Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی آغاز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کشت گیاه زیره سبز درشهرستان خاتم اظهار داشت: خاتم به لحاظ استعدادهای بالقوه از نظر کشاورزی، محل مناسبی برای کشت گیاهان دارویی استراتژیک و ارزشمند از جمله زیره سبز به شمار می‌رود زیرا زیره سبز در مناطق گرمسیری که دارای آب و هوای گرم و خشک است، به خوبی رشد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به افزایش ۵٠ درصدی سطح زیر کشت زیره سبز در شهرستان افزود: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت زیره سبز ١٠٠ هکتار بوده که با رکورد یک تن در هکتار از کشتزارها برداشت شد و امسال نیز ١۵٠ هکتار از کشتزارهای شهرستان به کشت این محصول کم‌آبخواه اختصاص یافته است.

آغاز با بیان اینکه زیره سبز یک گیاه کم آبخواه پرتولید است، عنوان کرد: کشاورزان می‌توانند با بسترسازی مناسب، آبیاری، کود دهی و مبارزه به موقع با آفات در طول دوره رشد، محصول با کیفیت را برداشت و بیشترین رکورد برداشت این محصول را درمزرعه خود داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی خاتم بیان کرد: این گیاه در اواخر پاییز کشت می شود و با شش تا هفت مرحله آبیاری و رسیدگی‌های به موقع در خرداد ماه از کشتزارها برداشت و محصول بوجاری شده به بازار مصرف عرضه می‌شود.

آغاز با اشاره به رویکرد مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خاتم در راستای تغییر الگوی کشت گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در این راستا کشت گیاهان کم آبخواه پرتولید همچنین کشت گیاهان دارویی پرتولید و ارزآور را در اولویت ترکیب کشت‌ها قرار داده است.

وی بیان کرد: جهاد کشاورزی در راستای ترویج و توسعه کشت گیاه دارویی و کم آبخواه زیره سبز برنامه دارد تا در افق ١۴٠٠ سطح زیر کشت این محصول را به ۴٠٠ هکتار برساند.

به گزارش مهر، زیره سبز یکی از گیاهان مدیترانه یک‌ساله است که با بذر تکثیر می‌شود و کشت این گیاه از دیرباز تاکنون در ایران مرسوم بوده و به عنوان داروی گیاهی و ادویه در غذاها استفاده می‌شود.

کد خبر 4517034

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرستان خاتم مجتبی آغاز یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۸۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد

به گزارش قدس آنلاین، حسین اصغری درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: در حال حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و ... تامین می شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولید کننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولید کننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز سال جاری نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه سال جاری در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه