Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده صلح آمریکا در امور افغانستان تاکید کرد، واشنگتن آماده رفع "نگرانی‌های مشروع" تمام طرف‌های افغان است تا صلح در افغانستان برقرار شود.

به گزارش ایسنا، زلمای خلیل‌زاد از زمان انتصاب در سپتامبر گذشته با تمامی طرف‌ها شامل طالبان، مقام‌های افغانستان و سیاستمداران پاکستانی و رهبری نظامی آن در تلاش برای یافتن یک پایان مذاکره‌شده برای طولانی‌ترین جنگ آمریکا در افغانستان دیدار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش آسوشیتدپرس، طالبان در حال حاضر کنترل نیمی از افغانستان را در دست دارد و از زمان تهاجم تحت امر آمریکا به سال ۲۰۰۱ در قوی‌ترین زمان به سر می‌برد.

زلمای خلیل‌زاد شنبه در پیامی توئیتری نوشت: "متوجه‌ شده‌ام که بسیاری نگران هستند که ایالات متحده همزمان مایل به مذاکره و هم مبارزه است. اجازه بدهید شفاف اعلام کنم که آمریکا خواستار صلح است. گرچه ضرورت دارد که درگیری‌ها در افغانستان به پایان برسد اما پیگیری صلح همچنان به معنای آن است که ما در صورت نیاز مبارزه هم می‌کنیم."

این نماینده آمریکا اکنون در اسلام‌آباد به سر می‌برد و با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان و ژنرال قمر جاوید بجوا، رئیس ارتش قدرتمند این کشور دیدار و درباره چگونگی احیای صلح در افغانستان گفت‌وگو می‌کند. به نظر می‌رسد پیام اخیر خلیل‌زاد واکنشی به منتقدان بوده باشد چرا که او سومین روز است که به امید پیشرفت در تلاش‌های صلحش در پاکستان باقی مانده است.

زلمای خلیل‌زاد ماه گذشته با حضور مقام‌های عربستانی، پاکستانی و اماراتی با طالبان در امارات دیدار کرد. کابل هیاتی به امارات اعزام کرد اما در آن زمان در مذاکرات شرکت نکرد.   

گزارش رسانه‌های پاکستانی نشان می‌دهد، اقداماتی از سوی پاکستان در دست انجام است تا با دعوت از طالبان به پاکستان روند صلح تقویت شود. یک روز پیش از آن، خلیل‌زاد نتایج گفت‌وگوهای اخیر منطقه‌ای درباره صلح و روند سازش افغانستان را به اطلاع رهبران پاکستانی رساند.  

رهبران پاکستانی می‌گویند حامی یک روند صلح هستند؛ روندی که بارها به علت امتناع طالبان از مذاکره مستقیم با دولت افغانستان در کابل متحمل شکست شده است. با این حال واشنگتن امید دارد پاکستان بتواند در خاتمه این جنگ کمک کند. اسلام‌آباد معتقد است که درباره نفوذ آن روی طالبان اغراق شده است اما هر آنچه لازم باشد برای صلح انجام می‌دهد.

انتهای پیام

مترجم و دبیر: اکرم ترابی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا زلمای خلیل زاد طالبان مذاکرات صلح افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقانی: دنیا باید بپذیرد که افغانستان کشور مستقل است

وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با چهره‌های علمی و فرهنگی افغان مقیم اروپا تأکید داشت دنیا باید این حقیقت را بپذیرد که افغانستان کشوری مستقل است، در امور دیگران مداخله نمی‌کند و هیچ مداخله‌ای را نیز نمی‌پذیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با برخی چهره‌های علمی و فرهنگی افغان مقیم اروپا تأکید داشت دنیا باید این حقیقت را بپذیرد و به آن عادت کند که افغانستان یک کشور مستقل است، بنابراین همانطور که امارت اسلامی در امور داخلی کشورهای دیگر مداخله نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران دستوراتی بدهند که با حاکمیت ملی ما همخوانی نداشته باشد.

حقانی همچنین گفت: درهای حکومت به روی همه خیرخواهان باز است و تأکید کرد حکومت طالبان برای حل مشکلات افغانستان به تلاش خود ادامه خواهند داد.

در این دیدار «دکتر روحی» به عنوان ریاست هیئت علمی و فرهنگی افغان‎های مقیم اروپا اظهار داشت: افغانستان پیش از روی کار آمدن حکومت طالبان نه تنها در معرض تهاجم نظامی بوده است بلکه تحت تهاجم فرهنگی و عقیدتی نیز قرار داشته است که باید با دقت فراوان با آن مبارزه نمود.

 دکتر روحی همچنین از پیشرفت‌های حاصل شده در زمینه‌های امنیت جهانی، صلح، مبارزه مؤثر با مواد مخدر پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان قدردانی کرد.

وی افزود: فراموشی گذشته تلخ پس از سال‌ها جنگ، تحمل و پذیرش یکدیگر به معنای واقعی، افزایش کمی و کیفی آموزش زنان و مردان و فرصت دادن به افراد متخصص منجر به توسعه و ثبات خواهد شد و می‌تواند افغانستان را در مسیر بهتری قرار دهد.

حقانی: امنیت پروژه‌های بین‌المللی در افغانستان تضمین استحقانی به اتحادیه اروپا: برای حل مشکلات، افغانستان باید در نهادهای بین‌المللی عضو شودبرخی مسائل باید از موضوع به رسمیت شناسی طالبان تفکیک شود

سراج الدین حقانی همچنین اظهار داشت: مردم افغانستان پس از چندین دهه مبارزه سخت به آرمان‌های اساسی خود که آزادی، مالکیت بر میهن و استقرار نظام اسلامی بود، دست یافته‌اند و همه طرف‌ها باید از فرصت ایجاد شده در جهت توسعه کشور استفاده کنند.

وزیر کشور حکومت طالبان افزود: «ما می‌خواهیم بر اساس احترام متقابل با دنیا تعامل کنیم. بحث تعلیم و تربیت مال ماست، ما خودمان زمینه سازی می‌کنیم. چون این مسئله فرزندان خودمان است و هیچکس به اندازه خودمان با فرزندانمان مهربان نیست».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!
  • تعیین سفیر جدید طالبان در تاشکند
  • تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستان
  • ادامه پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان
  • طالبان: نیمی از اعضای داعش خوراسان اتباع تاجیکستان هستند
  • حقانی: دنیا باید بپذیرد که افغانستان کشور مستقل است
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم