Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهاتن نیوز،  آمارهای نگران کننده در حوزه اشتغال را می‌توان در دو حوزه بیکاری فارغ‌التحصیلان و اشتغال ناقص مورد ارزیابی قرار داد.
  بر اساس تعاریف سازمان بین‌المللی کار که در گزارش‌های مرکز آمار ایران از وضعیت بازار کار، مورد توجه قرار می‌گیرد، شاغل کسی است که در طول هفته مرجع، حداقل یک ساعت کار کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در مقابل، منظور از اشتغال ناقص آن است که چه بخشی از شاغلان در هفته مرجع کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده‌اند، امری که می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد؛ از جمله آنکه به‌دلیلی به طور موقت سر کار نبوده‌اند یا به دلایل اقتصادی مانند رکود، یا کاری پیدا نکرده‌اند یا کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده‌اند و البته درخواست و توان آن را داشته‌اند که کاری با ۴۴ ساعت و بیشتر در هفته را انجام دهند. این افراد هرچند در آمار شاغلان قرار می‌گیرند، اما تحت پوشش بیمه‌های حمایتی درمانی و بازنشستگی قرار ندارند و در عین حال از سوی نهادهای نظارتی مورد بازرسی قرار نمی‌گیرند.

در تعاریف آماری از این مشاغل به عنوان «اشتغال غیررسمی» نیز یاد می‌شود.
فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها از معضل بیکاری مستثنی نیستند. البته این تنها یک روی سکه است و بخشی از فارغ‌التحصیلانی که موفق به یافتن شغل می‌شوند، در مشاغلی که برای آن‌ها مناسب نیست و یا ارتباطی با رشته دانشگاهی آنان ندارد، به کار گرفته می‌شوند.

  جمعیت بیکار فارغ التحصیل کشور طی یکسال گذشته حدود ۹۶ هزار نفر (حدود ۸ درصد) رشد داشته است که ۴۰ درصد از کل جمعیت بیکار کشور را تشکیل می‌دهند. از دیگر سو، یکی دیگر از آمارهایی که می‌تواند برای کشور خطرناک باشد، آمار رشد مشاغل غیررسمی یا اشتغال ناقص است. در حالی که در اقتصاد ایران باید حداکثر معادل ۳۰ درصد از مشاغل جدید، نیروی کار غیررسمی وجود داشته باشد؛ اما طی چند سال گذشته طبق گفته ربیعی وزیر سابق کار، این نرخ رشدی ۲۰ درصدی داشته و نرخ ایجاد اشتغال غیررسمی و رسمی برابر شده است.

افزایش بیکاران دانشگاهی و افزایش مشاغل ناقص جدید در کشور می‌تواند زنگ خطری در خصوص روی آوردن فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به مشاغل فصلی و کاذب باشد. یعنی ممکن ا ست بسیاری از افراد تحصیلکرده از یافتن شغل پایدار ناامید شده و به سمت دستفروشی و مشاغلی از این جنس رفته باشند.
  منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۸۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر سیاری: بدون حضور دانشگاهیان و جهادیان نمی‌توانستیم «موشک تاو» بسازیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر حبیب‌الله سیاری،  معاون هماهنگ کننده ارتش ظهر امروز در حاشیه مراسم بزرگداشت سپهبد قرنی در جمع خبرنگاران اظهارکرد: شهید قرنی دو بار به اتهام کودتا علیه رژیم طاغوت دستگیر و زندانی شد. شهید قرنی را بدون درجه بازنشست کردند ولی پس از پیروزی انقلاب امام او را با درجه سرلشکری به عنوان رئیس ستاد ارتش انتخاب کردند.

وی تأکید کرد: شهید قرنی کلا ۴۰ روز در این مسئولیت ایفای نقش کرد، اما در این مدت کوتاه اقدامات ارزشمندی انجام داد، او مبارزه شدیدی با عوامل ضدانقلاب که به دنبال منحل کردن ارتش بودند، داشت.

سیاری افزود: در روز‌های ابتدایی پیروزی انقلاب تنها سپر دفاعی کشور ارتش بود که اگر منحل می‌شد کشور بدون سپر دفاعی بود. امام شهید قرنی را در این مسئولیت قرار می‌دهد که وی در جلسات مختلف با چریک‌ها و منافقین دفاع کرده و اجازه نداد آسیبی به ارتش وارد شود و ارتش به عنوان سپر دفاعی کشور حفظ شد.

معاون هماهنگ کننده ارتش اظهارداشت: در مسیر و خط انقلاب حرکت کردن بصیرت زیادی می‌خواهد، شهید قرنی واقعا بصیرت داشت و نتیجه اقداماتش این بود که آسیبی به سپر ارتش وارد نشد.

وی با بیان اینکه شهید قرنی نگاه دقیقی داشت و بنی صدر را به خوبی می‌شناخت، ادامه داد: شخصیت شهید قرنی مثل شخصیت شهید صیاد می‌تواند به عنوان الگو قرار گیرد.

سیاری همچنین با یادآوری این مطلب که با موشک تهران را می‌زدند مردم شعار می‌دادند موشک جواب موشک، اما خبر نداشتند نداریم؛ الان وضعیت موشک‌ها را می‌بینید، گفت: خودکفایی اولین درس در حوزه دفاعی است، در بحث نظامی گری تا جای امکان باید به توانمندی‌های خود متکی باشیم، در زمان جنگ توان تولید نداشتیم و گلوله توپ را جیره بندی می‌کردیم، اما امروز آنقدر تولید کردیم که صادر هم می‌کنیم.

معاون هماهنگ کننده ارتش اضافه کرد: در تانک، ناو نفربر، سلاح‌های انفرادی و اجتماعی، ناوشکن، ناو، هواپیما، زیردریایی، سامانه‌های پدافند هوایی کاملا وابسته بودیم و وقتی وابسته باشیم در زمان نیاز به ما نمی‌دهند.

وی در پایان گفت: موشک تاو تمام شد و به ما نمی‌دادند و اگر جهادیان و دانشگاهیان پای کار نمی‌آمدند کی می‌توانستیم موشک تاو بسازیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرب‌وشتم دستفروشان‌گرگانی ادامه دارد/ ماموران سدمعبر نیازمند دوره‌های کنترل خشم
  • امیر سیاری: بدون حضور دانشگاهیان و جهادیان نمی‌توانستیم «موشک تاو» بسازیم
  • متوسط سن بازنشستگی به ۴۰ سال رسید/ ارسال پیامک تعداد روز‌های اشتغال به بیمه‌شدگان
  • جذب حدود ۵۳ میلیارد ریالی تسهیلات دولتی برای مشاغل خانگی نیشابور
  • صدور ۳۰۰ مجوز مشاغل خانگی در کاشمر
  • اثرات اتوماسیون و هوش مصنوعی بر مشاغل آینده
  • اختصاص ۲۵ درصد کل اشتغال ۱۴۰۳ به فارغ التحصیلان
  • از تعطیلی پلی‌اکریل تا خیاطی در منزل؛ داده‌های اشتغال‌زایی گمرا‌ه‌کننده‌اند
  • درخواست ذوالنوری از استاندار قم برای ساماندهی دستفروشان خانم
  • استقبال دانشگاهیان از جشنواره شهید آوینی ۳ برابر سال گذشته بود