Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا - رهبران و نمایندگان پیروان دین های مسیح و یهود و زرتشت در میزگرد ایرنا اصفهان تاکید کردند که آزادی پیروان ادیان توحیدی در ایران نسبت به سایر هم کیشان خود در سایر کشورها بیشتر است و زندگی مسالمت آمیز آنها با سایر هموطنان به ویژه مسلمانان جلوه ‌ای از وحدت و اتحاد ملی است.

به گزارش ایرنا، بهزاد نیک دین روحانی زرتشتیان استان اصفهان، سیون ماه گرفته رئیس جامعه یهودیان استان اصفهان و توما گالستانیان نماینده انجمن مذهبی ارامنه اصفهان در میزگرد ایرنا با عنوان' بررسی آزادی ادیان در ایران' تصریح کردند چهار دهه همبستگی و همدلی پیروان توحیدی در ایران و زندگی مسالمت آمیز آنها با سایر هموطنان ابرانی جلوه ‌ای از وحدت و اتحاد ملی است که زیر چتر نظام جمهوری اسلامی بوجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنان تاکید کردند این همزیستی در قرن بیست ‌و یکم میلادی در برخی کشورهای مدعی دموکراسی غربی کمتر دیده می ‌شود که باید بیش از پیش شناسانده شوند.
این رهبران ادیان به رسمیت شناختن حقوق پیروان ادیان در قانون اساسی و رعایت حقوق آنها بر پایه همزیستی مسالمت‌ آمیز به عنوان شهروند ایرانی را از افتخارات انقلاب اسلامی ایران برشمردند.
این افراد در نظر گرفتن حقوق شهروندی پیروان ادیان در قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی به عنوان بالاترین قانون کشور را نمونه ای از توجه نظام به آنان ذکر کردند.
در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوق شهروندی پیروان ادیان توحیدی از جمله تساوی در برابر قانون، محفوظ بودن جان، مال، شغل، مسکن، آزادی عقیده، انتخاب شغل، برخورداری از روند عادلانه دادرسی، داشتن تابعیت، مشارکت در امور کشور، حتی تساوی دیه مسلمان و غیر مسلمان محترم شمرده شده است.
بر اساس آمار موجود هم اکنون افزون بر 20 هزار زرتشتی، 20 هزار یهودی و بیش از 117 هزار مسیحی در ایران که از این تعداد دست کم 150 زرتشتی، 2 هزار یهودی و دست کم هفت هزار مسیحی در استان اصفهان زندگی می کنند.
در ایران پیروان ادیان مسیحی، کلیمی و زرتشتی با داشتن کلیساها، کنیسه‌ ها و آتشکده‌ های متعدد آیین‌ های مذهبی خود را به صورت آزادانه برگزار می کنند.

**زرتشتیان با قوانین و آداب خود در ایران زندگی می کنند
روحانی زرتشتیان اصفهان در این میزگرد ایرنا اظهارامیدواری کرد که جامعه بشری به این باور راستین برسد که پروردگار را نه تنها در آسمان ها بلکه در اندیشه و وجدان خود جستجو کند.
بهزاد نیک دین از زرتشت ، پیامبر و آموزگاری نام برد که در سه هزار و 700 سال قبل در سه واژه فلسفی ' رفتار نیک، پندار نیک و گفتار نیک' مردم را به خداپرستی و انسانیت دعوت کرد، اظهارداشت: فیلسوفان بزرگی مانند کانت ، ارسطو، کنفسیوس دنباله رو و شاگرد فلسفه زرتشت بوده اند.
وی معتقد است دیگر پیامبران الهی در ادوار تاربخ نیز بر اساس این سه واژه فلسفی رفتار نیک، پندار نیک و گفتار نیک مطالبی نیز اشاره داشتند.
روحانی زرتشتیان اصفهان با اشاره به اینکه انسان ها با زبان و گویش مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، تصریح کرد : هر پیامبری با گویش و زبان آن جامعه مردم را هدایت و راهنمایی کرده است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران افزود: شهدا از همه چیز و جان خود گذشتند تا ما بتوانیم در کنار هم بنشینیم و اینگونه راحت و آزادانه اعتقادات خود را بیان کنیم.
نیک دین ادامه داد: همچنین باید درود فرست بر روان پاک بنیانگذار جمهوری اسلامی که پایه و اساس را بر این گذاشت تا اندیشه های فتنه گر و بد کنار برود و اساس انقلاب را بر یک واژه یعنی جمهوری اسلامی بنا نهاد.
وی اضافه کرد: امام خمینی بچه زرتشتی یا مسیحی یا یهودی را اجبار نکرد که در کلاس درس مدرسه قرآن بیاموزد و اکنون یک فرد زرتشتی می تواند با قوانین و آداب خود در جمهوری اسلامی در کنار سایر هموطنان خود زندگی کند.
این روحانی زرتشتی به تبلیغات منفی علیه نظام جمهوری اسلامی مبنی بر محدود کردن فعالیت پیروان دیگر ادیان در ایران اشاره کرد و گفت: جامعه بشری اکنون تشنه معنویت است.
وی با طرح این سوال که آیا یک مسیحی بطور واقعی مسیحی وار، یک مسلمان آیا محمدوار، علی وار و سلمان وار، یک زرتشتی نیز زرتشتی وار یا یک یهودی، موسی وار زندگی می کند؟ اظهارداشت: اینکه فقط شعار دهیم ما مسلمان، زرتشتی، مسیحی یا یهودی هستیم درست نیست بلکه مهم این است که پیروان راستین ادیان باشیم.
نیک دین با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران را پیری خردمند هدایت کرد تا ما به درجه ای از انسانیت برسیم که جامعه بشری اکنون تشنه آن است، افزود: برتری جویی را باید کنارگذاشت زیرا هدف انقلاب این است که با وحدت و همازوری هویت و فرهنگ خود را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: ما ایرانیان چه بخواهیم و چه نخواهیم فرهنگ ایرانی و فرهنگ اسلامی و ایرانی را با خود داریم و انقلاب اسلامی ایران این دو هویت را مورد توجه قرار داد و فرهنگ غربی را کنار زد.
این هموطن زرتشتی با بیان اینکه ما ایرانیان زرتشتی باورمندیم که هیچ سیاستی بالاتر از صداقت و راستی نیست، افزود: آرزو می کنیم که همه حاکمان اساس فعالیت خود را بر صداقت و راستی بگذارند.

**پیروان ادیان در ایران با دوستی در کنار هم زندگی می کنند
وی به زندگی مسالمت آمیز پیروان ادیان در ایران اشاره کرد و گفت: پیروان ادیان در ایران هیچ مشکلی با یکدیگر ندارند و با دوستی در کنار هم زندگی می کنند و همانگونه که امام خمینی فرمودند ایران برای همه ایرانیان و توحید مذهب همه ایرانیان است.

**همه قومیتها و ادیان از زمان کوروش تاکنون در ایران در کنارهم زندگی کرده اند
نیک دین با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی چهار مذهب اسلام، مسیحیت، زرتشت و یهود را به رسمیت شناخته است و طبق قانون پیروان این مذاهب در مجلس نماینده دارند و مراسم خود را آزادانه برگزار می کنند، تصریح کرد: سرزمین ایران مهد تمدن و فرهنگ است و این سرزمین نمی پذیرد که آزادی از آن گرفته شود و به همین دلیل قومیت ها و پیروان ادیان مختلف از زمان کوروش کبیر تاکنون با آزادی و بدون هیچ مشکلی در کنار یکدیگر در این سرزمین زندگی کرده اند.
وی به برگزاری آزادی آیین های دین زرتشت در ایران اشاره کرد و اظهارداشت: ایرانیانی هستند که ناخواسته از ایران مهاجرت کردند و هرساله بدون هیچ مشکلی برای برگزاری آیین های مذهبی به ایران می آیند.
این روحانی زرتشتی با اشاره به تبلیغات منفی دشمنان در شبکه های اجتماعی مبنی بر ممانعت نظام برای انجام آیین های مذهبی پیروان ادیان ، تصریح کرد: برخی افراد در فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای با انتشار برخی از اخبار غیر واقعی و دور از حقیقت درباره زندگی پیروان ادیان در ایران به دنبال منافع خود هستند.
به گفته وی از فضای مجازی درست استفاده نمی شود و برخی ها لیاقت استفاده صحیح از این فناوری را ندارد.
این روحانی زرتشتی با بیان اینکه هرچیز شایستگی می خواهد و باید از امکاناتی که در اختیار داریم به نحو شایسته استفاده کنیم، اظهارامیدواری کرد شبکه اجتماعی حقایق را بیان کند و در این فضا، دین مورد استفاده ابزاری قرار نگیرد.
وی با اعتقاد بر اینکه حقیقت دین در این شبکه ها کتمان می شود، تصریح کرد: جامعه بشری از خشونت ها خسته شده و تنها چیزی که می تواند بشریت را نجات دهد، حقیقت دین است و باید بیان شود.
نیک دین با بیان جمله ای از امام حسین (ع) که فرمودند' اگر دین ندارید، آزاده باشید ' خطاب به جامعه جهانی ، گفت: جامعه ایران با آداب و رسوم مختلف، انسانیت را می پذیرد.
وی در ادامه به نقش رسانه های داخلی در خنثی کردن توطئه دشمنان برای محدود کردن آزادی ادیان و یا تلاش برای خدشه دار کردن وحدت ملی از طریق ایجاد اختلاف بین ادیان توحیدی اشاره کرد و افزود: رسانه ها برای تبیین واقعیت ها وظایف بسیار بزرگی بر عهده دارند.

