Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، قرار گرفتن کاغذ در لیست کالاهای اساسی و بیان تخصیص ارز دولتی برای واردات این محصول به کشور این روزها نه تنها گرهی از کلاف پیچیده آن باز نکرده است که روزبه روز و با افزایش قیمت کاغذ به سردرگمی ناشران افزوده است.

مساله‌اما از جایی شروع می‌شود که با وجود قرارگرفتن کاغذ در لیست اقلام ضروری که به درخواست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت پذیرفته است، ارز تخصیص یافته برای واردات کاغذ به گونه‌ای است که واردکنندگان این محصول عملا فعالیت تجاری خود را قفل شده و غیرقابل انجام می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه محمد حسین متولی از ناشران و واردکنندگان کاغذ به کشور به خبرنگار مهر می‌گوید: ماغذ در حال حاضر در لیست کالاهای تحت حمایت و در ردیف کالاهای ضروری قرار دارد اما دریافت ارز برای واردات آن مشمول کاغذی بازی و بروکراسی بسیار زیادی است. بعد از این مساله هم بانک مرکزی می‌گوید برای واردات کاغذ تنها روبل روسیه، لیرترکیه و روپیه هندوستان قابل تخصیص ایت و این ارزها در مقصد و در بانکی برای واردات به شما تخصیص می‌یابد و شما نیز حق تبدیل آن به ارز دیگری را ندارید. 

وی ادامه داد: بسیاری از کاغذهای مصرفی در ایران از جمله کاغذ بالکی که مورد استفاده ناشران است منشا اروپایی دارد و این ارزها در اروپا به کار واردکننده نمی‌آید. خود من الان شش ماه است که به خاطر این معضل یک محموله 500 تنی کاغذ بالک را نتوانسته‌ام به ایران برسانم. از سوی دیگر کشورهای شرقی نیز این روزها با اطلاع از اوضاع ایران مبدا مطمئنی برای واردات به شمار نمی‌روند. این کشورها اولا حاضر به مبادله تجاری از طریق Lc با ایران نیستند و بسیار پیش آمده که در حین مبادله زیر همه چیز زده‌اند و خواستار مبالغ بیشتری شده‌اند

متولی در ادامه به این مساله نیز اشاره می‌کند که بانک مرکزی اولیوت تخصیص ارزهای دیگر را برای واردات دارو و اقلام غذایی قرار داده است.

این فعال حوزه نشر در ادامه با اشاره به اینکه دولت و وزارت ارشاد باید سریعتر به فکر خروج کاغذ از لیست کالاهای مورد حمایت و در اولویت و تخصیص ارز نیمایی به آن باشند گفت: وزارت ارشاد از این مساله بیم دارد که با این اقدام قیمت کاغذ بسیار گران شود و اوضاع از کنترلش خارج شود.

وی در ادامه با اشاره به متقاضیان واردات کاغذ و ماجرای پرونده‌های کارگروه کاغذ که پس از حضور در وزارت صنعت دارای ریزش زیادی می‌شوند نیز گفت: برخی از افراد بدون اطلاع از شرایط واردات کاغذ وارد این عرصه شدند. نه سرمایه داشتند و نه سابقه و نه حتی کارت بازرگانی. طبیعی است که پرونده و درخواست آنها تایید نشود

متولی در ادامه به این مساله اشاره کرد که راه برای حل این مشکل در شراط فعلی از طریق برخی صرافی‌ها مهیاست اما این مساله قیمت تمام شده برای واردات را تا پانزده درصد بالا می‌برد و پس از واردات کالا به دلیل اینکه سازمان حمایت بدون درنظر گرفتن این هزینه اضافی قیمت گذاری را انجام می‌دهد، وارد کننده تنها با ضرر روبرو می‌شود. به همین خاطر به نظر می‌رسد این مساله تنها با خروج کاغذ از لیست کالاهای ضروری و اجازه تامین ارز برای واردات آن از طریق سامانه نیمایی حل بشود. این کار هم تنها با خواست و اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند آغاز شود.

کد خبر 4515785 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: ارز بازار کاغذ بانک مرکزی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۸۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند. 

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه
  • چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات
  • تخصیص ارز محموله‌های برنج در انتظار تأیید بانک مرکزی
  • بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد
  • بازار برنج؛ از چالش تخصیص تا افزایش قیمت داخلی