Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ هیچ شخصی نمی‌تواند منکر این موضوع باشد که در کشورمان نیازمند نگاه ملی به بودجه هستیم. اما قبل از اینکه انتظار داشته باشیم بودجه، ملی شود باید نگاه به مجلس در سراسر کشور و در ساختار مدیریت کشور، نگاه ملی باشد. در آن شرایط است که می‌توانیم انتظار داشته باشیم مجلس هم در راستای این بازخورد، بودجه را به صورت ملی تهیه و تدوین کند و نگاه ملی به بودجه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما مشکلی وجود دارد که نگاه ملی به بودجه را با مسایلی مواجه می‌کند. بودجه‌های سنواتی قاچ‌هایی از برنامه‌های پنج ساله توسعه هستند، بنابراین باید بودجه‌های یک ساله در راستای عملی شدن برنامه‌های توسعه پنج ساله باشند. در واقع برای اینکه برخی مشکلات مربوط به بودجه نویسی حل شود، باید ساختار بودجه یک ساله با ساختار برنامه‌های توسعه ارتباط داشته باشد، زیرا اگر غیر از این باشد، بودجه یک ساله دچار انحراف می‌شود و اهداف کلانی که در برنامه‌های پنج ساله وجود دارد و باید به صورت ملی محقق شود، تحقق پیدا نمی‌کند.

در واقع باید بودجه در هر سال یک گام از برنامه توسعه‌ای کشور را محقق کند؛ این چیزی است که متاسفانه کمتر به آن پرداخته می‌شود و بنابراین موجب می‌شود که بودجه دچار نگاه‌های بخشی و نگاه‌های غیر ملی شود. به این ترتیب هم درصد تحقق پذیری بودجه پایین می‌آید و هم کمکی نمی‌کند که اسناد بالادستی که باید سند جامع باشند، به درصد تحقق پذیری لازم برسند.

به نظر می‌رسد مشکل اساسی در نبود این نگاه سلسله مراتبی به برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. در نتیجه وقتی بودجه‌های یک ساله در راستای برنامه‌های پنج ساله توسعه نیست، سند چشم انداز بیست ساله هم نمی‌تواند محقق شود. در نتیجه آمایش سرزمین هم نمی‌تواند مفهوم، کاراکتر و شخصیت واقعی خود را پیدا کند؛ بنابراین مناطقی از کشور، توسعه یافته هستند و مناطق زیادی هم توسعه نیافته هستند و در واقع یک توسعه ناموزون و نامتوازن در کشور شکل گرفته است.

نکته دیگر این است که برای تحقق نگاه ملی به بودجه باید شخصیت مجلس هم ملی شود. به نظر می‌رسد که استانی شدن انتخابات مجلس می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. اگر انتخابات مجلس به صورت استانی برگزار شود، مشکلات و موضوعات عدیده‌ای که در قالب بودجه بروز و نمود پیدا می‌کند، تا حدود بسیار زیادی حل می‌شود.

عبدالکریم حسین زاده*

نایب رییس فراکسیون امید مجلس*

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات مجلس نایب رییس فراکسیون امید مجلس فراکسیون امید مجلس استانی شدن انتخابات مجلس استانی شدن انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۲۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

رئیس مجلس گفت: مسئولیت کمبود و گرانی دارو بر عهده سه دستگاه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بانک مرکزی بوده و قطعاً بانک مرکزی در تأمین ارز دارو تأخیر داشته است.

به گزارش مشرق، حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جزء (۱) بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در تذکری با استناد به ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس با اشاره به اینکه موضوع دارو تاکنون ۴ مرتبه در جلسه نظارتی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون مشکل مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو حل نشده است، گفت:آخرین جلسه نظارتی در این خصوص در ۱۹ دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت دو ماه برای اصلاح وضعیت داد.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.

وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند به نحوی که بانک مرکزی باید به موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفرهای خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است، همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده؛ این در حالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.

قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز که باعث اشکالات توزیع دارو شد، محرز است

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزار شده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.

رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در این جلسه بر اساس ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به رأی گذاشته می‌شود تا مجلس تشخیص خود را درباره آن اعلام کند، اما به هرحال موضوعات دیگر در حوزه ارزی و بودجه را پیگیری خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • قدمت ۶۰ ساله شبکه استانی رادیو همدان
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • رادان: : با توسعه هوشمندسازی طرح‌های پلیس قطعاً میزان امنیت افزایش خواهد یافت
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبه‌های حوزوی داریم
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم