Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@21:44:08 GMT

اعتبارات ملی و استانی با عدالت توزیع شود

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۷۰۱۹

اعتبارات ملی و استانی با عدالت توزیع شود

کرمان - ایرنا - نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتبارات ملی و استانی باید با عدالت توزیع شود گفت: خدمت رسانی در شهرهای جنوبی کرمان که از تراکم بالایی برخوردار هستند نیازمند توجه ویژه است.

به گزارش ایرنا، احمد حمزه شامگاه پنجشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی جنوب کرمان که با حضور محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد افزود: وسعت زیاد منطقه جنوب کرمان، با جمعیت و تراکم بالا نیازمند توجه ویژه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: رشد جمعیت در منطقه جنوب کرمان، خیلی بالا است که این مهم ضرورت خدمات رسانی را افزایش می دهد.
حمزه با بیان اینکه باید بتوانیم فضای آموزشی مناسبی برای فرزندان جنوب کرمان ایجاد کنیم عنوان کرد: در پنج شهرستان این منطقه یکهزار مدرسه وجود دارد و 337 مدرسه فاقد سرویس بهداشتی، 220 مدرسه تخریبی، 190 مدرسه نیز فاقد انشعاب آب و برق و تعداد بسیار زیادی از مدارس هم فاقد سیستم گرمایشی است.
نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در خانه ملت اظهار داشت: پایین ترین شاخص ورزشی، متعلق به جنوب کرمان است و این مهم موجب ایجاد آسیب های اجتماعی می شود.
وی تصریح کرد: همچنین احیای قنوات و پرداخت مطالبات پیمانکاران طرح های آبیاری تحت فشار، از جمله خواسته های مردم منطقه جنوب کرمان است.
حمزه گفت: آب آشامیدنی حق اولیه مردم است در حالی که در بسیاری از مناطق این حوزه انتخابیه، مردم از آب و آرد برای پختن نان محروم هستند و امیدواریم بتوانیم تا پایان دولت دوازدهم این مشکل را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: در جنوب کرمان به پنج پست فوق تولید برق نیاز داریم زیرا بسیاری از وسایل برقی مردم مناطق محروم به دلیل افت ولتاژ می سوزند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: منطقه ویژه رودبار جنوب از اهمیت زیادی برخوردار است و برنامه ریزی شده، یک مجموعه پتروشیمی در این منطقه ایجاد شود لذا نیازمند تامین خوراک این پتروشیمی هستیم.
3029/7450/7429

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توزيع اعتبارات نماينده مجلس جنوب كرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳!

بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ روز‌های گذشته منتشر شد و با وجود اینکه انتظار می‌رفت برای شیر مدارس که یکی از مهمترین اقدامات دولت برای دانش آموزان در سال گذشته بود ردیف اختصاصی در نظر گرفته شود، اما از ردیف مستقل در لایحه بودجه خبری نشد.

به گزارش ایسنا، طرح توزیع شیر رایگان در مدارس آذرماه سال گذشته پس از ۱۰ سال توقف با دستور رئیس جمهور در کشور آغاز شد.

این طرح ابتدا در مدارس ابتدایی مناطق محروم با هدف ترویج فرهنگ مصرف شیر بین دانش آموزان، افزایش سطح سلامت دانش آموزان، تامین میان وعده مناسب غذایی برای دانش آموزان، افزایش اشتغال، تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ارتقای آگاهی، کاهش هزینه‌های درمانی جامعه، تامین زیرساخت‌های لازم برای دوره جوانی و میانسالی آغاز به کرد و سپس به مدارس ابتدایی کل کشور تسری یافت.

بر اساس آخرین اظهارات آموزش و پرورش، سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۸ نوبت توزیع شیر در مدارس صورت گرفت و قرار است ۱۵ نوبت دیگر نیز توزیع شود. آموزش و پروش همچنین اعلام آمادگی کرده است که اگر اعتبارات طرح تامین شود توزیع شیر رایگان در مدارس راهنمایی نیز اجرایی خواهد شد و حال سوال اینجاست که اعتبارات این طرح ملی و حائز اهمیت باید چگونه و از کجا تامین شود؟

بنابر نظر کارشناسان جواب این سوال کاملا مشخص است. یعنی، چون طرح ملی و سراسری است دولت باید اعتبارات مورد نیاز آن را از منابع خود تامین و در اختیار بخش اجرایی قرار دهد. یعنی دولت باید برای چنین طرح‌هایی ردیف مستقل در بودجه اختصاص دهد تا دستگاه‌های مجری دغدغه‌ای از بابت تامین اعتبار نداشته باشند. موضوعی که نه تنها برای بودجه ۱۴۰۳ در نظر گرفته نشده بلکه در سنوات قبل هم ردپایی از آن در بودجه دیده نشده و کارشناسان می‌گویند دلیل اصلی توقف طرح و عدم موفقیت آن از ۱۰ سال پیش هم همین بحث تامین اعتبار بوده است.

