Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، دولت و رسانه های آمریکایی به داستان سرایی درباره بازداشت مرضیه هاشمی روی آوردند تا اقدام غیرمسئولانه دولت خود را موجه نشان دهند.

 

در همین حال بی بی سی فارسی در گزارشی نسبتا مفصل این داستان سرایی را بازتاب داد.

 

این رسانه سلطنتی، بخش آغازین گزارش خود را به روایت رسانه های آمریکایی اختصاص داد و بخش های انتقادی به دولت آمریکا میان اصناف و جامعه ایالات متحده را در انتها گنجاند، به امید آنکه مخاطبان کم حوصله با خواندن همان چند خط اول با داستان سازی آمریکایی ها همراه شوند و همان ها را نقل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در چند خط ابتدایی گزارش به نقل از رسانه های آمریکایی آمده است" بنابر گزارش‌ها، مرضیه هاشمی، خبرنگار شبکه پرس تی‌وی ایران تاکنون دو بار به همراه وکیل خود تحت عنوان شاهد در یک دادگاه واشنگتن حاضر شده است. همچنین گزارش شده خانم هاشمی در ارتباط با یک تحقیقات قضایی که عنوانش فاش نشده به دادگاه برده شده و اتهامی علیه خود او طرح نشده است.

 

خبرگزاری رویترز، روز جمعه (۱۸ ژانویه) در خبری کوتاه نوشت بنابر درخواست وزارت دادگستری آمریکا قاضی بریل هاول بخشی از علت رسمی بازداشت خانم هاشمی را علنی کرده است که در آن آمده او به عنوان شاهد در جریان تحقیقات قضایی که عنوانش فاش نشده به دادگاهی در پایتخت برده شده است.

 

همزمان خبرنگار حوزه دادگستری شبکه فاکس‌نیوز در واشنگتن با انتشار یک رشته توییت گفته خانم هاشمی با وکیل خود در دادگاه حاضر شده و "اتهامی متوجه خود او نیست".

 

جک گیبسون، خبرنگار فاکس‌نیوز نوشته: "انتظار می‌رود خانم هاشمی به محض به پایان رسیدن شهادتش در برابر قاضی که مرتبط با پرونده نقض قوانین آمریکاست، فورا آزاد شود."

 

خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از یک مقام دولتی نوشته تحقیقاتی که خانم هاشمی برای شهادت درباره آن به دادگاه برده شده مربوط به آنست که آیا شبکه پرس تی‌وی یک رسانه مبلغ دولت ایران است که در این صورت می‌بایست مطابق قانون "فعالیت دول بیگانه در خاک آمریکا" (FARA) تحت عنوان "عامل یک دولت خارجی" رسما در وزارت دادگستری آمریکا به ثبت می‌رسیده است."

 

به نظر می رسد روایت رسانه های آمریکایی با چالشی اساسی روبروست، اساسا اگر قرار است مرضیه هاشمی در مقام شاهد به دادگاه برود چه نیازی است در بدو ورود به خاک آمریکا در فرودگاه و توسط اف بی آی بازداشت شده، به مکانی نامعلوم برده شود و تا چند روز کسی از او خبری نداشته باشد. دادگاه این کشور می توانست طی یک درخواست کتبی خواستار حضور وی در دادگاه و شهادت این زن باشد، نه اینکه به محض ورود حکم بازداشت داده و بدون هیچ اطلاعی او را زندانی کند. این نحوه برخورد مختص مجرمان است نه کسی که قصد شهادت دادن دارد. رفتار بد با مرضیه هاشمی مانند وادار کردن او به پوششی بدون حجاب و تهیه خوراک گوشت خوک برای وی، گزارش رسانه های آمریکایی را کاملا مخدوش می کند.

 

بخش اصلی گزارش بی بی سی در انتهای نادیده گرفته میشود

بی بی سی فارسی اما بخش مهم گزارش خود را که به انتقادها از رفتار زشت آمریکا با خبرنگار زن ایرانی است را به سطور پایانی کشاند.

