Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-28@11:20:23 GMT

درخواست کارگروه کاهش آلودگی هوا از وزارت راه

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۸۴۶۸

درخواست کارگروه کاهش آلودگی هوا از وزارت راه

ساعت24 - دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با بیان اینکه نصف مردودی‌های خودروهای سنگین در معاینه فنی مجدد دارای برگه معاینه فنی هستند، خواستار نظارت جدی وزارت راه بر عملکرد مراکز معاینه فنی وسایل نقلیه سنگین شد.

دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با بیان اینکه نصف مردودی‌های خودروهای سنگین در معاینه فنی مجدد دارای برگه معاینه فنی هستند، خواستار نظارت جدی وزارت راه بر عملکرد مراکز معاینه فنی وسایل نقلیه سنگین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی دو جلسه اخیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا (۸ آذر و ۱۲ دی‌ماه) که در سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور نمایندگان دستگاه‌های دولتی برگزار شد، دودزا بودن خودروهای سنگین دیزلی با وجود داشتن برگه معاینه فنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دودزا بودن اتوبوس‌ها و کامیون‌ها به دلیل خطرات دوده ناشی از این دستگاه‌ها به‌شدت مورد اعتراض سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و از آنجا که متولی معاینه فنی خودروهای سنگین وزارت راه است، از این وزارتخانه خواسته شد که بازرسی مراکز معاینه فنی سنگین را جدی بگیرد.

در همین راستا وحید حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه در زمینه معاینه فنی خودروهای سنگین نگرانی‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: انجام آزمون خودروهای سنگین پیچیدگی‌هایی دارد و نتیجه آزمون به‌شدت به نحوه اجرای آزمون وابسته است. برای مثال ارتباط مستقیمی بین شدت گاز دادن با نتیجه آزمون وجود دارد.

از سوی دیگر نبود تکنولوژی کافی در مراکز معاینه فنی و مکانیکی نشدن فرآیند معاینه فنی خودروهای سنگین، امکان خطای انسانی و حتی تقلب را ایجاد کرده است.

راهکار محیط زیست برای کنترل معاینه فنی سنگین‌ها

دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در پاسخ به این پرسش که سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل صحت و دقت معاینه فنی خودروهای سنگین دیزلی چه راهکاری دارد؟ گفت: با نصب فناوری موسوم به دورسنج در مراکز معاینه فنی سنگین و اضافه کردن دو آزمونگر به جای یک آزمونگر و افزایش نظارت می‌توانیم تخلفات معاینه فنی سنگین را به حداقل برسانیم.

افزون بر اینها، سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر قانون هوای پاک ملزم است که بر عملکرد مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین نظارت داشته باشد.

وی تاکید کرد: به دلیل کمبود اعتبارات در سازمان حفاظت محیط زیست و نیاز به استفاده از بازرسان متخصص، در مواردی از کمک دستگاه‌های تخصصی نظیر شهرداری تهران و یا سایر دستگاه‌های مرتبط به عنوان بازرس فنی یا ناظر مقیم در کنار نمایندگان استانی سازمان استفاده می‌شود.

اتوبوس‌های دودزا چه سرنوشتی دارند؟

حسینی با اشاره به اینکه در مورد ناوگان اتوبوسرانی به دلیل اهمیت آن در سلامت شهروندان به برگه معاینه فنی اکتفا نمی‌شود و آزمون مجدد انجام می‌شود، تصریح کرد: در خودروهای مدیریت‌پذیر مثل اتوبوسرانی، شهرداری تهران وارد شده است و معاینه فنی سیار کنار جاده‌ای را با جدیت انجام می‌دهد.

در صورت دودزا بودن اتوبوس، راننده ۵۰ هزارتومان جریمه می‌شود، خودرو پلاک تعمیرگاه می‌گیرد و مالک خودرو ۴۸ ساعت فرصت دارد تا نسبت به تعمیر خودرو اقدام کند و تا زمانی که اتوبوس تعمیر نشود و آزمون آلایندگی جدید را پاس نکند، اجازه تردد در شهر نخواهد داشت.

وی ادامه داد: گزارش‌های مفصلی داریم که ماموران معاینه فنی به‌طور اتفاقی و بدون خبر قبلی وارد پایانه‌های اتوبوسرانی شهر تهران می‌شوند و از کل اتوبوس‌های موجود در پایانه، آزمون آلایندگی می گیرند.

متاسفانه نتایج آزمون‌ها نشان می‌دهد که نصف خودروهایی که در تست رد می‌شوند، دارای برگه معاینه فنی هستند که همان‌جا برگه معاینه فنی این اتوبوس‌ها ابطال می‌شود و تنها در صورت تعمیر و رفع نقص می‌توانند نسبت به اخذ برگه معاینه فنی جدید اقدام کند.

استقرار ناظر مستقل محیط زیست در مراکز معاینه فنی سنگین

این عضو کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با تاکید بر اینکه در حال حاضر مسئله اصلی ناوگان دیزلی مربوط به کامیون‌های شخصی و باربرها است، گفت: در این مورد جلسات متعددی با سازمان راهداری وزارت راه داشته‌ و درخواست کرده‌ایم که معاینه فنی دیزل‌ها با دقت بیشتری انجام شود البته سازمان محیط زیست نیز همزمان وظیفه نظارتی خود را انجام می‌دهد و در حال حاضر تلاش می‌کند که در برخی مراکز معاینه فنی سنگین «ناظر مستقل» مستقر کند.

دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به ضرورت همکاری شهروندان تهرانی برای حل مشکل آلودگی هوای این شهر اظهارکرد: از شهروندان درخواست می‌کنم که در صورت مشاهده اتوبوس یا کامیون دودزا با سامانه ۱۸۸۸ تماس بگیرند و ثبت شکایت کنند.

 در سی و چهارمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا روز چهارشنبه (۱۲ دی) در سازمان محیط زیست برگزار شد، مسعود تجریشی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست - در مورد آلودگی خودروهای دیزلی گفت: از وزارت راه درخواست می‌کنیم که بر عملکرد مراکز معاینه فنی سنگین نظارت کافی داشته باشد چون شاهدیم تعدادی از خودروهای سنگین در حال تردد با وجود داشتن برگه معاینه فنی، همچنان دودزا هستند. این موضوع نشان می‌دهد که حتما مشکلی وجود دارد. ضمن اینکه زمان تقویت نظارت‌ها بر مراکز معاینه فنی سنگین همین مقطع است چون به دلیل سردی هوا و بروز پدیده وارونگی دما با افزایش غلظت آلاینده‌ها مواجه هستیم.

منبع:ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر برای خلیج فارس و دریای عمان به صدا درآمده است!

خلیج فارس و دریای عمان به‌عنوان بخشی از مهم‌ترین پهنه‌های آبی جهان، از نظر تنوع زیستی، منابع شیلاتی و منابع نفتی، اکوسیستم منحصر به فردی به شمار می‌روند.

به گزارش تجارت نیوز، اهمیت این منطقه از بعد سیاسی، اقتصادی و تجاری، آن را به یکی از مهم‌ترین قطب‌های استراتژیک و ژئوپلتیک جهان تبدیل کرده است. در عین حال، چالش‌های  محیط زیستی جدی، حیات این اکوسیستم را به خطر انداخته است.

پدیده شکوفایی مضر جلبکی در خلیج فارس و دریای عمان

افزایش ورود مواد مغذی به آب‌ها به دلیل فعالیت‌های انسانی، منجر به افزایش وقوع پدیده شکوفایی مضر جلبک (HABs) در این اکوسیستم شده است.

در استان هرمزگان، 436 مورد شکوفه جلبکی در 35 سال گذشته ثبت شده که 270 مورد آن از نوع مضر دینوفلاژلات بوده است. این پدیده، اثرات منفی قابل توجهی بر اقتصاد، محیط زیست و سلامت جامعه در سواحل بندرعباس و دیگر مناطق ساحلی خلیج فارس و دریای عمان داشته است.

تغییرات آب‌وهوایی و افزایش دمای سطح دریا

خلیج فارس و دریای عمان به عنوان کانون‌های تغییرات آب و هوایی، شاهد افزایش دمای سطح دریا هستند. این پدیده، پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و اکولوژیکی متعددی برای تمام آب‌های ساحلی منطقه به دنبال خواهد داشت.

آلودگی نفتی در مناطق دریایی و ساحلی

عبور و مرور کشتی‌ها و تخلیه آلاینده‌ها، از جمله عوامل اصلی آلودگی نفتی در خلیج فارس و دریای عمان هستند. آلودگی نفتی، خطرات جدی را برای اکوسیستم‌های دریایی و جوامع ساحلی به وجود می‌آورد. تخلیه انواع مواد شیمیایی خطرناک نیز از عوامل آلودگی محیط‌زیست در این مناطق به شمار می‌آید.

خطر جدی برای تنوع زیستی 

با وجود چالش‌های موجود، خلیج فارس و دریای عمان از تنوع زیستی دریایی غنی و منحصر به فردی شامل صخره‌های مرجانی، جنگل‌های مانگرو و گونه‌های مختلف ماهی برخوردارند.

مرجان‌ها به عنوان یکی از پتانسیل‌های مهم تجمع زیستی خلیج فارس شناخته می‌شوند. اما تغییرات اقلیمی و آلودگی به طور تدریجی پوشش زنده مرجانی را رو به نابودی برده است.

تغییرات اقلیمی و تخریب محیط‌زیست به امنیت زیستی پرندگان مهاجر و جانداران جزایر غیرمسکونی نیز در خلیج فارس و دریای عمان آسیب می‌رساند. حفاظت از این اکوسیستم‌های ارزشمند، از طریق اقدامات حفاظتی و مدیریت پایدار، ضروری است.

راهکارهای نجات خلیج فارس و دریای عمان

هر چند این اکوسیستم شرایط خوبی ندارد اما هنوز راهکارهایی برای نجات آن وجود دارد:

- همکاری‌هایی بین‌المللی: کنوانسیون‌ منطقه‌ای‌ کویت برای‌ همکاری‌ درباره حمایت‌ و توسعه‌ محیط‌ زیست دریایی و نواحی‌ ساحلی‌ در برابر آلودگی 1978 به تصویب رسید. هدف این کنوانسیون، جلوگیری و کاهش آلودگی محیط‌زیست دریائی و مبارزه با آلودگی در منطقه دریائی (خلیج فارس و دریای عمان) را دارد.

- مدیریت پایدار: اجرای برنامه‌های مدیریت پایدار برای منابع طبیعی و فعالیت‌های انسانی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان،

- کنترل آلودگی: کاهش ورود آلاینده‌ها به آب‌ها از طریق تصفیه فاضلاب‌ها، کنترل تردد کشتی‌ها و استفاده از روش‌های مدرن

- اقدامات حفاظتی: ایجاد مناطق حفاظت‌شده دریایی، احیای اکوسیستم‌های آسیب‌دیده و افزایش آگاهی عمومی.

حفاظت از محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان، به عنوان یک ضرورت حیاتی، نیازمند همکاری و تعهد تمام کشورهای منطقه است. با اتخاذ رویکردی جامع و پایدار، می‌توان از این اکوسیستم‌های ارزشمند برای نسل‌های آینده حراست کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فعالیت مراکز معاینه فنی تهران در روزهای ۱۰ و ۱۲ فروردین
  • مراکز منتخب معاینه فنی ۱۰ و ۱۲ فروردین باز هستند
  • حفاظت از یوزپلنگ با مشارکت مردم/ وزارت راه به تعهدات خود عمل کند
  • پایش بیش از ۶۰۰۰ دستگاه بی‌خطرساز در مراکز درمانی و بیمارستانی
  • فعالیت مراکز منتخب معاینه فنی شهر تهران در روزهای ۱۰ و ۱۲ فروردین
  • امسال کدام خودرو ها مشمول معاینه فنی هستند؟
  • کارگروه ملی احیاء و ساماندهی دریاچه نمک تشکیل می‌شود
  • خودروهای ۴ ساله و بیشتر باید معاینه فنی داشته باشند | جریمه معاینه فنی چقدر شد؟
  • امسال کدام خودروها مشمول معاینه فنی هستند؟
  • زنگ خطر برای خلیج فارس و دریای عمان به صدا درآمده است!