Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@22:40:50 GMT

تولید نفت اوپک در سال ۲۰۱۹ به کدام سمت می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۹۷۷۷

  فرارو- تولید نفت کشورهای اوپک از ماه دسامبر، ۷۵۱ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده است و به ۳۱.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.

به گزارش فرارو، در این میان نفت عربستان سعودی، ۴۶۸ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۱۰ میلیون و نیم بشکه به صورت روزانه تقلیل پیدا کرده است.گفته می‌شود، تولید نفت اوپک، در ماه دسامبر به این علت که عربستان سعودی تولید نفت خود را بیش از حد انتظار کاهش داده، سقوط کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کاهش، بیانگر توافق اوپک با ده کشور نفتی دیگر است تا همگی میزان تولید نفت خود را از ابتدای ژانویه سال جدید کاهش دهند.

پیش از آغاز سال جدید، از ماه دسامبر اوپک تولیدات نفتی خود را به میزان قابل توجهی کاهش داد. در اصل، یک ماه پیش از آغاز سیگنال‌های صعودی بازار انرژی، تولید‌کنندگان اوپک تصمیم به آغاز دور جدیدی از فعالیت‌های خود مبنی بر کاهش تولید نفت را گرفتند.

به این ترتیب از ماه گذشته، اوپک قراردادی را با روسیه و نه کشور نفتی دیگر امضا کرد که به موجب آن، از ابتدای ژانویه تولیدات نفتی خود را به ۱.۲ میلیون بشکه در روز برسانند.

قیمت نفت در سه ماهه اخر سال ۲۰۱۸ سقوط کرد و به همین خاطر اتحادیه اوپک تصمیم گرفت تا از این طریق، با جلوگیری از عرضه بیش از تقاضا در حوزه نفتی، از کاهش قیمت نفت خام در سال جدید جلوگیری به عمل آورد.    ۱۴ کشور نفتی عضو اوپک با توافق شکل گرفته در ماه دسامبر، موافقت کردند و به همین خاطر است که تولید روزانه نفت با کاهش ۷۵۱ هزار بشکه‌ای، به روزانه ۳۱.۶ میلیون بشکه رسیده است. این میزان از تولید، در گزارش ماهانه اوپک از میزان فعالیت‌های نفتی اش برای سال جدید آورده شده است.

عربستان سعودی پیش از این به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده نفتی اوپک محسوب می‌شد و با اقدام خود در راستای کاهش تولیدات نفتی، عامل اصلی کاهش تولیدات نفتی سایر کشور‌های دیگر بوده است.

داده‌های ارائه شده از میزان فعالیت نفتی عربستان در سال جدید حاکی از کاهش ۴۵۰ هزار بشکه‌ای تولیدات نفت این کشور بوده است. هنگامی که اوپک از توافق شکل گرفته مبنی بر کاهش تولید نفت خبر داد، وزیر انرژی عربستان سعودی با بیان اینکه میزان بشکه‌های نفتی این کشور تا پیش از دسامبر سال گذشته، بالغ بر ۱۱.۱ میلیون بشکه نفت می‌شد بیان کرد: « تصمیم گرفته‌ایم تا این میزان را به ۱۰.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهیم.»
جدا از موضوع عربستان، گفته می‌شود که کاهش عرضه نفت، به دلیل اختلال در صادرات نفتی ایران و لیبی نیز صورت گرفته است.

در ماه دسامبر میزان تولیدات لیبی با ۱۷۲ هزار بشکه کاهش به میزان ۹۲۸ هزار بشکه در روز رسید و این اقدام پس از آن صورت گرفت که معترضین و کارگران نفتی این کشور به نشانه اعتراض، بزرگ‌ترین میدان نفتی آن معروف به «الشراره» را گرفتند.

علاوه بر این میزان تولید نفت در ایران نیز با ۱۵۹ هزار بشکه کاهش، فقط به زیر ۲.۸ میلیون بشکه در روز رسید و این میزان کاهش صادرات نفت به دلیل این بود که کشور ایران در دومین ماهی وارد می‌شد که امریکا تحریم‌های اقتصادی خود علیه این کشور را اعمال می‌کرد و در این حوزه موانع سنگینی بر سر راه نفت ایران قرار داد. به این خاطر بود که ایران در سال جدید، از قرار گرفتن در ردیف سومین کشور بزرگ تولید کننده نفتی اوپک فاصله گرفت و با کاهش تولیدات نفتی خود در رده پنجمین کشور اوپک قرار گرفت.

پس از این وقایع، امارات متحده و کویت نیز میزان تولیدات نفتی خود را به تبعیت از سایر کشورهای دیگر، نسبت به قبل از ماه دسامبر کاهش دادند.

با این حال، عراق بیشترین جهش را در تولیدات نفتی ماه آخر سال گذشته داشت. به این ترتیب که میزان تولیدات نفت عراق روزانه ۸۰۰ هزار بشکه افزایش پیدا کرد و به ۴.۷ میلیون بشکه در روز رسید. با این حال در چنین شرایطی که تمام کشور‌های تولید کننده میزان فعالیت نفتی خود را کاهش دادند برای عراق نیز بهتر بود که بشکه‌های نفتی خود در روز را با کاهش ۲۰۰ هزاری در روز، به میزان کمتری برای ماه ژانویه تقلیل دهد.

به این ترتیب پس از عربستان، عراق به عنوان دومین تولید کننده نفتی اوپک از ماه ژانویه به حساب می‌آید. می‌توان گفت، این جهش عراق بیشتر از همه به دلیل کاهش تولیدات نفتی سایر کشور‌های اوپک بوده است.

در ماه دسامبر اولین گزارش ماهانه سازمان اوپک پس از محاصره قطر، توسط سایر کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات منتشر شد. در این شرایط قطر اعلام کرد که با خروج از اوپک قصد دارد تا تمرکز اصلی خود را در حوزه گازی قرار دهد و در این میان همکاری‌های گازی خود را با ایران افزایش دهد.

بنابراین، به جز قطر، پیش‌بینی می‌شود که سایر کشور‌های نفتی اوپک در سال ۲۰۱۹ میزان تولیدات خود را به ۳۰ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. این میزان نزدیک به ۹۰۰ هزار بشکه کمتر از سال قبل خواهد بود. این در حالی است که میزان تولیدات این گروه در سال گذشته نیز نزدیک به ۱. ۲ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

اوپک در آخرین گزارش سال خود در سال ۲۰۱۸، افزایش نرخ بهره در آمریکا و تشدید سیاست انقباضی در مناطق دیگر جهان را برجسته کرد. اوپک به این نکته اشاره کرده است که روسای بانک‌های مرکزی، ترمز تشدید سیاست‌های انقباضی را در سال ۲۰۱۹ خواهند کشید. این موضوع عواقب و پیامد‌های خاص خود را برای رشد اقتصاد جهانی و بازار نفت خواهد داشت.

منبع: CNBC

منبع: فرارو

کلیدواژه: نفت اوپک تولید نفت عربستان نفت اوپک 2019 کاهش تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۹۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز چهارشنبه یک افزایش قیمت جزئی داشته که می‌تواند نتیجه گزارش کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته باشد. به نظر می‌رسد توجه سرمایه‌گذاران از تنش‌های خاورمیانه دور شده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۴۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش ۸۳ دلار و ۳۴ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۲۳۷ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۹ آوریل کاهش یافته است. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران انتظار یک افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.
تاجران منتظر اطلاعات رسمی در مورد ذخایر نفت و محصولات نفتی هستند که قرار است امروز منتشر شود.
در این بین، احتمال کاهش نرخ بهره در انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه ژوئن افزایش یافته که می‌تواند به رشد اقتصاد و در نتیجه رشد تقاضا برای نفت کمک کند.
کپیتال ایکونومیکس طی یادداشتی اعلام کرد فعالیت تجاری در منطقه یورو و انگلیس در ماه جاری میلادی با بیشترین سرعت طی یک سال گذشته رشد داشته که حاکی از ادامه رشد اقتصاد منطقه است.
از طرف دیگر فعالیت تجاری در آمریکا در ماه آوریل تا پایین‌ترین سطح طی چهار ماه گذشته کاهش یافته است. بدین ترتیب سیاستگذاران قانع می‌شوند که لازم است نرخ بهره را جهت حمایت از اقتصاد پایین بیاورند.
با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه، به نظر می‌رسد توجه تاجران تا حدی از تحولات خاورمیانه در معاملات روز چهارشنبه دور شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • وزارت صمت مکلف به اعلام میزان فروش خودرو شد
  • قیمت نفت کاهش یافت