Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@02:11:43 GMT

نشانه های پارگی مینیسک زانو اینها هستند

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۰۰۰۹

نشانه های پارگی مینیسک زانو اینها هستند

درد آزار دهنده زانو به چه علت است؟ پزشکان اکثر اوقات پارگی مینیسک را تشخیص می‌دهند و روشهای درمانی مربوط به این معضل را دنبال می‌کنند.

مینیسک چیست؟

مینیسک تکه‌ای غضروف داخل زانوست که روانی میان استخوان ساق و ران را فراهم می‌کند. دکتر جیمز استارمن متخصص و جراح ارتوپد در کارولینای شمالی می‌گوید: منیسک به تقویت سلامت کلی مفصل کمک می‌کند بخصوص وقتی که در ارتباط با زانو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر زانو دارای دو منیسک است؛ یک بخش داخلی به نام منیسک داخلی و یک بخش خارجی به نام منیسک خارجی. هر دو منیسک C شکل هستند و به جذب فشار در زانو و تثبیت مفصل کمک می‌کند.
انسان واقعا به منیسک وابسته است.

به گفته نارش رائو پزشک عضو تیم پزشکی ورزشی در آمریکا، بدون منیسک غضروف پوشش دهنده استخوان زانو، ران (استخوان ران)، درشت نی (قلم پا) و کاسه زانو فشار زیادی را تحمل خواهند کرد. با گذشت زمان، نگه داشتن این وزن اضافی منجر به بیماریهای تخریب مفصل همانند آرتروز می‌شود.

علتهای پارگی مینیسک

دکتر استارمن می‌گوید به طور کلی، دو نوع پارگی منیسک وجود دارد. آنهایی که به وسیله ضربه ایجاد می‌شود و آنهایی که به آرتریت زمینه‌ای یا تغییرات مخرب زانو مربوط هستند. دکتر رائو می‌افزاید حوادث یا تروماها می‌توانند به صورت پیچ خوردگی حین دو یا ورزش باشند در حالی که تخریب زانو به صدمه‌ای اشاره دارد که به مرور زمان به عنوان مثال در دونده‌ها بوجود می‌آید. دکتر رائو می گوید: وقتی ساق پا برای فعالیت مورد نظر شما به اندازه کافی قوی نباشد منجر به از بین رفتن منیسک می‌شود.

ممکن است از وجود پارگی مینیسک آگاه نباشید

دکتر استارمن می‌گوید: پارگی مربوط به آرتروز ممکن است به تدریج بوجود آید و بدون هیچ روند خاصی دردناک شود. پارگی بر اثر ضربه همانند یک حادثه که هنگام ورزش رخ می‌دهد عمدتا منجر به بروز علائمی در زمان جراحت شود.

ممکن است زانو دچار تورم شود

به گفته دکتر استارمن، یکی از نخستین علائم پارگی منیسک تورم مفصل و احساس فشار زیاد در زانو به هنگام خم کردن و صاف کردن زانو است. اما به یاد داشته باشید، انواع دیگر پارگی منیسک ممکن است موجب درد کمی شود یا اصلا درد نداشته باشد و بدون شناسایی شدن باقی بماند.

احساس ترکیدگی دارید

دکتر استارمن توضیح می‌دهد، یکی از دیگر علائم اولیه پارگی منیسک احساس ترکیدن به هنگام جراحت زانو است. یا ممکن است این علائم پارگی منیسک را به هنگام خم و راست کردن زانوی صدمه دیده، داشته باشید.

پارگی مینیسک موجب درد خواهد شد

به گفته دکتر رائو، بیشتر علائم پارگی منیسک شامل انواع مختلف درد است از جمله:

*درد داخل و یا بیرون زانو
*درد به هنگام پیچ خوردن زانو
*درد به هنگام انجام حرکت اسکات زانو
*درد به هنگام دو یا پیاده روی
*درد به هنگام بالا رفتن از پله

دکتر رائو می‌گوید: در موارد شدید، زانو ممکن است کاملا داخل یک وضعیت قفل شود و بدون درد شدید نمی‌توان آن را حرکت داد.

تنوع حرکات کاهش می‌یابد

دکتر رائو می‌گوید: به جز درد، فشار شدید و تورم، علامت شایع دیگر پارگی منیسک شامل کاهش دامنه حرکات است. مفاصل سفت می‌شوند و قادر نیستند به راحتی صرفنظر از داشتن درد یا ورم ممکن است به امکان پارگی منیسک اشاره کند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد

دکتر استارمن می‌گوید: وقتی تورم ناگهانی مفصل زانو بوجود آید، درد شدید در طول مفصل یا فشار یا احساس قفل شدگی زانو با حرکات، امکان مراجعه به پزشک را فراهم می‌کنند. علاوه بر مراجعه به پزشک، دکتر رائو توصیه می کند فورا هر فعالیتی را که موجب درد می‌شود، کنار بگذارید.

درمان پارگی

دکتر استارمن می‌گوید: بسته به علائم پارگی منیسک درمان هم متفاوت است. میزان موفقیت در درمان مشکلات بدون جراحی خیلی بالا است بنابراین بیماران می‌توانند به برنامه درمانی داروهای ضد التهاب (همچون ایبوپروفن)، فیزیوتراپی، استراحت و گاهی اوقات تزریق کورتیزون که می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهد، پاسخ دهد. دوره نقاهت معمولا حدود ۶ هفته طول می‌کشد.

زمان بهبود بستگی به محل زخم دارد

دکتر رائو می‌گوید: درون منیسک، یک منطقه قرمز وجود داردیعنی سومین بخش خارجی منیسک که خون زیادی در خود دارد و به همین دلیل به سرعت بهبود پیدا می کند و یک بخش منطقه سفید که به سمت مرکز منیسک است و حتی با جراحی هم کمتر احتمال بهبود دارد.

اگر زانو قفل شود نیاز به جراحی دارد

دکتر رائو می‌گوید: اگر درمان دارویی، استراحت و فیزیوتراپی کمکی نکند یا اگر زانو قفل می شود، MRI مشخص می‌کند که آیا ترمیم می‌شود یا برداشتن بخشی از بافت تخریب شده منیسک می‌تواند علائم را کاهش دهد. دکتر استارمن می‌افزاید جراحی ارتوپدی مرا می‌توان از طریق عمل آرتروسکوپی زانو انجام داد که به پزشک اجازه می‌دهد زانو را بدون بوجود آوردن برشی بزرگ، بررسی و درمان کند.

ممکن است درد علت دیگری داشته باشد

دکتر رائو می‌گوید: تعدادی از بیماریها وجود دارند که معمولا دردی شبیه به پارگی منیسک دارند اما در واقع بیماری دیگری مربوط به مفصل هستند. اینها شامل:

*آرتروز زانو
*سندرم ایلیوتیبیال باند، درد زانوی ایجاد شده بوسیله ساییدگی بافت در مقابل استخوان ران
*پارگی رباط مفاصل میانی یا جانبی، دو رباط اولیه زانو که به استخوان زانو متصل می شوند و از آن حمایت می‌کنند
*عارضه زانوی دونده، درد در غضروف زیر زانو
*کالف یا همسترینگ
*کیست قرار گرفته در پشت زانو

برای پاسخ به سوالتان به پزشک مراجعه کنید

دکتر استارمن می‌گوید، علائم و نشانه‌های پارگی منیسک شبیه به آنهایی ست که در بعضی از دیگر بیماریهای زانو همانند پارگی رباط، شکستگی و در رفتگی هستند. ممکن است علائمی مشابه به آرتروز زانوی پیشرفته داشته باشند بنابراین موثرترین روش برای تعیین علت درد بررسی توسط پزشک و اغلب همراه با MRI است.

منبع: مجله قرمز

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، خط تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان واقع در پارک فناوری پردیس، عصر روز گذشته ۲۸ فروردین رسما افتتاح شد تا بخشی از نیاز کشور به این محصول وارداتی و ارزبر تأمین شود.

دکتر سید محمد کاظم‌زاده، قائم‌مقام مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص حوزه‌های فعالیت این شرکت، گفت: فعالیت‌ این شرکت در زمینه تولید انواع ایمپلنت‌های ارتوپدی از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و به صورت تخصصی در حوزه ساخت انواع ایمپلنت‌های حوزه تروما (شکستگی‌های ناشی از سوانح) مشغول فعالیت هستیم. سایت نخست تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی این شرکت در شهرک صنعتی مینودشت در استان گلستان واقع شده است و درحال حاضر ۱۲۰ نفر در این مجموعه مشغول فعالیت هستند. نخستین شرکت ایرانی هستیم که در این حوزه، موفق به اخذ استاندارد اتحادیه اروپا (CE) شده‌ایم. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ مرکز درمانی داخل کشور از ایمپلنت‌های ترومای تولیدی این شرکت استفاده می‌کنند. تا به امروز بیش از ۴۵۰ هزار عمل جراحی با استفاده از محصولات تولیدی شرکت پویندگان پزشکی پردیس در سراسر کشور انجام شده است.

وی تصریح کرد: حدود ۱۷ سال قبل و زمانی که فعالیت شرکت در استان گلستان آغاز شد، واردات محصولات ارتوپدی در حوزه تروما سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار بود و عملا ۱۰۰ درصد وابسته به محصولات خارجی بودیم. اما خوشبختانه در طی حدود ۲ دهه فعالیت شرکت دانش‌بنیان ما و همچنین سایر تولیدکنندگان داخلی، امروز میزان واردات در حوزه تولید ایمپلنت‌های تروما تقریبا به زیر یک درصد رسیده و رقم ارز تخصیص‌داده شده برای واردات این بخش کمتر از ۵۰۰ هزار دلار بوده است.

کاظم‌زاده افزود: از سال ۱۳۹۸ با توجه به نیازهای روزافزون کشور در حوزه پروتزهای تعویض مفصل زانو و لگن، با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین، صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام به راه‌اندازی سایت جدید تولیدی به منظور توسعه محصولات حوزه پروتز مفصل زانو و لگن در پارک فناوری پردیس کردیم و امروز با تلاش حدود ۴ ساله همه پرسنل مجموعه، شاهد بهره‌برداری از خط تولید جدید پروتز مفصل زانو و لگن هستیم که در آینده نزدیک، بخش اعظم نیازهای کشور به پروتزهای این حوزه را مرتفع خواهد کرد.

قائم‌مقام مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه از لحاظ سطح کیفیت محصولات تولیدی و سطح فناوری به کار رفته، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته‌اند نیاز کشور را مرتفع کنند و برخی از شرکت‌ها که در رأس آن شرکت ما قرار دارد، موفق شده‌اند محصولات تولیدی ترومای تولیدی خود را به کشورهای مختلف جهان صادر کنند. شرکت‌های ایرانی فعال در این حوزه، بازار بسیار خوبی در کشورهای منطقه دارند. درحال حاضر محصولات تولیدی شرکت دانش‌بنیان ما در ۱۵ کشور جهان ثبت (رجیستر) شده است و در حدود ۷ کشور از محصولات تولیدی این شرکت استفاده می‌کنند.

کاظم‌زاده با اشاره به پیچیدگی‌های تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن، گفت: تنها کشورهای محدود چندملیتی که در رأس آنها شرکت‌های آمریکایی قرار دارند، بیشتر بازار این حوزه را در اختیار دارند و بالغ بر ۹۵ درصد بازار کشورمان نیز در اختیار این چند شرکت بزرگ است. با توجه به پیچیدگی‌های ساخت و انحصاری که در این حوزه توسط شرکت‌های آمریکایی ایجاد شده بود، عملا قدرت رقابت از همه شرکت‌ها سلب شده بود. شرکت ما با هدف رفع نیاز کشور در این حوزه و بومی‌سازی تولید این محصولات در داخل کشور، پژوهش‌های فراوانی را در این بخش آغاز کرد.

وی افزود: این شرکت دو شاخه پژوهشی شامل پژوهشکده مواد و زیست مواد و شتابدهنده ارتوپدی کشور دارد. فعالیت‌های پژوهشی شرکت از سال ۱۳۹۵ در پژوهشکده مواد و زیست مواد (با مجوز رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) آغاز شده است. همچنین موفق به دریافت موافقت اصولی شتابدهنده ارتوپدی کشور از معاونت علمی ریاست‌جمهوری شدیم. گروه‌های پژوهشی مجموعه با مشاوره اساتید دانشگاهی، طرح‌های پژوهشی در زمینه بومی‌سازی پروتزهای مفصل زانو و لگن را در دست اجرا دارند. با همکاری یک شرکت بین‌المللی توانستیم در این حوزه، گام‌های مهمی برداریم و محصولاتی در این حوزه به بازار عرضه کرده‌ایم و قصد داریم در آینده، محصولات تولیدی‌مان در این بخش را نیز به بازار کشورهای منطقه صادر کنیم.

وی تأکید کرد: تولیدات ما از نظر طراحی و فناوری ساخت، محصولات کاملا به‌روزی محسوب می‌شوند. پیش از این، دو شرکت داخلی دیگر نیز اقدام به تولید پروتزهای مفصل زانو و لگن کرده بودند، اما با توجه به اینکه طراحی این پروتزها قدیمی بود و استفاده از آنها برای جراحان اندکی دشوار بود، بخش کمی در حدود ۳ درصد از بازار کشور را در اختیار داشتند. با هدف‎‌گذاری انجام شده و موافقت اصولی که برای تولید این محصولات از وزارت بهداشت دریافت کرده‌ایم، امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۵ درصد پروتزهای مفصل زانو و لگن کشور را تأمین کنیم و قصد داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ نیز تقریبا به سهم ۳۵-۳۰ درصدی بازار داخلی را به خود اختصاص دهیم. سالیانه بیش از ۱۴۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به حوزه واردات انواع پروتزهای مفصل زانو و لگن اختصاص پیدا می‌کند و امیدواریم با بهره‌برداری از این طرح، شاهد بیش از ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی در حوزه واردات پروتزهای مفصل زانو و لگن باشیم. در عین حال بخش اعظمی از نیازهای مراکز درمانی دولتی را که با کمبود پروتز مواجه شده‌اند، نیز مرتفع کنیم.

کد خبر 6080542 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • این نشانه های بدنی می گوید سلامت تان به خطر افتاده است
  • بلینگام: هر تیمی جز رئال جلوی سیتی زانو می‌زد
  • مدیر حوزه علمیه استان هرمزگان: طلاب از فرصت های زودگذر نهایت استفاده را انجام دهند
  • علت سنگ کیسه صفرا چیست؟ + علائم
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند
  • مایلی کهن: مجید جلالی با شاه فالوده نمی‌خورد!
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است
  • خط تولید پروتز‌های مفصل زانو و لگن گشایش یافت
  • تکنیک کاربردی تعمیر پارگی شلوار جین (فیلم)
  • ارتباط آرتروز زانو با پیری سریع‌تر مغز و خطر زوال عقل