایده ترسناک است، من مطمئن هستم هر اسرائیل که این پرسش را می‌خواند ترجیح می‌دهد که از ادامه مطالعه مطلب صرف نظر کرده و بعد از این حتی به این مسئله هم فکر نکند.

با این حال من باز هم یک گام به جلو می‌روم. زمانی که حماس حمله رعب انگیز خود را انجام و طوفانی عاطفی و ذهنی شدیدی در اسرائیل به راه انداخت، هدف اصلی و محوری‌اش آن بود ـ و هست ـ که دردی ویرانگر و مستمر و احساسی شوک آور را به ما وارد کرده و این تصور را در ناخودآگاه ما بازگرداند که قادر به کنترل سرنوشت ما هست، این البته سوای خشمی است که از ما داشته و انتقامی است که می‌خواست از ما بگیرد.

این طوفان هنوز به پایان نرسیده است، طوفان هفتم اکتبر به پایان نرسیده است، در ناخودآگاه جمعی ما هنوز در حال وزیدن است و تا به امروز هم ادامه دارد.

اما ظاهرا همه ما در این طوفان قرار نداریم.

مدت کوتاهی بعد از حمله حماس، مشخص شد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و متحدینش در ائتلاف هدف اصلی و بزرگشان یعنی تخریب دموکراسی را فراموش نکرده‌اند.

از دیدگاه نتانیاهو و ایتمار بن گویر، جنگ و شرایط شکل گرفته منجر به تفکیک مقاومت مدنی و سازمانی علیه آنها شده و فرصت نادری را برای پیشبرد کودتایشان فراهم کرده است، در اینجا حق داریم که این پرسش را مطرح کنیم که آیا نتانیاهو و بن گویر و آریه درعی فرصت تضمین شدن کابینه‌ای بدون رقیب را از دست خواهند داد؟

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: براساس برداشتی که من پیدا کرده ام، واقعیت جدیدی در سال گذشته در اسرائیل شکل گرفت اما حوادث جنگ باعث شد تا درک این تحول برای ما دشوار شود.

هدف نتانیاهو و بن گویر همچنان همان قبلی باقی مانده است، ائتلاف به دنبال مستحکم تر کردن جایگاه خود در قدرت است و در این راستا تلاش می‌کند تا قدرت صرفا در اختیار یک جریان سیاسی واحد قرار بگیرد، در واقع تلاش برای تحقق قدرت فراگیر و قدرت مطلق است.

ائتلاف نتانیاهو و بن گویر امروز خطرناک تر از دوره پیش از جنگ است یکی به این دلیل که امروز هواداران افراطی این جریان مسلح شده‌اند و دوم پدیدار شدن استفاده وحشیانه و ویرانگر از ارتش اسرائیل و نادیده گرفتن تلفات انسانی منجر به آن است.

زامیر که سابقه حضور به عنوان یکی از افسران عالی رتبه در یگان 8200 ارتش رژیم صهیونیستی راهم  دارد، در پایان آورده است، به طور خلاصه من معتقدم که ائتلاف حاکم به هرج و مرج عمومی نزدیک می‌شود، در این رابطه از سلاح و خشونت هم استفاده می‌کند، به نحوی که دیگر امکان دموکراسی یا انتخابات آزاد در اینجا وجود نداشته باشد، ما بیشتر از آنچه تصور می‌کنیم به این سناریو نزدیک هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قدرت نیروهای مسلح ایران در دنیا کم‌نظیر است
  • صدور سه هشدار هواشناسی برای شهرهای مختلف کشور
  • اذعان صهیونیست‌ها به ناکامی در ترور رهبران حماس و نجات اسرا
  • اذعان صهیونیست‌ها به ناکامی درترور رهبران حماس و نجات اسرا
  • چند خبر کوتاه از شهرهای مختلف خراسان رضوی
  • اوضاع رژیم اسرائیل؛جنگ از بیرون و هرج‌ و مرج از داخل
  • ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان
  • تظاهرات گسترده مردم مصر برای توقف جنگ علیه غزه
  • استقبال گسترده و کم نظیر علاقمندان از موزه بانک ملی ایران در ایام نوروز
  • مردمی کردن اقتصاد منجر به جلوگیری از فساد و رانت می‌شود