Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصلب شرایین یا آترواسکلروز به حالتی گفته می‌شود که پلاک ها به تدریج در دیواره داخلی سرخرگ‌ها تشکیل شده و باعث تنگی و سفت شدن عروق خونی شوند. موادی که باعث تشکیل پلاک ها در دیواره سرخرگ‌ها می‌شوند شامل مواد چربی، مواد زائد سلولی، ‌کلسیم، کلسترول و فیبرین هستند.به گزارش بلاغ،در تصلب‌ شرایین، رسوباتی‌ به‌ نام‌ پلاک‌ در دیواره‌ رگ هایی‌ که‌ خون‌ حاوی‌ اکسیژن‌ و سایر مواد مغذی‌ را از قلب‌ به‌ سایر بخش های‌ بدن‌ می‌برند، تشکیل‌ می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آترواسکلروز می‌تواند باعث‌ آسیب‌ کلیوی‌، کاهش‌ خون‌رسانی‌ به‌ مغز و اندام ها، و بیماری‌ رگ های‌ قلبی‌ شود.

آترواسکلروز یکی‌ از علل‌ عمده‌ سکته‌ مغزی‌ و قلبی‌ است‌.

علایم‌

 

معمولا فرد مبتلا به تصلب شرایین از مشکل خود بی اطلاع است، چون این عارضه هیچ علائمی ندارد. علائم بارز این عارضه زمانی آشکار می‌شوند که بیماری به شدت پیشرفت کرده و جریان خون به قلب، محدود می‌شود.

در این وضعیت به دلیل آنکه قلب بر اثر مسدود شدن جریان خون، اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند، مشکلاتی چون درد قفسه سینه یا حمله قلبی بروز می‌کند.

در برخی افراد ممکن است علائم ابتدایی نظیر تنگی نفس، نامنظم شدن ضربان قلب، ضعف، سرگیجه، حالت تهوع یا تعریق زیاد بروز کند.

 عوامل خطر

- افزایش کلسترول بد خون (LDL)

- استعمال سیگار

- فشار خون بالا

- چاقی

- دیابت

- سابقه خانوادگی ابتلا به حمله قلبی یا بیماری‌های قلبی و کرونری تا قبل از سن ۵۵ سالگی

- بی تحرکی بدن

- پایین بودن سطح کلسترول خوب (HDL)

- سن‌ بالای‌ ۶۰ سال‌

- جنس‌ مذکر

- استرس‌

- تغذیه‌ نامناسب‌ و خوردن‌ زیاد غذاهای چرب

علل‌

تکه‌های‌ بافت‌ چربی‌دار، که‌ حاوی‌ کلسترول‌ بد هستند و به‌ دیواره‌ سرخرگ‌ آسیب می‌رسانند، اغلب‌ در محل‌ اتصال‌ و انشعاب‌ سرخرگ ها رسوب‌ می‌کنند.

تشکیل‌ این‌ رسوبات‌ شاید حتی‌ در اوایل‌ جوانی‌ آغاز شود.

بافت‌ پوشاننده‌ دیواره‌ داخلی‌ سرخرگ‌ در این‌ نقاط‌ اتصال‌ و انشعاب‌، مواد چربی‌ موجود در خون‌ را به‌ دام‌ می‌افکند.

با تجمع‌ مواد چربی‌، انعطاف‌پذیری‌ سرخرگ‌ کم‌ و فضای‌ داخلی‌ آن‌ تنگ‌تر می‌شود. در نتیجه‌ جریان‌ خون‌ مشکل‌ پیدا می‌کند.

از طرفی‌ این‌ رسوبات‌ ممکن‌ است‌ شکاف‌ بردارند یا پاره‌ شوند و روی‌ آنها لخته‌ خونی‌ تشکیل‌ شود که‌ در نتیجه‌، رگ‌ مسدود می‌شود.

عوارض

سکته‌ قلبی، سکته‌ مغزی‌، آنژین‌ صدری‌، بیماری های‌ کلیه، نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ و مرگ‌ ناگهانی‌ از عوارض‌ احتمالی‌ این بیماری هستند.

پیشگیری‌

متخصصان علوم پزشکی به این توافق رسیده‌اند که بهترین راهکار برای پیشگیری از تصلب شرایین، آموزش اولیه است.

این آموزش باید از دوران کودکی آغاز شود و تا دوران نوجوانی ادامه یابد تا آموخته‌های آن به عادات سالم در طول زندگی انسان تبدیل شوند.

آموزش رژیم غذایی مناسب در سنین پایین به همراه درک اهمیت فعالیت بدنی و ورزش کردن به طور دائمی، در کاهش خطر بروز تصلب شرائین تاثیر بسزایی دارد.

- ترک‌ سیگار

- رژیم‌ غذایی‌ کم چرب و پر از میوه و سبزی داشته باشید.

- به طور منظم‌ ورزش‌ کنید.

- حتی‌المقدور استرس‌ را کاهش‌ دهید و به‌ سطح‌ قابل‌ کنترل‌ برسانید.

- اگر دیابت‌ یا فشار خون‌ بالا دارید، برنامه‌ درمانی‌ مربوطه‌ را به‌ دقت‌ رعایت‌ کنید.

 تشخیص

آزمایشات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ موارد زیر باشد: نوار قلب‌، تست‌ ورزش‌، آزمایش‌ خون‌ از نظر کلسترول‌ کلی‌، خوب‌ و بد، قندخون‌، و نیز عکسبرداری‌ از قفسه‌ سینه‌ و عروق.‌

درمان‌

زمانی که آسیب ناشی از تصلب شرائین به بدن وارد شود، داروها می‌توانند برخی از علائم آن را تسکین دهند، اما نمی‌توانند آسیب وارد شده را برطرف کنند.

در این وضعیت معمولا انجام جراحی بای‌پس سرخرگ کرونری، آنژیوپلاستی و جایگزینی استنت برای برداشتن پلاک تشکیل شده، ضروری است.

در تحقیقاتی مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ پایین‌ آوردن‌ سطح‌ کلسترول‌ در کسانی‌ که‌ کلسترول‌ خونشان‌ بالا است‌، می‌تواند طول‌ عمر را افزایش‌ دهد.

اگر شما علایم‌ یک‌ اختلال‌ ناشی‌ از آترواسکلروز را دارید، و رژیم‌ غذایی‌ و ورزش‌ در کاهش‌ کلسترول‌ مۆثر واقع‌ نشده‌ باشند، شاید برای‌ شما داروهای‌ ضدچربی‌ تجویز شود.

برای‌ درمان‌ مشکلات‌ همراه‌ آترواسکلروز (مثلا فشار خون‌ بالا، یا بی‌نظمی‌ ضربان‌ قلب‌) ممکن‌ است‌ تجویز داروهای‌ دیگر ضروری‌ باشد.

در برخی‌ دیگر از تحقیقات‌ مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ آسپیرین‌ و ویتامین‌ E‌ ممکن‌ است‌ خطر سکته‌ قلبی‌ را کاهش‌ دهند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص بیماری مرگبار از روی دست‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

 این بیماری، معمولا هیچ علامتی ندارد و برای تشخیص تایید شده، نیاز به آزمایش دارد، اما با ابتلا به آن، برخی از افراد ممکن است متوجه تغییراتی در دست، مچ پا یا چشم خود شوند.

به نقل از هلث، بیماری خطرناکی که معمولا هیچ علامتی ندارد با ایجاد علائم قابل مشاهده روی دست‌های شما قابل شناسایی است. تنها راهی که می‌توانید بفهمید کلسترول بالا دارید، انجام آزمایش است، اما کارشناسان می‌گویند که نشانه‌ای از این وضعیت روی دستان شما نیز ظاهر می‌شود.

کلسترول بالا می تواند به معنای داشتن شریان‌های باریک باشد که می‌تواند منجر به لخته شدن خون، حملات قلبی و سکته شود.

بنیاد قلب بریتانیا (BHF) اعلام کرد که عارضه جانبی کلسترول بالا می‌تواند در دستان فرد ظاهر شود. معمولا هیچ علامتی از کلسترول بالا وجود ندارد اما اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به حمله قلبی و سکته شود. کلسترول بالا، اغلب عامل خطر پنهان است به این معنی که می‌تواند بدون اینکه بدانیم عامل خطر سلامتی ما باشد و برای مقابله با آن زمان را از دست خواهیم داد. به همین دلیل، بسیار مهم است که سطح کلسترول خود را بررسی کنیم.

با این حال، اگر شما مبتلا به کلسترول خونی خانوادگی هستید، ممکن است علائم قابل مشاهده را داشته باشید که شامل وضعیتی به نام تاندون گزانتوماست که می‌تواند باعث ایجاد توده‌ها در بند انگشتان شما شود.

گزانتوما، ضایعه پوستی است که در اثر تجمع چربی در زیر پوست ایجاد می‌شود و ممکن است صاف و به رنگ پوست معمولی مشاهده شوند، همچنین می‌توانند روی تاندون آشیل ظاهر شوند.

متخصصان پوست توضیح دادند: گزانتوم تاندون (گزانتوم تاندون) ندول‌های زیر جلدی است که به آرامی بزرگ می‌شوند و معمولا به تاندون آشیل یا تاندون‌ها روی بند انگشتان متصل می‌شوند. آنها صاف، محکم و قابل لمس و متحرک هستند. رنگ پوست روی آن طبیعی است.

گزانتوم تاندون بیشتر با کلسترول خونی خانوادگی همراه است، اما در زانتوماتوز سربروتندینوس و سیتوسترولمی نیز دیده می‌شود.

سایر علائم قابل مشاهده کلسترول بالا عبارتند از گزانتلاسما (چربی پلک) در اطراف چشم که توده‌های کوچک و زرد رنگ کلسترول در نزدیکی گوشه داخلی چشم شما خواهند بود.

اگر متوجه شدید که گزانتلاسما دارید، باید با پزشک عمومی خود صحبت کنید. آنها ممکن است آزمایشی برای بررسی سطح کلسترول شما انجام دهند.

پزشکان همچنین ممکن است برخی از تغییرات در شیوه زندگی را که می‌توانید انجام دهید که کلسترول شما را کاهش می‌دهد، توضیح دهند.

تغییرات در شیوه زندگی شامل کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده، ورزش بیشتر و ترک سیگار است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • نکاتی که باید در مورد کلسترول بدانید/ اینفوگرافیک
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • چه زمانی باید کلسترول خون کودک را اندازه‌گیری کرد؟ (فیلم)
  • ببینید | دشمن خونی
  • تمساح خونی چه چیز را می‌بلعد
  • فروش ۱۴۷ میلیارد تومان سینما‌ها در فروردین
  • توصیه‌هایی برای بهبود کلسترول
  • تشخیص بیماری مرگبار از روی دست‌ها
  • تشخیص یک بیماری از روی دست‌ها