Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری خبر از تصمیم گیری درخصوص ابطال طرح توسعه دانشگاه تهران یا تملک بخش باقی‌مانده آن در جلسه هفته گذشته این شورا داده بود که بدون اعلام هیچ دلیلی موقتا از دستور کار شورای عالی خارج شد.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ توسعه دانشگاه تهران یکی از طرح‌هایی است که با گذشت ۲۰ سال از آغاز آن جدای از مسائل علمی و اقتصادی که مدنظر بوده، آثار اجتماعی و فرهنگی‌ای داشته که این روزها با طرح مجدد این موضوع سرباز کرده است، مساله‌ای که طی ماه‌های اخیر محلی برای گفت‌وگوهای چالشی با حضور موافقان و مخالفان آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نطفه طرحی که با لابیگری سیاسی بسته شد

احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و رئیس سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در نامه ای به جهانگیری، معاون اول رییس جمهور به پشت پرده طرح توسعه دانشگاه تهران اشاره کرد و نوشت: شهریور ۱۳۷۵، رئیس وقت دانشگاه تهران با توسل به ارتباطات سیاسی، موافقت رئیس‌جمهور وقت را درباره ایده توسعه دانشگاه تهران و اختصاص بودجه به آن اخذ می‌کند و در بودجه سال ۱۳۷۶ کل کشور، ۳۰ میلیارد ریال برای آغاز کار اختصاص می‌یابد؛ اما نخستین پرسش این است: چگونه برای طرحی که هنوز حتی مصوبه ابتدایی کمیسیون موضوع ماده (۵) «قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران» را هم نداشته، چنین اعتباری تصویب شد و بدون داشتن ویژگی‌های قانونی مذکور در بند «۱۰» ماده (۱) «قانون برنامه و بودجه کشور» مصوب ۱۳۵۱ و بی‌آنکه الزام قانونی مطالعات توجیهی فنی و اقتصادی یا اجتماعی انجام گیرد، یک زیاده‌طلبی را طرح نامیدند؟ نطفه گرفتاری ۲۲ ساله همسایگان دانشگاه تهران در محدوده خیابان‌های ۱۶ آذر و قدس و بلوار کشاورز، با همین تصمیم غیر کارشناسی، مغایر قوانین برنامه و بودجه و حاصل رانت‌ سیاسی بسته می‌شود.

توکلی در این نامه نکته مهم‌تر را این می داند که وزارت راه و شهرسازی با اشاره به «پیگیری‌های صورت گرفته از استان‌ها و خصوصاً شهر تهران»، «ادعای ... مردم محلی مبنی بر تسرّی موضوع توسعه دانشگاه‌ها به سبک دانشگاه تهران را تایید می‌نماید»؛ موضوعی که چندی است در قضیه درگیری دانشگاه الزهرا (س) با اهالی ده ونک بر سر توسعه این دانشگاه و تخریب منازل مردم این منطقه، در رسانه‌ها مطرح شده ولی به دانشگاه مذکور محدود نیست و بسیاری از دانشگاه‌های دیگر تهران نیز چند سالی است با الگوگیری از دانشگاه تهران، پیگیر طرح‌های توسعه‌ای مشابه شده‌اند.

اما و اگرهای یک طرح پرابهام!

هرچند محمود نیلی‌احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران طرح توسعه دانشگاه تهران را یکی از قانونی‌ترین طرح‌های توسعه‌ای کشور دانست و افزود: قانون این طرح در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شده است، ضمن اینکه کمیسیون ماده 5 شهرداری، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت طرح توسعه‌ای دانشگاه تهران را تصویب نموده‌اند. همچنین شهرداری، استانداری، نمایندگان مجلس و حتی دولت متقاعده به اجرای طرح هستند، بنابراین با اطمینان تاکید می‌کنم که هیچ ابهام و مشکلی برای توسعه دانشگاه تهران و ایجاد شهر دانش نداریم.

با این وجود ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری درخصوص ابطال طرح توسعه دانشگاه تهران یا تملک بخش باقی‌مانده آن اعلام کرد که به زودی تصمیم لازم از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی اتخاذ خواهد شد که هفته گذشته بدون اعلام هیچ دلیلی این موضوع موقتا از دستور کار شورای عالی خارج شد.

تملک املاک مردم به بهانه طرح دانشگاه کارآفرین

برای روشن این موضوع با الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر گفت و گو کردیم.

عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی دانا درباره دلیل از دستور خارج شدن طرح توسعه دانشگاه تهران در شورای عالی شهرسازی گفت: موضع رسیدگی به شکایت صاحبان املاک اطراف دانشگاه تهران (محله وصال) در دستور شورای عالی شهرسازی قرار گرفته بود که متاسفانه در آستانه برگزاری جلسه اعلام شد که این موضوع از دستور کار جلسه خارج شده است و این نشانه خوبی نبود. هرچند این اتفاق نشان می‌دهد که این طرح آنقدر دچار مشکل است که حتی پس از قرارگرفتن در دستور کار شورای عالی که انتظار میرفته مسئولان مربوطه و مشاوران این طرح مستندات خودشان را ارائه کنند، نتوانسته اند اینها را فراهم بکنند و یا اینکه مسئله دیگری وجود داشته که از دستورکار شورا خارج شده است.

فخاری درباره حساسیت های این موضوع در میان مردم اظهارکرد: درباره علت خارج شدن این موضوع از دستور کار شورا هم توضیحی داده نشده است. بالاخره این حق جامعه محلی است و مردم نسبت به این مسئله حساسیت دارند. مردم به هرحال امید بسته اند که وزارتخانه نسبت به این موضوع توجه دارد. البته بنده امیدوارم شخص وزیر و معاونانش در اولین جلسه آینده این موضوع را در دستور کار قرار بدهند. البته باید توضیح داده بشود چرا این موضوع از دستور خارج شد.

وی درباره توجیه مسئولان اجرای طرح با شعار دانشگاه کارآفرین بیان کرد: طرح توسعه دانشگاه تهران به دهه 80 بر میگردد که یک شرکت مهندسی مشاور این طرح را ارائه کرده است. آن زمان هم بودجه موردنیاز طرح نشان از عدم موفقیت آن داشته است و اصلا با جامعه محلی درباره آن همفکری نشده است. اینکه بعد از بیش از یک دهه دوباره بخواهیم به این اجرای این طرح بپردازیم آن هم با این رویکرد که می خواهیم تبدیل به دانشگاه کارآفرین بشویم، جای سوال دارد. در کشورهای توسعه یافته و در ارزیابی نظام آموزش عالی چنین چیزی نیست که برای دانشگاه کارآفرین فضای عمومی زندگی مردم و فضاهای شهری را تملک کنید و ساختمان بسازید که شرکت بزنید. این با روح دانشگاه کارآفرین در تعارض است. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که درب آن به روی مردم باز است و با جامعه در تعامل است و حل مسائل اجتماعی مردم را در دستور کار دارد نه اینکه خودش مشکل اجتماعی ایجاد کند.

تضییع حق مردم در طرح توسعه دانشگاه الزهراء

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه طرح توسعه دانشگاه تهران یک طرح کاملا سازه محور و کالبدی است، گفت: این طرح باید حتی در همان املاکی که به صورت موردی تملک کرده است به صورت تعامل با فضای عمومی محله و شهر بازطراحی بشود. من امیدوارم که توجه وزارتخانه به این موضوع و حق مردم، قربانی مشاوره های غلط و مذاکره ها و مناسبات اقتصادی نشود و وزارتخانه، مردم و حقشان را به هرچیز دیگری ترجیح بدهد. لازم است شرکت های مهندسی مشاور که این طرح ها را ارائه می دهند هم مورد سئوال قرار گیرند که چطور می توانند مردم را نادیده بگیرد. دانشگاه نهاد توسعه پایدار کشور است و در چشم اندازشان باید مردم را توانمندتر بکنند، آن وقت چطور دانشگاه میتواند در تعارض با حق مردم و زندگی مردم حرکت کند. دانشگاه تهران به دلیل اینکه اصولا به صورت الگو برای دانشگاه های دیگر است، بیشتر باید حساسیت داشت.

وی طرح های توسعه ای دانشگاهای شهر تهران را ناقض حقوق مردم دانست و اظهارکرد: دانشگاه الزهراء هم در طرح های توسعه ای حق مردم را نادیده گرفته است و با جامعه پیرامون خودش دچار تنش شده است. اگر جسله شورای عالی شهرسازی برگزار بشود، همه طرح های توسعه ای دانشگاهی را شامل می شود. اینکه مدام استناد می شود که این طرح مربوط به دهه 80 است، اهمیت ندارد؛ مهم این است که این طرح با منافع مردم در تعارض است و حقوق مردم در آن لحاظ نشده است.

فخاری با اعلام اینکه دانشگاه باید خانه تکانی بکند گفت: بحران های مالی که ممکن است مثل هرجای دیگری در آموزش عالی هم وجود داشته باشد، باعث شده که به دنبال راه حل هایی باشند، اما راه حل آموزش عالی کشور بنگاه اقتصادی کردن آن نیست. طبق قانون اساسی نهاد آموزش عالی بیشتر نهاد اجتماعی فرهنگی است و اینکه مدل اقتصادی اداره دانشگاه الان جوابگو نیست، باید از راه دیگری مسئله شان را حل کنند. دانشگاه باید خانه تکانی بکند نه اینکه به حقوق مردم دست اندازی کند.

این عضو شورای شهر هیچ توجیه مقبولی را برای اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران وارد ندانست و اظهارکرد: از نظر هرم جمعیتی و نسبت داوطلبان ورود به دانشگاه به ظرفیت آن، همین الان ما صندلی خالی داریم. تازه همین دانشجو بعد از پایان تحصیل هم معلوم نیست تکلیفش چه می شود. با همه اینها، چون ما می خواهیم حقوق و دستمزد کارکنان مان را پرداخت کنیم و چرخ این اداره بچرخد قرار نیست که به هرچیزی متوسل بشود. الان دانشگاه هایی که به دنبال توسعه هستند آن را برای جذب جمعیت بیشتر پیگیری می کنند؟ برای تخصص های جدید می خواهند؟ مطالبه شان چیست که همین وضع موجود املاک و ابنیه آن را تامین نمی کند؟

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست، گفت: سند هوش مصنوعی به زودی در این شورا تصویب می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در دیدار با دانشگاهیان استان زنجان با تبریک اقتدار علمی و تمدنانه «وعده صادق» که به دست رزمندگان اسلام تحقق پیدا کرد، اظهار کرد: معمولا بعد نظامی این عملیات مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که بعد علمی این عملیات نیز باید مورد توجه باشد چراکه این عملیات ناشی از اقدامات علمی دانشمندان و محققان در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه استان زنجان حکمت بنیان، فضیلت محور و معنویت پایه است، بیان کرد: اگر علما و حکمای بزرگی مثل شیخ اشراق در این استان پرورش پیدا کرده‌اند، اگر شور و شعور حسینی نماد معنویت این استان است، اگر ظرفیت عظیم میراث فرهنگی در این استان شکل گرفته و غواصان دریادل جهادگر مخلص در این استان تربیت شده‌اند، زاییده همین حکمت و فضیلت و معنویت استان زنجان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر کارکردها و موفقیت‌های این شورا ادامه داد: بنده تا قبل از اینکه دبیر شورای عالی شوم هیچگاه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نبودم بنابراین اگر از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع می‌کنم، نمی‌توان اینگونه تفسیر کرد که به خاطر حضورم در شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات مختلف اقدامات مؤثری داشته است.

وی با اشاره به سالروز تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات متعددی در حوزه علم و فناوری در کشور انجام داده است و درصد بالایی از زیرساخت‌های آموزش عالی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است، تأسیس دانشگاه تربیت مدرس، تدوین آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها، ایجاد دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان مرکز علوم انسانی در کشور، تنظیم جذب ساز و کار جذب هیئت علمی، تشکیل مرکز هیئت عالی جذب، آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اساتید و دانشجویان، هیئت امنای دانشگاه‌ها تنها بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علمی و دانشگاهی است.

استاد خسروپناه تأکید کرد: هم اکنون 100 هزار عضو هیئت علمی در کشور داریم در حالی که اوایل انقلاب 5 تا 6 هزار عضو هیئت علمی داشتیم، توسعه آموزش عالی و توسعه منابع انسانی باعث شده که در شاخص‌های علمی جز سرآمدان باشیم و این دستاوردها مرهون شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند هوافضا در تحول و رشد اقدامات موشکی و ماهواره‌ای کشور بسیار مؤثر بوده است، سند فناوری نانو، سند زیست فناوری، سند علوم شناختی، سند توسعه فناوری نرم، سند گیاهان دارویی، سند سلول های بنیادین، صندوق توسعه علم و فناوری، جایزه علمی مصطفی(ع) جزء مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این اسناد شورا را نخبگان کشور نوشتند و شورا حکمرانی اسناد را برعهده داشته است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر سند صنایع دستی در حال تدوین است و 1400 ذی‌نفع در نوشتن آن نقش دارند، سند موسیقی که بعد 40 سال با مشارکت اساتید و شخصیت‌های موسیقی تدوین و ابلاغ شد. در حال به روزرسانی نقشه جامع علمی هستیم و فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی در حال انجام آن هستند.