**پیروان ادیان در ایران حمایت می شوند
روحانی زرتشتیان اصفهان تصریح کرد: پیروان ادیان توحیدی در ایران مورد حمایت حکومت و دولتمردان قرار دارند اما ممکن است شناخت نداشتن برخی افراد جامعه نسبت به ادیان، اختلاف های جزئی را بین پیروان ادیان بوجود آورد که در این راستا رسانه ها وظیفه خطیری برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه شناخت فرهنگ و هویت ملی مانع پذیرش فرهنگ های بیگانه می شود، باز شناسی هویت و فرهنگ ایرانی توسط هموطنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما از رسانه های داخلی انتظار داریم هویت و فرهنگ ایرانی را به مردم بازشناسی کنند زیرا اگر می خواهیم به جایگاه واقعی خود برسیم جوان ایرانی باید بداند تحت تاثیر کسی که دارد به استقرار سازمان ملل در کشورش می نازد قرار نگیرد چون ما سه هزار سال پیش در ایران مقر سازمان ملل به نام پارسه تخت جمشید داشتیم که از همه ملل در آن گردهم می آمدند.
وی اضافه کرد : کشورهایی که ادعای قدرت می کنند و حدود 400 سال است با استفاده از مغزها و افکار دیگران شکل گرفته اند اگر می خواهند حقوق بشر را به ما تحمیل کنند باید بدانند که ما ایرانیان بهترین و برترین حقوق بشر یعنی منشور کورش را به جهانیان معرفی کرده ایم.
موبد نیک دین ، موبد زرتشتیان اصفهان به نامگذاری اسم های اصیل ایرانی از جمله رستم یا کاووس بر روی بازیگرانی که نقش یک بزهکار یا جنایتکار را در فیلم ها و سریال های ایرانی برعهده دارند، ابراز گلایه کرد.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که رهبران پیروان ادیان در یک رسانه دور هم می نشینند، گفت : تعصب ها در این زمینه را باید کنار گذاشت و نباید تلقی شود چنانچه این مسائل مطرح شد، تبلیغ یک دین خاص است.

** ادیان در ایران در مسائل شرعی ، ازدواج و ارث خود آزاد هستند
همچنین رئیس جامعه یهودیان استان اصفهان در میزگرد ایرنا با اشاره به اینکه تمام ادیان الهی فرزندان حضرت ابراهیم هستند و حضرت ابراهیم فردی آزادیخواه بود، گفت: ادیان از جمله اسلام، یهود، مسیح و زرتشت از توحید، عدالت و حق پیروی کرده اند.
' سیون ماه گرفته ' به آزادی پیروان ادیان در ایران اشاره کرد و افزود: براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی پیروان ادیان توحیدی در کشور بطور آزاد فعالیت های مذهبی خود را انجام می دهند و در مسائل شرعی، ازدواج و ارث خود بطور کامل آزاد هستند.
وی ادامه داد: پیروان مذاهب در ایران بصورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی می کنند و برخی از کشورها و حکومت ها با انجام تبلیغات منفی درباره زندگی پیروان ادیان در ایران قصد استفاده برای منافع خود دارند.
رئیس جامعه یهودیان اصفهان تصریح کرد: برنامه هایی که مورد سوء استفاده این کشورها قرار گرفته هیچگونه ارتباطی با پیروان مذاهب در ایران نداشته است و اگر آنها این دخالت ها را نکنند پیروان ادیان مسالمت آمیز زندگی خود را ادامه می دهند.
وی اظهارداشت: در آیین یهود بهترین معنایی که برای زندگی مسالمت آمیز بیان شده این است که همنوعت را مثل خودت دوست داشته باش.
ماه گرفته با بیان اینکه در طول تاریخ در برخی مواقع فشارهایی به یهودیان آمده است اما در این سرزمین زندگی کرده اند، ادامه داد: کلیمیان بیش از 2 هزار و 500 سال در ایران سکونت داشته اند و همواره آیین های مذهبی خود را برگزار کرده اند.

**یهودیان برای شرکت در کلاسهای دینی مسلمانان اجباری ندارند
وی با اشاره به اینکه یهودیان ایران در برگزاری آیین های مذهبی آزادند و در مدارس کشور در کنار مسلمانان به فراگیری دانش می پردازند، بیان کرد: اما برای شرکت در کلاس دینی مسلمانان اجباری ندارند و همان آموزش های دینی مربوط به دین یهود را فرا می گیرند.
رئیس جامعه یهودیان اصفهان تصریح کرد: یهودیان در ایران در مسائل ارث قانون خاص خود را دارند و قانون جمهوری اسلامی ایران بر مسائل ارث آنها اعمال نمی شود.

** کنیسه مرکزی یهودیان اصفهان مقابل یک مسجد بنا شد
وی به همزیستی مسالمت آمیز یهودیان با سایر هموطنان در ایران اشاره کرد و گفت : کنیسه مرکزی یهودیان اصفهان در فلکه فلسطین این شهر مقابل یک مسجد بنا شده و روابط آنها با مسلمان بسیار خوب است.
وی اظهارداشت: حتی در برخی موارد چنانچه به کمک نیاز داشته باشیم متولی مسجد بیت القمدس اصفهان که مقابل کنسیه قرار دارد به ما کمک می کند.
ماه گرفته ادامه داد: مراسم مذهبی و امور تجاری و کسبی یهودیان در ایران با آزادی کامل انجام می شود و پیروان این دین در این کشور بصورت آزادانه شغل مورد علاقه خود را انتخاب می کنند.
وی با اشاره به اینکه افزون بر 20 هزار یهودی در ایران زندگی می کنند، گفت: یهودیان در بین مسلمانان زندگی می کنند و همسایگان بسیاری از آنها هموطنان مسلمانان هستند.

**بسیاری از مطالب منتشر شده مربوط به ادیان در شبکه های اجتماعی واقعیت ندارد
رئیس جامعه یهودیان اصفهان با اشاره به تبلیغات منفی علیه ادیان در شبکه های اجتماعی اظهارداشت: نمی توان انتظار داشت در این شبکه ها حقایق بیان شود و بسیاری از مطالب منتشر شده در فضای مجازی واقعیت ندارد چون نظارتی بر آن ها نیست.
وی بابیان اینکه گاهی منتشرکنندگان مطالب در این شبکه ها بدون شناخت از ادیان قصد دارند وحدت ملی را خدشه دار و بین پیروان ادیان در کشور اختلاف ایجاد کنند، گفت: بسیاری از افراد که حتی از پیامبران شناختی ندارند و نمی دانند مسلمان، یهودی، مسیحی یا زرتشتی کیستند و مطالبی دور از شان منتشر می کنند که برای مقابله با آنها باید رسانه های ملی حقایق را بیان کنند.
وی با اعتقاد به اینکه آزادی پیروان ادیان توحیدی در ایران آنگونه که باید توسط رسانه های ملی مورد توجه قرار نگرفته است، بیان کرد: همین باعث شده تا رسانه های بیگانه با انتشار اخبار غیر واقعی، زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم کنند.
ماه گرفته بیان کرد : انتظار داریم رسانه های گروهی بیش از پیش زندگی مسالمت آمیز ادیان در ایران را به تصویر بکشند.
به گفته وی در اصفهان 22 کنیسه کلیمیان وجود دارد که از این تعداد 14 کنیسه فعال است.

** از هر جای تاریخ ایران، آزادی ادیان سخن به میان می آید
نماینده انجمن مذهبی ارامنه مسیحی اصفهان نیز درباره آزادی پیروان ادیان در ایران گفت: از هرجای تاریخ که شروع کنیم از آزادی ادیان در ایران سخن به میان می آید، از زمان کوروش کبیر تا قانون اساسی جمهوری اسلامی، آزادی پیروان ادیان مختلف در ایران به رسمیت شناخته شده است.
توما گالستانیان در این میزگرد ایرنا با اشاره به اینکه هر روز گردشگران زیادی با طرز تفکر خاصی وارد کلیسای وانک اصفهان می شوند ، اظهارداشت: دیدن اینکه در اصفهان یک کلیسای پابرجا و زیبا وجود دارد و دولت برای حفظ و نگهداری آن هزینه می کند باعث می شود تا دیدگاه های منفی گردشگران نسبت به آزادی پیروان ادیان توحیدی در ایران تغییر کند.
وی با بیان اینکه بیش از 50 کشور جهان پذیرای جامعه ارامنه مسیحی هستند و در این کشورها مراکز فرهنگی و مذهبی دارند، اضافه کرد: ایران یکی از قدیمی ترین این کشورهاست.
نماینده انجمن مذهبی ارامنه مسیحی اصفهان افزود: ارامنه اگر احساس ناراحتی کنند برایشان بسیار راحت است که از کشوری به کشور دیگر نقل مکان کنند اما وقتی تاریخ ارامنه در ایران را بررسی کنیم می بینیم که در برخی از حملات تاریخی به این کشور از جمله حمله افغان ها، جلفای اصفهان خالی از سکنه شده اما پس از غلبه نادرشاه بر افغان ها بار دیگر ارامنه به جلفا باز گشته اند و در کنار سایر هموطنان مسلمان به زندگی خود ادامه داده اند.
وی اضافه کرد: این نشان دهنده آن است که شرایط برای زندگی ارامنه مسیحی در ایران دلچسب بوده و این وضعیت تا امروز ادامه داشته است.
گالستانیان با اشاره به اینکه در قوانین جمهوری اسلامی ایران یکسری امتیازات خاص به پیروان ادیان الهی داده شده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم منصف باشیم شرایطی که برای حفظ فرهنگ و زبان ارمنی در ایران وجود دارد در بسیاری از کشورهای اروپایی وجود ندارد.

** در کشورهای اروپایی و امریکایی آزادی ادیان در حد شعار وجود دارد
وی با بیان اینکه در کشورهای آمریکایی و اروپایی آزادی ادیان در حد شعار وجود دارد، بیان کرد: حتی ارامنه برای آینده زندگی خود در این کشورها نگرانی دارند در حالی که طی 400 سال گذشته ارامنه در ایران نگرانی نداشته اند.
نماینده انجمن مذهبی ارامنه مسیحی اصفهان گفت: در ایران ارامنه مسیحی برای حفظ مذهب، فرهنگ و زبان خود نگرانی ندارند و حفظ مذهب برای آنها ارزش است اما در کشورهای اروپایی و آمریکایی این ارزش در اولویت قرار ندارد.
وی افزود: مقامات کلیسای وانک در اصفهان همواره تاکید کرده اند که ارامنه مسیحی از شرایط مثبتی برخوردارند به گونه ای که این شرایط در دیگر کشورها وجود ندارد.
گالستانیان با اشاره به اینکه ارامنه مسیحی در ایران از حمایت های مادی و معنوی برخوردارند، تصریح کرد: اما ارامنه در کشورهای اروپایی و آمریکایی که مسیحی هم به شمار می آیند باید برای حفظ یک بنا یا راه اندازی مدرسه ویژه ارامنه تلاش های زیادی انجام دهند.
وی اظهارداشت: گران ترین مدارس ملی ارامنه در آمریکا هستند که ارامنه ماهانه باید چیزی در حدود 500 تا 600 دلار خرج آموزش فرزندان کنند در حالی که در ایران با کمک آموزش و پرورش مدارس ملی ارامنه تاسیس شده و اداره می شوند و فرزندان ارامنه با کمترین هزینه در این مراکز تحصیل می کنند.
وی با اشاره به اینکه پیروان ادیان توحیدی در مجلس شورای اسلامی نماینده دارند، گفت: به رغم اینکه جمعیت ارامنه مسیحی کمتر از ظرفیت قانونی تعیین شده است اما دو نماینده در مجلس دارند.
گالستانیان اضافه کرد: اینها از جمله شرایطی است که پیروان ادیان در ایران از آنها برخوردارند اما نمی دانم چرا برخی از کشورها درباره آزادی ادیان در ایران تبلیغات منفی انجام می دهند.
وی بیان کرد: جامعه جهانی باید بداند شرایط پیروان ادیان در ایران به گونه ای نیست که کشورهای غربی بیان می کنند و اگر ملت ها بخواهند منصف باشند و با دید درستی به مسائل نگاه کنند، فکر کنم بخش اعظمی از اخبار منفی علیه ایران، ارزش شنیدن ندارد.
نماینده انجمن مذهبی ارامنه مسیحی اصفهان اظهارداشت: اینجا ارامنه با آزادی کامل مراسم های مذهبی خود را برگزار می کنند و انجمن های فرهنگی و ورزشی ارامنه براساس فرهنگ خود فعال هستند.
وی بیان کرد: فعالیت های ورزشی ارامنه در زمان خود و بدون هیچ ممنوعیتی برگزار می شود و ارامنه در بسیاری از مسابقات ورزشی استان اصفهان مشارکت جدی دارند و یکی از سالن های ورزشی خود را برای برگزاری مسابقات استان در اختیار اداره ورزش و جوانان استان قرار داده اند.
گالستانیان با اشاره به اینکه طی سال های گذشته راهپیمایی ها و آیین های اجتماعی ارامنه مسیحی اصفهان بدون هیچ مشکل و محدودیتی با مجوز و حمایت مسئولان استان در خیابان های این شهر برگزار شده است، گفت: تاکنون برای برگزاری هرچه بهتر آیین های سال نو میلادی در جلفا اصفهان مسئولان استان از جمله شهرداری و نیروی انتظامی مشارکت داشته اند.
وی به زندگی مسالمت آمیز ارامنه در کنار هموطنان مسلمان خود اشاره کرد و افزود: حتی ارامنه اصفهان مراسم های سال نو میلادی را نیز با حضور گسترده هموطنان مسلمان خود برگزار می کنند.
به گفته وی در منطقه جلفای اصفهان 13 کلیسای فعال وجود دارد و ارامنه در این کلیساها مراسم های مذهبی خود را برگزار می کنند.
گالستانیان افزود: مدارس ویژه ارامنه مسیحی نیز در این منطقه از دوره ابتدایی تا متوسطه وجود دارد و تدریس زبان و ادبیان ارمنی در دانشگاههای دولتی اصفهان قدمتی 50 ساله دارد.
وی فضای مجازی را شمشیری دو لب توصیف کرد و درباره استفاده از این فضا برای تقرب مذاهب گفت: اگر فضای مجازی برای معرفی ادیان، عقاید، اقوام و ارزش های اجتماعی، تاریخی و سیاسی جوامع مورد استفاده قرار گیرد می تواند سودمند است.
نماینده انجمن مذهبی ارامنه اصفهان با اشاره به نقش مهم رسانه ها و شبکه های اجتماعی در گفت وگوی بین ادیان اظهارداشت: بدون رسانه نتیجه ای که قرار است از تقرب فرهنگ ها و ادیان مختلف گرفته شود، حاصل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه همه ادیان بر دوست داشتن همنوعان تاکید کرده اند، اضافه کرد: رسانه ها باید بر نقاط اشتراک ادیان متمرکز شوند و اشتراکات ادیان و موارد و ارزش های مشترکی که بین آنها وجود دارد را بیان کنند زیرا تبیین این اشتراک ها همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان را در پی دارد.
وی اظهارداشت: دشمنان دوست ندارند که این کشور در صلح و آرامش باشد و پیروان ادیان در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند و این همه فشاری که به کشور وارد می شود به دلیل این است که وحدت ملی ما را خدشه دار و ملت ایران را ضعیف کنند.
گالستانیان تاکید کرد: باید تا جایی که توان داریم این تبلیغات سوء را با تدبیر و امکانات خود خنثی کنیم.
این رهبران ادیان زرتشتی، یهودی و مسیحی علاوه بر مطالب یادشده ایران را وطن خود دانسته و از مسوولان جمهوری اسلامی ایران مشارکت بیشتر پیروان خود را در امورات گوناگون خواستار شدند.
2093/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آزادي اديان در ايران ميزگرد ايرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۵۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبی که ایران چشم صهیونیست‌ها را کور کرد / جزئیات ضربه به پایگاه سری رژیم صهیونیستی در حمله غرور آمیز ایران +عکس و نقشه

