Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:50:03 GMT

مبارزه با نشست ورشو

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۶۵۰۵

مبارزه با نشست ورشو

تهران- ایرنا- چند کشور عمده اروپایی و نیز خانم موگرینی، نماینده سیاست خارجی اروپا، به شکلی غیررسمی و از طریق مقاماتی بدون ذکر نام در مورد جهت‌گیری و سازنده بودن اجلاس ورشو و امکان شرکت در آن تردیدهایی را مطرح کرده و از عدم قطعی بودن شرکت وزرای خارجه کشورهای عمده اروپا در آن سخن گفته‌اند. این نقطه شروعی است که اگر تقویت شود، می‌تواند به شکست نشست ورشو بینجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش احمدی در یادداشتی در روزنامه اعتماد، نوشته است: اهداف نشستی که امریکا و لهستان برای 13فوریه در ورشو برنامه‌ریزی کرده‌اند، بسیار فراتر از ایران است. این نشست می‌تواند به محور جدیدی برای سامان دادن به سیاست خارجی ایدئولوژیک تیم امنیتی ترامپ تبدیل شود و شیوه جدیدی برای به قول پمپئو «ایجاد یک ائتلاف بزرگ» برای پیشبرد چنین سیاست خارجی باشد. در حالی که شخص ترامپ عمدتا متوجه استفاده از سیاست خارجی برای پیشبرد دستور کار داخلی خود و حفظ وفاداری پایگاه رای‌ا‌ش است، تیم امنیت ملی او مرکب از تندروترین و ایدئولوژیک‌ترین چهره‌هایی که تاکنون کاخ سفید به خود دیده، متوجه پیشبرد دستورکاری مشخص برای روابط بین‌الملل هستند. آنها ضمن تمرکز بر خاورمیانه و ایران، هدف‌های بزرگ‌تری را دنبال می‌کنند که اتفاقا می‌تواند نقطه ضعف آنها نیز باشد. توجه اصلی امثال پمپئو و بولتون و ایدئولوگ‌هایی که آنها را احاطه کرده‌اند، معطوف به مبارزه با بین‌المللی‌گرایی لیبرال و چندجانبه‌گرایی منبعث از آن است. اثبات نادرستی مبانی سیاست خارجی دولت اوباما که از نظر ترامپ و تیم امنیتی او شر مطلق بود و تلاش برای تضعیف و...

در صورت امکان فروپاشی اتحادیه اروپا که یکی از محورهای اصلی بین‌المللی‌گرایی لیبرال است، دو هدف بالا‌دستی است که سیاست خارجی کاخ سفید کنونی را شکل می‌دهد. تیم ایدئولوژیک ترامپ از جنبش‌های پوپولیستی در اروپا و امریکای لاتین و دشمنی برخی در خاورمیانه با ایران بهره می‌برد و از برخی پیشرفت‌ها در امریکای لاتین و در برابر چین و روسیه انگیزه گرفته است. مهار چین، نزدیک کردن اسراییل و برخی کشورهای عربی به هم با استفاده از دشمنی آنها با ایران، زمینه‌سازی برای موفقیت «معامله قرن» و ... از اهداف مشخصی است که تیم ترامپ در دستور کار دارد. لذا، از نظر بین‌المللی شاید بعد ضد ایرانی نشست ورشو مهم‌ترین وجه آن نباشد.

در شرایطی که از یک سو نشست ورشو اهدافی جهانی دارد و از سوی دیگر امریکا خود را متعهد به اعمال «فشار حداکثری» به ایران کرده و هرگونه شکست در گرفتن نتیجه، شکستی پرطنین نه تنها در سیاست خارجی برای ترامپ بلکه در سیاست داخلی او نیز خواهد بود، ایران بیش از هر زمان دیگر نیاز به متحدانی در سطح جهانی دارد. در چنین شرایطی، برای ایران حفظ و تقویت روابط با دیگر کشورها و مناطق که اکثر آنها مخالف سیاست خارجی تیم ترامپ هستند، اجتناب ناپذیر است. این امر رفع تنش و تزلزل کنونی در رابطه با اروپا را ایجاب می‌کند. جای نگرانی است که در این شرایط طرح ادعاهایی توسط اتحادیه اروپا علیه ایران به اعمال تحریمی هر چند محدود منجر شد. در این رابطه، طرح برخی ادعاها توسط برخی مقامات اروپایی در مورد سیاست منطقه‌ای، برنامه موشکی دفاعی ایران و انتقادات حقوق بشری و ... و تاخیر در ایجاد سازوکار مالی مخل روابط سازنده بین دو طرف است.

از طرفی، لهستان که به دلایل خاص خود بعد از فروپاشی پیمان ورشو، طی 30 سال گذشته نوعی اتحاد استراتژیک با امریکا برقرار کرده و در دوره دولت راستگرای کنونی آن را بسط داده، دلایل خاص خود را برای همراهی با امریکا دارد. ورشو متقاضی ایجاد یک پایگاه نظامی دایمی امریکا در قلمرو خود با هدف بازدارندگی در برابر روسیه و پرداخت بخش عمده هزینه آن است و پیشنهاد کرده که چنین پایگاهی «دژ ترامپ» نامیده شود. لهستان با چنین ویژگی‌هایی فرصتی بی‌نظیر برای تیم ترامپ جهت پیشبرد سیاست خارجی خاص کاخ سفید است. واشنگتن با تمرکز بر لهستان می‌تواند بر اتحادیه اروپا در طیفی از موضوع‌ها، ازجمله انزوای ایران، فشار وارد و آن را با خطر شکاف در داخل مواجه کند.

لذا نباید تصور کنیم که اقداماتی مانند لغو هفته فیلم لهستان در تهران یا احیانا توقف صدور ویزا برای اتباع آن کشور توسط ایران ممکن است تغییری در سیاست‌های دولت لهستان ایجاد کند. این قبیل اقدامات تنها می‌تواند بر شدت مشکلات بیفزاید. لذا باید توجه داشته باشیم که مخالف ما با نشست ورشو به نحوی نباشد که در عمل و به‌طور ناخواسته به پیشبرد اهداف آن نشست از طریق ابراز دشمنی با لهستان و کسان دیگری که در این اجلاس شرکت خواهند کرد، کمک کنیم. ایران راهی جز تلاش برای ارایه توضیح و اقناع جامعه بین‌المللی در مورد اهداف عمومی تیم ایدئولوژیک ترامپ ندارد.

با توجه به ابعاد جهانی نشست ورشو، برخی ابراز تردیدها از سوی روسیه و برخی طرف‌های اروپا که از هم اکنون شروع شده، قابل انتظار بود. چند کشور عمده اروپایی و نیز خانم موگرینی، نماینده سیاست خارجی اروپا، به شکلی غیررسمی و از طریق مقاماتی بدون ذکر نام در مورد جهت‌گیری و سازنده بودن اجلاس ورشو و امکان شرکت در آن تردیدهایی را مطرح کرده و از عدم قطعی بودن شرکت وزرای خارجه کشورهای عمده اروپا در آن سخن گفته‌اند. این نقطه شروعی است که اگر تقویت شود، می‌تواند به شکست نشست ورشو بینجامد. وزیر خارجه روسیه هم اگر چه در مورد مفید بودن اجلاس ابراز تردید کرده، اما سخنی در مورد شرکت یا عدم شرکت در آن نگفته است.

سیاست خارجی ما باید به نحوی باشد که کشورهایی را که هدف سیاست خارجی ایدئولوژیک تیم ترامپ هستند، تقویت کند. باید از میزان تنش با این کشورها بکاهیم و حتی آماده باشیم برای به شکست کشاندن «فشار حداکثری» ترامپ و اقدامات نظامی اسراییل علیه ایران و اقدامات تهاجمی عربستان، امتیازاتی نیز به کشورهایی که مستعد فاصله گرفتن از تیم ترامپ هستند، بدهیم.

*منبع: روزنامه اعتماد،1397،10،29
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اعتماد نشست ورشو آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا با نادیده گرفتن نقش رژیم صهیونیستی در بحران فعلی منطقه که ناشی از اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و سیاست‌های اشغالگرانه آن است، ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد، اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی طی حملات پهپادی و موشکی گسترده به اهدافی در اراضی اشغالی، گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی در اراضی اشغالی، پس از حمله رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام متقابل ایران را که تهران آن را پاسخی «مشروع» به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرده بود، «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آن‌ها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، روز گذشته، در واکنش به اظهارات بورل درباره تصمیم کشور‌های اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران گفت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن، تقریبا، چیزی بیش از کلمات توخالی نیست. اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش درباره جنگ غزه، بدون محکومیت جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان طی حملات کورکورانه آن به غزه، با کلی‌گویی مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی به غزه در پی عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس در ۷ اکتبر که با هدف ادعایی «نابودی حماس» انجام شده، تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۳۴ هزار نفر از فلسطینیان، از بین رفتن ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاتی این منطقه و آواره شدن ۸۵ درصد از مردم آن شده است.

محاصره انسانی غزه موجب شده است کمبود شدید مواد غذایی، آب آشامیدنی، دارو و تجهیزات پزشکی احتمال بروز فجایع انسانی، از جمله قحطی، گرسنگی و شیوع بیماری‌های واگیردار افزایش پیدا کند. رژیم صهیونیستی در حملات خود اهداف غیرنظامی مانند مدارس، مساجد، کلیساها، پناهگاه‌ها و بیمارستان‌ها را نیز هدف قرار داده است.

دیگر خبرها

  • ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان
  • توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • بورل: به همکاری با آنروا ادامه می دهیم
  • ۹ کاندیدای سرمربیگری تیم ملی بسکتبال؛ از لیگ‌ برتر تا قلب اروپا