خسروپناه افزود: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه علم و فناوری بحث تقویت دانش‌بنیان‌هاست، آیین‌نامه ارتقاء ناظر به توسعه علمی، دیپلماسی علمی تا تولید علم بین‌المللی را در دستور کار داریم. باید ارتباطات علمی بین المللی داشته باشیم و آنها را توسعه دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می‌کنیم، موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است، دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می‌کنند. در یکسال بیش از 200 دانش‌بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک قرارگاه علم و فناوری است، گفت: در حوزه فرهنگ نیز کارهای زیادی انجام شده البته تا قبل از این 70 درصد مصوبات علم و فناوری بوده و 20 درصد فرهنگی و 10 درصد مشترک بوده است، الان 50 درصد علمی و 50 درصد فرهنگی است. مصوبات شورا هم مصوباتی روی کاغذ نیست وزرا درباره مصوبات گزارش می‌دهند.

استاد خسروپناه با بیان اینکه اتاق وضعیت علم و فرهنگ تشکیل داده‌ایم، ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با مشکلات زیاد روبه‌رو بود اما هم اکنون رونق پیدا کرده و وزارت آموزش و پرورش برای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تعطیل بود، نقشه راه نوشته که به زودی مصوب می‌شود. قانون جهش دانش بنیان یکی از اولویت‌هاست، معتقدیم حلقه میانی دانشگاه و صنعت، دانش‌بنیان‌هاست. همچنین باید در هم تنیدگی علوم مورد توجه باشد، امروز دیگر رشته پزشکی فقط علوم پایه و بیمارستان نیست بلکه پیوند وثیقی با رشته‌های دیگر پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم، بسیاری از کارهای فرهنگی اراده میخواهد نه بودجه، مخالف بودجه نیستم اما الزاما با بودجه مشکل حل نمی‌شود. موضوع دیگر آمایش رشته‌ها یعنی حذف و جذب رشته مطرح است، باید رشته‌ها تغییر کنند برخی هم باید حذف شوند و برخی اضافه شود، ریاضیاتی که با کوانتوم ارتباط دارد کاربرد دارد.

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب بیان کرد: در حجاب و عفاف به سیاست جدیدی نیاز نداریم، صداوسیما کارهای خوب انجام داده است، دستگاه‌ها در حال تدوین برنامه هستند اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که جریان پست مدرن و نهلیسیتی از قرن 19 شروع شده است. زیست جهان پست مدرن، مانند سیل و سونامی دنیا را گرفته است، کتاب‌های زیادی نوشته است، اخیرا کتابی از نویسنده آلمانی به نام «چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟» ترجمه شده است که نویسنده می‌گوید که غرب اول خانواده را از دست داد و بعدا خدا را از دست داد، کتابهایی که غربی‌ها درباره خانواده نوشته‌اند از ما بیشتر است، آنها هم دغدغه دارند، نباید فکر کنیم نیروی انتظامی میتواند موضوع حجاب را حل کند البته آنها مسئولیتی دارند اما مسئله اصلی در جایگاه تبیینی و شناختی است. حجاب در ایران قدمت دیرینه دارد.

وی گفت: در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را بر داریم، این قانون در حال اصلاح است چراکه علم نباید امنیتی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای اینکه در شورا حکمرانی علم و فناوری درست باشد هیئت اندیشه‌ورز استان‌ها را به راه انداختیم در تدوین آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، اصول حاکم بر آن و به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور از نظر اساتید استفاده می کنیم، بنابراین اساتید در هیئت های اندیشه ورز نظرات خود درباره مسائل ارائه دهند. وزارت علوم بهداشت فرهنگستان علوم به جد درگیر موضوعات شورا شده اند، دانشگاه‌ها ارتباط خوبی با شورا دارد و این دقیقا حکمرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • توسعه پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان
  • علی سلاجقه: مالچ‌پاشی نفتی را برای همیشه از دستور کار خارج کرده‌ایم
  • مالچ‌پاشی نفتی را از دستور کار خارج کرده‌ایم
  • تاسیس شرکت دانش‌بنیان از سوی ایرانیان خارج کشور حمایت می‌شود
  • واردات خودروهای دست دوم در دستور کار قرار بگیرد
  • خط و نشان آموزش و پرورش برای معلم بلاگرها
  • حمایت از تاسیس شرکت دانش‌بنیان از سوی ایرانیان خارج از کشور
  • سرانه فضای سبز کرج در طرح تفصیلی جدید توسعه می یابد