علت توقف طرح در سال‌های گذشته

حسین چمنی - کارشناس صنعت لبنیات - معتقد است که علت موفق نبودن طرح شیر مدارس در سال‌های قبل عدم تخصیص به موقع و کافی منابع مالی بوده است. اگر چه وی معتقد است مواردی، چون توزیع نامنظم با عدم توزیع شیر در برخی مدارس، نبود پیوست فرهنگی، رعایت نکردن استاندارد‌ها در شیر‌های توزیعی، توزیع استانی شیر مدارس، مشکلات تامین زنجیره سود برای توزیع و نگهداری شیر نیز در عدم موفقیت طرح نقش مهمی داشته است.

به گفته این کارشناس اصرار بر مناقصه شیر مدارس منجر به کاهش کیفیت شیر مدارس شد و در عین حال اصرار بر استانی کردن بودجه این طرح منجر به تاخیر در توزیع شیر مدارس شد به نحوی که سال تحصیلی گا‌ها در حال اتمام بود، اما هنوز وعده شیر توزیع نشده بود. اما استانی کردن بودجه طرح یعنی چه؟

استانی شدن بودجه طرح یعنی بودجه شیر مدارس زیرمجموعه بودجه آموزش و پرورش در هر استان قرار می‌گیرد و هر استانی مسئول تامین شیر مورد نیاز مدارس خود از کارخانجات موجود در استان می‌شود. یعنی اگر در استانی کارخانه‌ای نباشد که شیر مورد نیاز مدارس را تامین کند امکان تامین شیر از استان دیگر وجود ندارد. حال اگر بودجه طرح شیر رایگان مدارس متمرکز شود و استانی نباشد هر استان می‌تواند استان‌های همجوار و معین خود را پوشش دهد که در نتیجه کل کشور از اثرات این طرح بهره‌مند خواهند شد.

برخی از کارشناسان معتقدند چنین طرح‌هایی به بودجه‌ای زیادی نیاز دارد که شاید برای دولت تامین آن مقدور نباشد و یا در اولویت قرار نگیرد، حال سوال اینجاست که دولت برای تامین این میزان اعتبار چه اقداماتی می‌تواند انجام دهد؟

میر اسلام تیموری_رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی می‌گوید پیشنهاد کردیم برای سال تحصیلی آینده از همان خرداد ماه برای اجرای شیر مدارس تمهیدات لازم آغاز شود و دیگر اینکه برای تداوم و تثبیت اجرای شیر مدارس و تامین به موقع اعتبار آن، در بودجه سال آتی محل تامین بودجه شیر مدارس از محل مالیات بر ارزش افزوده کارخانه‌های لبنی به‌خصوص کارخانه‌هایی که در این طرح مشارکت می‌کنند، باشد.

تیموری توضیح داد که برآورد‌ها نشان می‌دهد مالیات بر ارزش افزوده کارخانه‌های لبنی چیزی بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان است که اگر این منابع به شیر مدارس اختصاص یابد، می‌تواند به جای ۳۵ نوبت در ۷۰ نوبت آن هم برای ۱۶ میلیون دانش آموز هم در مقطع ابتدایی و هم در مقطع متوسطه و هم در کلیه مدارس اعم از دولتی و غیر دولتی کافی باشد.

محمدرضا بنی طبا- سخنگوی این انجمن - نیز پیشنهاد کرد که اگر دولت با محدودیت منابع در این بخش مواجه است صنایع لبنی آمادگی دارند که از محل ارزش افزوده این شرکت‌ها شیر با کمترین حاشیه سود تولید در مدارس به صورت رایگان توزیع کنند.

دیگر خبرها

  • مطالعات جدید برای ایجاد توازن میان مناطق غنی و فقیر درون استان ها / شاخص های توسعه درون استان‌ها نامتعادل توزیع شده اند
  • ۶۰ درصد اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافته است
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳ !
  • اعزام تجهیزات بالگردی، ادوات مهندسی و خودروهای امدادی به مناطق سیل‌زده‌ جنوب شرق کشور
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳!
  • استاندار کرمان: سیل جنوب استان تلفات جانی نداشت
  • هشدار قرمز هواشناسی در جنوب کرمان بدون تلفات جانی/ سیل امسال خسارت کمتری داشته است 
  • نجات كليه افراد مفقود شده در اثر سیلاب‌های جنوب کرمان
  • پیگیری استاندار کرمان برای بازگشایی ۲ پل در جنوب کرمان
  • مفقود شدن ۳ نفر از منطقه عشایر نشین عنبرآباد در اثر سيل