Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@07:29:42 GMT

دلیل سکسکه در نوزادان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۳۶۳۴

سکسکه وقتی اتفاق می‌افتد که دیافراگم کودک منقبض می‌شود، این امر باعث می‌شود هوا به سختی از تارهای صوتی کودک عبور کند و ایجاد سکسکه کند. گاهی اوقات زمان سکسکه کردن کودک طولانی می‌شود که می‌تواند باعث ناراحتی او شود. در این مقاله به عوامل ایجاد کننده سکسکه در نوزادان و راه‌های جلوگیری از آن اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت سکسکه در نوزادان چیست؟
برخی از محققان در سال ۲۰۱۲ این نظریه را مطرح کردند که سکسکه به خاطر خارج کردن هوای اضافی از معده صورت می‌گیرد، با این وجود هنوز جامعه پزشکی در مورد هدف از سکسکه کردن مطمئن نیست.
پزشکان می‌گویند سکسکه وقتی اتفاق می‌افتد که چیزی باعث انقباض دیافراگم شده و تارهای صوتی به سرعت بسته می‌شوند. هوا به سختی از درون تارهای صوتی عبور می‌کند و صدای سکسکه کردن را ایجاد می‌کند. دیافراگم یک عضله بزرگ است که زیر قفسه سینه قرار دارد و زمانی که شخصی نفس می‌کشد بالا و پایین می‌رود.
سکسکه در نوزادان اغلب بدون هیچ دلیل ظاهری اتفاق می‌افتد، اما غذا خوردن ممکن است یکی از علت‌ها برای انقباض دیافراگم باشد. این اتفاق ممکن است زمانی رخ دهد که کودک:
بیش از اندازه غذا بخورد
با سرعت غذا بخورد
هنگام غذا خوردن هوای زیادی ببلعد
این عوامل باعث می‌شود معده نوزاد بزرگتر شود، همین امر باعث فشار به دیافراگم شده و منجر به سکسکه کردن نوزاد می‌شود.
اگر دفعات ایجاد سکسکه خیلی زیاد باشد و باعث ناراحتی و بی تابی کودک شود ممکن است به علت برخی بیماری‌ها مانند رفلاکس معده باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که غذای هضم شده و اسید معده دوباره به لوله مری برمی‌گردد. هنگام عبور این مایعات از دیافراگم می‌تواند باعث تحریک شدن آن و ایجاد سکسکه شود.
البته توجه کنید که دیافراگم فقط به علت مشکلات معده و غذا منقبض نمی‌شود، ممکن علت ایجاد انقباض در دیافراگم و سکسکه مشکل دیگری باشد.
چگونه سکسکه نوزاد را متوقف کنیم؟
به طور معمول سکسکه مشکلی برای نوزادان ایجاد نمی‌کند، در حالی که بزرگترها سکسکه را خیلی عذاب آور تصور می‌کنند، برای نوزادان سکسکه آنقدرها هم ناراحت کننده نیست.
هنگامی که نوزاد سکسکه می‌کند بهتر است او را راحت بگذارید تا سکسکه خود به خود متوقف شود، تنها در صورتی که سکسکه خیلی طولانی شود و باعث ایجاد مشکل در نوزاد شود باید به دکتر مراجعه شود.
اما اگر شما از سکسکه نوزاد خود نگران می‌شوید و نمی‌خواهید اجازه دهید سکسکه کردن کودک شما را ناراحت کند می‌توانید از روش‌ها و استراتژی‌های زیر استفاده کنید:
آروغ زدن کودک
هنگامی که معده نوزاد پر از هوا می‌شود ممکن است به دیافراگم فشار بیاورد و باعث انقباض شود. بهتر است هر چند دقیقه دست از شیر دادن به کودک بردارید و به کودک کمک کند تا آروغ بزند یا به اصطلاح باد گلو بدهد، این کار باعث می‌شود مقداری از هوای جمع شده در معده خارج شود و از ایجاد سکسکه جلوگیری می‌کند.
آکادمی متخصصین کودکان در آمریکا در مورد کودکانی که با شیشه شیر تغذیه می‌کنند، پیشنهاد می‌کند که هر بار که کودک حدود ۱۰۰ گرم شیر می‌خورد به او کمک کنید تا آروغ بزند.
اگر کودک از پستان مادر شیر می‌خورد ایده خوبی است که هر بار کودک را بین سینه‌ها جا به جا می‌کنید به او کمک کنید تا آروغ بزند.
استفاده از پستانک
گاهی اوقات استفاده از پستانک می‌تواند باعث آرامش دیافراگم شود که موجب توقف سکسکه کردن کودک می‌شود.
استفاده از عرقیجات
عرقیجات در واقع ترکیبی از آب و گیاهان دارویی هستند که از گذشته برای رفع مشکلات مربوط به معده استفاده می‌شدند.
عرقیجاتی که معمولا برای معده درد و سکسکه قابل استفاده است عبارتند از:
زنجبیل
رازیانه
بابونه
دارچین
با این وجود هنوز بسیاری از متخصصان به درمان‌های سنتی اعتقادی ندارند اما به دلیل منشا دارویی این درمان‌های خانگی و مضر نبودن آن از گذشته تا امروز از این روش درمان استفاده می‌شود.
ماساژ دادن پشت نوزاد
ماساژ دادن پشت نوزاد می‌تواند به آرام شدن آن‌ها کمک کند و در نتیجه از بروز انقباضاتی که باعث سکسکه می‌شوند جلوگیری می‌کند.
توجه کنید بسیاری از درمان‌های خانگی مانند کشیدن زبان کودک، یا آب خوردن به صورت برعکس هیچ پایه علمی ندارند و به هیچ وجه روی نوزاد امتحان نکنید این درمان‌ها ممکن است باعث تشدید مشکل نوزاد شده و برای او خطرناک باشد.
جلوگیری از سکسکه نوزاد
سکسکه اغلب اوقات غیرقابل جلوگیری است، اما استفاده از راهکارهای زیر می‌تواند کمک کننده باشد:
شیر دادن به نوزاد قبل از آنکه کودک خیلی گرسنه شود
شیر دادن به نوزاد به مقدار کم ولی در دفعات زیاد
نشاندن کودک به مدت نیم ساعت بعد از هربار شیردادن
تغییر محل شیشه شیر به طوری که امکان ورود هوا به دهان نوزاد وجود نداشته باشد
اطمینان از اینکه نوک پستان کامل در دهان کودک قرار گرفته و امکان ورود هوا وجود نداشته باشد
چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم
سکسکه در نوزادان اغلب نگرانی بزرگی محسوب نمی‌شود به خصوص در کودکان کوچک‌تر از ۱۲ ماه. اما اگر سکسکه طولانی شود و باعث ناراحتی شود ممکن است نشان دهنده مشکلات دیگری باشد پس بهتر است حتما به دکتر مراجعه کنید
همانطور که می‌دانید رفلاکس معده یکی از علت‌های سکسکه در نوزادان است، بعضی از نشانه‌های رفلاکس معده در نوزادان عبارتند از:
گریه کردن بیش از حد نوزاد به خصوص هنگام شیر خوردن
بالا آوردن شیر بیش از حد معمول
اگر احساس کردید کودک شما دچار مشکل رفلاکس معده است باید با دکتر صحبت کنید، نگران نباشید این موضوع به راحتی قابل حل است.
نتیجه گیری
در پایان می‌توانیم نتیجه بگیریم که سکسکه در نوزادان امری طبیعی است و به طور معمول جای نگرانی وجود ندارد. بیشتر نوزادان در سال اول زندگی خود سکسکه را تجربه می‌کنند و علت آن بیشتر مربوط به غذا خوردن و شیرخوردن کودک است.
اگر سکسکه بیش از حد معمول اتفاق بیفتد و باعث بی تابی و ناراحتی نوزاد شود و یا همراه با علائم و نشانه‌های بیماری است حتما با پزشک مشورت کنید، همچنین اگر کودک شما سال اول زندگی را پشت سر گذاشت اما همچنان بیش از حد از سکسکه می‌کند باید به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جامعه پزشکی نوزاد نوزاد مشکلات شیر کودکان تغذیه شیر مشکلات درمان کودکان پزشک پزشک پزشک درمان نوزاد سکسکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

مصرف خوراکی‌های سنگین در شب علاوه بر بروز چاقی و اضافه وزن، سبب ایجاد ناراحتی‌های معده از جمله ریفلاکس می‌شود. ریفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که که اسید معده به گلو بر می‌گردد و باعث بروز سوزش در آن می‌شود. برای جلوگیری از تمام این مشکلات، بهتر است حداقل دو یا سه ساعت قبل از خواب، یک شام سبک بخورید.

چند نمونه از غذایی‌هایی که نباید در طول شب مصرف کنید:

پیتزا

پیتزا علی‌رغم محبوبیتی که دارد، اصلاً جزء غذا‌های سبک نیست و حتی هضم آن در روز هم مشکل است، چه برسد به شب که به طور کلی سرعت پردازش دستگاه گوارش کندتر است.

این ماده غذایی سرشار از چربی است و معمولا از موادی با شاخص اسیدیته بالا تشکیل شده که موجب بروز ناراحتی در دستگاه گوارش می‌شوند.

شیرینی

مصرف شیرینی نه‌تن‌ها سطح قند خون را بالا می‌برد، بلکه ممکن است کابوس‌های شبانه را نیز افزایش دهد. ثابت شده است که چربی‌ها و قند‌ها تأثیر مستقیمی بر امواج مغزی دارند و باعث کابوس دیدن در خواب می‌شوند. بنابراین، برای داشتن یک خواب آرام، بهتر است شب‌ها از خوردن شیرینی پرهیز کنید.

نوشابه

مصرف نوشابه در هیچ‌ساعتی از شبانه‌روز توصیه نمی‌شود، اما در صورتی که به نوشیدن آن علاقه‌مند هستید، در طول شب این کار را نکنید. نوشابه متشکل از مقادیر زیادی قند و مواد مضر است که اسیدیته بدن را افزایش می‌دهد.

پنیر

تمام مواد غذایی که حاوی پنیر هستند، در صورت امکان باید در ساعات ابتدایی روز مصرف شوند. حجم زیاد چربی پنیر مانع از هضم و تحریک تولید اسید معده می‌شود. مصرف شبانه همبرگر، لازانیا و دیگر غذا‌هایی که حاوی پنیر هستند باعث اختلال در خواب می‌شوند.

شکلات

شکلات تلخ منبع غنی آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن برای حفظ سلامت مغز و حافظه (در مقدار کم) توصیه می‌شود. با این حال، خوردن آن پیش از خواب خوب نیست، زیرا بدن در طول شب به مدت چندین ساعت در حالت استراحت باقی می‌ماند و اینگونه کالری شکلات به صورت چربی در بدن انباشته می‌شود.

از طرفی باید توجه داشته باشید که شکلات، به ویژه شکلات تلخ، حاوی مقادیر بالایی کافئین و دیگر محرک‌ها است و قادر است مغز را برای مدت بیشتری نسبت به حالت عادی، بیدار نگه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه
  • آکنه نوزادی چیست؟
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • تلف شدن ۸۰درصد نوزادان حیات وحش که بوی انسان گرفتند