Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@01:50:10 GMT

حلقه سرمایه‌گذاران جنجالی سیلیکون‌ولی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۹۱۴۷

حلقه سرمایه‌گذاران جنجالی سیلیکون‌ولی

آنها به همر‌اه چندین مدیر ارشد دیگر این شرکت از جمله Max Levchin، David Sacks و Keith Rabois، به مافیای PayPal   شُهره بودند، نامی که به مشهور‌ترین شبکه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران سیلیکون‌ولی اطلاق می‌شود.

یوتیوب، تسلا، اسپیس‌ایکس، شرکت نرم‌افزاری Palantir، لینکدین و Yelp از جمله شرکت‌هایی بودند که اعضای شبکه مافیای پی‌پال آنها را پایه‌گذاری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد همچنین شرکت‌های سرمایه‌گذاری از جمله  Founders Fund  و Valar Ventures  را نیز بنا نهادند و در تاسیس صندوق‌های جسورانه مشهور دیگری مانند Sequoia Capital ، Khosla Ventures و Greylock Partners  مشارکت داشتند.

این افراد از سرمایه‌گذاران ارشد شرکت فیس‌بوک، اوبر، لیفت، Airbnb ، Square ، Pinterest ، Stripe  و بسیاری دیگر از شرکت‌های  یونیکورن (با ارزش بیش از یک میلیارد دلار) حوزه سیلیکون‌ولی  نیز محسوب می‌شوند.

طی سال‌ها ، اعضای این شبکه مافیا زیر کنترل شدید رسانه‌ها قرار داشته‌اند اما هرگز لیست کاملی از سرمایه‌گذاری‌های آنها اعلام نشده است.

با استناد به اطلاعات منابعی همچون Crunchbase و Dow، یک بانک اطلاعاتی از فعالیت‌های سرمایه‌گذاری‌های مافیا تهیه شده که ادعا می‌شود لیست کاملی است.

این مجموعه داده، عبارت است از نام شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده، نام سرمایه‌گذار و اطلاعات مربوط به مبلغ  سرمایه. حتی منابعی موجود است که نشان می‌دهد یک شرکت از سوی چند عضو مافیا، سرمایه دریافت کرده که ثابت ‌می‌کند اعضای مافیا تفکرات مشابهی داشته‌اند.

در آمارارائه‌شده، ۱۰۰۵ عملیات سرمایه‌گذاری توسط اعضای مافیا و شرکت‌های وابسته به آنها اعلام شده که به روی ۶۴۶ شرکت طی سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۸ انجام شده است.

در این لیست مشخص شده که ۱۴ درصد از شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده، توسط موسسان زن ایجاد شده‌اند.

تا قبل از این، به دلیل مرد بودن تمام اعضای مافیا، به آنها انتقاد  تبعیض جنسیتی وارد شده بود اما این آمار نشان می‌دهد که این سرمایه‌گذاران به کارآفرینان  زن نیز توجه کافی داشته‌اند و در انتخاب مکان سرمایه‌گذاری خود به شاخص جنسیت  اهمیت نمی‌داده‌اند.

طبق آمار ارائه‌شده، بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴، ۵/ ۱۵ درصد  استارت‌آپ‌های سرمایه‌گذاری شده، حداقل یک موسس زن داشته‌اند.

اعضای مافیا اواسط  دهه ۲۰۰۰، فعالیت‌های سرمایه‌گذاری  خود را به‌صورت قابل‌توجهی افزایش دادند و طی این دوران به‌صورت متوسط، ۱۰ تا ۴۰ سرمایه‌گذاری در سال انجام دادند و باز در سال ۲۰۱۰، در مجموع ۱۰۰ سرمایه‌گذاری انجام شده است. تا قبل از سال ۲۰۱۰، شبکه مافیا در سال به‌صورت متوسط ۷۰ الی ۱۳۰ سرمایه‌گذاری در سال انجام داده است.

۲۰ درصد شرکت‌های مورد سرمایه‌گذاری دو نفر از اعضای مافیا،   دیوید مک‌کلا  و  رید هافمن ( Reid Hoffman )  حداقل یک موسس زن داشته‌اند.

میزان و کیفیت ارتباط بین اعضای مافیا نیز مورد توجه بوده است. معمولا با دریافت سرمایه توسط یک شرکت، احتمال سرمایه‌گذاری دیگر اعضای مافیا روی آنها نیز بالاتر می‌رفت.

مشخص شده که ۳۱ درصد از شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده توسط  تیل، حداقل یک سرمایه‌گذاری از طرف یکی دیگر از اعضای مافیا دریافت کرده است.  این رقم برایRabois حدود   ۴۷ درصد، برای هافمن ۱۶ درصد، برای Levchin لوچین  ۴۱ درصد، برای Sacks حدود   ۴۶ درصد و برایBanister   ۱۸ درصد بوده است.

بررسی‌های زیاد نشان داد هسته اصلی شبکه مافیای پی‌پال بین ۵ عضو ارشد Sacks، Levchin، Rabois، پیتر تیل و Banister شکل گرفته است. بارها این تصور وسوسه‌انگیز در اذهان فعالان تکنولوژی ایجاد شده که سیلیکون‌ولی یک مفهوم انتزاعی است اما شبکه مافیای سیلیکون‌‌ولی که صدها شرکت و میلیاردها دلار را در اختیار خود دارند، ثابت می‌کند که این حوزه، اعضای واقعی دارد که هرکدام تصمیم‌های منحصر‌به‌فردی می‌گیرند.

 ترامپ و سرمایه‌گذاران جنجالی

این سرمایه‌گذاران و در واقع اعضای مافیای سیلیکون‌ولی همچنین از جهت جنجالی بودن هم با هم تفاوت‌هایی دارند. پیتر تیل به دلیل نزدیکی به ترامپ در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری جنجال بزرگی در سیلیکون‌ولی ایجاد کرد. پیر در نهایت و در زیر فشارهای زیاد اعلام کرد که منطقه سیلیکون‌ولی را ترک می‌کند. پیتر تیل پس از ریاست‌جمهوری ترامپ به سمت مشاور ارشد تکنولوژی او منصوب شد. از همین طریق او تلاش کرد در  همان اوایل ریاست‌جمهوری ترامپ تعدادی از سرشناس‌ترین مدیران ارشد شرکت‌های تکنولوژی را به عضویت گروه مشاوران تکنولوژی رئیس‌جمهور در آورد.

هرچند تا قبل ترامپ علیه اغلب آنان موضع‌گیری منفی گرفته بود اما در آن جلسات گفت دولتش پشت آنها ایستاده است.

در یکی دو جلسه آنها در کنار مدیران ارشد دیگری مثل جف بزوس و ترامپ در عکس‌ها دیده می‌شدند اما بعد با افزایش فشار افکارعمومی آنها یکی یکی مجمع مشاوران را ترک کردند.

پیتر تیل بعد از آن دیگر تلاشی برای اتحاد مدیران و سرمایه‌گذاران تکنولوژی و ترامپ نکرد.

دیوید مک‌کلور یکی دیگر از اعضای این گروه سرمایه‌گذار سال گذشته درگیر ماجرای رسوایی جنسی بزرگی شد که او را مجبور کرد شرکت مشهور startups۵۰۰ را ترک کند.

ماجرای رسوایی جنسی او در میانه افشای رسوایی متعدد جنسی در بین سیاستمداران و هنرمندان انجام گرفت. بسیاری معتقدند بودند این موج به دنیای تکنولوژی هم می‌رسد و درگیر شدن دیوید مک‌کلور در این زمینه را نشانه‌ای برای آن عنوان کردند.

حتی رید هافمن بنیانگذار خوشنام لینکدین و یکی دیگر از اعضای این گروه نیز همین یک ماه قبل به‌خاطر حمایت از مجموعه‌ای رسانه‌ای که به تولید اخبار جعلی در انتخابات متهم شده، عذرخواهی کرد.

در میان این سرمایه‌گذاران و بعضا کارآفرینان ایلان ماسک هم با مدل اداره شرکت‌هایش؛ اسپیس‌ایکس و تسلا جنجالی بوده است. ماسک سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که قصد خصوصی‌سازی تسلا را دارد.

او سپس  در توییتر اعلام کرد که سرمایه کافی برای خصوصی‌کردن تسلا را جمع‌آوری کرده اما کمی بعد اعلام کرد که از خصوصی کردن تسلا منصرف شده است. این مانور روابط‌عمومی پیرامون تسلا به مذاق ناظران بازار خوش نیامد و با شکایت از تسلا ماسک را وادار به توافقی کردند که ریاست هیات‌مدیره تسلا را ترک کند و دو عضو جدید را هم به هیات‌مدیره اضافه کند.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۹۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار

حمیرا ریگی در نشستی با فعالان اقتصادی اظهار کرد: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» تسریع، تسهیل و تکریم تجار و بازرگانان اساس کار همکاران من در سازمان منطقه آزاد چابهار است تا اعتقاد و اعتماد مردم در سال جدید برای مشارکت در سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی ارتقاء پیدا کند.

وی بیان کرد: منطقه آزاد چابهار به عنوان بهشت سرمایه گذاری شرق ایران اسلامی در زمینه تجارت، بازرگانی، ترانزیت، کشاورزی و گردشگری با هزاران فرصت، معافیت، مزیت، آینده‌ای درخشان، نزدیک به بازار چندین میلیونی و فراهم بودن زیرساخت‌ها آماده پذیرایی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه این منطقه آزاد نه‌تنها در اقتصاد ملی نقش مؤثر داشته بلکه در منطقه محروم بلوچستان نقطه اتکای مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است، افزود: سرمایه‌گذاران و تجار باید بدانند فلسفه وجودی شکل گیری مناطق آزاد بر پایه صادرات و ترانزیت بنا نهاده شده بنابراین سرمایه‌گذاران واقعی و تجار و بازرگانانی که در حوزه صادرات، تولید و ترانزیت فعالیت می‌کنند هرگونه موانع و مشکلاتی را که با آن روبرو شدند به معاونان و مدیران ما ارائه کنند تا در راستای رفع آن اقدامات عاجل صورت گیرد.

