Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، مهر نوشت: نورعلی عباسپور، مدیر کل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش درباره خصوصی سازی در آموزش و پرورش گفت: بحث مدارس غیر دولتی در برنامه ششم آمده است. بعضی مسائل جزو سیاست های کلان است. یک وقت دولت به دنبال خصوصی سازی است و یک زمان هم ظرفیت های بیرونی ای وجود دارد و افرادی برای سرمایه گذاری داوطلب هستند که این قطعاً یک کار مبارک و خوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر کسانی باشند که بخواهند از بیرون سرمایه شان را به حوزه آموزش و پرورش بیاورند خیلی خوب است. ولی این که بگوییم اراده دولت این است که کلاً کار را به بخش خصوصی واگذار کند، مسأله ای دیگر است. تعلیم و تربیت را که نمی توانیم بازاری نگاه کنیم.

مدیر کل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش افزود: در همه دنیا مباحثی چون تعلیم و تربیت،‌ سلامت و بهداشت، امنیت و ... امور حاکمیتی است و حاکمان موظف اند این حوزه ها را تأمین کنند، اما این مسأله با این که کسانی بخواهند سرمایه شان را در حوزه تعلیم و تربیت بیاورند منافاتی ندارد. خیلی از مؤسسین مدارس مختلف فرهنگیان هستند. سرمایه گذاری در این عرصه هم پر سود است و هم یک کار خیر است. آینده هر کشوری در گروی تربیت است. در بحث مدارس غیرانتفاعی این نگاه وجود داشته است. مجلس هم حدود یک سال پیش قانونی را وضع کرد که کسانی که واجد شرایط و علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه آموزش و پرورش باشند، از لحاظ قانونی این اجازه وجود دارد، اما اگر به این موضوع مانند مسائل اقتصادی بخواهیم نگاه کنیم نگاهی غلط است. یعنی کالایی دیدن تعلیم و تربیت.

وی همچنین عنوان کرد: حتی در انجمن اولیا و مربیان بحث آموزش خانواده را داریم. چرا که با جمعیت زیادی مواجه هستیم و همه کارها را خودمان نمی‌توانیم انجام دهیم. همچنین از موسساتی که واجد شرایط هستند استفاده می کنیم. این یعنی تصدی‌گری را به حداقل رساندن. قانون همه این مسائل را مشخص کرده است و استانداردها و برنامه رسمی مشخص است. تمام قوانین و ضوابط مدارس دولتی دقیقاً در مدارس غیردولتی هم وجود دارد. فقط مدارس غیر دولتی می توانند فعالیت های بیشتری را ارائه کنند و کیفیت هایی را اضافه کنند.

عباسپور درباره این ایده که رقابت بین مدارس منجر به کیفیت می شود و در نتیجه دولت باید پول کمتری به مدارس دهد نیز گفت: نمی‌توان به بهانه رقابت، مسئولیت دولت را نادیده گرفت. رقابت در مدارس دولتی هم می تواند وجود داشته باشد. نظام ارزشیابی، نظام انگیزش و نظام کیفیت جامع مدیریت در هر سازمانی باید پیش بینی شده باشد؛ چه دولتی و چه غیر دولتی. سهم حاکمیت در بحث تعلیم و تربیت را نباید نادیده گرفت. ما موظف هستیم آموزش عمومی را ارائه کنیم. آن جا هم آزادی عمل داده شده که هر کس می خواهد به مدرسه دولتی یا غیردولتی برود.

وی سپس عنوان کرد: مطلوب این است که دولت بتواند سهم آموزش و پرورش را از اعتبارات ملی تأمین بکند و شرایط مطلوب را فراهم کند. این که دولت بگوید ما نمی‌توانیم و افراد خودشان در مدارس خصوصی و غیردولتی خودشان را تأمین کنند درست نیست. اساساً جنس این مباحث این گونه نیست. در همه دنیا مدارسی داریم که روش های خاص خود را دارند که می تواند مبتنی بر نگاه های دینی باشد و یا بر اساس روش خاصی از تدریس و ... . اما آموزش و پرورش یک امر حاکمیتی است و نمی شود آن را رها کنید تا هر گونه پیش رود. قانونی که در این زمینه داریم بسیار روی آن کار شده است. اجرای این‌ها به علاوه قانونی که اجرای آن به تازگی شروع شده یک مقداری به سامان یافتن وضعیت کمک بیشتری می کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۷۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بنیادین باید در حوزه تربیت پررنگ شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر کل صداوسیمای خراسان رضوی نشست هم اندیشی با اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در کنار آموزش باید به رویکرد تربیت پرداخته شود و منشا چالش‌ها از غفلت در حوزه پرورش است؛ از این رو، تحول بنیادین باید در حوزه تربیت پررنگ شود.

محسن نصرپور با اشاره به تبیین بیش از پیش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش افزود: آموزش و پرورش، ایده‌ها و سوژه‌های جذاب برای ساخت برنامه و الگو سازی معرفی کند؛ اثر بخش بودن یک کار به فرهنگ سازی دائمی آن بستگی دارد.

وی  بر تشکیل کارگروه مشترک همراه با امضای تفاهمنامه برای تولید محصولات مرتبط با آموزش و پرورش تاکید کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: هفتصد برنامه در سطح استان در هفته بزرگداشت مقام معلم برگزار می‌شود.

شوشتری با تاکید بیشتر بر تعامل با رسانه ملی، افزود: زنگ سپاس معلم، غبارروبی مزار شهدا، تقدیر از معلم‌های شاخص، یادمان معلم‌های شهید، جشنواره معلم پژوهنده و گرامیداشت معلم‌های برتر از برنامه‌های این هفته با شعار همه مدیون تو هستیم، است.

رییس اداره فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش استان نیز درخواستی مبنی بر ایجاد یک هنرستان در رشته‌های مرتبط با صداوسیما مطرح کرد.

دیگر خبرها

  • تحول بنیادین باید در حوزه تربیت پررنگ شود
  • این افراد معلم می‌شوند
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان هزینه شد
  • تربیت معلم مهمترین گام در مسیر تقویت تربیت دینی در مدارس است
  • رئیسی اصلاح قانون تأسیس مدارس غیردولتی را ابلاغ کرد
  • رئیس‌جمهور اصلاح قانون تأسیس مدارس غیردولتی را ابلاغ کرد
  • رئیس‌جمهور اصلاح قانون تأسیس مدارس غیردولتی را ابلاغ کرد/ درآمد غیرانتفاعی‌ها شفاف می‌شود