 

در پایان این گزارش می خوانید:"بی‌خبری از علت بازداشت او در چند روز گذشته با واکنش نهادهای صنفی روبرو شده بود.

 

روز گذشته انجمن قلم آمریکا و انجمن بین المللی روزنامه‌نگاران خواستار اطلاع‌رسانی در مورد علت بازداشت او شده‌ بودند.

 

انجمن قلم آمریکا از دولت این کشور خواسته بود خانم هاشمی را فورا آزاد کند.

 

فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران (آی‌اف‌جی) هم (پنجشنبه ۱۷ ژانویه) در حساب توییتری خود نوشته بود: "مرضیه هاشمی، خبرنگار ایرانی در آمریکا بازداشت شده در حالی که اتهامات او علنی نشده است. ما به شدت نگران او هستیم و از مقام‌های آمریکا می‌خواهیم هر چه زودتر در این باره شفاف‌سازی کنند. "

 

 

 

در داخل آمریکا هم مدیرعامل انجمن قلم این کشور طی بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری خانم هاشمی شده و ابراز نگرانی کرده که آمریکا این خبرنگار شبکه پرس تی‌وی را در ارتباط با تنش‌های سیاسی میان تهران و واشنگتن بازداشت کرده باشد.

 

سوزان ناسل در بیانیه این انجمن ادبی نوشته: "فقدان اطلاعات و شفاف‌سازی درباره علت بازداشت خانم هاشمی باعث شده این گمانه‌زنی‌ها قوت پیدا کند که آیا او در ارتباط با مستندی که جدیدا درباره جنبش "جان سیاهان مهم است" تهیه کرده بود بازداشت شده و یا بازداشت او یک اقدام تلافی‌جویانه در برابر زندانی کردن شهروندان آمریکایی در ایران است."

 

"علت هر کدام از این دو مورد که باشد نقض آشکار ارزش‌های دموکراسی است. شگفت‌آور خواهد بود که ببینیم آمریکا هم همان رویه‌ای را پیش گرفته که چین و ایران از آن استفاده می‌کنند؛ یعنی بازداشت شهروندان بدون اتهامات جدی و آشکار و با نیت اعمال فشار یا بالا بردن قدرت چانه‌زنی. اگر علت بازداشت خانم هاشمی چیزی به غیر از این موارد است باید خیلی زود شفاف‌سازی شود و در غیر این صورت او باید فورا آزاد شود."

 

با وجود نقض آشکار حقوق بشر و آزادی بیان در رابطه با بازداشت مرضیه هاشمی، خبرنگار زن ایرانی شاغل در پرس تی وی، بی بی سی فارسی تاکنون خود موضعی نگرفته و برعکس به گزارش هایی از این دست بسنده کرده است، در واکنش به این رفتار این رسانه، کمیسیون حقوق بشر اسلامی در اقدامی طعنه آمیز با تاباندن تصاویر وی روی ساختمان مرکزی بی بی سی در لندن، ضمن اعتراض به دولت آمریکا، از سکوت رسانه های غربی در قبال بازداشت وی انتقاد کرده است.

 

 

لینک دانلود

 

مرضیه هاشمی آمریکایی الاصل است، در ایالت اوهایو متولد شده و نام شناسنامه‌ای او ملانی فرانکلین است.

 

او پس از ازدواج با یک مرد ایرانی به اسلام و انقلاب اسلامی این کشور علاقه‌مند شده و به این کشور مهاجرت کرده است.

 

شبکه پرس تی‌وی ایران خبر بازداشت خبرنگار خود را نخستین بار روز چهارشنبه اعلام کرد، هر چند اخبار و اطلاعات نشان می دهد او روز یکشنبه گذشته در فرودگاه سنت لوئیز بازداشت شده و توسط اف‌بی‌آی به واشنگتن دی‌سی، پایتخت، انتقال داده شده است.

 

وزارت خارجه ایران هم با سیاسی خواندن بازداشت خانم هاشمی خواستار آزادی فوری او شده است.

 

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم دو روز پیش گفته بود از آنجا که همسر خانم هاشمی یک ایرانی است او شهروند این کشور هم محسوب می‌شود.

 

115

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بی بی سی فارسی بی بی سی فارسی مرضیه هاشمی ظریف توییت بی بی سی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۲۹۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی بلینکن به سخنان کارکنان وزارت خارجه آمریکا مبنی بر مجازات سربازان صهیونیستی ناقض حقوق بشر

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، از مجازات واحد‌های نظامی صهیونیستی که ثابت شده است حقوق بشر را نقض کرده‌اند و مرتکب اعمال قتل یا تجاوز شده‌اند، خودداری کرد. وب سایت آمریکایی Propublica  که متخصص در گزارش‌های تحقیقاتی است، به نقل از مقامات آمریکایی گفت که توصیه‌های یک کمیته وابسته به وزارت خارجه آمریکا در خصوص مجازات صهیونیست‌ها توسط بلینکن نادیده گرفته شده است.

براساس گزارش عربی پس، این وب سایت آمریکایی اعلام کرد که مقامات اعلام کردند که حوادث بررسی شده توسط کمیته روابط خارجی در کرانه باختری حتی پیش از عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ رخ داده است.

این گزارش‌ها شامل گزارش‌هایی از قتل‌های غیرقانونی توسط پلیس اسرائیل، حادثه‌ای که در آن یک گردان اسرائیلی یک مرد مسن فلسطینی-آمریکایی را مورد ضرب و شتم قرار داده، سپس او را بستند و برای مرگ رها کردند و حادثه‌ای که در آن بازرسان یک نوجوان را که متهم به پرتاب سنگ بود را، شکنجه و مورد تجاوز قرار دادند، بود.

این مقامات آمریکایی اعلام کردند که توصیه‌هایی برای مجازات واحد‌های نظامی صهیونیستی از دسامبر گذشته به بلینکن رسیده است، اما وی هیچ اقدامی انجام نداده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مصاحبه با وب سایت آمریکایی ادعا کرد که این کمیته تعهد خود را برای حمایت از قوانین حقوق بشر جدی می‌گیرد.

افشای کوتاهی بلینکن در عمل به توصیه‌ها در برهه‌ای حساس از روابط آمریکا و اسرائیل پس از بیش از ۶ ماه جنگ در نوار غزه صورت می‌گیرد.

چندین مقام وزارت خارجه آمریکا گفتند که ناکامی بلینکن در مجازات واحد‌های نظامی اسرائیل، انتقاد ادعایی بایدن از اسرائیل را تضعیف کرد و این پیام را به صهیونیست‌ها فرستاد که دولت آمریکا آماده برداشتن گام‌های جدی نیست.

این توصیه‌ها از سوی کمیته ویژه‌ای از مقامات وزارت خارجه آمریکا که شامل کارشناسان خاورمیانه و حقوق بشر است، ارائه شده است. این کمیته پس از تصویب دو ماده قانون تصویب شده توسط کنگره در سال ۱۹۹۷ تشکیل شده است. دو ماده قانونی نیز بر این اساس است که آمریکا را از کمک به هر واحد نظامی یا مجری قانون خارجی که متهم به نقض حقوق بشر هستند، منع می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • روزنامه اسراییلی: اسرائیل مسئولیت حادثه در اصفهان را نمی پذیرد
  • دومین جلسه مجازی آمریکا و اسرائیل درباره حمله به رفح
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • دور جدید تحریم‌های انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • لو رفتن اشتباه محاسباتی اسرائیل درباره حمله ایران | فکر می کردند ایران حداکثر ... | ماجرای شکایت آمریکا از اسرائیل درباره حمله به سفارت ایران در دمشق
  • بی‌توجهی بلینکن به سخنان کارکنان وزارت خارجه آمریکا مبنی بر مجازات سربازان صهیونیستی ناقض حقوق بشر
  • لاپوشانی جنایات نظامیان صهیونیست از سوی بلینکن
  • روزنامه آمریکایی: وزیر خارجه آمریکا به چین می‌رود
  • روزنامه آمریکایی: وزیر دفاع آمریکا به چین می‌رود