Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@03:51:44 GMT

شهرداری بیرجند آماده مرمت ارگ بهارستان است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۵۷۸۱

شهرداری بیرجند آماده مرمت ارگ بهارستان است

به گزارش ایرنا، محمد علی جاوید روز شنبه در نشست علنی شورای اسلامی شهر بیرجند با اشاره به اهمیت ارگ بهارستان اظهار داشت: این ارگ سال 79 ثبت ملی شده و از آن سال به بعد حداقل مسئولیت قانونی در قبال آن ایجاد شده اما باید پرسید تاکنون چه اقدام موثری در راستای ترمیم و مرمت این بنا انجام شده است؟
وی با بیان اینکه ارگ یک فضایی نیست که به راحتی به وجود آمده باشد افزود: تعریف زیادی در دل این ارگ نهفته بوده که نشات گرفته از تاریخ حکومت ها، اقوام و ملل است ولی به راحتی در حال تخریب بوده و از آن یک خرابه باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهردار بیرجند ضمن انتقاد از موضوع فروش ارگ بهارستان گفت: بند دره هم یکی از مراکز و ظرفیت های خوب شهر است که چندی پیش خواستیم ورود پیدا کنیم اما سند 6 دانگ آن به نام خریدار خورده در صورتی که مردم می توانستند از این ظرفیت گردشگری استفاده کنند اما با وجود اینکه شهرداری آمادگی ایجاد زیرساخت گردشگری را در این مکان داشت، فروخته شده و الان مالک اجازه ورود به ملک را نمی دهد.
وی ادامه داد: فروش ارگ بهارستان نیز فقط برای نو شدن توجیه دارد وگرنه تل خاک به درد کسی نمی خورد لذا این موضوع از طرف بخش خصوصی منتفی است که بخواهد با خرید آن بازسازی انجام داده و منفعتی ببرد مگر قلعه بیرجند که نوسازی شده چه درآمدی دارد ؟
جاوید بیان کرد: اگر بنا است کسی برای مرمت ورود پیدا کند دستگاه هایی هستند که باید پاسخگوی مردم باشند اما این ارگان ها برای خرید ارگ محدودیت قانونی دارند و نمی توانند بنای تاریخی را بخرند لذا شهرداری هم در شرح وظایف خود این موضوع را ندارد و کسی هم نمی تواند ایراد بگیرد.
وی گفت: اگر این فضا حتی مجانی در اختیار شهرداری قرار گیرد باز هم در معرض مطالبه گری رسانه ها و مردم خواهد بود و باید چندین میلیارد تومان اعتبار برای مرمت آن اختصاص دهیم تا قابلیت استفاده داشته باشد.
شهردار بیرجند، عِرق به تاریخ بیرجند را از دلایل اعلام آمادگی خود برای مرمت ارگ بهارستان عنوان کرد و افزود: واقعا جای دلسوزی دارد که بنای تاریخی با این سبقه تاریخی دیوارهایش در حال فروپاشی است.
وی با تاکید بر اینکه ارگ بهارستان انتفاعی برای شهرداری ندارد ادامه داد: بنیاد مستضعفان می توانست از محل فروش سایر املاک در اختیار این بنای تاریخی را مرمت کند لذا باید اهمیت توجه به ارگ بهارستان به مدیران ارشد برسد تا بدانند که مرمت آن جزو مطالبات عمومی مردم است.
جاوید با اشاره به شبهات نوع مطالبه گری ارگ بهارستان با مشکل اراضی 04 و خشک شدن درختان این مجموعه گفت: شورای شهر از طریق دستگاه قضا درخواست رسیدگی به موضوع پادگان 04 کرد که با تفاهم مسئله ختم به خیر شد وگرنه از لحاظ حقوقی می توانست تبعات سنگینی برای دستگاه های مرتبط داشته باشد.
وی با بیان اینکه در کشور مدیریت واحد شهری وجود ندارد افزود: شهرداری از لحاظ قانونی مسئولیتی در قبال بناهای تاریخی و حفظ و مرمت آن ندارد و اگر پرونده ای هم در آینده برای ارگ بهارستان باز شود در بین دستگاه های حاضر تنها ارگانی که مسئولیت قانونی ندارد شهرداری است.
شهردار بیرجند ادامه داد: با این حال اداره اموال و املاک بنیاد مستضعفان، میراث فرهنگی و حتی شورای شهر باید در قابل بی توجهی به ارگ بهارستان پاسخگوی افکار عمومی باشند چون نمی توان از نظر ریالی میراث، تاریخ و فرهنگی که متعلق به مردم است را ارزش گذاری کرد.
وی با اشاره به بخل طبیعت و خشکسالی های چندین ساله در استان گفت: با توجه به اینکه بناهای بسیار ارزشمندی در این شهر وجود دارد باید در رقابت سنگین جهانی برای رونق گردشگری تنها به میراث و آثار تاریخی اکتفا کنیم.
جاوید یادآور شد: ارگ بهارستان، مقبره حسام الدوله و باغ و عمارت شوکت الملک به عنوان سه بنای ارزشمند بافت تاریخی بیرجند مغفول واقع شده اند و از لحاظ کالبدی ورودی بافت تاریخی مهم هستند.
وی با بیان اینکه باغ و عمار شوکت الملک در اختیار شهرداری قرار داشته است افزود: امسال 500 میلیون تومان اعتبار برای مرمت آن اختصاص یافته و تبدیل به یکی از زیباترین بناهای منطقه تبدیل شده گرچه می توانیم با کاربری انتفاعی از آن درآمد داشته باشیم اما در راستای فرهنگ و تاریخ شهر ایجاد موزه مردم شناسی و شهرشناسی در آن پیشنهاد شده است.
شهردار بیرجند با اشاره به وضع مطلوب بنای حسام الدوله از لحاظ حفاظت و مراقبت گفت: می توانیم با تعریف کاربری فرهنگی و تاریخی بین این بنای تاریخی و باغ و عمارت شوکتیه یک هم افزایی ایجاد کنیم تا گردشگران و شهروندان بتوانند بخشی از تاریخ را از این منظر ببینند و درآمد زایی برای دستگاه متولی داشته باشد.
9893 * 6054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها آثار تاریخی شورای اسلامی شهر شورای شهر شهرداری گردشگری جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۵۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، مرتضی صفری در مراسم گرامیداشت روز بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی اظهار کرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر می‌بایست تلاش مضاعفی داشته باشیم و باید عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجرا است.   او با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی ارومیه و دانه‌های باارزش آن خواهد داشت.   صفری گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های باارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.   او خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.   صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد؛ و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.   او خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.   صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.   او بیان کرد: عمارت دارایی ماکو نیز با پی‌گیری استاندار و مساعدت وزیر اقتصاد و دارایی تحویل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان می‌شود.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در پایان از رسانه‌ها برای همراهی در حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و توسعه گردشگری استان تشکر و قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می‌یابد
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می یابد