Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- رئیس اداره طرح های توسعه شهری و معماری اداره کل راه و شهرسازی اصفهان، مهمترین دلیل ناکارآمدی سه نسل از طرح های جامع شهر اصفهان را نگاه از بالا به پایین به مسائل شهر و مشارکت نداشتن مردم اعلام کرد.

علی هنردان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح ها هرچند تاثیرات مثبتی در منطقه‌ بندی کاربری ها، رعایت ضوابط و مقررات ساختمانی، احداث شبکه های دسترسی و جهت دهی به توسعه و گسترش کالبدی شهرها داشته ‌اند، اما به دلایل متعدد نتوانسته ‌اند به شناخت واقعی و همه جانبه مسائل اصلی شهر پرداخته و به اهداف توسعه پایدار شهری دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: به دلیل سابقه زیست و سکونت، بیشتر شهرهای استان از بافت تاریخی، فرهنگی و اقتصادی قابل ‌توجهی در سطح ملی و جهانی برخوردار بوده و دغدغه برنامه‌ ریزی و کنترل رشد و توسعه این شهرها همواره مورد توجه استان قرار داشته است.
رئیس اداره طرح های توسعه شهری و معماری اداره کل راه و شهرسازی اصفهان تصریح کرد: با مرور تاریخ تهیه طرح های توسعه شهری به مفهوم امروزی آن می‌ توان سه نسل از طرح‌ های توسعه شهری را برای شهرهای استان تا زمان حاضر بازشناسی کرد.
وی با اشاره به نسل اول طرح‌ های جامع شهری ادامه داد: سابقه تهیه این نسل از طرح‌ ها به قبل از تاسیس شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سال 1351 بر می‌گردد و به طور خاص مقارن با شروع فعالیت ‌های طرح‌ ریزی شهری تحت نظارت سازمان اصل چهار ترومن در دهه 30 خورشیدی است.
از مشخصه‌های طرح ‌های توسعه شهری این نسل می ‌توان به فعالیت مشاورین خارجی در تهیه این طرح‌ ها اشاره کرد.
هنردان بیان کرد: در این نسل، تنها 2 طرح برای شهرهای استان تهیه شد که مربوط به شهر اصفهان می ‌باشند، در این راستا اولین طرح، به نام مشاور آلمانی تهیه کننده آن موسوم به طرح جامع کوکس است که در سال 37 (50 سال قبل) به کارفرمایی دفتر فنی وزارت کشور تهیه شد و دومین طرح توسط مهندسین مشاور ارگانیک تهیه و در سال 1350 به تصویب رسید.
وی با اشاره به آسیب شناسی طرح های نسل اول خاطرنشان کرد: این نسل از طرح‌ ها درک و برداشت مناسبی از شهر مانند یک سیستم باز و در تعامل با محیطی پویا که نیازمند برخورد وسیعی است، نداشتند و از نظر فقدان انعطاف پذیری و مشکلات نظام حقوقی - اجرایی دچار چالش بودند.
رئیس اداره طرح های توسعه شهری و معماری اداره کل راه و شهرسازی اصفهان ادامه داد : نسل دوم طرح‌ های جامع شهری از طرح‌ ها با تاسیس شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سال 51 و متعاقب آن تصویب قانون تغییر نام وزارت آبادانی و مسکن به وزارت مسکن و شهرسازی و تعیین وظایف آن در سال 1353 وجهی قانونی یافتند و به طور گسترده برای بیشتر شهرهای بالای 50 هزار نفر و براساس شرح خدمات همسان 12 ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می ‌شدند.
وی اضافه کرد: در این دوره ابتدا طرح‌ های جامع برای شهرهای اصفهان، کاشان، شهرضا، خمینی شهر، سده لنجان، زرین شهر، ورنامخواست، شاهین‌شهر، مبارکه، مجلسی، بهارستان، فولادشهر، آران و بیدگل، گلپایگان، نجف آباد و سمیرم تهیه شد.
به گفته هنردان، در سال 85 پیرو مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مبنی بر الزام به تهیه طرح جامع برای همه شهرهای کشور، تهیه طرح جامع برای بقیه شهرهای استان نیز در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی استان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در زمان حال برای همه شهرهای استان به استثنای 6 شهر تازه تاسیس (سین، اصغرآباد، زیار، زازران، باغشاد و طرق رود) که تحت نظام برنامه ‌ریزی طرح های هادی قرار دارند برای بقیه طرح جامع تهیه گردیده که به استثنای طرح جامع 5 شهر (میمه، وزوان، باغبهادران، جوشقان قالی، کامو و چوگان) و طرح بازنگری 6 شهر (سده لنجان، ورنامخواست، بهارستان، سمیرم و زرین شهر) بقیه برای اجرا به شهرداری ها ابلاغ شده اند.
هنردان خاطرنشان کرد: نسل سوم طرح ‌های جامع شهری از طرح‌ ها با عنوان تهیه طرح های جامع شهری با رویکرد نوین به منظور افزایش تحقق پذیری، ارتقای کارآمدی و خود اتکایی شهرها با مصوبه خردادماه سال جاری شورایعالی شهرسازی و معماری کشور به نظام برنامه ریزی کشور معرفی شدند.
وی اهداف اصلی این طرح جامع شهری را مشارکت همه بازیگران، توجه به سازو کارهای اجرایی احکام برنامه، توجه به رابطه متقابل شهر و منطقه، رقابت‌پذیری شهرها و توجه به کیفیت زیست در شهرها دانست.
رئیس اداره طرح های توسعه شهری و معماری اداره کل راه و شهرسازی اصفهان افزود: شورایعالی برای تهیه این طرح ها در این مصوبه پنج شهر را به عنوان پایلوت تهیه طرح جامع با رویکرد جدید معرفی می‌کند که با پیگیری های صورت گرفته تعداد 2 شهر از این تعداد شامل شهرهای اصفهان و نطنز در اصفهان قرار دارند.
وی ادامه داد: تهیه طرح جامع شهر نطنز با رویکرد جدید با تأمین اعتبار صورت گرفته توسط اداره کل راه و شهرسازی استان در مرحله انتخاب مشاور و عقد قرارداد می باشد.
هنردان بیان کرد: قرارداد تهیه مرحله اول (تشخیص وضعیت) طرح جامع شهر اصفهان با رویکرد جدید در تیرماه جاری (یکماه پس از مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران) توسط اداره کل راه و شهرسازی استان با مهندسان مشاور نقش محیط منعقد و با افق زمانی پایان سال 97 با مشارکت همه‌ ذینفعان در مرحله تهیه است.
وی خصوصیات نسل سوم طرح‌ های جامع شهری را به رویکرد مردمی و مساله ‌محوری آن و تغییر نگاه از موضوع کمیت و رشد به موضوع کیفیت و توسعه دانست.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با دارا بودن 107 شهر از نظر تعداد وسیع ترین شبکه شهری را در بین استان های کشور داراست.
از مجموع افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت استان ، دست کم 2 میلیون در کلانشهر اصفهان سکونت دارند.
9913/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي طرح جامع شهري آسيب شناسي اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد

تین نیوز

تاکنون در ۹۶ شهر، ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان در قالب های بافت فرسوده، تاریخی، سکونتگاه و هم پوشانی ها شناسایی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وحید داعی مدیر کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون برای اولین بار در کشور در مجموع از ۹۶ شهر دارای محلات هدف، طرح بسته های تشویقی بومی علاوه بر بسته تشویقی ۱۹ بندی وزارت راه و شهرسازی برای ۹۲ شهر بصورت خاص با محوریت اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل، شهرداری های سطح استان و معاونت شهرسازی و معماری اداره کل با راهبری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، در کمیسیون ماده ۵ استان به تصویب رسید و اعمال تخفیفات و تسهیلات این بخش به متقاضیان در حال اجراست.

داعی اظهار کرد: انتظار می رود نرخ نوسازی در بافت های فرسوده و ناکارآمد این شهرها به دلیل وجود مشوق های کالبدی به همراه سایر مشوق های مالی و اداری، افزایش یابد.

وی تدقیق محدوده های هدف بازآفرینی را از دیگر اقدام های این اداره کل در سال جاری برشمرد و گفت: محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهر در سه گونه بافت تاریخی، بافت ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی بر اساس مصوبات اخیر کمیسیون ماده ۵ استان، بررسی و در سامانه سینام بارگذاری شد.

انتشار اینفوگرافی بسته های تشویقی بومی هر شهر از هفته آینده

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان رضوی با بیان این که شرکت بازآفرینی شهری ایران به دلیل داشتن رویکرد مردمی سازی تجربه مشارکت مردمی را دارد و در این مسیر نوپا نیست و می توانیم به عنوان پیشرو در این مسیر ثابت قدم باشیم.

سمانه نصرالهی اعلام کرد مردمی سازی سه عنصر اصلی دارد، وی در این باره توضیح داد: ساکنان و مالکان واحدهای فرسوده، سازنده ها و حلقه های میانی سه رکن اصلی مردمی سازی هستند و این نکته را باید مد نظر داشت که در این رویکرد کار باید توسط خود مردم و برای مردم انجام شود.

نصرالهی با اشاره به این که در حال حاضر در ۹۶ شهر استان و بینالود محدوده های هدف بافت های فرسوده شناسایی و بر روی سامانه ستاد ملی بارگذاری شده است امکان ساخت و ساز و استفاده از تسهیلات بازآفرینی شهری برای کلیه ساکنین و مالکین بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مهیا می باشد.

وی عنوان کرد:  بسترسازی، تسهیل گری (تکمیل و تدوین بسته های تشویقی) رفع موانع و بهبود دهنده بودن چهار نقش مهم شرکت در راستای نوسازی مسکن در بافت های فرسوده محسوب می شود.

نصرالهی در پایان با تاکید بر اهمیت و تاثیر اطلاع رسانی مردمی، از کلیه فعالان محلات خواست تا هم راستا با ادارات و سازمان ها با اطلاع رسانی میدانی، تخفیفات و تسهیلات مصوب شده را به آگاهی ساکنان محلات هدف برسانند.

وی اعلام کرد: با توجه به تهیه اینفوگرافی تسهیلات مصوب ویژه هر شهر از انتشار داده ها در فضای مجازی از هفته آینده خبر داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • تفاوت کیبورد مکانیکال و کیبورد گیمینگ: راهنمای جامع برای انتخاب بهترین کیبورد
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب پروژه شاخص در حوزه بازآفرینی شهری است
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد