Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور- ایرنا-'آنتونیو گوترش' دبیرکل سازمان ملل دولت میانمار را متهم به کند کردن عملیات بازگرداندن صدها هزار آواره مسلمان روهینگیایی از بنگلادش کرد و از نایپیدائو خواستار همکاری بیشتر با نهادهای بین المللی برای بازگشت این افراد بی خانمان شد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تارنمای سازمان ملل، آنتونیو گوترش در سخنانی در سازمان ملل گفت که دولت میانمار حرکت بسیار کندی برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی دارد و این درحالی است که بیش از یکسال از حضور بیش از 750 هزار آواره در بنگلادش می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نظامیان و بومیان افراطی درمیانمار درشهریور سال گذشته با حمله گسترده نظامی به مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین میانمار هزاران نفر از آنها را کشته و صدها هزار نفر از آنها را آواره کردند.
نظامیان وبودائیان افراطی سرکوب و آزار اقلیت روهینگیا را همچنان نیز ادامه داده و درماههای اخیر سبب آواره شدن پنج هزار نفر دیگر آنها از ایالت راخین شده اند.
سازمان ملل نظامیان میانمار را عامل پاکسازی و تبعیض نژادی دراین کشور معرفی کرده است.
طبق گزارش سازمان ملل ، میانمار تاکنون چندین بار با بنگلادش توافق کرده تا روند بازگشت آوارگان را آغاز کند اما تاکنون این موضوع به دلایل مختلف از سوی نایپیدائو به تعویق افتاده است.
سازمان ملل نیز بر امنیت آوارگان در روند بازگشت تاکید کرده است.
گوترش تاکید کرد: سازمان ملل تاکنون از اقدامات میانمار در بازگشت امن آوارگان ناامید شده است و روند مرتبط با این اقدام بسیار کند در میانمار پیگیری می شود.
دولت میانمار درماه جاری مجوز سفر فیلیپو گراندی کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل به ایالت راخین را برای بازدید از شرایط بازگشت آوارگان صادر نکرد و به همین دلیل این سفر به تعویق افتاد.
یکی از کشورهای عضو شورای امنیت ماه گذشته پیش نویس یک قطعنامه شورای امنیت در مورد میانمار را به این شورا ارائه کرد که براساس آن مقامات میانمار در مدت مشخصی باید بحران آوارگان روهینگیا را حل و فصل کنند .
تاکنون چین با حمایت روسیه اعلام کرده که هرنوع قطعنامه علیه میانمار را وتو خواهد کرد.
چین که ارتباط نزدیکی با ارتش میانمار دارد، استدلال کرده است که بحران در راخین با فقر مرتبط است و با هر گونه اقدام به فشار بر مسئولان این کشور مخالف است.
اما برخی کشورها مانند هند درصدند تا بازگشت آوارگان روهینگیا هرچه سریعتر پایان یابد.
هند تلاش کرده است که بنگلادش و میانمار را به آغاز هر چه زودتر روند بازگشت پناهجویان روهینگیا ترغیب کند اما داکا معتقد است که هند می تواند فشار بیشتری بر میانمار برای ایجاد یک فضای سازنده برای بازگشت این اقلیت مسلمان وارد کند.
اما تعدادی از مقامات بنگلادشی معتقدند که چین هنوز هم دارای موقعیت اصلی برای برای حل مساله روهینگیا میان بنگلادش و میانمار است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل همچنین دراوایل ماه جاری با سفر به هند خواهان فشار بیشتر هند بر دولت و ارتش میانمار برای پذیرش مسلمانان روهینگیا در فضایی امن شد.
طبق گزارش های رسانه ای اکنون بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه کاگس بازار بنگلادش حضور دارند که نزدیک به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش پناه آورده اند.
بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر( 4 آذر 1396) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند.
بر اساس این توافق قرار بود روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام شود درحالی که دو طرف به ویژه میانمار تاکنون این پروسه را آغاز نکرده اند.
آساق**1599 **1600

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ميانمار سازمان ملل روهينگيا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۰۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس خواستار پایان سکوت دادگاه لاهه دربرابر جنایات صهیونیست‌ها شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش مقاومت حماس خواستار پایان سکوت دادگاه لاهه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی شد.

جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که اظهارات گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی در رابطه با وجود ادله کافی برای اثبات نسل‌کشی و پاکسازی نژادی ارتش رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین، اذعانی دیگر از سوی یک مسئول بین‌المللی است که جامعه بین‌الملل و سازمان ملل را در مقابل آزمونی حقیقی برای دفاع از انسانیت و عمل به مسئولیت‌های خود برای توقف نسل‌کشی در غزه قرار می‌دهد.

این جنبش از دیوان دادگستری بین‌المللی خواست به سکوت خود پایان داده و برای بازخواست و محاکمه سران رژیم صهیونیستی به سبب ارتکاب نسل‌کشی و پاکسازی نژادی علیه ملت فلسطین در نوار غزه در مقابل دیدگان جهانیان، دست به تحرک و اقدامی فوری بزنند.

پیشتر نیز هماهنگ کننده صلح سازمان ملل در خاورمیانه تاکید کرد که ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه بسیار کمتر از حد مطلوب است.

تور وینسلند اظهار داشت که بیمارستان‌ها نباید به عرصه جنگ و درگیری تبدیل شود و باید از آن‌ها حمایت کرد.

وینسلند تاکید کرد که قتل و کشتار غیرنظامیان در غزه به شکل بی‌سابقه‌ای انجام شده است.

وی گفت ما کشتار هزاران غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند را محکوم می‌کنیم.

این مسئول سازمان ملل خاطر نشان کرد که مجازات دسته جمعی فلسطینیان در غزه به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

تور وینسلند تاکید کرد که گرسنگی در شمال غزه در آستانه وقوع است.

وینسلند تصریح کرد که حداقل ۲۶ حمله در مناطق توزیع کمک‌های بشردوستانه علیه فلسطینیان انجام گرفته است.

همزمان عضو کنست رژیم صهیونیستی از حزب لیکود تاکید کرد که صحبت‌های توخالی نتانیاهو در مورد پیروزی مطلق در رفح، فریب و خدعه‌ای بیش نیست.

«ماتان کهانا»، اظهار داشت که نتانیاهو و اطرافیانش طوری در مورد رفح صحبت می‌کنند انگار نابودی حماس در این شهر پیروزی را برای این رژیم به ارمغان می‌آورد.

از سوی دیگر وب سایت آمریکایی پولیتیکو در گزارشی به اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره واکنش رژیم صهیونیستی به قطعنامه آتش بس شورای امنیت پرداخته و در این ارتباط به نقل از سناتور کریس مورفی از سنای آمریکا نوشته است: «ما معتقد نیستیم که اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متعهد باشد.»

به گفته کریس مورفی، آمریکا بعد از این نبایستی سلاح‌های بیشتری را به اسرائیل بدهد، مگر اینکه در ارسال کمک به غزه پیشرفتی حاصل شود. این سناتور آمریکایی در واقع خواستار مشروط شدن ارسال سلاح به اسرائیل به شرط ارسال کمک به غزه شده است.

همچنین ساعاتی پیش، خبرنگار شبکه فلسطین الیوم گزارش داد که نظامیان صهیونیست بیش از ۲۰۰ فلسطینی را در داخل بیمارستان شفای نوار غزه و اطراف آن به شهادت رساندند. پیکر ده‌ها شهید فلسطینی هنوز روی زمین در اطراف بیمارستان شفا افتاده است.

وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرده است که اشغالگران صهیونیست محاصره بیمارستان شفا را تشدید کرده و کادر درمان را در این بیمارستان بازداشت کرده اند.

ارتش رژیم صهیونیستی پیشتر با صدور بیانیه‌ای از بازداشت ۵۰۰ فلسطینی در اطراف بیمارستان شفا واقع در غرب شهر غزه خبر داد.

این تعداد شهروند فلسطینی از زمان حمله نظامیان صهیونیست در تاریخ ۱۸ مارس تاکنون بدون هیچ دلیل موجه بازداشت شده‌اند.

نظامیان صهیونیست طی روزهای گذشته حمله‌های وحشیانه خود را علیه بیمارستان‌های نوار غزه و به صورت مشخص بیمارستان‌های شفا و امل تشدید کرده‌اند.

علاوه بر بیمارستان امل، ارتش رژیم صهیونیستی از یک هفته قبل انواع جنایات وحشیانه را علیه آوارگان فلسطینی در بیمارستان شفای نوار غزه مرتکب شده است.

کد خبر 6063266

دیگر خبرها

  • سفیر فلسطین خواستار تحریم و اخراج اسرائیل از سازمان ملل
  • مقاومت فلسطین: صهیونیست‌ها حرفی از آتش‌بس نمی‌زنند
  • کشوری که از ویرانه اقتصادی به قطب نساجی جهان تبدیل شد
  • حماس خواستار پایان سکوت دادگاه لاهه دربرابر جنایات صهیونیست‌ها شد
  • سازمان بهداشت جهانی خواستار حمایت از بیماران روانی در افغانستان شد.
  • پاکستان اجرای فوری قطعنامه شورای امنیت را درباره غزه خواستار شد
  • رئیس سازمان جهانی بهداشت خواستار اجرای فوری قطعنامه آتش‌بس در غزه شد
  • روانشناسان از سراسر دنیا خواستار اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن شدند
  • دبیرکل سازمان ملل: عدم اجرای قطعنامه آتش‌بس در غزه نابخشودنی خواهد بود
  • شورای امینت قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد