Web Analytics Made Easy - Statcounter

بدیهی است که بیماری سرطان مختص به یک گروه جنسیتی نیست و هم مردها و هم زن ها به آن مبتلا می شوند، اما بعضی از انواع سرطان هستند که احتمال ابتلا به آن ها در مردان بیشتر است. آگاهی از وجود ریسک سرطان و نشانه های احتمالی آن می تواند به شما کمک کند انتخاب های بهتری در مورد سبک زندگی خود داشته باشید و از سلامتی خود بهتر مراقبت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به تعدادی از شایع ترین انواع سرطان در مردان می پردازیم.به گزارش بلاغ،

۱- سرطان مری

بررسی ها از بیشتر بودن موارد ابتلا به سرطان مری در مردان در مقایسه با زنان حکایت دارد.

سرطان مری، مجرایی را تحت تأثیر قرار می دهد که مواد غذایی و مایعات را از دهان به سمت معده هدایت می کند. سلول های تشکیل دهنده ی دیواره ی مری از دو نوع هستند، به همین دلیل سرطان مری هم دو نوع است. مصرف دخانیات و افزایش سن، ریسک فاکتورهای این سرطان هستند و بخش عمده ای از مبتلایان به سرطان مری، بیشتر از ۵۵ سال سن دارند.

 

۲- سرطان کلیه

هر ساله مردان زیادی به سرطان کلیه مبتلا می شوند و بخش قابل توجهی از آن ها، بر اثر این بیماری از دنیا می روند.

کلیه ها دو اندامی هستند که در ناحیه ی کمر و در دو طرف بدن قرار گرفته اند و کار آن ها تولید ادرار و تصفیه ی فضولات بدن است. نشانه های سرطان کلیه عبارتند از ادرار خونی، احساس درد در ناحیه ی کمر یا پهلوها، تب مکرر و بی اشتهایی.

مصرف سیگار، چاقی و قرار گرفتن در معرض بعضی از انواع مواد شیمیایی مثل تریکلورواتیلن، می تواند ریسک ابتلا به سرطان کلیه را افزایش دهد.

۳- سرطان روده ی بزرگ

این سرطان در روده ی بزرگ یا راست روده به وجود می آید. راست روده بخش پایانی روده ی بزرگ است که آن را به مقعد ختم می کند.

این نوع سرطان معمولا از توده هایی غیر طبیعی به نام پولیپ به وجود می آید. البته همه ی پولیپ ها منجر به سرطان نمی شوند. نشانه های سرطان روده ی بزرگ عبارتند از مدفوع خونی، شکم درد یا کرامپ معده و کاهش بی دلیل وزن.

ابتلا به بیماری های التهابی روده مثل کرون یا کولیت زخمی، ریسک ابتلا به سرطان روده ی بزرگ را افزایش می دهد، به ویژه اگر چاق باشید، رژیم غذایی تان فیبر کم اما چربی زیادی داشته باشد و دخانیات یا الکل مصرف کنید.

سرطان روده ی بزرگ قابل درمان است، به ویژه اگر کار درمان آن زود شروع شود. بخش عمده ی موارد ابتلا به سرطان روده ی بزرگ، مربوط به افراد بالای ۵۰ سال است. به همین دلیل با بالا رفتن سن باید مرتباً برای عکسبرداری های پزشکی اقدام کنید.

۴- سرطان پروستات

پروستات یک غده است که کار آن کمک به تولید مایع منی در بدن مردان است و درست در زیر مثانه قرار دارد. نشانه های سرطان پروستات معمولا عبارتند از سخت شدن ادرار کردن، ادرار یا منی خونی، تکرر ادرار یا احساس درد در ناحیه ی پشت یا کفل.

سرطان پروستات  می تواند منشأ ژنتیکی هم داشته باشد.

معمولا بعد از ۴۰ سالگی باید انجام آزمایشات مربوطه را شروع کرد. پزشکان می توانند با استفاده از آزمایش ادرار یا معاینه ی راست روده، این بیماری را تشخیص دهد. این نوع از سرطان با عمل جراحی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی، قابل درمان است.

۵- سرطان پوست

بیشتر موارد ابتلا به سرطان پوست در اثر قرار گرفتن در معرض پرتوهای خورشید به وجود می آید. این سرطان انواع مختلفی دارد. ملانوم، کشنده ترین نوع سرطان پوست است و ریسک ابتلا به آن در مردان زیر ۴۹ سال بیشتر از دیگر انواع سرطان ها است.

۶- سرطان ریه

بخش عمده ی مرگ و میرهای ناشی از سرطان ریه به مصرف سیگار مربوط می شود. در حقیقت، احتمال ابتلا به این سرطان در افراد سیگاری ۱۵ تا ۳۰ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است. قرار گرفتن در معرض رادون، آزبست، دود موتورهای دیزلی و دود غیر مستقیم دخانیات هم می تواند ریسک این نوع از سرطان را بالا ببرد.

نشانه های سرطان ریه عبارتند از درد قفسه ی سینه، سرفه ای که خوب نمی شود، خس خس کردن سینه، سرفه های خونی و احساس همیشگی خستگی. با این حال، بیشتر افراد مبتلا به این سرطان تا زمانی که بیماری به مرحله ی پیشرفته نرسیده هیچ نشانه ی واضحی ندارند.

۷- سرطان مثانه

احتمال بروز سرطان مثانه در مردان، ۳ تا ۴ برابر بیشتر از زنان است.

بعضی از دانشمندان این تئوری را مطرح می کنند که احتمال ابتلا به سرطان مثانه در مردان به این دلیل بیشتر است که آن ها با احتمال بیشتری در معرض مواد سرطان زایی مثل دخانیات و مواد شیمیایی قرار می گیرند. ویژگی های ژنتیکی، ساختاری و هورمونی بدن هم می تواند در این مسأله نقش داشته باشد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۶۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها

نسیم بهنیافرد رئیس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد گفت: این مرکز با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص و با تجهیزات پیشرفته در زمینه تشخیص سرطان، آماده ارائه خدمات به مراجعان است. خدمات انجام شده در این مرکز با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمه‌های پایه و بسته‌های حمایتی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: شهروندان می‌توانند برای دریافت خدمات آموزشی و مشاوره، ویزیت و اقدامات تشخیصی (ماموگرافی، سونوگرافی، وکیوم بیوپسی، پاپ اسمیر، اندوسکوپی، کولونوسکوپی و …) به صورت مستقیم به مرکز مراجعه کنند یا اینکه از طریق مراکز بهداشتی تست‌های اولیه غربالگری را انجام داده تا در صورت نیاز به این مرکز ارجاع داده شوند.

بهنیافرد ادامه داد: همچنین مشاوره‌های تخصصی از جمله مشاوره تغذیه، درمان‌های حمایتی، تسکینی، لنفوتراپی و روانپزشکی و… در مرکز تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان شهید صدوقی به بیماران ارائه می‌گردد.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان گفت: خوشبختانه درباره سرطان‌هایی که در استان شایع است (سرطان روده بزرگ، پروستات، پستان، تیروئید، دهانه رحم و…) تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام وجود دارد که در مراحل اول امکان تشخیص سرطان و درمان به موقع آن را فراهم می‌آورد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان افزود: اگر سرطان در مراحل اول تشخیص داده شود و درمان‌های پیشرفته و به موقع جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی و.. صورت گیرد احتمال بقای عمر قابل قبول بیماران از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.

بهنیافرد خاطر نشان کرد: تغذیه ناسالم و چاقی، کم‌تحرکی، مصرف کم سبزیجات، مصرف الکل و دخانیات، مواجهه با امواج رادیو اکتیو و آلاینده‌های محیط (آب، خاک و هوای آلوده) و استرس از عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند.

وی ادامه داد: دو عامل دیگر از جمله افزایش سن و سوابق فامیلی مثبت (ژنتیک) هم از عومل مهم ابتلا به سرطان هستند که با توجه به اینکه اقدام موثری جهت کاهش نفوذ این دو عامل در بروز سرطان نمی‌توان انجام داد، تنها راه کاهش اثر این دو عامل در میزان مرگ و میر و ناتوانی‌های ناشی از بیماری سرطان انجام تست‌های غربالگری و اقدامات تشخیصی سرطان در مراحل اولیه می‌باشد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان به روند رو به رشد ابتلا به سرطان درایران و سایر کشور‌ها هم اشاره کرد و گفت: اگر چه میزان ابتلا به سرطان و سرعت رشد آن در استان یزد و کشورمان ایران بالاست و شیب تندی دارد ولی میزان ابتلا نسبت به بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکا کمتر است.

وی اظهار داشت: در کشور‌های توسعه یافته، با وجود افزایش و رشد میزان ابتلا به سرطان، نسبت مرگ و میر سرطان در این کشور‌ها با آموزش عوامل خطر و علائم هشدار دهنده و همچنین انجام تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان رو به کاهش است و میزان موفقیت در درمان و میانگین بقای عمر بیماران افزایش داشته است.

بهنیافر افزود: سرطان پروستات در استان یزد از سرطان پوست پیشی گرفته‌است و مقام اول کشوری را دارد. سرطان پستان در بانوان هم در استان مقام اول و در کشور نیز رتبه‌های اول و گاهاً دوم را داراست.

وی خاطرنشان ساخت: کارشناسان مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد از طریق ارائه خدمات مشاوره تلفنی در ساعات اداری پاسخگوی سوالات شهروندان هستند. شماره‌های ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۵ و ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۶ برای نوبت دهی و مشاوره تلفنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • مهمترین عامل مرگ و میر افراد بالای ۵۰ سال
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