Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@03:42:50 GMT

زندگی در سردترین نقطه کره زمین چه شکلی است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۳۹۳۷۹

زندگی در سردترین نقطه کره زمین چه شکلی است؟

جمهوری ساخا بیش از شش ماه از سال را در سرمای شدید بسر می برد و هوا در این منطقه از ماه سپتامبر (مهر ماه) سرد می شود و سرمای هوا تا ماه ژوئن (خرداد ماه) ادامه می یابد.

در ماههای نخست پاییز درجه برودت سرما در جمهوری ساخا یاکوتیا به حدود ۲۰ درجه زیر صفر می رسد و در دسامبر سرما از مرز ۵۰ درجه زیر صفر عبور می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا سرما در مناطق مختلف ساخا هفت تا ۹ ماه ادامه دارد و در تابستان نیز درجه هوا به بیش از ۱۲ درجه سانتیگراد بالای صفر نمی رسد.

در هفته های اخیر در چند منطقه این جمهوری سیبری درجه برودت سرما به زیر ۶۰ درجه زیر صفر رسید و در روزهای اخیر ۶۵ درجه زیر صفر را نیز تجربه کرد.

جمهوری ساخا با پایتختی یاکوتسک با مساحت ۳ میلیون و ۱۰۳ هزار کیلومترمربع در شمال شرقی منطقه سیبری واقع شده است.

این جمهوری بزرگترین منطقه روسیه است و گفته می شود پهناورترین منطقه در جهان به حساب می آید چرا که مساحت آن از آرژانتین هم بیشتر است.

با وجود مساحت وسیع این جمهوری، جمعیت ساخا کم است و به سختی به ۹۳۰ هزار نفر می رسد که بی شک سرمای مرگ آور دلیل آن است.

در این جمهوری ۷۰۰ هزار رود و جویبار کوچک و بزرگ وجود دارد و هزاران دریاچه و برکه بزرگ و کوچک در مناطق مختلف آن ازجمله چند جزیره در اقیانوس منجمد شمالی قرار گرفته است.

چندین رود بزرگ این منطقه از جمله لنا با چهار هزار و ۴۰۰ کیلومتر طول، ویلیوی با دو هزار و ۶۵۰ کیلومتر، اولنیوک با دو هزار و ۲۹۲ کیلومتر و آلدان با دو هزار و ۲۷۳ کیلومتر طول قابل کشتیرانی هستند.

جمهوری ساخا یا یاکوتیا چهار هزار کیلومتر خط ساحلی با اقیانوس منجمد شمالی دارد ضمن اینکه بیش از ۴۰ درصد این منطقه در محدوده همجوار قطبی روسیه واقع شده است.

از آنجا که بزرگترین معادن الماس روسیه در منطقه ساخا قرار دارد به آن سرزمین الماس ها هم می گویند چرا که تقریبا تمام الماس تولید شده در دومین کشور جهان در تولید الماس، از این منطقه استخراج می شود.

در این منطقه معدن بزرگ اورانیوم و معادن ذغال سنگ و طلا هم وجود دارد اما ساخا به وجود معادن بزرگ الماس در جهان شهرت یافته است.

ساکنان جمهوری ساخا یا کوتیا اکثرا در مراکز اقتصادی یعنی نزدیک معادن و سدهای تولید نیروی برق زندگی می کنند ضمن اینکه بخش زیادی از آنان در مناطق غیرشهری شامل روستاها و تایگا (جنگل های پهناور این منطقه) به دامداری مشغول هستند.

در این منطقه سردسیر و همجوار قطب شمال بجای گاو و گوسفند، نوعی گاومیش به نام بیزون نگهداری می شود و پرورش گوزن نیز رایج است ضمن اینکه سگ های هاسکی نیز نقش ویژه ای در تسهیل شرایط زندگی مردم دارند.

تمام محصولات کشاورزی و میوه های مصرفی ساخا از مناطق جنوب روسیه و جمهوری های آسیای مرکزی وارد می شود.

بیش از ۶۰ درصد اراضی جمهوری ساخا کوهستانی است که قابل کشت و زرع نیست.

نکته جالب دیگری در خصوص سردترین نقطه مسکونی دنیا این مساله است که ساکنان آن به زندگی در سرمای شدید عادت کرده و حتی در سرمای ۶۰ درجه زیر صفر نیز به فعالیت های روزمره خود ادامه می دهند.

معمولا ساکنان این جمهوری در روزهای سرد سال پالتوهای پوست ضخیم و کلاه و دستکش های پوستی به تن می کنند چرا که بدون چنین پوششی نمی توان زنده ماند.

همین مساله باعث شده است که شکار حیوانات خز دار در این منطقه رواج داشته یابد و به درآمدی پرسود برای شکارچیان تبدیل شود.

شاید تعجب آور باشد اما مدارس مناطق یاکوتیا در سرمای شدید نیز همچنان به کار خود ادامه می دهند و تنها وقتی که درجه برودت هوا به ۵۰ درجه زیر صفر می رسد ، مدارس در این منطقه روسیه تعطیل می شوند و دانش آموزان از طریق اینترنت درس می آموزند.

در روزهای بسیار سرد نیز سازمان های امدادرسانی ازجمله وزارت موقعیت های اضطراری روسیه برای مقابله با حوادث و اوضاع اضطراری به حالت آماده باش در می آیند.

سازمان راهنمایی و رانندگی ساخا در چنین روزهایی (۶۰ درجه زیر صفر یا سردتر)با توجه به کاهش دید از رانندگان می خواهد که بیش از پیش احتیاط کنند ضمن اینکه داشتن تلفن همراه و باتری یدکی خودرو امری ضروری است و می تواند آنها را در شرایط اضطراری از مرگ نجات دهد.

به رانندگان همچنین توصیه می شود چراغ قوه، لباس گرم، کبریت و غذا به همراه داشته باشند تا در صورت گیر کردن در جاده یا از کار افتادن خودروها به دلیل سرمای بیش از حد، بتوانند تا زمان رسیدن نیروهای امدادی، بدن خود را گرم نگه دارند و از یخ زدگی بگریزند.

قبول زندگی در شرایط سخت و سرمای کشنده باعث شده است که سطح درآمد مردم در این منطقه بالاتر از میانگین روسیه باشد.

یک کارگر ساده در سردترین نقطه روسیه ماهیانه بیش از ۶۰ هزار روبل نزدیک به ۹۰۰ دلار آمریکا دریافتی دارد ضمن اینکه دولت روسیه برای ماندن مردم در این منطقه تسهیلاتی ویژه برای دوران بازنشستگی آنان در نظر گرفته است تا ساخا به منطقه ای متروکه تبدیل نشود.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سردترین نقطه کره زمین برودت هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۹۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز ارتش به نقطه اوج رسیده است

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از فرماندهان و نیروهای محوری زمینی و هوانیروز، پدافند، دریایی راهبردی، هوایی ارتش جمهوری اسلامی، سپاه، مرزبانی و نیروی انتظامی به مناسبت فرارسیدن سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران با ادای احترام و گل‌افشانی گلزار شهدای وادی رحمت تبریز، صبح امروز با آرمان‌های امام راحل و شهیدان تجدید میثاق کردند.

امیر سرتیپ دوم ستاد «امیرحسین شفیعی»، فرمانده ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی در مراسم غبارروبی و گل‌افشانی گلزار شهدای وادی رحمت تبریز با تبریک روز ارتش به آحاد ملت شریف و تمامی نیروهای مسلح گفت: امروز نیروهای پدافند، دریایی راهبردی، هوایی و محوریت ارتش در لباس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران آماده حفاظت و صیانت از نوامیس میهن اسلامی هستند و جان خود را در این مسیر فدا خواهند کرد.

وی با اشاره به رشادت‌های غیورمردان ارتش در سال‌های جنگ افزود: امروز ارتش قهرمان به نقطه اوج خود رسیده است.

امیر سرتیپ‌دوم شفیعی، ارتش جمهوری اسلامی ایران را قدرت بلامنازع جهان دانست و اظهار کرد: امروز در پیشگاه شهدا اعلام می‌کنیم که تا آخرین قطره خون از میهن اسلامی‌مان دفاع خواهیم کرد و در راستای سیاست‌ها و راهبردهای خود کوچک‌ترین عقب‌نشینی نخواهیم داشت.

فرمانده ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی درخصوص عملیات نظامی وعده صادق که با محوریت هوافضای سپاه و همکاری ارتش انجام شد گفت: این عملیات، وعده صادقی بود که به همه مسلمین جهان وعده داده شده بود.

وی با اشاره به سازوکار هر عملیاتی نظامی مبنی‌بر عملیات فریب، پشتیبانی و اقدام اصلی افزود: عملیات موفق وعده صادق، نماد موفقیت قدرت نظامی میهن اسلامی در این سال‌ها بود و در این عملیات قدرت ایران را به جهانیان ثابت کردیم.

فرمانده ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی عملیات وعده صادق را دستاورد خون شهدا دانست و گفت: با این عملیات، یک نیروی بازدارنده در سطح دنیا برای ایران اسلامی پدید آمد.

حجت‌الاسلام علی صحرانورد، رئیس عقیدتی سیاسی پایگاه ششم رزمی هوانیروز تبریز نیز با تبریک فرارسیدن روز ارتش گفت: حضور همیشگی ما در مبارزه با استکبار میراث خون شهیدانی است که امروز برای ادای احترام به روح بلندمرتبه آنان و گل‌افشانی به مزار مطهرشان آمده‌ایم.

وی امنیت و سربلندی امروز را میراث خون شهیدان دانست و اظهار کرد: این بیان امام خمینی (ره) است که ملتی که شهادت دارد، اسارت ندارد.

صحرانورد با اشاره به شکست و رسوایی رژیم صهیونیستی گفت: عملیات نظامی اخیر که پاسخی به گستاخی‌های اسرائیل بود ثابت کرد که امروز معادلات نظامی تغییر پیدا کرده است.

رئیس عقیدتی سیاسی پایگاه ششم رزمی هوانیروز افزود: عملیات نظامی وعده صادق، بدخواهان را رسوا کرد و ثابت کرد که امروز غیورمردان نیروهای مسلح پشتیبان ولایت فقیه هستند.

وی سال‌های جبهه‌های جنگ را سال‌هایی دانست که وحدت و جبهه واحد دستاورد مردم از آن دوران بود و اظهار کرد: شهیدان گلگون‌کفن میهن اسلامی، وحدت را در جبهه‌های جنگ معنا کردند.

کد خبر 6080472

دیگر خبرها

  • ایران پایگاه نظامی اسراییل در امنیتی‌ترین نقطه کره زمین را زد
  • لاله زار سردترین ایستگاه کشور 
  • دامغان لرزید
  • جنبش عدالتخواه دانشجویی: عملیات «وعده صادق» نقطه عطف معادله جدید منطقه‌ای است
  • هشدار سرمازدگی ؛لاله زار بردسیرسردترین نقطه کشور
  • لاله زار سردترین ایستگاه سرد کشور
  • دیدار مدیرکل بنیاد مسکن استان با امام جمعه قزوین
  • نماد زندگی فانی و باقی
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان
  • امروز ارتش به نقطه اوج رسیده است