Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حوزه علم وفناوری نباید گرفتار کاهش بودجه می‌شد، گفت: تناسب نداشتن اعتبارات پژوهشی با اسناد بالادستی از ایرادات بودجه است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید جواد ساداتی نژاد عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسشگر که با موضوع «چالش‌های وزارت علوم در بودجه ۹۸» روی آنتن رفت با بیان اینکه مجموع اعتبارات وزارت علوم با احتساب سازمان ها، دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی وابسته به آموزش عالی وابسته در سال ۹۷ حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان و در سال آتی ۱۷ هزار میلیارد تومان است، درباره علت اختلاف رقم اعلامی با رقم عنوان شده از سوی معاون اداری مالی وزارت علوم در این برنامه گفت: هر دو عدد درست است، اما بنده مجموع اعتبارات بخش‌های وابسته و ردیف‌های متفرقه را نیز لحاظ کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ساداتی نژاد با بیان اینکه اگر بخواهیم بودجه سال ۹۸ را مرور کنیم باید بگوییم دولت بودجه ۹۸ را در شأن علم و فناوری ندیده است، اظهار کرد: انتظار داریم بودجه بر اساس اسناد بالادستی تنظیم شود. در لایحه بودجه نقاط قوت و ضعفی وجود دارد. در برخی بخش‌ها مانند معاونت علم و فناوری ۴۰ درصد کاهش بودجه داریم و در واقع ستاد نانو، بنیاد نخبگان، بیو و هوافضا افت بودجه دارند. قطعا امور این ستاد‌ها به بخش‌های دیگری هم واگذار نشده است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان حوزه علم و فناوری مانند مسابقه است و نمی‌توانی بگویی امسال ندارم سال دیگر بودجه می‌دهم، زیرا اگر عقب بیافتی رسیدن به نقطه مطلوب سخت است، بیان کرد: تولید قدرت و ثروت در حوزه‌های فناوری باید دنبال شود. شرایط تحریمی را می‌دانیم، اما حوزه علم وفناوری نباید گرفتار این کاهش بودجه می‌شد و این امر حتما می‌تواند آسیب بزند و باید آن را جبران کرد.

وی ادامه داد: آیا خود وزارت علوم هم با این وضعیت تورم می‌تواند پاسخگو باشد؟ تغذیه دانشجو چطور می‌تواند انجام شود. بودجه صندوق رفاه هم تنها ۱۰ درصد رشد دارد و اینگونه باید از دانشجویانی که مشکلات معیشتی دارد حمایت کند.

ساداتی نژاد با بیان اینکه در برنامه ششم که سندبالادستی است و در سیاست‌های کلی علم و فناوری باید تا سال ۱۴۰۴ سهم پژوهش از GDP به چهار درصد برسد، اما این سهم کمتر شده است، گفت: یکی از ایرادات به بودجه این است که اعتبارات پژوهش طبق سند بالادستی نیست و با آن تناسبی ندارد و باید این رقم ۱۲۰ درصد افزایش می‌داشته که باید گفت: دولت قانون را رعایت نکرده است.

وی ادامه داد: ما که نمی‌توانیم لایحه را زیر و رو کنیم. کل بودجه رای گیری می‌شود و بودجه علوم یک بخشی از کل بودجه است. البته در کمیسیون تلفیق بحث می‌شود، ولی ما تا ۱۰ درصد می‌توانیم تغییرات ایجاد کنیم.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی دیده نشده است، عنوان کرد: این صندوق سال‌های قبل پول گرفته، ولی امسال برای آن بودجه‌ای دیده نشده است.

وی افزود: ۲۰ درصد افزایش حقوق دیده شده که با احتساب رشد بودجه ۱۳درصدی چطور قرار است امور پیش برود و اداره شود؟ این یک چالش جدی است.

وی با اشاره به دو بند از تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۹۸ گفت: به این دو نقد داریم. بند ج. می‌گوید پژوهشکده‌های دستگاه‌های دیگر منحل و یا ادغام شوند. در بند ز. هم آمده دانشگاه‌های کوچک باید انحلال یا ادغام شوند. نیازی نبوده این‌ها در بودجه بیاید این‌ها برنامه‌های درازمدت خود وزارتخانه هستند.

ساداتی نژاد ادامه داد: لایحه بودجه نکات مثبت هم دارد. در بند‌های ه. و ح. تبصره ۹ گفته شده ۱۰ درصد از اعتبارت پژوهشی دستگاه‌های اجرایی وارد پایان نامه‌ها بشود و همچنین تمام شرکت‌ها ۴۰ درصد اعتبارات پژوهشی را برای رساله‌های دکترا و پسادکترا بیاورند که اتفاقات خوبی بوده است.

وی تاکید کرد: شرایط بودجه‌ای با توجه به تحریم‌ها قابل درک است، اما حوزه علم و فناوری نباید دچار تحدید بودجه‌ای بشود و با سایر حوزه‌ها یکسان دیده شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بودجه فناوری اعتبارات پژوهشی بودجه 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی سازمان سینمایی، معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی با هدف ارتقای سینمای ایران، فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد؛ متن فراخوان به این شرح است: معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، با هدف ارتقای سینمای ایران از طریق مساله‌یابی دقیق و شناخت چالش‌های اصلی آن، محورهای پژوهشی سازمان سینمایی را (که با نظرخواهی از سینماگران، پژوهشکده‌ها پژوهشگران، استادان دانشگاه، بخش‌های مختلف سازمان سینمایی، اصناف و انجمن‌های سینمایی گردآوری شده است) با رویکرد میان‌رشته‌ای و کاربردی، پس از پالایش توسط شورای پژوهشی معاونت، به شرح زیر اعلام می‌کند:

محورهای پژوهشی:

۱- سینمای ایران، گفتمان و آرمان‌های انقلاب اسلامی

۲- سینمای دفاع مقدس و مقاومت

۳- جهش تولید در سینمای ایران و چالش‌های پیش رو

۴- کارکرد های سینما در روایت پیشرفت ایران اسلامی و امید افزایی

۵- طراحی الگوی بهره‌گیری از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری در توسعه زیرساخت‌های سینما درایران

۶- ظرفیت‌های سینما در کار آفرینی و اشتغال

۷- ظرفیت‌های روایی سینمای ایران درخارج از تهران (مستند، انیمیشن و داستانی)

۸-سینما، فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی (ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای آینده سینمای ایران)

۹- موانع و راهکارهای تقویت فیلمنامه در سینمای ایران

۱۰- ظرفیت‌های ادبیات فارسی، فرهنگ عامه و موسیقی محلی در تولید آثار انیمیشن، مستند و داستانی

۱۱- خلاء‌ها و چالش‌های حقوقی سینمای ایران (حقوق مخاطب، مالکیت معنوی، نظام قراردادها و ...)

سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، از کلیه مراکز علمی و پژوهشی، اساتید و پژوهشگران برای همکاری دعوت به عمل می‌آورد؛ علاوه بر حمایت از طرح‌های پژوهشی در محورهای ده‌گانه یاد شده، چنانچه پایان نامه‌هایی به موضوعات مذکور بپردازند و یا به صورت خلاقانه به یکی از نیازهای کاربردی سینمای ایران پاسخ دهند، در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و درمقطع دکتری تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال، مورد حمایت قرارخواهند گرفت.

پژوهشگران محترم قبل از ارائه طرح‌نامه پژوهشی (پروپوزال)، ارایه فرم درخواست طرح اولیه پژوهشی (RFP ) و قطعی کردن عنوان پژوهش، ضروری است برای دریافت فرم مربوطه به آدرس سایت اینترنتی زیر مراجعه کنند.

جزئیات بیشتر را از اینجا بخوانید

کد خبر 6080811

دیگر خبرها

  • تلفیق صنعت و دانشگاه توسعه جامعه را رقم می زند
  • اعتبارات مناسبی در حوزه پسماند در نظر گرفته شده است
  • لزوم رفع تبعیض بین دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی در جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی
  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است
  • تمام تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مردم می شود
  • اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۳ سازمان سینمایی منتشر شد
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • سازمان سینمایی فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • تشریح مصوبات کمیته علمی و پژوهشی کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس