Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@06:44:45 GMT

گرانی دلار، چوب لای چرخ شهر مبل و منبت ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۸۱۸۲

گرانی دلار، چوب لای چرخ شهر مبل و منبت ایران

مشکل چوب یکی از دغدغه‌های منبت‌کاران استان همدان بوده که تلاطم دلار تأثیر مستقیمی بر واردات چوب از گرجستان گذاشته و ادامه کار را برای هنرمندان و صنعتگران این حرفه سخت کرده که باید مسؤولان با جدیت برای حل این مشکل و جلوگیری از بیکار شدن جمعیت عظیمی از منبت‌کاران ورود کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نافع، منبت‌کاری یکی از صنایع دستی استان همدان بوده که سالهاست هنرمندان زیادی در ملایر، تویسرکان و نهاوند به این رشته مشغولند و از این طریق روزگار می‌گذرانند اما سال 95 یک سال مهم برای شهر ملایر و هنرمندان مبل و منبت این شهر بود که توانستند با حک کردن هنر دستشان بر تن بی‌جان چوب،  عنوان شهر مبل و منبت ایران را از آن خود کنند و این نامگذاری برای شهر ملایر و هنرمندانش یک جهش و تحول بزرگ برای رسیدن به اهداف و بازار بزرگ‌تری بود و شاید خیلی‌ها از هنرمندان دلشان را به این نام خوش کردند اما به یدک کشیدن این نام برای شهر ملایر نیاز به حمایت و رسیدگی بیشتر نیز دارد ولی این روزها وقتی به سراغ تولیدکنندگان و صنعتگران مبل و منبت می‌روی و پای صحبت‌های آنها می‌نشینی جز نابسامانی بازار، بالا و پایین شدن دلار، عدم مدیریت و نظارت صحیح در بازار، مشکلات بیمه و از همه مهم‌تر نبود چوب که ماده اولیه کار و حرفه‌شان است سخن دیگری نمی‌شنوی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی ترکاشوند، یکی از هنرمندان مبل و منبت ملایر در خصوص مشکلات و کمبودهای رشته مبل و منبت گفت: در گذشته چوب گردو از کردستان و چوب راش از شمال کشور به دست ما می‌رسید اما از زمانی که قطع کردن چوب در شمال ممنوع شد، چوب راش یا انبار شد و یا به ملایر نیامد و ما با کمبود چوب مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه با کاهش چوب راش قیمت چوب افزایش یافت، افزود: کسانی که بیشتر چوب راش استفاده می‌کردند روی به سمت چوب گردو آوردند، اما در چوب گردو هم برخی با انبار کردن آن، باعث شدند که این چوب به دست افراد ضعیف‌تر نرسد.

این هنرمند ادامه داد: در حال حاضر ما مشکل چوب به عنوان ماده اولیه و اصلی کار داریم و این روزها به علت نابسامانی بازار ارز مثل گذشته چوب وارد نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بخشی از نیاز چوبی خود را از طریق چوب راش وارداتی گرجستان که خشک و تخته بوده و کار با آنها راحت‌تر بود، تأمین می‌کردیم، یادآور شد: اکثر هنرمندان به این چوب روی آوردند اما با بالا رفتن دلار و تلاطم در ارز و نابسامانی بازار مجدد دست‌اندرکاران حرفه مبل و منبت به مشکل برخوردند.

ترکاشوند با تأکید بر اینکه من در حرفه خودم از دستگاه «سی. ان. سی» استفاده نمی‌کنم و کار با دست دارای تنوع بسیار بالایی است، افزود: یک روز با مسؤولان بحث کردیم که نباید از ورود این دستگاه جلوگیری کرد زیرا ما نباید از تکنولوژی غرب عقب باشیم این عقب افتادگی در صنعت مبل و منبت شبیه همان  بلایی است که بر سر خودروی ما آمد.

وی با بیان اینکه من خود عاشق کار دست بوده و آن را هنر اصیل می‌دانم، تصریح کرد: باید به ذائقه و سلیقه مشتری هم توجه کنیم برخی افراد منبتی که با دست کار شده را می‌پسندند و برخی کار منبت که البته با سی. ان. سی مرتب است را می‌پسندند و ما باید هر دو نظر مشتریان را در نظر بگیریم.

این هنرمند مبل و منبت با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات صنعت مبل و منبت نبود بازار دائمی است، گفت: در حال حاضر سیاست تحریم، تلاطم دلار، ‌نبود چوب و ...بر بازار مبل تأثیر گذاشته و ادامه کار را برای هنرمندان و صنعتگران این حرفه سخت کرده است که امیدوارم این مشکلات با درایت مدیران به زودی رفع شود.

 

پیگیر واردات چوب با ارز 8 هزار تومان هستیم

نماینده مردم ملایر در مجلس نیز با بیان اینکه مشکلات منبت‌کاران بی‌ارتباط با مشکلات کشور و تحریم‌ها نیست، گفت: در حال حاضر بخش تولید کشور با مشکل مواجه است.

محمد کاظمی بیان کرد: باید قدردان زحمات منبت‌کاران باشیم هرچند تا به امروز نسبت به آنها غفلت صورت گرفته که باید به صورت جدی‌تر به رفع مشکلات آنها بپردازیم.

وی با اشاره به اینکه تحریم‌ها بر روی واردات چوب به عنوان مواد اولیه صنعت مبل و منبت تاثیر خود را گذاشته،‌ افزود: با توجه به اینکه واردات چوب در کالاهای گروه یک همچون مواد غذایی و دارویی با ارز 42 هزار ریال جایی ندارد، به دنبال واردات چوب با ارز 80 هزار ریال هستیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس یادآور شد: با پیگیری‌های مستمر در کشور و وزارتخانه‌های مرتبط در تلاش هستیم راه حلی برای رفع مشکل تأمین مواد اولیه این صنعت و واردات چوب پیدا کنیم.

 

مشکل چوب دغدغه‌ بزرگ منبت‌کاران

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ملایر نیز اظهار کرد: دولت هر ساله تسهیلاتی در قالب حمایت از هنرمندان در اختیار آنها می‌گذارد.

ابراهیم جلیلی با بیان اینکه مشکل چوب یکی از دغدغه‌های منبت‌کاران است، بیان کرد: چوب مبل و منبت از شمال کشور و گرجستان وارد می شود که با وضع دلار مشکلاتی را برای هنرمندان ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه 4 هزار و 500 کارگاه در ملایر فعال است، گفت: در این کارگاه‌ها نزدیک به 8 هزار نفر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر غیر مستقیم به این حرفه مشغولند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خاطرنشان کرد:  ملایر به عنوان قطب تولید 60 درصد از مبل و منبت کشور اگر مورد توجه بیشتر و جدی‌تر قرار بگیرد می‌تواند در صادرات مواد غیرنفتی به کشورهای مختلف تأثیر بسزایی داشته باشد.

با این تفاسیر این صنعت نیازمند حمایت جدی هنرمندان، تهیه مواد اولیه ارزان، فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای صادرات به کشورهای مختلف جهان و ایجاد یک بازار دائمی برای فروش صنایع تولید شده است که البته تحقق این امر با اما و اگر و وعده و وعیده‌های مسؤولان حاصل نمی‌شود و توجه به مشکلات شهر مبل و منبت ایران با 8 هزار و 400 منبت‌کار و با بیش از 100 نمایشگاه باید جزو الویت‌ها باشد تا هنر منبت همچنان سال‌های دور از دل این شهر به همه جای ایران صادر شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۸۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار

مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران در حالی برگزار شد که مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بر روی این نکته تأکید کرد که از ظرفیت هنرمندان برای معرفی آثار تاریخی در مناطق کم‌برخوردار کشور می‌توان استفاده کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در عمارت شاپوریه برگزار شد.

در این مراسم شهاب طلایی شکری با قدردانی از خانه هنر دل افکن که با دعوت از هنرمندان نسبت به برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران اقدام کرد، اظهار داشت: موضوع صنایع دستی و بناهای تاریخی یکی از محورهای اصلی و فلسفه وجودی صندوق احیا و توسعه است.رویکرد ما نیز همواره این بوده که حمایت های متفاوتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نوع کار ما در صندوق توسعه و احیا، مشارکت مردم در امر احیا بناهای تاریخی بوده است افزود: بسیاری از بناهای تاریخی از جمله کاروانسراها که به بخش خصوصی واگذار شده در راستای توجه به احیا این مکان ارزشمند تاریخی است.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا به شعار روز جهانی بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: یکی از آن، رفع تعارضات جوامع محلی است، و بر ابن باوریم تا جامعه محلی نداشته باشیم که خودش میراثش را حفظ کند دولت نمی‌تواند با حفاظت و نظارت‌های فیزیکی کاری را انجام دهد.

حمایت هنرمندان اصفهان از عملیات "وعده صادق"

طلایی شکری با تاکید بر اینکه حافظ اصلی میراث فرهنگی مردمی هستند که در محدوده و در جوار یک اثر تاریخی قرار دارند خاطرنشان کرد: عدم آگاهی مردم از اهمیت بناهای تاریخی سبب ایجاد تعارضاتی برای کشور و میراث فرهنگی در بسیاری از استان‌های کشور شده و مردم ارزش بناهای تاریخی را نمی‌دانند. عدم آگاهی‌ها کم‌کاری ما است که هویت‌ها و دارایی‌ها را در بخش میراث معرفی نکردیم، هویت‌هایی که می‌تواند ارزش‌آفرین و حتی درآمدزا باشد. 

وی افزود: امروز بسیاری از کاروانسراهایی که ثبت جهانی شده‌اند چون برخی در دل کویرند راه دسترسی ندارند و همواره شاهد تخریب این آثار ارزشمند هستیم که بدون شک معرفی این بناها با مشارکت هنرمندان و همکاری مردم می‌تواند از تخریب‌ها جلوگیری کند.

مدیرعامل صندوق توسعه احیا گفت: آماده همکاری و ایجاد بسترسازی برای گروه‌های مختلف هنری از جمله خانه هنر دل افکن در معرفی بیشتر آثار و بناهای تاریخی ایران به ویژه نقاط کمتر برخوردار کشور هستیم. بسیاری از خانه‌های تاریخی در نقاط مختلف کشور و تهران وجود دارد که به بهانه برگزاری نمایشگاه های مختلف فرصتی فراهم می‌شود که مردم با این بناها آشنا شوند.

در این مراسم مریم دل افکن مدیر برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران نیز با قدردانی از حمایت مدیرعامل و سایر مسئولان صندوق توسعه و احیا در برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه بناهای تاریخی ایران آغازی خوب برای معرفی بناهای تاریخی فراموش شده بود و می‌توان با بهره‌گیری از هنر این آثار ارزشمند را احیا و مرمت کرد.

دل افکن گفت: در نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران حدود 50 هنرمند آثار خود در روزهای 30 و 31 فروردین را در رشته‌های مختلف هنری از جمله مجسمه‌سازی، صنایع دستی، دیجیتال آرت، نقاشی خط، نقاشی با مداد رنگی، رنگ روغن، آبرنگ و پاستل، با موضوع بناهای تاریخی به نمایش گذاشتند.

مدیر مجموعه هنری دل افکن برای برگزاری نمایشگاه‌ها در مناطق کمتر برخوردار کشور که آثار و بناهای تاریخی آن در حال فراموشی و تخریب‌اند اعلام آمادگی کرد.

وی بیان کرد: خانه هنری دل‌افکن و هنرمندان آن این ظرفیت و توانمندی را برای نقش آفرینی در معرفی و فرهنگسازی اهمیت بناهای تاریخی ایران دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید دادستان ملایر از کارگاه های غیر مجاز
  • ملایر، میزبان بوکس قهرمانی نوجوانان ایران
  • جشن مردمی عملیات «وعده صادق» در ملایر
  • خاندوزی چند هفته قبل از وزیر شدن: شش ماهه مشکل گرانی‌ها حل می‌شود
  • جنجالی که «نماوا» به پا کرد
  • ماجرای جنجالی که «نماوا» به پا کرد
  • همایون اسعدیان نماوا را تحریم کرد / بیانیه نماوا
  • برنامه ریزی برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در ملایر
  • مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار