Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» تحلیلگر مسائل آمریکا در تشریح عملکرد دو ساله ترامپ پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ترامپ را باید نماینگر و الگوی تفکر محافظه‌کاری نوین در ایالات متحده دانست؛ او در سال ۲۰۱۶ توانست با برجسته کردن نگرش پوپولیستی، عوام را به سمت خود جلب کند و نهایتاً وارد کاخ سفید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین یکی از مولفه‌هایی که او از بدو نشستن بر صندلی ریاست جمهوری همواره دنبال کرده، تاختن بر سایر نژادها و پررنگ کردن مساله نژادپرستی است. این موضوع یکی دیگر از محورهایی که ترامپ با برجسته کردن آن توانست بسیاری از عوام را به سمت خود جلب کند و همین موضوع باعث شده تا گرایش ملی‌گرایی در ایالات متحده نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته باشد.

وی ادامه داد: مدل سیاست‌های ترامپ در داخل آمریکا موجب شد تا بسیاری از سیاستمداران جهان رفتار او را به عنوان الگویی برای خط‌مشی خود برگزینند. به عنوان مثال رئیس جمهوری جدید برزیل که از او با عنوان «ترامپ برزیل» یاد می‌شود یکی از افرادی است که تمام رفتار ترامپ را مو به مو تقلید می‌کند و همین موضوع میتواند به رئیس جمهوری آمریکا القاء کند که سیاست‌های ضد ساختاری آن مورد تایید بسیاری از همتایان او قرار گرفته؛ غافل از اینکه سیاست‌های فاشیستی ترامپ در داخل و خارج از آمریکا نتیجه مطلوبی نداشته است. ترامپ از بدو ورود به کاخ‌سفید تا به امروز تمام افراد و تیمی که وارد کابینه خود کرده است را بر مبنای سیاست‌های آنارشیستی‌اش گرد هم آورده ولی با گذشت زمان تمام آنها به این درک و فهم رسیده‌اند که نمی‌توانند با او کار کنند. لذا طی دو سال گذشته رسماً دیده‌ایم که بسیاری از اعضاء تیم او و بخش اعظمی از هم عقیده‌های رئیس جمهوری آمریکا یا استعفاء داده‌اند یا اخراج شده‌اند.

این دیپلمات سابق کشورمان با بیان اینکه رفتار و تفکر ترامپ در حد و اندازه ریاست جمهوری آمریکا نیست، گفت: بسیاری معتقدند که ترامپ توانسته هویت آمریکایی را طی سال‌های اخیر باز تعریف کند اما به نظرم باید این تحلیل را اصلاح کرد. من معتقدم که عنوان و عبارت "رئیس جمهور" برای ترامپ بسیار سنگین است و باید او را «مدیر عامل ایالات متحده» دانست. دلیل نگرشم این است که پیشینه او کاملاً تجاری و اقتصادی است و از این منظر به تمام آمریکایی‌ها به چشم کارمند و کارگر نگاه می‌کند. مثال آین ادعا را باید در تعطیلی دولت فدرال آمریکا ببینید؛ ترامپ تمام  کارمندان دولت فدرال را برای نیل به اهداف شخصی و حزبی خود به گروگان گرفته است و حتی چند روز پیش مانع سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان شد. او می‌خواهد به همه بهماند که رئیسِ ایالات متحده است و حرف اول و آخر را می‌زند. سیاست ترامپ دقیقاً نمایانگر مدلی از تزریق تفکر سرمایه‌داری با درون مایه نژادپرستی است.

وی افزود: در عرصه سیاست خارجی، ترامپ به دنبال آن بوده تا مدام به همگان بفهماند که او فاتح پرونده‌هایی است که در عرصه بین‌المللی گشایشی برای آنها متصور نیست. ایران و برجام بعلاوه کره‌شمالی نمونه‌ای واضح از این پرونده‌ها به شمار می‌روند که تندروی‌های ترامپ باعث شده شاهد خط سیر دیگری باشیم. به عنوان نمونه ترامپ زمانی که متوجه شد نمی‌تواند اجماع جهانی علیه ایران به وجود بیاورد بحث نشست لهستان را از طریق میدان‌داری «مایک پمپئو» کلید زد. این بدان معناست که او می‌خواهد به هر طریقی که شده بتواند بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل را دور هم جمع کند و نهایتاً ایران‌هراسی را بیش از گذشته برجسته کند. از جهتی دیگر او با پروپاگاندای هدایت شده به دنبال آن است تا حس ناسیونالیستی علیه دشمنان خود به خصوص ایران را افزایش بدهد.

مجلسی در پایان خاطرنشان کرد: بخشی از تندروی‌های ترامپ در محور سیاست خارجی برای خارج شدن از فضایی است که علیه وی در مورد ارتباط با روسیه و خانواده او شکل گرفته است. ترامپ هم اکنون در فضای تزلزل به سر می‌برد و تا پایان سال ۲۰۱۹ که برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مهیاء می‌شود به این راه روش خود ادامه خواهد داد. در این بین ممکن است جمهوریخواهان شخص دیگری را برای نامزد شدن از سوی محافظه‌کاران انتخاب کنند اما این فقط در حد یک تحلیل و گمانه‌زنی است. آنچه مشخص خواهد بود این است که وی علیه ایران دست به تحرکات زیادی خواهد زد و از سوی دیگر متهم شدن او به دروغگویی می‌تواند بستر را برای استیضاح در داخل آمریکا و از سوی دموکرات‌ها فراهم کند.  

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آمریکا نانسی پلوسی دونالد ترامپ حزب جمهوریخواهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

دولت آمریکا در یک اقدام نمایشی جدید یک نماینده ویژه در امور نوار غزه و همچنین مسائل انسان‌دوستانه در غرب آسیا تعیین کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا که اصلی‌ترین عامل ادامه‌دار شدن جنگ در غزه است در یک اقدام نمایشی جدید یک مقام جدید را به عنوان نماینده ویژه دولت در امور غزه انتخاب کرده است. 

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، «لایز گراند» که سابقاً از مقام‌های سازمان ملل بوده را به سمت «نماینده ویژه در امور غزه/مسائل انسان‌دوستانه در خاورمیانه» منصوب کرده است. 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای برای اعلام این موضوع گفته که ارائه کمک‌های انسان‌دوستانه در غزه بایستی افزایش و مداومت داشته باشد. 

مقام آمریکایی:آزادی اسرا به آتش‌بس طولانی در غزه منجر می‌شوددرخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزهکشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها

 

این انتصاب در شرایطی انجام شده که دولت آمریکا تا کنون به درخواست‌های عمومی برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل جهت اتمام جنگ در غزه از جمله از طریق قطع ارسال سلاح توجهی نشان نداده است. 

دولت آمریکا، در عوض، در بیش از 200 روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد انجام اقدامات نمایشی مانند پرتاب بسته‌های کمکی برای مردم غزه و یا صدور بیانیه در خصوص ضرورت افزایش کمک‌رسانی‌ها به این منطقه را در دستور کار داشته است. 

 

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند