Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، توافق تغییر اقلیم پاریس که این روزها تبدیل به یکی از چالشی‌ترین تعهدات بین‌المللی کشور شده است در اجلاس بیست و یکم کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در پاریس به تائید کشورهای حاضر در اجلاس رسید.

هدف این توافق همچون پروتکل کیوتو که البته به دلیل کارشکنی کشورهای صنعتی با شکست مواجه شد، کنترل دمای رو به افزایش کره زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازآنجاکه توافق پاریس گازهای گلخانه‌ای انسان‌ساخت را عامل اصلی گرمایش زمین می‌داند، خواستار کاهش انتشار این گازها تا سال 2030 شده است.

بررسی‌های روند افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای نشان می‌دهد که کشورهای توسعه‌یافته اقتصادی و صنعتی عامل اصلی این افزایش هستند. چراکه این کشور از دوره انقلاب صنعتی با مصرف منابع اصلی انتشار گازهای گلخانه مانند زغال‌سنگ که در حال حاضر نیز 45 درصد گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کند، انتشار گازهای گلخانه‌ای به‌شدت افزایش داده‌اند.

پروتکل کیوتو که در سال 1997 به تائید اعضای کنوانسیون تغییرات اقلیم رسیده بود به‌درستی فقط کشورهای توسعه‌یافته را ملزم به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کرده بود. چراکه این کشورها را عامل اصلی گرمایش زمین می‌دانست.

توافق پاریس اما کشورهای درحال‌توسعه را هم وارد چرخه کاهش انتشار کرده است. ایران نیز به‌عنوان یکی از اعضای کنوانسیون تغییرات اقلیم، توافق فوق را تائید اولیه کرده است و در حال حاضر این توافق‌نامه در کشور درگیر تصویب و تائید از سوی نهادهای قانونی کشور است.

دراین‌بین اما موافقان پیوستن به توافق‌نامه پاریس با استدلال‌های گوناگون به دنبال تأثیر بر افکار عمومی و نهادهای قانونی بررسی‌کننده این توافق هستند. اخیراً نیز داود پرهیزکار رئیس سازمان هواشناسی در مصاحبه‌ای اظهار کرد: «در ایران نیز شاهد تاثیر تغییر اقلیم هستیم، به عنوان مثال بیشتر بارش‌های کشور به سمت رگباری شدن پیش رفته و بیشتر بارش‌ها منجر به سیل می‌شود در حالی که تا چند سال گذشته بارش‌ها به صورت نرمال و معمولی بود.

وی درباره اینکه چرا بارش ها به صورت رگباری و سیل آسا شده است،گفته است: «علت آن گرمایش جهانی است.» پرهیزگار همچنین راه‌حل برون‌رفت از این چالش‌ها را پیوستن به معاهده پاریس عنوان می‌کند.

 توجه به چند نکته در خصوص  تغییر اقلیم  حائز اهمیت است:

1-نبود اجماع علمی بر سر علت گرمایش جهانی: در ابتدا باید گفت که بررسی‌های علمی صورت گرفته نشان می‌دهد که بین دو طیف از دانشمندان بر سر علت واقعی گرمایش زمین اختلاف جدی وجود دارد. به همین دلیل می‌توان گفت هنوز اجماع علمی بر سر گرمایش جهانی وجود ندارد. به‌عنوان نمونه در سال 2007، دانشمندان آمریکایی با راه‌اندازی طوماری مدعی شدند که ادعای گرمایش زمین به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای از اساس دروغ است. این دانشمندان که تعداد آن‌ها به بیش از 31 هزار نفر می‌رسید، پدیده‌های دیگری مانند لکه‌های خورشیدی را عامل اصلی گرمایش فعلی می‌دانند و معتقدند که این گرمایش در چند سال آینده به سرمایش جهانی تبدیل خواهد شد. این در حالی است که بررسی‌های صورت گرفته توسط دانشگاه‌های اوهایو و دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که فقط 0.2 درصد از گازهای گلخانه‌ای موجود در جو مربوط به دی‌اکسید کربن (CO2) به‌عنوان گاز گلخانه‌ای انسان‌ساخت است. جالب است که این دانشمندان در بین سیاستمداران هم طرفدارانی دارند به‌عنوان نمونه ولادیمیر پوتین در مصاحبه‌ای، سست بودن پایه‌های علمی موافقت‌نامه پاریس را عاملی بر تردید روسیه در نپیوستن به این معاهده عنوان کرده است.

2- ریزگردها و خشک شدن دریاچه‌ها، حاصل سوء مدیریت‌ در کشور: دکتر لشکری عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس اندیشکده اقلیم و آمایش سرزمین نیز معتقد است که گرمایش زمین موضوع تازه‌ای نیست و مطالعات اقلیمی نشان از تکرار این پدیده در ادوار مختلف تاریخی دارد. همچنین پدیده‌هایی مانند ریز گردها و خشک شدن دریاچه‌ها، حاصل سوء مدیریت‌ها در مدیریت منابع آب‌وخاک کشور است و ارتباطی به تغییر اقلیم ندارد.

مجموع نکات بیان‌شده نشان می‌دهد که برخلاف اظهارات موافقان، پیوستن به توافق پاریس نه‌تنها راه‌حل مشکلات زیست‌محیطی کشور نیست بلکه می‌تواند زیان‌های اقتصادی متعددی ازجمله محرومیت کشور از مزیت‌های اصلی اقتصادی مانند معادن مختلف و منابع نفت و گاز داشته باشد. درواقع فهم غلط از موافقت‌نامه پاریس در کشور باعث شده تا تنها ابعاد محیط زیستی این موافقت‌نامه موردتوجه مسئولین قرار گیرد. این فهم غلط تا جایی پیش رفته که باعث شده
آقای پرهیزگار به‌عنوان رئیس سازمان هواشناسی کشور در کسوت نماینده ایران در اجلاس مربوط به توافق پاریس در کره جنوبی شرکت کند و نتواند از منافع ملی کشور دفاع کند. در مقابل اما نماینده عربستان به دلیل فهم درست از ارزش حیاتی منابع انرژی مانع از تصویب کاهش 25 درصدی تولید نفت در اجلاس کره جنوبی شد.

نماینده ایران اما به دلیل عدم تخصص در حوزه نفت نه‌تنها با دستور جلسه مخالفت نداشته بلکه بعد از بازگشت از این اجلاس از نتایج آن اعلام رضایت داشته است. ابعاد اقتصادی موافقت‌نامه پاریس به حدی جدی است که بسیاری از کشورهای نفتی با آن مخالفت کرده‌اند و از پیوستن به آن خودداری کرده‌اند. از سوی دیگر برخی کشورهای نفتی نیز که به این توافق پیوسته‌اند، تعهداتی غیرقابل ارزیابی ارائه کرده‌اند. لذا لازم است تا این بخش از موافقت‌نامه پاریس نیز موردتوجه جدی مسئولین مرتبط قرار بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۰۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلو هرز روی آب‌ها را بگیریم

بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی سیستان و بلوچستان طی سه روز در این استان نازل شد و این خبر خود گواه مصائب و مشکلاتی است که برای مردم به همراه داشت تا جایی که بسیاری از استان‌های کشور برای کمک و امدادرسانی به مردم این استان بسیج شدند.

به گزارش خبرنگار میهن بارش‌های سیل‌آسا که در هفته پایانی فروردین ماه جنوب کشور را فراگرفت، بیشترین بارش‌ها را در جنوب سیستان و بلوچستان در شرایطی رقم زد که این منطقه پیش از نوروز نیز متأثر از سیل و بارش‌های شدید بود.
بر اساس برآورد شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، وقوع بارش‌های سیل‌آسا به تأسیسات آب ۲۸۹ روستا و ۶ شهر استان آسیب وارد کرده، به طوری که به دلیل طغیان رودخانه‌ها قرار است تا برقراری شرایط پایدار، این روستاها به صورت سیار آب‌رسانی شوند.
در همین راستا تمام تجهیزات و امکانات سیستان و بلوچستان و کشور از جمله استان‌های تهران، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس و اصفهان برای رفع سریع آسیب‌ها بسیج شدند.
در برخی شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان مانند ایرانشهر، سراوان، دلگان، بمپور، قصرقند و نیکشهر بارندگی‌هایی رخ داد و خسارت‌هایی به جاده‌ها و برخی زیرساخت‌ها وارد شد و حجم زیادی از آب به سمت دریا هدایت شد، همچنین به دلیل حجم بالای بارش‌ها برق تعدادی ازروستاها قطع و برخی منازل دچار آب‌گرفتگی شدند، به گونه‌ای که با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفت.

خسارت ۲۱ هزار میلیاردی به بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در همین رابطه از خسارت بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال سیلاب در ۱۵ شهرستان این استان خبر داد.
سید محمد رضا سیدحسینی در بازدید از مزارع آسیب‌دیده سیلاب جنوب سیستان و بلوچستان افزود: عمده خسارات وارده به بخش کشاورزی در شهرستان‌های زرآباد، کنارک، چابهار، قصرقند، نیکشهر، دشتیاری و راسک است.
وی ادامه داد: بیشترین خسارت بارندگی سیل‌آسای اخیر به بیش از ۱۷ هزار هکتار از اراضی زراعی، ۸ هزار و ۵۷۰ هکتار باغ، ۱۹ واحد گلخانه، ۸۴۴ واحد دامداری، ۳ هزار و ۵۱۶ رأس دام سبک و سنگین، ۳۴۲ کلنی زنبور عسل، ۶ واحد صنعتی پرورش مرغ گوشتی ،۸۸۸ حلقه چاه کشاورزی و ۸۱ دستگاه ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین در این سیلاب به ۲۰۰ رشته قنات، ۷۷ هکتار اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار، ۲۹۹ کیلومتر جاده بین مزارع، ۵۰۷ کیلومتر انتقال آب با لوله و کانال، هزار و ۱۱۵ بندسار و سازه آبخیزداری و ۹۸ باب استخر ذخیره آب استان نیز خسارت وارد شد.
وی تصریح کرد: سازمان جهادکشاورزی با تمامی امکانات با تأمین نهاده‌های دام و طیور، ماشین آلات سنگین برای بازسازی بندسارها و قنوات و بازگشایی جاده‌های دسترسی به مزارع و باغات آماده خدمت رسانی است.
حسینی بیان کرد: کار مرمت وبازسازی جاده‌های دسترسی قنوات و احیای بندسارها پس از فروکش کردن سیلاب در جنوب سیستان وبلوچستان آغاز شده است.

نعمت برای سیستان و بلوچستان 
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه بارش‌های اخیری که در منطقه بلوچستان رخ داد موجب تأمین آب منطقه برای مدت حداقل دو سال آینده شد، اظهار کرد: همه سدهای سیستان و بلوچستان پر شده‌اند و برای حدود دو سال آب منطقه تأمین است و می‌توان گفت بارش‌ها در منطقه بلوچستان اثر مثبتی داشته است.
 عیسی بزرگ‌زاده ادامه داد: خوشبختانه ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب در سد کهیر ذخیره شده و در سدهای پیشین و زیردان هم هرکدام ۵۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است.
سخنگوی صنعت آب کشور با بی‌سابقه دانستن بارش‌ها در استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان در سه روز اتفاق افتاد. 
وی درباره آخرین وضعیت بارش در استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: بارش‌های جنوب‌ شرق کشور به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بی‌سابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به‌وقوع پیوست که در پنج ایستگاه باران‌سنجی بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر، رکورد بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود یکصد میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: آمارهای ثبت شده در این سامانه بارشی حاکی از شدت این سامانه نسبت به چرخند حاره‌ای گونو سال ۸۶ و بارش‌های دی سال ۹۸ بوده و در اثر این بارش‌ها، تقریباً تمامی سدهای منطقه سرریز شد.

آب‌هایی که هرز می‌رود
در همین حال نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از حضور مسئولان اجرایی کنار سیل‌زدگان  اظهار کرد: متأسفانه مشکلات در اثر تخریب زیرساخت‌های آب و برق و راه بسیار بیشتر شده و ارائه خدمات به سیل‌زدگان با مشکلات زیادی همراه است.
معین‌الدین سعیدی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو تلاش بسیاری را برای مهار آب‌های مرزی انجام می‌دهد، اما باز هم بخشی از این آب‌ها به دریا می‌ریزد.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کشاورزان از سیل اخیر خسارات زیادی دیده‌اند و باید برای جبران خسارات وارد شده به زیرساخت‌ها بودجه اعتباری در نظر بگیریم.
وی همچنین با اشاره به بارش‌های سیلابی مونسونی در جنوب استان و ضرورت مهار آب‌های ناشی از این بارندگی‌ها گفت: این راهکار فقط  نیاز به ایجاد بند بتنی در مسیر رودخانه باهو دارد  که پیش از این هم این پیشنهاد بارها به وزرای جدید و قدیم نیرو ارائه شده است؛ زیرا هرسال میلیون‌ها مترمکعب آب به دنبال بارندگی‌ها به دریا می‌ریزد و مردم از این میزان آب محروم شده و نمی‌توانند از آن استفاده‌ کنند.سعیدی افزود: در موضوع مهار آب و ایجاد دایک‌های حفاظتی روی رودخانه‌های کاجو و باهو و سایر رودخانه‌های فصلی این منطقه هنوز اقدام لازم نشده است و همچنان در حال پیگیری این موضوع هستیم.
وی بیان کرد: در سال ۹۸ بیش از یک میلیون متر مکعب آب از همین مسیر به دریا سرریز و تدبیری نشده و ما بارها تأکید کرده‌ایم باید در مسیر رودخانه باهو پنج سد بتنی تعریف شود.
وی اذعان کرد: بدون شک فعالیت سامانه بارشی مونسون در جنوب استان سیستان و بلوچستان با حجم قابل توجه بارندگی که در کمتر از چند دقیقه جاری شدن روان‌آب و پرآب شدن رودخانه‌های فصلی را در پی دارد، فرصتی بی‌نظیر برای ذخیره‌سازی آب در استان خشک سیستان و بلوچستان است؛ اما در کمال ناباوری باید گفت بخش عمده این نزولات آسمانی هدر می‌رود.

امدادرسانی به سیل‌زدگان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تاکنون به بیش از ۶ هزار خانواده کمک‌رسانی شده است اظهار کرد: نیروهای عملیاتی این جمعیت تاکنون به ۲۸ هزار و ۵۰۴ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی امدادرسانی کردند.
محمدمهدی سجادی افزود: از ۲۸ فروردین ماه، ۱۳ شهرستان و ۱۵۹ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان تحت تأثیر این سامانه بارشی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در این مدت ۱۱۰ تیم عملیاتی هلال احمر به ۲۸ هزار و ۵۰۴ نفر در قالب ۶ هزار و ۳۷۷ خانوار متأثر امدادرسانی کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان تأکید کرد: نیروهای عملیاتی هلال احمر ۲ هزار و ۲۹ نفر از متأثرین را اسکان اضطراری دادند و برای سرنشینان ۲۰ خودرو گرفتار در سیلاب عملیات رهاسازی انجام شد.وی بیان کرد: در این مدت ۳هزار و ۵۰۱ کیلوگرم نایلون پوششی، ۳هزار و ۵۴۱ تخته پتو، ‌هزار و ۹۹۱ تخته موکت، ۹ هزار و ۲۸ بطری آب معدنی و در مجموع ۵هزار و ۶۵۵ بسته غذایی توسط امداد هوایی و زمینی با حضور تیم‌های عملیاتی هلال احمر میان متأثرین توزیع شد.

بازگشایی راه‌های مواصلاتی 
مدیر کل ستاد بحران سیستان و بلوچستان نیز از بازگشایی ۴۷ مسیر روستایی و ۱۵ مسیر اصلی و فرعی در جنوب این استان خبر داد.
مجید محبی با بیان اینکه بیشترین بارندگی با ۲۷۰ میلیمتر در زرآباد سیستان و بلوچستان گزارش شد، افزود: در حال حاضر ۳هزار نیروی امدادی، خدماتی و انتظامی در قالب ۷۰۶ تیم عملیاتی به همراه ۷۴۵ دستگاه ماشین‌آلات در حال کمک‌رسانی در مناطق درگیر سیلاب استان هستند.
وی ادامه داد: در این راستا از مجموع ۳۲۹ راه روستایی مسدود ناشی از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان با تلاش دستگاه‌های خدمات‌رسان تاکنون ۴۷ مسیر بازگشایی شده است.
مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: تمام تلاش ما آن است ارتباط در مسیرهای ارتباطی سیستان و بلوچستان برای انجام خدمات امدادی برقرار شود. منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • جلو هرز روی آب‌ها را بگیریم
  • طب ایرانی یکی از اصول ششگانه سبک زندگی را محیط می‌داند
  • استقبال ایران از توافق مرزی آذربایجان و ارمنستان
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • نماینده پارلمان عراق: ترکیه ۵۰۰۰ بار حاکمیت عراق را نقض کرده است
  • امضای قراردادهای ریلی بین FESCO روسیه و پنج شرکت لجستیکی چینی
  • رادیو فرهنگ در سالی که گذشت/ از توجه به فرهنگ اقوام تا برنامه‌های جدید 
  • ضرورت تدبیر برای تغییر اقلیم و خشکسالی در بهار و کبودراهنگ