Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-29@07:03:07 GMT

اول بهمن «ماه» می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۸۲۴۳

اول بهمن «ماه» می‌گیرد

بر اساس اعلام مرکز تقویم مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، روز دوشنبه اول بهمن ۱۳۹۷، از ساعت ۰۷:۰۴ صبح، ماه‌گرفتگی آغاز می‌شود.

این گرفتگی در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، تهران، البرز، قزوین، زنجان، همدان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، لرستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و در بخش‏های غربی استان‌های گلستان، سمنان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد به صورت جزئی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مناطق شرقی ایران، قبل از آغاز گرفتگی، ماه غروب می‌کند؛ بنابراین در استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و اغلب نقاط استان بوشهر قابل مشاهده نیست.

در تهران، مدت زمان گرفتگی حدود ۹ دقیقه است و ماه در ساعت ۰۷:۱۳ دقیقه غروب می‌کند.

در برخی از شهر‌ها مانند بندر ترکمن، کیاسر، سمنان، نطنز، اصفهان، بروجن، دهدشت و بندر دیلم حدود یک دقیقه پس از شروع گرفتگی، ماه غروب می‌کند.

گرفتگی کلی در ساعت ۰۸:۱۱ دقیقه صورت می‌پذیرد و به دلیل اینکه ماه در این زمان در تمام پهنه ایران غروب کرده است؛ در هیچ نقطه‌ای از کشور این مرحله از گرفتگی قابل مشاهده نیست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خسوف ماه گرفتگی تقویم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه جدید: ماه روی اکوسیستم‌ صخره‌های مرجانی تأثیر عجیبی می‌گذارد

طبق یک مطالعه جدید، ماه بیش از آنچه تصور می‌شود، بر زندگی روی زمین تأثیر می‌گذارد. محققان دریافتند که نور ماه روی نحوه زندگی ماهی‌ها و دیگر موجودات در صخره‌های مرجانی مؤثر است. محققان آمریکایی با بررسی صداهای موجوداتی که در صخره‌های مرجانی زندگی می‌کنند، متوجه تغییر فعالیت و تعاملات این موجودات در حین طلوع و غروب ماه شدند.

به گزارش دیجیاتو، براساس مقاله منتشرشده در Plos One، محققان مرکز نیروی دریایی NUWC و آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته انرژی ARPA-E در ایالات متحده دریافتند که با طلوع و غروب ماه، صدای موجودات در صخره‌های مرجانی به سرعت تغییر می‌کند.

تأثیر نور ماه روی فعالیت موجودات در صخره‌های مرجانی

محققان در مقاله خود می‌گویند که در ساعاتی که نور ماه افزایش می‌یابد، صدای ماهی‌ها با فرکانس بالا افزایش می‌یابد، در همین ساعات نیز صدای ماهی‌ها با فرکانس پایین و بی‌مهرگان کمتر می‌شود. این کشف نشان می‌دهد که طلوع و غروب ماه باعث تغییرات منظم در تعاملات اکوسیستم صخره‌های مرجانی می‌شود.

محققان برای آنکه مستقیماً در اکوسیستم زنده صخره‌های مرجانی دخالت نکنند و نظم آن را برهم نزنند، از تجهیزات پایش صوتی در سواحل غربی هاوایی بهره بردند و میزان صداها را اندازه‌ گرفتند. آن‌ها از هیدروفون‌ها برای ثبت میزان شدت صوت در فواصل زمانی 10 یا 15 دقیقه‌ای استفاده کردند.

تغییرات مشاهده‌شده در صدای بیولوژیکی بین طلوع و غروب ماه احتمالاً به تغییرات میزان نور ماه مربوط است، و تغییرات جزر و مدی با طلوع و غروب ماه گویا چندان به فعالیت موجودات در صخره‌های مرجانی ربط ندارد. به‌طور کلی، فعالیت صوتی بیشتر در صخره‌های مرجانی، نشان‌دهنده شلوغی و سالم‌‌بودن اکوسیستم آن صخره است.

این مطالعه می‌تواند برای محافظت از موجودات و صخره‌های مرجانی نیز سودمند باشد. با بررسی دقیق الگوهای نور ماه، می‌توان با کنترل صداها ماهی‌های بیشتری به سمت این صخره‌ها جذب کرد. همچنین این پژوهش به دانشمندان برای مقایسه صخره‌های مختلف با یکدیگر کمک می‌کند تا بتوان از آن‌ها در برابر گرم‌شدن کره زمین محافظت کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مطالعه جدید: ماه روی اکوسیستم‌ صخره‌های مرجانی تأثیر عجیبی می‌گذارد
  • اوقات شرعی فردا دهم فروردین
  • اوقات شرعی ۱۰ فروردین به افق ارومیه
  • اعلام ساعت کاری مراکز اهدای خون شب‌های قدر در یزد
  • لحظاتی تماشایی از غروب آفتاب در تهران + فیلم
  • اعلام ساعت کاری مراکز اهدای خون در شب‌های قدر
  • «صدای ملت» علیه هویت ملی موضع نمی‌گیرد
  • اوقات شرعی فردا نهم فروردین
  • سجاد شهباززاده آماده بازی با استقلال شد!
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد حامیان دانشگاه تهران، بنیاد علم و فناوری جمیلی و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ 2 بهمن