Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@21:14:30 GMT

احتمال کمبود عرضه نفت جدی است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۴۵۵۵

طبق گزارش جدیدی که از سوی بانک "امریکا مریل لینچ" منتشر شده، مازاد عرضه نفت در حال معکوس شدن است و ممکن است بازار با کمبود عرضه مواجه شود.

به گزارش ایسنا، این بانک سرمایه‌گذاری اعلام کرده که ریزش قیمت نفت در اواخر سال ۲۰۱۸ تنها به دلیل مشکل اشباع عرضه نبوده بلکه عوامل غیربنیادین دیگری در این اتفاق دخیل بوده‌اند که می‌توان به فروش قراردادهای خرید از سوی صندوق‌های پوشش ریسک و سایران مدیران بازار مالی و همچنین واهمه و ابهامات در بازارهای مالی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه، بازار نفت بار دیگر در سه ماهه چهارم با مازاد عرضه روبرو شد.

به گفته تحلیلگران بانک "امریکا مریل لینچ"، با این حال ۱.۳ میلیون بشکه در روز مازاد عرضه در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۸ در حال معکوس شدن است. در حقیقت کاهش تولیدی که از سوی گروه اوپک پلاس به اجرا گذاشته شده، ممکن است باعث کمبود اندک عرضه نفت در سال ۲۰۱۹ شود. قراردادهای خرید و فروش در بازار نفت گویای بدبینی سرمایه‌گذاران به چشم انداز رشد بیشتر قیمت‌ها است. قیمت نفت برنت به بالای ۶۰ دلار در هر بشکه بهبود یافته و ما پیش‌بینی میانگین قیمت ۷۰ دلار در هر بشکه برای سال ۲۰۱۹ را حفظ می‌کنیم.

پیش‌بینی‌های قیمت نفت بسیار متفاوت است اما ده‌ها بانک سرمایه‌گذاری با این نکته موافق هستند که ریزش قیمت نفت در اواخر دسامبر که برنت را به حدود ۵۰ دلار رساند، بیش از حد بوده است. بانک "امریکا مریل لینچ"، انتظار دارد قیمت نفت برنت به ۷۰ دلار در هر بشکه بازگردد.

با این حال تحلیلگران این بانک سرمایه‌گذاری خاطرنشان کردند اگر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی جهانی از ۳.۵ به ۲ درصد کاهش پیدا کند، نفت برنت ممکن است تا رکورد ۳۵ دلار در هر بشکه سقوط کند.

در مقطع فعلی هیچ کس انتظار ندارد رشد اقتصاد جهانی تا این حد سقوط کند اما شمار رو به رشدی از شاخص‌ها نشان می‌دهند که احتمال افت رشد اقتصادی وجود دارد. آمار کاهش صادرات و واردات چین در دسامبر مایوس کننده بوده است. صادرات این کشور در دسامبر بر مبنای سالانه ۴.۴ درصد و وارداتش ۷.۶ درصد کاهش پیدا کرد که نشان داد رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان اندکی آهسته شده است.

با این حال عوامل عرضه و تقاضای بازار نفت کاملا منفی نیستند. بانک "امریکا مریل لینچ" برآورد کرده که عرضه اوپک پلاس در سه ماهه چهارم امسال ۲.۶ میلیون بشکه در روز در مقایسه با سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا خواهد کرد. این رقم شامل کاهش ۱.۲ میلیون بشکه در روز توافق شده میان این تولیدکنندگان بعلاوه کاهش احتمالی تولید برخی از کشورها مانند ونزوئلا و ایران خواهد بود. چنین کاهش قابل توجهی به همراه کندی رشد تولید شیل آمریکا و رشد مستمر تقاضا کافی خواهد بود تا بازار نفت را به کمبود عرضه دچار کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، بعلاوه مازاد عرضه‌ای که در اواخر سال ۲۰۱۸ ایجاد شد، بسیار کمتر از مازاد عرضه‌ای بود که در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ مشاهده شد. طبق گزارش اسکاتیا بانک، آخرین مازاد عرضه احتمالا به ۲۰۰ میلیون بشکه بالغ شد در حالی که میزان آن در فاصله سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ حدود یک میلیارد بشکه بود. از این نظر رفع مازاد عرضه این بار راحت‌تر خواهد بود.

به این ترتیب مقامات اوپک چندان نگران به نظر نمی‌رسند. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی در کنفرانس "مجمع انرژی جهانی ۲۰۱۹" شورای آتلانتیک در ابوظبی گفت: جو فعلی بازار به دلیل نگرانی‌های بی‌مورد در خصوص تقاضا و دستکم گرفته شدن توافق کاهش تولید و ارزیابی نادرست از روند عرضه و تقاضاست که واکنش‌های منفی بازیگران مالی را بدنبال داشته است. به عبارت دیگر اگر دقیق نگاه کنیم، بازار در مسیر صحیحی قرار دارد و به سرعت به تعادل بازخواهد گشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: عرضه نفت قیمت نفت پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۴۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟

به گزارش همشهری آنلاین، در سایه نزولی شدن قیمت دلار، بازارها در آرامش به سر می‌برند؛ اما اوضاع در بازار گوشت قرمز به طرح عجیبی اصلاً به تحولات ارز و فضاهای هیجانی کار ندارد!

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با بیان اینکه اوضاع بازار گوشت برعکس بسیاری از بازارهاست، می‌گوید: عرضه گوشت در بازار به‌شدت بالاست و به‌واسطه افزایش قابل‌توجه موجودی دام زنده، صف کشتار دام هم با ازدحام روبروست؛ به‌گونه‌ای که قیمت گوشت حتی با افزایش قیمت دلار هم نزولی بود.

پوریان با اشاره به واردات گوشت در اواخر سال گذشته برای بازار شب عید و ماه مبارک رمضان، می‌افزاید: اشباع بازار باعث شد دام کمتری به کشتارگاه‌ها فرستاده شوند و حالا با زایش دام‌ها، جمعیت دام سبک کشور به ۷۱ میلیون رأس رسیده است. به گفته او، در بازار دام سنگین هم‌چنین وضعیتی وجود دارد و عرضه دام بیشتر از تقاضا برای گوشت قرمز است.

بر اساس نرخ‌های ارائه شده از سوی رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام، قیمت مصرف‌کننده هر کیلوگرم گوشت بره در ابتدای هفته جاری ۵۵۰ هزار تومان بوده که تا دیروز با ۲۰ هزار تومان کاهش به ۵۳۰ هزار تومان رسیده است. همچنین هر کیلوگرم گوشت گوساله در بازار خرده‌فروشی ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

پوریان با تأیید وضعیت آرام بازار گوشت، می‌گوید: درصورتی‌که دولت وضعیت فعلی را با خرید تضمینی و صادرات مدیریت کند تا دامداران زیان نکنند، بازار گوشت در ماه‌های آتی با هیچ مشکلی مواجه نخواهد شد.

او آسیب وضعیت فعلی بازار گوشت را زیان دامداران به‌واسطه روند نزولی قیمت و هزینه نگهداری دام آماده کشتار عنوان می‌کند و می‌افزاید: بازار فعلی، بهترین بازاری است که می‌توان برای مصرف‌کننده تصور کرد؛ اما باید مدیریت شود تا فشاری به دامداران وارد نکند که در آینده با کمبود دام‌پروری و عرضه دام مواجه شویم.

کد خبر 844977 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گوشت قیمت - تنظیم بازار اقتصاد بازار

دیگر خبرها

  • نفت از افزایش قیمت بازماند
  • حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است
  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • تاجران پول در نظام سرمایه داری همان بانک‌ها هستند
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • افت قیمت نفت در پی نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم