Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-20@03:08:56 GMT

مرتضوی باز خبرساز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۲۹۴۸۶

مرتضوی باز خبرساز شد

عده‌ای می‌گویند از زندان خارج نشده است. صحبت از سعید مرتضوی قاضی و دادستان سابق و منفصل از خدمت تهران است که این روزها بازهم حاشیه‌ساز شده است.   به گزارش صدای ایران از آرمان امروز، چندی پیش یکی از رسانه‌ها در نقل قولی از وکیل مرتضوی اعلام کرده بود که «مرتضوی در راستای خدمت رسانی به امور ساخت حرمین شریف در نجف به نمایندگی از مردم یزد، تا سال آینده در عراق خواهد ماند»، اما ایوبی وکیل مرتضوی در گفت‌وگو با رسانه‌ها با تکذیب برخی شایعات گفته: «بحث حضور موکلم در نجف اشرف اساسا دروغ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای مرتضوی در حال حاضر در زندان در حال تحمل کیفر است و این شایعه تکذیب می‌شود.» حال باید دید واکنش‌ها به این قضیه چگونه خواهد بود و داستان خروج از کشور برخی محکومان به کجا خواهد رسید.

مرتضوی؛ دقیقا کجایی؟
بازار شایعات در کشور ما همواره پیرامون برخی محکومان و متهمان داغ بوده و اساسا برخی افراد و جریانات صرفا از تولید همین شایعات به کسب و کار می‌پردازند. مثلا چندی پیش بود که پس از اعدام سلطان سکه برخی شایعه پراکنی کردند. بسیاری از این دست مسائل می‌توان یافت که اغلب نیز در حد همان شایعه می‌مانند. یکی از این شایعات که چند روزی است فضای رسانه‌ای و مجازی را تحت‌الشعاع خود قرار داده ماجرای حضور یا عدم حضور سعید مرتضوی قاضی و دادستان سابق تهران در کشور است که بازتاب گسترده‌ای داشته است. ماجرا از این قرار است که پس از صدور حکم زندان برای مرتضوی، وی در نامه‌ای ضمن ابراز ندامت از ماجرای به وقوع پیوسته تقاضای بخشش از اولیای دم مقتول کرد که دادگاه تجدید نظر نیز به دلیل «اظهار ندامت» حکم حبس 5 ساله وی را به 2 سال تقلیل داد. چندی پس از صدور حکم مرتضوی عکسی از وی در رسانه‌ها منتشر شد که نشانگر حضور وی در راهپیمایی اربعین بود. لذا پس از جست‌وجو در این باب مشخص شد که وی با اخذ مرخصی از زندان به این سفر رفته است. از طرف دیگر در شرایطی که همگان انتظار داشتند که با اتمام مراسم اربعین و بازگشت زائران به کشور مرتضوی نیز بازگشته و خود را به زندان معرفی کند، اما خبری از حضور وی نشد تا اینکه طی روزهای گذشته برخی رسانه‌ها خبر از عدم حضور مرتضوی در تهران و رویت وی در نجف اشرف دادند. حتی برخی رسانه‌ها نیز از قول وکیل دادستان سابق تهران نوشتند «مرتضوی در راستای خدمت رسانی به امور ساخت حرمین شریف در نجف به نمایندگی از مردم یزد، تا سال آینده در عراق خواهد ماند». همین اظهارات موجب شد تا شایعات بسیاری درباب حضور یا عدم حضور معاون سابق دادستان کل کشور در زندان یا نجف شکل بگیرد. به نحوی که بسیاری از این رویداد به فرار مرتضوی به عراق و حضور در نجف یاد کردند. این در حالی است که هنوز مشخص نیست که مرتضوی دقیقا کجاست؟ وکیل مرتضوی با تکذیب اخبار مربوط به خروج موکلش از کشور گفت: آقای مرتضوی در حال حاضر در زندان در حال تحمل کیفر است و این شایعه تکذیب می‌شود. ایلنا نوشت؛ سعید ایوبی با تکذیب اخبار مربوط به خروج مرتضوی از کشور گفت: در این باره کسی با من مصاحبه نکرده است و این موضوع را تکذیب می‌کنم. وی افزود: بحث حضور موکلم در نجف اشرف اساسا دروغ است. آقای مرتضوی در حال حاضر در زندان در حال تحمل کیفر است و این شایعه تکذیب می‌شود.

شکایت عجیب مرتضوی
در حالی که سعید مرتضوی خود به 2سال حبس و انفصال از تمام پست‌های دولتی محکوم شده است رسانه‌ای شدن خبری در روزهای قبل تعجب همگان را برانگیخت. خبر این بود که مصطفی ترک همدانی وکیل کارگران سازمان تامین اجتماعی ایران با شکایت مرتضوی، دادستان پیشین ایران و رئیس تامین اجتماعی دولت نهم به «شش ماه حبس» قطعی در دادگاه تجدیدنظر محکوم شد. وکیل ترک همدانی در این ارتباط گفت: سعید مرتضوی به عنوان «نام بردن از او در مصاحبه‌ای پیش از قطعی شدن حکمش» از این وکیل شکایت کرد و در نهایت این وکیل دادگستری محکوم شده است. پیمان حاج‌محمود عطار افزود: آقای ترک همدانی در دادگاه بدوی به این اتهام به 10 ماه زندان و ۴۰ضربه شلاق محکوم شده که در شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر این حکم به 6ماه حبس تعزیری کاهش یافته و حکم ۴۰ضربه شلاق نیز به مدت یک سال به حالت تعلیق درآمده است. وی تصریح کرد: ماده قانونی وجود دارد که انتشار حکم پیش از قطعی شدن آن در حکم افتراست، اما این در حالی است که موکلم به‌عنوان وکیل کارگران تامین اجتماعی در پرونده مزبور در مصاحبه‌ای که با یکی از رسانه‌ها داشته نامی از مرتضوی نبرده و فقط به عنوان «مسئول سابق تامین اجتماعی» به آن اشاره کرده است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مرتضوی نجف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قشون» از چه زمانی «ارتش» شد؟

واژهٔ «ارتش» از مصوبات انجمن واژه‌گزینی ارتش است که در سال ۱۳۰۳ پایه‌گذاری شد.

به گزارش ایسنا، گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی به‌مناسبت روز ارتش بخشی از کتاب «واژگان نظامی مصوب فرهنگستان ایران» (۱۳۱۴–۱۳۲۰)» از محسن روستایی را به اشتراک گذاشته است. در این متن آمده است: «گروهبان، سرهنگ، ستوان، ...» بخشی از این درجات نظامی که اکنون در زبان فارسی رایج هستند، ساختهٔ انجمن واژه‌گزینی ارتش است که پیش از تأسیس فرهنگستان ایران (فرهنگستان اول) بنیان گذاشته شد.

پس از کودتای سوم اسفند و با تشکیل «ارکان حرب کل قشون»، ساخت واژه‌های فارسی برای مفاهیم جدید، نیاز مهم ساختار نظامی کشور شد. بنابراین، در سال ۱۳۰۳ خورشیدی، انجمنی با حضور نمایندگان وزارت معارف و وزارت جنگ تشکیل شد و برای تعدادی از واژه‌های بیگانه نظامی معادل‌یابی کردند یا اصطلاحات جدیدی را به‌جای واژه‌های قدیمی برگزیدند. واژه‌گزینی برای درجات نظامی و استانداردسازی آن‌ها جزو فعالیت‌های این انجمن بود.

برخی از این درجات عبارت است از: گروهبان‌یکم (به‌جای وکیل اول)، گروهبان‌دوم (به‌جای وکیل راست)، گروهبان‌سوم (به جای وکیل چپ)، ستوان یکم و دوم و سوم (به‌جای نایب)، ستوان‌یار (به‌جای معین‌نایب)، سرگرد (به‌جای یاور)، سروان (به‌جای سلطان).

انتخاب واژهٔ «ارتش» به‌جای «قشون» نیز از مصوبات این انجمن است.

دیگر خبرها

  • حضور کشور‌های اسلامی در جشنواره مد و لباس مداومت
  • تکذیب تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت ملی
  • جلسه اضطراری شورای‌ عالی امنیت کشور تکذیب شد
  • تشکیل جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی ایران تکذیب شد
  • تکذیب چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی
  • چاپ اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی؟
  • تصویری باورنکردنی از زباله‌های بیمارستانی در ساحل خزر خبرساز شد
  • دستور مهم اژه ای به مسئولان قضایی
  • «قشون» از چه زمانی «ارتش» شد؟
  • بیانیه دولت غزه و کمیته‌های مقاومت فلسطین به مناسبت روز اسیر