باوجود گذشت چند روز از حمله ایران به سرزمین های اشغالی، ابعاد زیادی از خسارات صهیونیست‌ها در این حمله فاش نشده است.

سرویس جهان مشرق - بامداد ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مشارکت سایر نیروهای مسلح حمله ای گسترده به سرزمین های اشغالی را با نام عملیات «وعده صادق» آغاز کردند.

این حمله که شامل چند موج بود که با استفاده از پهپادهای انتحاری، موشک کروز و موشک‌های بالستیک انجام شد. این حمله بی سابقه ایران در پاسخ به جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت ایران در دمشق در ۱ آوریل بود. این حملات تلافی جویانه اولین رویارویی مستقیم نظامی بین ایران و رژیم صهیونیستی از آغاز تأسیس این رژیم اشغالگر بود.

حمله بزرگ و تاریخی ایران به سرزمین های اشغالی که رکورد شکنی های بزرگی را به نام خود ثبت کرد، معادلات جدیدی را در منطقه غرب آسیا حاکم خواهد کرد. اکنون رژیم صهیونیستی به خوبی میداند که هرگونه شرارت و تجاوز به منافع ایران، بدون پاسخ نخواهد ماند و جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت هرچه تمام، به هرگونه تهدیدی از سوی رژیم صهیونیستی، پاسخ کوبنده خواهد داد.

رژیم صهیونیستی که همچنان به دلیل شکست سنگین در این عملیات، در وضعیت شوک قرار دارد، میداند که اکنون هرگونه خطای محاسباتی دیگر از سوی خود، میتواند به حسابرسی سنگین تری از سوی ایران منجر شود.

در این میان، صهیونیست‌ها تلاش خود را میکنند تا به سانسور ابعاد این عملیات ادامه بدهند. آنها میدانند که آشکار شدن شکست بزرگشان در مقابل ایران، اعتبار نظامی و امنیتی آنها در منطقه و جهان را از بین خواهد برد.

با وجود سانسورهای گسترده، تصاویر منتشر شده، به صورت واضح گویای این امر است که چندین نقطه تعیین شده از سوی ایران، در این حمله هدف اصابت مستقیم قرار گرفته است. یکی از مهم ترین مکان هایی که طی عملیات وعده صادق مورد هدف قرار گرفت اما چندان به آن پرداخته نشد، پایگاه سری صهیونیست‌ها در شمال سرزمین های اشغالی است.

در حمله ایران به سرزمین های اشغالی، پایگاه هوای نواتیم مورد هدف قرار گرفت، حمله به پایگاه هوایی نواتیم در اسرائیل از اهداف عملیات موشکی و پهپادی ایران بود؛ پایگاه مبدأ پرواز جنگنده‌های اسرائیل در عملیات حمله به سفارت کشورمان که شهادت مستشاران ارشد ایرانی و همراهانشان را به همراه داشت و نقض کامل قوانین بین‌المللی از سوی این رژیم بود.

بر اساس گزارش رسانه ها، ایران پایگاه هوایی رامون در منطقه نقب در جنوب سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است. گفته شده است دستکم ۸ تا ۱۰ موشک ایران به این پایگاه هوایی اصابت کرده است.

اعتراف غیر مستقیم صهیونیست‌ها به اصابت موشک به پایگاه جاسوسی و سری شلاگیم

اما علاوه بر اهداف مذکور، به گفته رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، سردار باقری، یک مرکز مهم و به لحاظ نظامی استراتژیک نیز هدف حملات موشکی ایران قرار گرفته است. پس از پایان عملیات، صهیونیست‌ها بدون دادن جزئیاتی از خسارت‌های وارد شده به آن، صرفا با تایید اصابت موشک در منطقه پایگاه مذکور، جزئیات تکمیلی آن را مسکوت گذاشتند. سخنگوی ارتش اسرائیل در این رابطه گفت:

ما به ارتش اسرائیل اطلاع دادیم که آسیب جزئی به زیرساخت‌های پایگاه نواتیم در نقب پس از حمله رخ داده است. همچنین خسارت جزئی به جاده در منطقه حرمون وارد شد.

رژیم صهیونیستی به گفتن همین مقدار اکتفا کرده و از گزارش جزئیات کامل در رابطه با حمله به این پایگاه خودداری کرد. به گفته منابع مطلع در نیروهای مسلح به مشرق، مرکز جاسوسی مذکور که در ارتفاعات جولان قرار دارد، هدف بیش از ۱۰ موشک قرار گرفته که طی آن تعدادی از نیروهای مستقر در آن به هلاکت رسیده‌اند.

اما این پایگاه چرا برای صهیونیست‌ها اهمیت بالایی دارد و ویژگی های آن چیست؟

بیشتر بخوانید: نگاهی به تاریخچه و اهمیت پایگاه هوایی نواتیم/ حمله مشترک عماد و خیبرشکن به خانه اف۳۵ های اسرائیلی +نقشه و فیلم چرا ایران در حمله به سرزمین‌های اشغالی «نقب» را هدف قرار دارد؟ +عکس

شلاگیم، چشم رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی

در اهمیت و جایگاه این پایگاه باید گفت که صهیونیست‌ها در سرزمین های اشغالی از این مرکز امنیتی و جاسوسی، به عنوان چشم اسرائیل یاد می‌کنند. در این پایگاه، واحد جنگ الکترونیک ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی مستقر است که آن را به مکانی برای فعالیت های مهم صهیونیست‌ها در حوزه جنگ الکترونیک در منطقه تبدیل می‌کند.

پایگاه شلاگیم در ۸ کیلومتری از آخرین نقطه مرزی فلسطین اشغالی با لبنان در برابر مناطق رمیش، یارون و مارون‌الرأس واقع شده است و بر بالای کوه الجرمق در شمال فلسطین اشغالی قرار دارد که مرتفع‌ترین کوه در اراضی اشغالی محسوب می‌گردد.

این کوه که در مرز مشترک اراضی اشغالی، لبنان و سوریه قرار دارد، رژیم صهیونیستی را قادر می‌سازد تا بر این دو کشور احاطه داشته باشد. ارتفاع این پایگاه به حدود ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می‌رسد و تأسیسات قابل رؤیت و اولیه آن در وسعتی بالغ بر ۱۵۰ هزار مترمربع قرار دارد. اطلاعات نشان می‌دهد که عمده مساحت این پایگاه متعلق به بخش اطلاعاتی و جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی است.

مرکز جاسوسی شلاگیم

این مکان که در قلعه تپه با مرزی مشرف به روستای شبعا در جنوب لبنان واقع شده است، هم ایستگاه شنود رادیویی و جاسوسی میدانی ارتش اسرائیل (فرماندهی شمال) و هم یک ایستگاه رادار که توسط کارکنان واحد ۸۲۰۰ اداره می‌شود، دارد. همچنین به عنوان پایگاه استقرار پیشروی واحدهای تیپ زرهی باراک عمل می کند.

این کوه که در مرز مشترک اراضی اشغالی، لبنان و سوریه قرار دارد، رژیم صهیونیستی را قادر می‌سازد تا بر این دو کشور احاطه داشته باشد.

موقعیت مرکز جاسوسی شلاگیم

با شلاگیم، دیگر غافلگیر نخواهیم شد!

اهمیت و کاربرد این پایگاه به میزانی است که افسران ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه اسرائیل هیوم میگویند: "می توانیم با اطمینان بگوییم که دولت اسرائیل دیگر مانند جنگ یوم کیپور غافلگیر نخواهد شد. "

اسرائیل هیوم در رابطه با این پایگاه می نویسد: «در بالاترین نقطه اسرائیل، در جایی که سوریه زیر پای آنها گسترده شده است، به سربازان واحد اطلاعات ۸۲۰۰ محافظت شده ترین مرکز در اسرائیل سپرده شده است. آنها داخل یک تونل حفر شده در کوه حرمون، با هدفون می‌نشینند و مکالمات همسایه های شمال (لبنان و سوریه) را شنود می کنند - همه اینها برای اینکه غافلگیر نشوند. این مکان، یک مکان عادی نیست.»

تصاویر پایگاه شلاگیم تصاویر پایگاه شلاگیم

در یکی از برنامه های منتشر شده در رابطه با این پایگاه، مهمان برنامه که کارشناس امور استراتژیک اسرائیل است نکات زیر را بیان می‌کند:

الف) اگر به بالاترین نقطه‌ی مرکز رصد نظامی بروید، حتی می‌توانیم سواحل تل‌آویو را ببینیم.

ب) هرکس این منطقه را کنترل کند، احاطه‌ی زیادی بر شمال اراضی اشغالی، ارتفاعات جولان و لبنان دارد.

برنامه منتشر شده درباره پایگاه شلاگیم

پ) پیچیده‌ترین توانایی‌های نیروهای دفاعی اسرائیل در پایگاه‌هایی است که در این منطقه هستند. (او به صورت خاص اضافه کرد که این پایگاه‌ها پشت سر ما قرار دارند که در عکس پایین نیز آمده است.)

ت) به دلیل موقعیت استراتژیک منطقه، زنجیره‌ای از پایگاه‌ها (پشت سرمان) وجود دارند که کارهای اطلاعاتی و رادیویی بسیار سطح بالایی را انجام می‌دهند.

در واقع فلسفه اصلی احداث چنین مرکزی در یکی از بلند ترین نقاط سرزمین های اشغالی، جاسوسی برای تحت کنترل گرفتن حزب الله لبنان و ارتش سوریه و همچنین اقدامات دیگر در حوزه جنگ الکترونیک در منطقه غرب آسیا است.

بر اساس گزارشی که ماه‌ها پیش توسط یک گروه تحقیقاتی تخصصی در ایالت تگزاس آمریکا منتشر شد و مطبوعات اسرائیل نیز آن را برجسته کردند، نتایج ردیابی دستگاه‌های جی‌پی‌اس غیرنظامی نشان داد که مشکلاتی در تعیین مکان برخی از هواپیماهای غیرنظامی در منطقه به‌ویژه بر فراز جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی رخ می‌دهد.

پایگاه شلاگیم

پس از چندین عملیات رصد دقیق از سیگنال‌های پارازیت که توانایی گیرنده‌ها در تشخیص امواج ماهواره‌ای را مختل می‌کند، پایگاه مرون به‌طور خاص به‌عنوان منبع تداخل علیه دستگاه‌های GPS غیرنظامی شناسایی شد. گزارش رسانه‌های عبری نشان می‌دهد که سامانه‌های موقعیت‌یاب ماهواره‌ای در هفته اول پس از عملیات طوفان الاقصی به‌طور کامل از کار افتادند؛ زیرا اسرائیل نگران بود که از این سامانه‌ها برای حمله موشکی یا پهپادی و یا با سلاح‌های دیگر ضد اهداف اسرائیل انجام شود.

حمله موشکی ایران به چنین مرکز مهم و سری که دارای ارزش نظامی و استراتژیک بسیار بالایی برای رژیم صهیونیستی است، پیام بسیار روشن و واضحی برای سران این رژیم است تا در اتخاذ تدابیر خود در مقابل ایران، دیگر دچار یک خطای محاسباتی و اشتباه نشوند.

دیگر خبرها

  • جلوه معماری اصیل ایران در کوچه دوطبقه کاشان (فیلم)
  • جریان زندگی در زاینده رود اصفهان | تصاویر
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه درباره اقدامات تحریک آمیز اسرائیل
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان حدادیان در کوهپایه
  • عملیات وعده صادق جلوه هماهنگی نیروهای مسلح را به نمایش گذاشت
  • زندگی در اصفهان جاری است
  • (تصاویر) زندگی در اصفهان جاری است
  • نشانه‌ای برای اتحاد درونی بازیکنان سپاهان (عکس)
  • شبی که ایران چشم صهیونیست‌ها را کور کرد / جزئیات ضربه به پایگاه سری رژیم صهیونیستی در حمله غرور آمیز ایران +عکس و نقشه
  • جلوه اتحاد و اقتدار ملت با رژه نیرو‌های مسلح در مهاباد