Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: این روزها اقتصاد کشور و مردم گرفتار مشکلات عدیده هستند ولی برخی مسئولان با دادن آدرس‌های غلط درپی ترویج این نظر هستند که مشکلاتی که در سال جاری گریبانگیر اقتصاد کشور شده است، نتیجه تحریم‌های آمریکا بوده و سوء مدیریت مسئولان نقش حداقلی دارد، این در حالی است که بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور و مردم، هیچ ربطی به تحریم ندارد یا کمترین اثر را از تحریم می‌بیند، از جمله گرانی شدید مسکن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی قیمت مسکن در یکسال منتهی به آذرماه امسال به طور متوسط 90 درصد افزایش یافته است.  

اما آیا بخش مسکن به دلیل تحریم‌ها دچار افزایش قیمت شده است یا دلیل آن بی کفایتی مسئولان و سیاست های غلط اقتصادی است؟

یک کارشناس اقتصاد در این‌باره می‌گوید: در علم فیزیک بحثی به نام لوله‌های مرتبط وجود دارد، در این مبحث بسته به این که لوله عریض باشد یا ارتفاع آن تغییر کند اگر از یک منبع آب به لوله‌ها هدایت شود سطح آب در همه لوله یکسان است. این بحث در اقتصاد مصداق دارد یعنی سود در بازار کالا، پول، بازار سرمایه و بازارهای متفاوت اقتصادی دیگر در میان مدت و بلند مدت یکسان خواهد بود.

هادی حق‌شناس در این‌باره به مثالی اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه اگر به قیمت ارز در سال‌های 60، 70 یا 80 و نرخ‌های امروز نگاه کنیم می‌بینیم که به اندازه قیمت سکه یا طلا رشد داشته است. اگر ارز N برابر شده، صمت سکه نیز همان N برابر شده است.

وی بیان کرد: این در حالی است که قیمت مسکن در چند سال گذشته یعنی از اوایل سال 93 تا اواخر سال 96 متناسب با نرخ تورم رشد نکرد. در واقع رشد قیمت مسکن در سال‌جاری که از زمستان سال گذشته آغاز شد متناسب با تجمیع تورم طی سال 92 تا پایان سال 96 بوده است.

وی با تاکید بر این‌که در اقتصاد ایران وقتی قیمت‌ها طبق روال طبیعی رشد نمی‌کنند زمانیکه رشد آنها شروع می‌شود جهش قیمت روی می‌دهد، تصریح کرد:‌ نرخ  ارز از سال 92 تا نیمه اول 96 زیر 4000 تومان بود، اما به یکباره تا 20 هزار تومان هم رسید اما  پس از آن کاهش و حول و حوش 10 تا 12 هزار تومان بوده است.

وی ادامه داد: در اقتصاد نمی‌توان جلوی رشد قیمت‌ها را گرفت وقتی تورم غیرقابل پیش بینی است و تا زمانیکه در اقتصاد تورم‌های دو رقمی داریم یقینا افزایش قیمت هم خواهیم داشت.

کارشناس اقتصاد با یادآوری این‌که اقتصاد ایران سال‌های طولانی است که تورم‌های دو رقمی تجربه کرده و امسال هم همین‌گونه است، اظهار کرد:‌ بر این اساس افزایش قیمت‌ها طبیعی خواهد بود. مسکن هم از این موضوع مستثنا نیست، ضمن این‌که باید این نکته مهم را نیز مد نظر قرار داد که طی سه، چهار سال اخیر عرضه مسکن دچار اختلال شده است. واحدهای مسکونی که از نیمه دوم سال گذشته تا ماه‌های اخیر فروخته شده، باقیمانده واحدهایی است که چند سال گذشته ساخته شده بودند.

وی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر این بخش نیز گفت:‌ تحریم اثری بر مسکن نداشته و ندارد، جهش قیمت مسکن به دلایلی که به آنها اشاره شد از نیمه دوم سال قبل آغاز شد.       
 
از سال 92 با روی کار آمدن عباس آخوندی به‌عنوان وزیر راه و شهرسازی سیاست‌های دولت در بخش مسکن دچار انحراف شد. وزیر مستعفی به دلیل نوع نگاه خاصی که داشت اقدام به افزایش وام خرید مسکن در بازار کرد. اصرار بر این برنامه و کم توجهی به سمت عرضه باعث بر هم خوردن بیش از پیش عرضه و تقاضا در بازار مسکن شد. به این ترتیب طی سال‌های 92 تا نیمه نخست امسال حجم ساخت و سازها به شدت کاهش یافت که اثرات منفی آن از زمستان سال گذشته گریبان این بخش را گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والیبالیست‌های ایرانی ۳۰۰ درصد گران شدند!

به گزارش "ورزش سه"، اگر بحث فوتبال را جدا کنیم، والیبال در سال‌های اخیر اقبال فوق‌العاده‌ای از سمت مردم داشته و به یکی از پرطرفدارترین رشته‌های ورزشی تبدیل شده است. درخشش این رشته ورزشی در عرصه ملی باعث شدکه لیگ والیبال نیز با جذابیت متفاوتی نسبت به سال‌های دورتر دنبال شود.

همین بالا رفتن کیفیت و حساسیت لیگ برتر والیبال که البته آن‌هم دوباره در دو سه فصل اخیر با کاهش ملموسی مواجه شده این نتیجه را به همراه داشته که رقم درخواستی و دریافتی بازیکنان این رشته ورزشی نیز با افزایش قابل توجهی مواجه شود.

با این حال به نظر می‌رسد امسال شرایط به شکل متفاوت و عجیبی در این زمینه دنبال خواهد شد. شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی بازیکنان برای عقد قرارداد با باشگاه ها پیشنهاداتی نجومی را ارائه داده‌اند و حتی نسبت به دریافتی فصل گذشته خود افزایش ۳۰۰ درصدی طلب می‌کنند.

در واقع می‌توان گفت که مثلاً یک ملی پوش والیبال دیگر حاضر نیست با مبلغی زیر ۵ یا ۶ میلیارد تومان با تیمی قرارداد ببندد. اگرچه شاید حق هر بازیکنی است که به مسائل مالی فکر کند و از این بابت دغدغه‌مند باشد اما باید به این نکته هم توجه داشت که باشگاه‌های والیبال بر خلاف فوتبال درآمد محدودی دارند. حالا باید دید که در نهایت این چالش جدید والیبال ایران چگونه برطرف خواهد شد؛ بازیکنان از مواضع خود تا حدودی کوتاه خواهند آمد یا باشگاه‌ها راضی به پرداخت دستمزد درخواستی آنها می‌شوند.

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • والیبالیست‌های ایرانی ۳۰۰ درصد گران شدند!
  • خانه‌دار شدن کابوس جوانان بیجار/نفس مستاجران به شماره افتاد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد