Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ اینکه وزارت بهداشت در چهل سال گذشته در بخش سلامت و ایجاد بستری سالم برای زیست ایرانیان چه کرده؟ در این روزها و با نزدیک شدن به سالروز چهل سالگی انقلاب از جمله سوال‌هایی است که در ذهن مردم وجود دارد و در گفتمان‌هایشان مطرح می‌شود.

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دوران پس از انقلاب در بخش سلامت اشاره داشت و گفت: حوزه وزارت بهداشت در دوران پس از انقلاب در بسیاری از بخش‌ها شاهد رشد چشمگیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، قبل از انقلاب حدود 5700 پزشک فارغ‌التحصیل تخصصی در کل کشور داشتیم که اکثر آنها در تهران مستقر بودند و بخشی از آنها نیز در خارج از کشور به سر می‌بردند. اما امروز تعداد فارغ التحصیلان تخصصی ما بیش از 60 هزار نفر گزارش شده که حدود 39 هزار نفر آنها در داخل کشور فعال هستند.

وی به افزایش بیش از دو برابری تعداد تخت‌های بیمارستانی پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب 56 هزار تخت بیمارستانی داشتیم که در حال حاضر این تعداد به حدود 129 هزار و 800 تخت در کل کشور افزایش یافته است.

قائم مقام وزیر بهداشت پراکندگی تخت‌ها و پرسنل و نیروهای توزیعی پس از انقلاب و به ویژه در طرح تحول سلامت را بیشتر در مناطق محروم برشمرد و گفت: اگر مقایسه‌ای در آمار منتشر شده در این زمینه داشته باشید، در تعداد تخت‌های بیمارستانی تهران و کلانشهرها افزایش کمتری را شاهدیم و عمده این افزایش در مناطق محروم و شهرستان‌ها بوده است.

حریرچی سایر آمار قابل توجه در حوزه سلامت در دوران پس از انقلاب را بدین شرح اعلام کرد: تعداد پرستاران شاغل در بخش دولتی قبل از انقلاب 7100 نفر بوده که الان بیش از 120 هزار نفر است.

تعداد خانه‌های بهداشت روستایی قبل از انقلاب 1500 عدد بوده که اکنون به 17 هزار و 945 عدد رسیده است.

تعداد مراکز خدمات جامع سلامت روستایی از 1050 عدد قبل از انقلاب به 2674 عدد در بعد از انقلاب و مراکز خدمات جامع سلامت شهری از 900 عدد به 2723 عدد افزایش یافته است.

همچنین قبل از انقلاب، پایگاه سلامت شهری تعریف نشده و تعداد آنها صفر بود که در حال حاضر تعداد 5564 پایگاه سلامت در شهرها وجود دارد.

خبرنگار: مریم گرابیان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت تخت بیمارستانی دوران پس از انقلاب آمار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ درصدی خدمات بهداشتی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان از فعالیت ۳۰۸ خانه بهداشت، ۹۴ پایگاه سلامت، ۱۳۱ مرکز خدامات جامع سلامت و ۲۴ مرکز شبانه‌روزی در مناطق شهری و روستایی استان خبر داد.
علی‌ضامن صالحی‌فرد گفت: سلامت خانواده و جوانی جمعیت دو اولویت مهم استان در حوزه بهداشت است که در این رابطه برنامه‌‎های متنوعی در طول سال اجرا می‌شود.
وی افزود: راه‌اندازی سه شبکه بهداشت و درمان نوپا در شهرستان‌های خانمیرزا، فلارد و فرخشهر، افتتاح دو مرکز خدمات جامع سلامت شبانه‌روزی در لردگان و اردل، افزایش ۳۵ درصدی ارائه خدمات بهداشتی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی، اجرای نظام ارجاع و نسخه‌نویسی الکترونیک در برنامه پزشکی خانواده از جمله برنامه‌های اجرا شده در سال گذشته بود.
صالحی فرد از افزایش یک درصدی موالید در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: برنامه‌های جوانی جمعیت در استان در سال جاری با شدت بیشتری اجرا می‌شود.
وی با بیان اینکه شاخص دقیقی از میزان سطح سواد سلامت مردم استان در دسترس وجود ندارد، گفت: مقرر شده تا امسال ارزیابی در این خصوص انجام گیرد.
صالحی فرد میزان دسترسی مردم به شاخص‌های سلامت را بیش از ۹۵ درصد اعلام کرد و گفت: تمامی جمعیت استان تا حد زیادی به امکانات بهداشتی دسترسی دارند و امسال هم هشت کانکس بهداشتی برای عشایر استان پیش‌بینی شده است.
وی با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت در استان در سال گذشته، افرود: در این پویش بیش از ۹۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در غربالگری دیابت و فشار خون شرکت کردند که در آگاهی افراد از وضعیت سلامت و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها هچون دیالیز کمک کننده بوده است.

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • افزایش ۳۵ درصدی خدمات بهداشتی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی در چهارمحال و بختیاری
  • معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز
  • افزایش شهدای غزه به ۳۴۱۸۳ نفر