Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداره کل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گیلان جزئیات مربوط به کشف آثار ۳ هزار ساله متعلق به جنگجوی آماردی در محوطه باستانی شهران واقع در رودبار را تشریح کرد. ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

ولی جهانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: با کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه باستانی منطقه شهران واقع در شهرستان رودبار که به سرپرستی تیم شهرام رامین به مرحله اجرا رسید آثاری به قدمت 3 هزار سال پیش متعلق به یک مرد جنگجوی آماردی کشف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گیلان در تشریح وضعیت ظاهری این جنگجوی آماردی عنوان کرد: طبق اظهار نظرهایی که تاکنون توسط انسان‌شناسان در مورد اسکلت 3 هزار ساله کشف شده مطرح است این جنگجوی آماردی حدود 40 سال سن داشته است.

جهانی با اشاره به اینکه قد جنگجوی آماردی کشف شده بین 160 تا 167 سانتی‌متر تخمین زده می‌شود تصریح کرد: در مورد نحوه حراست و نگهداری از آثار 3 هزار ساله‌ای که در محوطه شهران توسط تیم باستان‌شناسی شهرام رامین کشف شد تصمیمات اولیه توسط کارشناسان مربوطه اتخاذ شده است.

کاشان|کاوش باستان شناسی در مهرکده سفیدشهر به پایان رسیدچرا باید سازمان باستان شناسی کشور ایجاد شود/ یک نگرانی ملی درباره باستان شناسان ایرانمحوطه باستانی شهران رودبار گیلان در معرض خطر قرار دارد

وی از ثبت و ضبط گور باستانی جنگجوی آماردی و یافته‌های متعلق به آن در محل کشف آثار به شیوه اسکن لیزری خبر داد و عنوان کرد: اقدامات و تمهیدات لازم برای نگهداری از این آثار ارزشمند و بسیار مهم اتخاذ شده است تا از آنان به بهترین شکل ممکن حراست و پاسداری شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گیلان از انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در سال‌های 65 تا 67 در محوطه شهران سخن گفت و افزود:‌ این کاوش‌ها به سرپرستی محمدرضا خلعتبری در روستای شهران و دامنه‌های جنگلی آن و ویاوکوه انجام شده بود.

جهانی در مورد نتایج به‌دست آمده این حفاری‌ها و آثاری که در نهایت توسط باستان‌شناسان مربوطه کشف شد نیز خاطرنشان کرد: در کاوش‌های باستان‌شناسی انجام شده توسط تیم محمدرضا خلعتبری آثاری متعلق به سده‌های آغازین هزار اول پیش از میلاد مسیح تا دوره ساسانی به دست آمد.

وی به انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در سال‌ 93 توسط تیم کاوش بهروز همرنگ اشاره کرد و در تشریح این موضوع بیان داشت: به گفته رامین سرپرست فعلی تیم باستان‌شناسی محوطه شهران با انجام این حفاری‌ها قبوری متعلق به هزاره اول پیش از میلاد از جمله دوره اشکانی به‌دست آمده بود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گیلان انجام مطالعات اولیه بر روی آثار به دست آمده از منطقه شهران را مورد تأکید قرار داد و گفت: کاوش‌های انجام شده پس از صدور مجوز توسط پژوهشکده باستان‌شناسی و با هدف نجات محوطه باستانی شهران غربی انجام شد.

جهانی با تأکید بر اینکه به دلیل اجرای یک پروژه عمرانی در جوار محوطه باستانی شهران، بخشی از این محوطه به مخاطره افتاده است تصریح کرد:‌ مذاکراتی با مالکان این مجتمع که در کنار اتوبان رشت قزوین قرار دارد انجام شده بنابراین احتمال تبدیل شدن آن به سایت موزه وجود دارد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری گیلان از موافقت مالکان مجموعه آتیه‌سازان با تبدیل آن به سایت موزه خبر داد و اظهار داشت:‌ انجام این کار خطیر از حساسیت‌های بسیار زیادی برخوردار است بنابراین قصد داریم این تصمیم را به‌صورت کاملاً تخصصی مورد بررسی قرار دهیم.

انتهای پیام/ح

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۶۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتباط جامعه شناسی و اقتصاد ارتباطی چند جانبه است و در طی زمان از لحاظ کمی و کیفی دچار دگرگونی و پیچیدگی شده است.

حمزه نوذری (دانش‌یار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «بازاندیشی در جامعه‌شناسی: بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه» به این موضوع می‌پردازد که اندیشە جامعه‌شناسان کلاسیک نه تنها از اقتصاد دور نبود بلکه اقتصاد در بطن نظریه‌های آنها قرار داشته است. اگر به آثار جامعه‌شناسان در قرن نوزدهم نگاه کنیم همراهی و مجادلات بسیاری با علم اقتصاد وجود دارد.

* اقتصاد در دنیای مدرن

این پژوهشگر می‌نویسد: دراوایل و اواسط قرن نوزدهم رویکرد اقتصاد کلاسیک و در اواخر قرن نوزدهم رویکرد اقتصاد مارژینالیستی و مکتب اطریشی مدعی اصلی توضیح پدیده‌های اقتصادی در دنیای مدرن بودند و جامعه‌شناسان در چنین زمینه و شرایطی که این دو نحلۀ علم اقتصاد مسلّط بودند، سعی کردند پدیده‌های اقتصادی را تحلیل کنند و به همین دلیل مواجهات و گاهی اقتباس‌هایی از علم اقتصاد در دو حوزه انسان‌شناسی و روش‌شناسی داشته‌اند.

* ارتباط جامعه‌شناسی و اقتصاد

به زعم این پژوهشگر بخش مهمی ازمتون جامعه‌شناسی در این دوره در گفتگو با آرا اقتصادی شکل گرفته است. اگر هر متنی را میان‌متنیت در نظر بگیریم که پای متون دیگر را به میان می‌کشد تا نابسندگی آنها را نشان دهد، مهمترین میان‌متنیت جامعه‌شناسی، متن اقتصاد بوده است.

پدیده‌های اقتصادی را اگر عمیق‌تر نگاه کنیم به دقایقی می‌رسیم که علم اقتصاد از آنها غفلت کرده است

نوذری در این پژوهش توضیح می‌دهد که در این میان جامعه‌شناسان کلاسیک گاهی از روش و نظریات اقتصاد اقتباس کرده‌اند ولی آن را در مسیر دیگری گسترش داده‌اند. آنها نشان دادند که پدیده‌های اقتصادی را اگر عمیق‌تر نگاه کنیم به دقایقی می‌رسیم که علم اقتصاد از آنها غفلت کرده است. رویکرد جامعه‌شناسان کلاسیک به پدیده‌های اقتصادی در دوره‌های بعدی کمرنگ شد هرچند تلاش‌هایی برای این کار صورت گرفته است.

* اقتصاد در آثار جامعه‌شناسان معاصر

از نظر این پژوهشگر در چند سال اخیر سوئدبرگ تلاش کرده است مجدداً خوانشی از ارتباط میان نظریه‌های جامعه‌شناسی و اقتصاد را صورت‌بندی کند و علاوه بر نشان دادن وجوه اقتصادی در آثار جامعه‌شناسان کلاسیک، در آثار جامعه‌شناسان معاصر هم مواجهه با علم اقتصاد را نشان دهد؛ اما نقد‌های جدی به مباحث ایشان وارد است. در ادامه باید گفت از جمله مهمترین نقد‌ها این است که دلبستگی ایشان برای توسعە حوزه جامعه‌شناسی اقتصادی، وی را از درک عمیق مباحث جامعه‌شناسان کلاسیک نسبت به رابطۀ میان جامعه‌شناسی و اقتصاد باز داشته است.

بدون فهم پدیده‌های اقتصادی، نظریه‌پردازی درباره جامعه ممکن نیست

از نظر نوذری یکی از پُرثمرترین کار‌ها برای نشان‌ دادن رابطۀ میان اقتصاد و جامعه‌شناسی، آثارمارکس است، درحالیکه سوئدبرگ، مارکس را جزء جامعه‌شناسان کلاسیک تلقی نمی‌کند و معتقد است میان آثار مارکس و آن چه که جامعه‌شناسی اقتصادی می‌دانیم فاصلۀ بسیاری است. درحالی‌که به نظر می‌رسد مبنای جامعه‌شناسی را باید در آثار مارکس جستجو کرد به‌ویژه جایی که از انسان نوعی در مقابل انسان منزوی علم اقتصاد سخن می‌گوید.

* نظریه آدرنو درباره رابطه جامعه‌شناس و پدیده‌های اقتصادی

نوذری در انتها با اشاره به این موضوع که آدورنو درباره جامعه‌شناسی که می‌خواهد جامعه شناس بماند و تحلیل پدیده‌های اقتصادی را به علم اقتصاد واگذار نماید می‌نویسد: با چنین کاری (منظور بی‌ارتباطی و کم‌ارتباطی بین جامعه‌شناسی و اقتصاد) جامعه‌شناسی چیزی را از نظر می‌اندازد که علت واقعی همۀ چیز‌ها است وی در جواب کسانی که معتقد بودند توضیح فرایند‌های اقتصادی را باید به علم اقتصاد واگذار کرد معتقد است با این نگاه جامعه‌شناسی تولید و بازتولید اجتماعی زندگی جامعه در مقام کل را نادیده می‌گیرد کلاسیک‌های جامعه‌شناسی این نکته را به‌خوبی درک کرده‌اند که بدون فهم پدیده‌های اقتصادی، نظریه‌پردازی درباره جامعه ممکن نیست.

این پژوهشگر در نهایت با اشاره به این موضوع که  اگر بازنگری در جامعه‌شناسی ایران نیاز باشد، یک راه بازگشت به متون کلاسیک‌های جامعه‌شناسی به‌ویژه روایت آنها از رابطۀ اقتصاد و جامعه است؛ رابطه‌ای که امروز بیش از هر زمان دیگری مسئله‌ای دشوار و پیچیده است. مواجهات مارکس، وبر و زیمل در این خصوص نه‌ تنها نیازمند واکاوی بیشتر است بلکه با مسائل امروزی جامعه و علم جامعه‌شناسی ارتباط عمیقی دارد.

او در پایان می‌نویسد: شاید به مذاق جامعه‌شناسان امروز خوش نیاید اگر ادعا کنیم که بیشتر مباحث اصلی وبر و زیمل برگرفته از علم اقتصاد است، هرچند نوآوری‌های در آن ایجاد کرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله
  • جزییات برگزاری جشنواره اقوام تشریح شد/ نمایش انسجام ملی در سینما
  • بازگشت به روایت اقتصاد و جامعه
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار
  • کشف بی‌ سابقه یک سازه مرموز در نزدیکی دو گورستان در فرانسه
  • برای نخستین بار در ایران؛ باستان‌شناسی در خدمت پلیس آگاهی