وی تصریح کرد: چابهار به سبب نزدیکی با کشورهای پرجمعیت هند، پاکستان، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به عنوان بزرگترین منابع انرژی جهان و دسترسی آسان به سرزمین اصلی ایران از بزرگترین فرصت‌ها و مزیت ها برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برخوردار است.

ریگی به معاونت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و حوزه‌های مرتبط دستور داد: با توجه به نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب به چابهار و حوزه سواحل مَکُران و توسعه این پهنه غنی از فرصت‌های مهین اسلامی، لازم است نشست‌های مداوم و منظم با سرمایه‌گذاران و بازرگانان برگزار شود تا موانع تولید، سرمایه‌گذاری و ترانزیت رفع شود.

چابهار دروازه ترانزیت شرق ایران و یک منطقه استراتژیک برای توسعه ترانزیت

وی افزود: موقعیت بندرشهیدبهشتی در خلیج چابهار و همچنین وجود آب‌های عمیق و بریدگی‌های طبیعی، فضایی مناسب را برای اسکله‌های با عمق زیاد و مختصات لنگرگاهی مطلوب جهت پهلوگیری کشتی‌های عظیم اقیانوس‌پیما فراهم ساخته به‌طوریکه این بندر از قابلیت تبدیل‌شدن به مگاپورت برخوردار است. به‌بیان‌دیگر چابهار دروازه ترانزیت شرق ایران و یک منطقه استراتژیک برای توسعه ترانزیت و صنایع محسوب می‌شود. این ویژگی ممتاز در دیگر مناطق ساحلی جنوب ایران و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس دیده نمی‌شود.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد چابهار برنامه‌هایی برای آشناسازی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی با قوانین کشور و مناطق آزاد تدارک ببیند تا تمامی اتباع خارجی به عنوان سفیران اقتصادی، ضمن آشنایی با قوانین و مقررات همواره به آن تمکین کنند.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی از طریق فنی و حرفه‌ای احترام به قوانین و حقوق کارگری، ثبت اجاره نامه‌ها در سامانه ثبت اسناد و املاک، صدور، تمدید و پیگیری مجوزهای لازم برای فعالیت اتباع، رعایت حفظ و شئونات اسلامی و انجام مسوولیت اجتماعی در قبال شهروندان از موارد مهم است که در منطقه آزاد چابهار باید مورد توجه قرار گیرد.

ریگی ادامه داد: تجار و فعالان اقتصادی اتباع کشورهای مختلف حاضر در منطقه آزاد و یا سرمایه گذار جدید چالش‌ها و مشکلات پیش روی خود را مطرح تا پیگیری و حل آنها توسط مسوولان در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: چابهار موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری دارد و به عنوان دروازه توسعه محور شرق از آن یاد می شود. مزیت های اختصاصی برای منطقه آزاد چابهار جهت تشویق سرمایه گذاری در نظر گرفته شده که می تواند برای اجرای هر ایده سودآور باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه تسهیلات و مزیت های قانونی زیادی برای سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار در نظر گرفته شده، تصریح کرد: از آن جمله ضمانت سرمایه گذاری ها بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در ایران و امکان انتقال ۱۰۰ درصد سرمایه و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور است.

وی بیان کرد: معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی بر درآمد و دارایی به مدت ۲۰ سال و قابل تمدید، معافیت ورود ماشین آلات و مواد اولیه مصرفی واحدهای تولیدی از عوارض ورودی گمرکی، آزاد بودن صادرات محصولات تولیدی هر منطقه از مقررات عمومی صادرات و واردات و معافیت گمرکی محصولات تولیدی واحدهای صنعتی منطقه برای صدور به سرزمین اصلی به میزان ارزش افزوده در استفاده از مواد اولیه داخلی از دیگر مزایای در نظر گرفته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • انعقاد ۱۸۲ قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی فیروزآباد
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • خودروهای میلیاردی متهم پرونده صندوق سرمایه‌گذاری بهمئی به مزایده گذاشته می‌شود+ جزئیات
  • معرفی ظرفیت صادراتی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • «خشونت در خونم بود»؛ داستان تنها زنی که عضو یاکوزای ژاپن شد
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران
  • آغاز توزیع دفترچه‌های سپرده گذاران اتباع خارجی
  • اطلس سرمایه‌گذاری زمینه جذب سرمایه گذاران در ایلام را تسهیل می‌کند