Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سومین کارگاه منطقه ای معاونین آبخیزداری و روسای ادارات آموزش ،ترویج و مشارکتهای مردمی و سرتسهیل گران منطقه ۲ کشور به میزبانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس برگزار شد.این کارگاه یکروزه با حضور مدیر کل دفتر آبخوانداری و کنترل سیلاب سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور،مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی این سازمان و همچنین معاونین آبخیزداری،مدیر کل امور مراتع  و روسای ادارات آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی منطقه دو ۱۰ استان کشور و سرتسهیلگران این استانها و نیزمدیر کل منابع طبیعی فارس وجمعی از کارشناسان فنی آبخیز در شیراز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وحید جعفریان مدیرکل دفترآموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها در حاشیه این گردهمایی با اشاره به فعالیتهای گسترده و اثر بخش آبخیزداری و نتایج موفق اقدامات انجام گرفته در این حوزه گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی موجب فعالیتهای موفق و کم نظیری در عرصه های طبیعی بویژه حوزه آبخیزداری و آبخوانداری کشور شده است.

وی افزود: مشارکت پذیری مردم و دستگاه های اجرایی را باید در جانمایی فعالیتهای آتی به عنوان اولویت نخست برنامه هاو اجرای پروژه ها قرار داد.

 وی با تاکید بر رویکرد توانمندسازی جوامع محلی و انسجام سازمانی در فعالیتهای آموزشی و ترویجی عرصه های منابع طبیعی و نیز حوزه های آبخیز خواستار مشارکت بیش از پیش دست اندرکاران و ذینفعان مختلف در اجرای فعالیتهای آبخیزداری در کشور شد وافزود: ظرفیت سازی و توانمندسازی جوامع محلی و نیز پایش و ارزیابی مشارکتی در اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری یکی از رویکردهای اساسی در اجرای فعالیتهای آموزشی و ترویجی است.

مدیرکل دفترآموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگلها در ادامه با اشاره به اجرای پروژه ها، فعالیت ها و اقدامات آموزشی و ترویجی در پروژه های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: توجه جدی به نقش تاثیر گذار دست اندرکاران و ذینفعان در انجام فعالیتهای آبخیزداری علاوه بر  انسجام سازمانی طرح های مدیریت مشارکتی موجب تسهیل فرایندهای ارتباطی و نیز همکاری های آموزشی، ترویجی و مشارکتی بیشتر می شود.

جعفریان در  ادامه هدف اصلی از ترویج و مشارکت های مردمی را بهبود فرآیندهاو کمک به افزایش اثربخشی در اجرای پروژه ها عنوان کرد و از  اجرای فعالیتهای مشارکتی پروژه های آبخیزداری با بکارگیری ۲۴۵ نفر تسهیلگر در ۲۴۸  حوزه آبخیز کشور خبر داد.

وی گفت: در حال حاضر تعداد ۵۴ هزار نفر روز از جوامع محلی در کنار مجریان و بهره برداران عرصه های طبیعی تا پایان اسفند ماه امسال از تمامی آموزشهای نیاز سنجی شده برخوردار خواهند شد.

وی همچنین با تشریح نقش و جایگاه اداره ترویج و آموزش در پروژه های آبخیزداری اظهار داشت: انتخاب تسهیل گران و ارائه آموزش به آنان،جمع آوری اطلاعات مناطق و روستاهای هدف باارائه وضعیت موجود،تحلیل دست اندرکاران نهادی و نیزارائه تحلیل دست اندرکاران و نیز تدوین برنامه اقدام مشارکتی از جمله اقدامات و فعالیت ها در این راستاست.

وی افزود: نیاز سنجی و اجرای دوره های آموزشی،انجام بازدیدهای ترویجی، انعقاد تفاهم نامه های مختلف با دستگاههای اجرایی ،پایش و ارزیابی مشارکتی و نیز برپایی کارگاه های آموزشی مختلف از جمله برنامه الگوی مشارکتی ارزیابی طرح است.

ابوالقاسم حسین پورمدیر کل دفتر آبخوانداری وکنترل سیلاب سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور نیز در پی بازدیدهای اخیر خود از طرح های اجرایی آبخیزداری که از محل صندوق توسعه ملی در استان فارس در حال اجراست با حضور در این  کارگاه با  اشاره به انجام  فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان مهمترین راهکار مقابله با خشکسالی و کم آبی در کشور افزود: استمرار و پایداری عرصه های طبیعی و نیز تولیدات کشاورزی ،اشتغالزایی و احیاء سفره های آب زیر زمینی مستلزم تغذیه آبخوان ها و توسعه فعالیت های آبخیزداری است.

وی با بیان اینکه در سال جاری با اجرای عملیات آبخیزداری ازمحل اعتبارات صندوق توسعه ملی بیش از  ۸۰۰هزار هکتار از حوزه های آبخیز در  شش هزار نقطه معادل ۸۰ درصد از شهرهای کشور تحت پوشش فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری قرار گرفته، افزود: این امر موجب استحصال  سالانه حدود ۷۴۰ میلیون متر مکعب از بارشها و سیلابها و تغذیه آبخوان ها می شود.

وی افزود: اجرای به موقع پروژه های آبخیزداری سال جاری در بارندگی های اخیر علاوه بر ذخیره و جمع آوری دو تا سه برابری آب قنوات و چاه های زیر زمینی موجب حفاظت منابع آب و خاک و نیز احیای پوشش گیاهی و نیز اکوسیستمهای طبیعی شده است.

بهزاد مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها،مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این کارگاه با اشاره به وسعت ۸۴.۷ میلیون هکتاری مراتع ایران اظهار داشت: این مساحت معادل ۵۲ درصد از عرصه کشور محسوب می شود.

وی در ادامه با اشاره به تخصیص ۶۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای  اجرای عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی در مراتع کشور گفت: این پروژه ها شامل نهال کاری،کپه کاری، بذرکاری، بذرپاشی، ، ذخیره نزولات و حفاظت و قرق و به منظور ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی و اصلاح و احیا عرصه های مرتعی است که در بیشتر مناطق کشور در حال اجراست.

وی در ادامه از اجرای پروژه حفاظت و قرق بروی ۴۴۲ هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور خبر دادو خواستار مشارکت مردم و تشکل ها در اجرای پروژه های حوزه مراتع شد.

مهرزاد بوستانی مدیر کل منابع طبیعی فارس نیز ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح های آبخیزداری فارس و کسب عنوان برتر اجرای این طرح ها در کشور گفت: تشریح اهداف، سیاست ها و برنامه های آبخوانداری در زمینه فعالیتهای مشارکتی و کنترل سیلاب،تقویت انسجام سازمانی بررسی و تشریح نقش مرتع و مرتعداری در توانمند سازی جوامع محلی و مشارکتهای مردمی و نیز نقش آموزش ،ترویج و مشارکتهای مردمی در پروژه های آبخیزداری با فرایند توانمند سازی جوامع محلی و مشارکت دست اندرکاران از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی  را ازجمله محورهای برپایی این کارگاه عنوان کرد.

در این کارگاه  مسئولان و تسهیل گران حوزه  آبخیز ضمن حضور فعال در کارگروهها به آسیبها و چالش های پیش رو و نیز راهکارهای مناسب جهت برون رفت از وضعیت موجود به بحث و تبادل نظر پرداختند.

نظامند کردن نحوه حضور مردم در فرآیندهای برنامه ریزی،تصمیم گیری و اجرا،بهره برداری و پایش ‌فعالیتهای حوزه های مورد هدف آبخیزداری در سال ۹۸ بر اساس ظرفیتهای مردمی به عنوان اصول مهم و اولویت کاری سازمان مورد تاکید قرار گرفت.

بازدید از پروژه های سازه ای آبخیزداری (چکدم سنگ و سیمان)و طرح های توانمند سازی و مشارکت مردمی صندوق توسعه ملی در شهرستانهای فیروزآباد و جهرم نیز ازجمله دیگر اهداف و برنامه های کاری مسئولان و مدیران سازمان جنگلها در  سفر به استان فارس بود.

کد خبر 4517498

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه آبخیزداری سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۲۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جذب سرمایه برای سه پروژه شهری اهواز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، صادق کهوازی با بیان اینکه سال گذشته سه پروژه مشارکتی مدنی در اهواز به مرحله عقد قرارداد رسید، اظهار کرد: مجتمع مسکونی گلستان به مساحت یک هزار و ۸۰۰ متر مربع در هشت طبقه، مجتمع مسکونی نهج‌البلاغه به مساحت یک هزار و ۸۶۷ متر مربع در هشت طبقه و مجتمع بازارچه رسالت به مساحت ۶۵۰ مترمربع به صورت مشارکت مدنی به مرحله عقد قرارداد و جذب سرمایه رسیده است.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم ادامه داد: استفاده از مشارکت مردمی در سرمایه‌گذاری، در اولویت کاری سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری قرار دارد و در روز‌های آینده با تایید کمیته فنی و بازرگانی، سه پروژه مهم شامل سوله مهرشهر به مساحت ۴ هزار متر مربع، تالار ولیعصر و پارک نوستالوژی حجاب به مرحله فراخوان خواهند رسید و شهروندان و سرمایه‌گذاران می‌توانند با شرکت در فراخوان وارد مرحله سرمایه‌گذاری شوند.

رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اهواز عنوان کرد: پروژه تفریحی ورزشی زیپ‌لاین نیز مراحل دریافت مجوز‌ها را به پایان رسانده و به مرحله امضای قرارداد رسیده است و در روز‌های آینده با هدف استفاده مفید از فضای جذاب و بکر رودخانه کارون وارد فاز اجرایی می‌شود. پروژه مجتمع مسکونی رسالت نیز با مساحت ۲ هزار و ۸۵۹ مترمربع و مجتمع مسکونی مهرشهر هم با مساحت ۲ هزار و ۳۰۰ مترمربع در مرحله عقد قرارداد قرار گرفته است.

وی در خصوص اجرای پروژه لایت باکس در سطح شهر افزود: پروژه لایت‌باکس (استند‌های تبلیغاتی) با همکاری سازمان زیباسازی با هدف ساماندهی و ایجاد جلوه‌های بصری در سطح معابر اجرا خواهد شد و این پروژه هم در مرحله اعلام فراخوان قرار گرفته است.

کهوازی گفت: روند جذب سرمایه با توجه به شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های موجود، بسیار پیچیده و زمان‌بر است. دریافت مجوز‌های لازم از سازمان‌ها و دیگر نهاد‌ها از جمله آب و برق، میراث فرهنگی، کمیسیون ماده ۵، شورای ترافیک، محیط زیست و راه و شهرسازی و... نیازمند همکاری و تشکیل جلسات تخصصی است و تمام این مراحل توسط سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی با هدف تسهیلگری در جذب سرمایه و همکاری با سرمایه‌گذار انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • اجرای ۲۱ پروژه زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه لجستیک ایران‌خودرو در سال۱۴۰۳
  • اطلاع‌رسانی سبد خدمات سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری اصفهان در آینده نزدیک
  • وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • فراخوان جذب سرمایه برای سه پروژه شهری اهواز
  • چرا بیماری‌های غیرواگیر در کشور افزایش چشمگیر داشته است؟
  • رفع موانع در فرایند مشارکت راهی برای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • ضرورت جذب سرمایه گذاری مالی و مشارکت مردمی در توسعه معادن
  • ضرورت مشارکت مردمی برای اجرای آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار