Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمانی که کمپانی اپل برآورد خود از درآمد این شرکت در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ را به دلیل کاهش فروش غیرمنتظره محصولاتش کاهش داد، بازارها متلاطم شدند. قیمت سهام این شرکت که ماه‌ها روند نزولی به خود گرفته بود، در سوم ژانویه و پس از انتشار این خبر، ۱۰ درصد دیگر هم کاهش یافت. به دنبال آن سهام شرکت‌های تامین‌کننده قطعات اپل هم سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گذشته، سامسونگ، بزرگ‌ترین سازنده گوشی‌های هوشمند در جهان به لحاظ حجم تولید، که قطعات خود را به دیگر تولیدکنندگان اسمارت‌فون‌‌ هم می‌فروشد، اعلام کرد که فروش این کمپانی در سه ماهه اخیر ضعیف‌تر از حد انتظار بوده است.

به نقل از اکونومیست، بر اساس برآورد تحلیل‌گران، تعداد گوشی‌های هوشمند فروخته‌شده در جهان در سال ۲۰۱۸، در مقایسه با سال ۲۰۱۷ اندکی کمتر خواهد بود و این اولین کاهش فروش سالانه در این صنعت محسوب می‌شود. اگرچه این اخبار برای سرمایه‌گذارانی که به رشد مداوم این صنعت امیدوار بودند، خبر خوبی نیست، اما به عقیده نویسنده اسمارت‌فون‌ها در حوزه تکنولوژی همچنان مهم‌ترین اختراع برای بشریت محسوب می‌شوند.

در حال حاضر، متوسط فروش سالانه موبایل‌های هوشمند در جهان ۱٫۴ میلیارد دستگاه است. از ۵٫۵ میلیارد نفر جمعیت جهان حدود چهار میلیون نفر دست‌کم یک موبایل هوشمند دارند. طی یک دهه گذشته اسمارت‌فون‌ها به موفق‌ترین محصول مصرفی در جهان تبدیل شده‌اند. به این ترتیب، فروش اسمارت‌فون‌ها به اوج خود رسیده و به زودی این روند متوقف می‌شود.

به طور قطع، موبایل‌های هوشمند میلیاردها نفر را به اینترنت متصل می‌کنند و سرویس‌ها و اطلاعات فراوانی را در اختیار آنها قرار می‌دهند. از مهم‌ترین مزایای آنها این است که بازارها را کارآمدتر می‌کنند، زیر‌ساخت‌های ضعیف در کشورهای در حال توسعه را جبران می‌کنند و به رشد کشورها سرعت می‌بخشند. اگرچه اتلاف وقت با موبایل و اینترنت و انتشار اطلاعات و اخبار نادرست از جمله ایراداتی است که معمولا از آن صحبت می‌شود، با این حال، منفعت‌های موبایل هوشمند از معایبش بیشتر است. بسیاری از تحلیل‌گران بر این باورند که موبایل‌های هوشمند این قابلیت را دارند که موثرترین ابزار توسعه در طول تاریخ باشند.

به این ترتیب، آهسته شدن رشد فروش در این صنعت نتیجه اشباع بازار است و نباید ناامیدکننده باشد. پس از یک دهه رشد سریع، دیگر فضای کمتری برای فروش محصولات به خریدارانی وجود دارد که می‌خواهند برای اولین بار موبایل هوشمند بخرند. این روند بیش از هر کمپانی دیگری به اپل آسیب می‌رساند. چرا که علی‌رغم سهم کوچکش از بازار (۱۳ درصد کاربران گوشی‌های هوشمند) تقریبا تمام سود این صنعت را به خود اختصاص داده است.

اگر متوسط سالانه فروش گوشی ۱٫۴ میلیارد دستگاه در جهان باشد، این بدان معناست که ۲٫۸ میلیارد کاربر دیگر در جهان، احتمالا هر دو سال یک بار یا ۴٫۲ میلیارد کاربر در جهان هر سه سار یک بار موبایل‌های خود را تعویض می‌کنند. از آنجا که به مدل‌های جدید اسمارت‌فون‌ها تنها تغییرات و قابلیت‌هایی جزئی افزوده می‌شود، چرخه جایگزین کردن مدل‎های قبلی با جدید همچون گذشته با سرعت رخ نمی‌دهد و بیشتر طول می‌کشد. بسیاری از کابران ترجیح می‌دهند، موبایل‌های خود را بیش از سه سال استفاده کنند. برخی موبایل‌های خود را تعمیر می‌کنند و برخی هم آنها را به کاربران دیگری می‌سپرند.

علی‌رغم کاهش فروش و فواصل طولانی‌مدت میان ایجاد قابلیت‌ها در مدل‌های جدید، هنوز نفوذ موبایل‌های هوشمند در حال افزایش است. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا نوآوری در این صنعت رو به افول است؟ جواب نویسنده گزارش منفی است. آخرین مدل‌های اسمارت‌فون‌ها، با استفاده از به‌روزترین فناوری‌ها نظیر هوش مصنوعی، قابلیت‌های مهمی نظیر اسکنرهای سه‌بعدی تشخیص چهره و دوربین‌های مجهز به هوش مصنوعی دارند. با این حال شاید، آنها در برابر فناوری‌های بزرگ‌تری چون خودروهای بدون راننده و لوازم خانگی هوشمند، چندان شگفت‌انگیز نباشند.

اما نکته حائز اهمیت این است که موبایل‌های هوشمند نوآوری‌های بیشتری را در زمینه‌های دیگر پشتیبانی می‌کنند. آنها قابلیت‌هایی چون پرداخت‌های موبایلی، کنترل لوازم خانگی هوشمند از طریق موبایل، استفاده از سامانه‌های تاکسی  آنلاین به ارمغان می‌آورد که پیشرفت‌های قابل توجهی برای بشر محسوب می‌شود.

اگرچه فناوری‌های جدید از جمله کامپیوترهای کوچک، گجت‌های پوشیدنی از ساعت‌های هوشمند تا هدست‌های واقعیت‌افزوده از محصولات مهم محسوب می‌شوند، اما بسیاری از کارشناسان بر این باورند که پدیده‌ای چون موبایل هوشمند دیگر به این زودی رخ نخواهد داد. کاهش فروش گوشی‌های هوشمند اگرچه خبر خوبی برای این صنعت نیست اما نباید فراموش کرد که اسمارت‌فون‌ها موفق شدند ارتباطات و محاسبات را برای بشر جهانی کنند.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۹۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالم الدوساری، موثرترین بازیکن لیگ قهرمانان

به گزارش ورزش سه، تیم فوتبال الهلال عربستان روز چهارشنبه در دیدار رفت مرحله نیمه نهایی رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا مقابل میزبان خود، العین امارات، با نتیجه 2 بر 4 شکست خورد.

با این شکست، رکورد پیروزی‌های الهلال در 34 مسابقه در تمام تورنمنت‌ها متوقف شد، اما سالم الدوساری با گلزنی در این مسابقه توانست یک رکورد ویژه برای خود به ثبت برساند.

الدوساری در این بازی یکی از دو گل الهلال را به ثمر رساند و تعداد گل‌های خود را در این دوره از مسابقات به 5 گل رساند. این اولین باری است که الدوساری در یک فصل در لیگ قهرمانان آسیا 5 گل به ثمر می‌رساند. پیش از این بهترین آمار او 4 گل (در فصل 2021-2022) بوده است.

علاوه بر این الدوساری در 18 بازی اخیر خود در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا روی 17 گل تاثیرگذار بوده است (11 گل به ثمر رسانده و 6 پاس گل) که این یک آمار منحصربه‌فرد برای او محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • سالم الدوساری، موثرترین بازیکن لیگ قهرمانان
  • تجربه ها ؛ ابزار تحقق شعار سال
  • تراکنش‌های بانکی با برنامک‌های هوشمند تلفن همراه بدون نیاز به کارت بانکی
  • (ویدئو) چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • چگونه از موبایل به جای کارت بانکی استفاده کنیم؟
  • سیستم عامل هوشمند چینی معرفی شد
  • آغاز خرید با موبایل و بدون کارت بانکی در ۶ بانک
  • اپل جایگاه جهانی خود را به رقیب آسیایی واگذار کرد
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد