Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@09:22:38 GMT

درمان سرطان ریه با ساده ترین روش ها

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۲۴۶۷

درمان سرطان ریه با ساده ترین روش ها

رکنا: برای درمان سرطان ریه می توانید این راهکارها را مد نظر قرار دهید.

سرطان به عنوان یکی از رایج‌ترین سرطان‌هاست که عوامل مختلفی ازجمله سیگار کشیدن در شیوع آن دخیل هستند. اصلی‌ترین عامل آن با آماری بیش از 85 درصد موارد است.

سرطان ریه یکی از جدی‌ترین سرطان‌هاست. در انگلستان حدود ۴۴.۵۰۰ نفر مبتلا به این بیماری در هر سال شناسایی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً مراحل ابتدایی سرطان ریه دارای علائم و نشانه‌های خاصی نیست اما در نهایت علائمی در افراد مبتلا به سرطان ریه ظهور خواهند کرد که عبارت‌اند از:

-- سرفه مداوم

-- سرفه همراه با خون

-- مشکلات تنفسی مداوم

-- خستگی و کاهش وزن بدون هیچ علت مشخصی

-- احساس درد و ناراحتی حین تنفس و یا سرفه کردن

بنابراین اگر کسی با این علائم مواجه است باید هرچه سریع‌تر با یک پزشک مشورت کند.

انواع سرطان ریه

سرطان‌هایی که منشأ آن‌ها ریه است یا به‌ بیان‌ دیگر، از ریه آغاز می‌شوند را "سرطان ریه اولیه" می‌نامند. اما سرطانی که منشأ آن ریه نبوده باشد و از ناحیه دیگری از بدن آغاز شده و سپس به ریه رسیده باشد را "سرطان ریه ثانویه" می‌گویند. گفتنی است این مطلب در مورد سرطان ریه اولیه صحبت می‌کند.

دو نوع اصلی از سرطان ریه اولیه وجود دارد که در واقع بر اساس سلولی که سرطان از آن آغاز می‌شود، طبقه‌بندی می‌شوند. این دو نوع عبارت‌اند از:

سرطان ریه سلول غیر کوچک: شایع‌ترین نوع سرطان ریه از این نوع است و بیش از ۸۰ درصد از موارد سرطان ریه مربوط به این طبقه‌بندی است. این طبقه‌بندی می‌تواند شامل کارسینوم سلول فلس دار، آدنوکارسینوما و یا کارسینوم سلول بزرگ باشد.

سرطان ریه سلول کوچک: این نوع از سرطان ریه نسبت به نوع قبلی کمتر شایع است اما سرعت رشد و گسترش این نوع سرطان بیشتر از نوع قبل است.

لازم به ذکر است که شناخت نوع سرطان ریه‌ای که فرد به آن مبتلا است، می‌تواند در تعیین نوع درمان متناسب با سرطان ریه مؤثر باشد.

عوامل سرطان ریه

برخی عوامل می‌توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را در انسان افزایش دهند. برخی از این عوامل قابل‌کنترل هستند و برخی دیگر قابل‌ کنترل و در اختیار ما نیستند. عوامل ابتلا به سرطان ریه عبارت‌اند از:

سیگار کشیدن: احتمال ابتلا به سرطان ریه به نسبت تعداد سیگارهای مصرفی در روز و مدت‌ زمان مصرف سیگار افزایش می‌یابد. ترک سیگار در هر سنی می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در کاهش ریسک احتمال ابتلا به سرطان ریه داشته باشد. گفتنی است سیگار کشیدن اصلی‌ترین عامل ابتلا به سرطان ریه است. این اتفاق ناشی از این است که سیگار کشیدن موجب می‌شود مواد سمی مختلفی استنشاق و وارد بدن انسان شود.

در معرض دود سیگار قرار داشتن: شاید شما سیگار نکشید اما باید بدانید که در قرار داشتن در معرض دود سیگار شخص دیگر نیز می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد.

در معرض گاز رادون قرار داشتن: گاز رادون از شکست طبیعی اورانیوم در درون زمین، آب و یا صخره ایجاد می‌شود که در نهایت در هوایی که تنفس می‌کنیم انتشار می‌یابد. این فرآیند، از رفتارهای طبیعی زمین و محیط است و انسان در آن هیچگونه دخالتی ندارد و از جمله عوامل خارج از کنترل انسان است. وجود این گاز در هوا را به‌ راحتی نمی‌توان تشخیص داد چراکه هیچ بو، رنگ و اثر دیگری ندارد که بتوان بدون تجهیزات از وجود آن باخبر شد.

قرارگیری در معرض آزبست و سایر مواد سرطان‌زا: فعالیت و اشتغال در مکان‌هایی که موجب قرار گرفتن در معرض آزبست و سایر مواد سرطان‌زا می‌شوند، از عوامل بروز سرطان است. این مواد شامل آزبست، آرسنیک، کروم و نیکل می‌شوند. این‌گونه مواد از عوامل بروز انواع سرطان‌ها هستند. همچنین اگر فرد مورد قرارگرفته در ممعرض این مواد سیگاری باشد، احتمال ابتلا به سرطان ریه در وی به‌مراتب افزایش خواهد یافت.

سابقه خانوادگی سرطان ریه: افرادی که در اعضای خانواده خود شامل والدین، خواهر و برادر و یا فرزندان، دارای فرد مبتلا به سرطان ریه هستند یا بوده‌اند، با افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند. این عامل هم از عوامل خارج از کنترل است.

البته لازم به ذکر است که سرطان ریه بیشتر در افراد مسن بروز می‌کند و بروز این بیماری در افراد زیر ۴۰ سال نادر است. در واقع سرطان ریه بیشتر در افراد ۷۰ تا ۷۴ سال تشخیص داده می‌شود. همچنین همان‌طور که اشاره شد سیگار کشیدن اصلی‌ترین عامل ابتلا به سرطان ریه است و بیش از ۸۵ درصد از موارد سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار است.

درمان سرطان ریه

درمان سرطان ریه به عواملی همچون نوع بیماری، میزان گستردگی آن و چگونگی سلامت کلی فرد بستگی دارد، اگر سرطان ریه در مراحل اولیه که سلول‌های سرطانی به محدوده‌ی وسیعی گسترش نیافته‌اند تشخیص داده شود، می‌‎توان از عمل جراحی برای برداشتن نواحی ریه که تحت تأثیر سرطان قرار گرفته‌اند استفاده کرد.

اگر عمل جراحی به دلایلی مثل سلامت کلی فرد، نامناسب تشخیص داده شود، می‌توان از رادیوتراپی برای تخریب سلول‌های سرطانی استفاده کرد.

البته اگر سرطان به‌قدری گسترش‌ یافته باشد که عمل جراحی و رادیوتراپی برای درمان آن مؤثر نباشند، معمولاً از شیمی‌درمانی استفاده می‌شود.

نگاهی کلی به سرطان ریه

معمولاً سرطان ریه تا زمانی که در سراسر ریه یا نواحی دیگر بدن گسترش نیافته باشد، علائم خاصی از خود بروز نخواهد داد و این نکته بسیار نگران‌کننده‌ است؛ چراکه باعث می‌شود تشخیص این سرطان معمولاً در زمانی باشد که کمی دیر شده است.

البته فراموش نکنید که میزان بهبودی سرطان ریه، بستگی به میزان گسترش بیماری دارد و تشخیص زودهنگام آن می‌تواند امید به بهبودی و درمان را به‌ شدت افزایش دهد.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

شوهر بی غیرتم می خواست مرا بفروشد / مهنوش در دادگاه اشک همه را در آورد + عکس اقدام منشوری 2 جوان در حمله به 2 دختر در ائل گولی تبریز + فیلم و عکس توطئه بی رحمانه مینا 16 ساله و ناپدری پلید برای به زندان انداختن مادر بی نوا اولین فیلم از تیراندازی وحشیانه در ورزشگاه سقز / این فوتبالیست به کما رفت + عکس طلاق یک زوج مشهدی حمام خون به راه انداخت / جنگ 20 زن و مرد با سلاح سرد و گرم + عکس گفتگو با خانواده های شهدای پلاسکو / از دخترکی که هنوز رخت سیاه بر تن دارد تا پیر شدن یک شبه یک مادر مرد تهرانی با چاقو و چکش به جان همسرش افتاد / دخترم را از دست مادرش نجات داد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا 3 سال زندان به خاطر سوار کردن دختر غریبه به ترک موتور تجاوز گروهی 4 پسر به دختری در پارکینگ مخروبه عکس های بدون پوشش این 2 قاتل باید دستگیر می شدند ! حکم قطعی 5 صراف تهرانی صادر شد / مریم انصاری چه نقشی در پرونده دارد؟ + عکس چهره باز جزئیات همسرکشی دلال دلار بعد از پایین آمدن قیمت ارز + در تهران رخ داد تصویر انتقال لاشه هواپیمای بویینگ ۷۰۷ سقوط کرده در کرج در دیدار فرشته نجات با سرهنگ مهدوی بازمانده حادثه سقوط هواپیما در کرج چه گذشت؟ + فیلم و عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: پزشک سلامت سرطان مد مواد سرطانی درمان سرطان عکس فیلم زن مشهد صبح مادر زندگی جوان تصادف مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران روی کمربند سنگ کلیه

ایران روی کمربند سنگ کلیه دنیا قرار دارد؛ رئیس جامعه اورولوژی ایران این را می‌گوید و معتقد است سرطان‌ها، عفونت‌ها و نارسایی کلیوی از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که در حوزه کلیه و مجاری ادرار رخ می‌دهد. بیماری‌هایی که البته مانند هر بیماری دیگری راهکار‌های پیشگیرانه دارد. به طور نمونه فشارخون و دیابت اصلی‌ترین دلایل ابتلا به نارسایی کلیوی است و با کنترل و غربالگری این بیماری‌ها می‌توان ضمن مدیریت سلامت، صرفه‌جویی قابل‌توجهی در منابع محدود سلامت داشت. همچنانکه مردان برای چکاپ سلامت خود و پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات بعد از ۵۰ سالگی تحت مراقبت قرار بگیرند و آن‌هایی که در خانواده خود سابقه ابتلا به بیماری سرطان پروستات را دارند، باید از ۴۰ سالگی این مراقبت‌ها را انجام دهند. بر این اساس وزارت بهداشت باید در زمینه سطح سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری زیادی کند، زیرا سرمایه‌گذاری یک دلار در بخش پیشگیری معادل ۵ دلار در درمان است.

به گزاش جوان، پیشگیری همیشه بر درمان مقدم است و دلیلش هم کاهش هزینه‌ها و تبعات بیماری‌هاست. امیر محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه‌شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، با اشاره به اینکه ایران در کمربند سنگ کلیه قرار داشته و در مناطق گرمسیری شیوع بیشتری دارد، گفت: «پروستات، عفونت‌ها و سرطان‌ها دستگاه ادراری و مادرزادی جزو بیماری‌های اورولوژی است و در ایران سرطان پروستات شیوع بیشتری دارد.»

سبک زندگی عامل ابتلا به نارسایی کلیوی

در حال حاضر ۴۰ هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد و آنطور که ناصر سیم‌فروش، رئیس انجمن پیوند کلیه ایران گفته است سالانه ۲ هزار نفر به بیماران دیالیزی افزوده می‌شود. دیابت، فشارخون و بیماری‌های نفروتیک یا آسیب‌رسان به کلیه، سه عامل اصلی و شایع‌ترین علل بروز نارسایی کلیه‌ها محسوب می‌شوند؛ در مجموع ۸۰ تا ۸۵ درصد علل بروز نارسایی کلیه در ایران و سراسر جهان همین سه عامل اصلی است.

سبک زندگی ناسالم، استفاده بی‌رویه از فست‌فود‌ها و غذا‌های ناسالم، چاقی و بیماری‌های مزمن کنترل‌نشده به ویژه دیابت و فشارخون بالا، زنگ خطر افزایش بیماران کلیوی در سال‌های آینده را به صدا درآورده است؛ زمانی که کلیه‌ها به درستی کار نمی‌کنند، می‌توان با فرایندی به نام دیالیز مواد زائد و مایعات اضافی را از خون جدا کرد، در حالت طبیعی کلیه‌ها مسئول تصفیه کردن خون هستند و در یکی از مرسوم‌ترین انواع دیالیز، به طور معمول خون وارد یک دستگاه می‌شود تا عملیات تصفیه روی آن انجام شود.

غربالگری‌های ضروری بعد از ۵۰ سالگی

ضیایی با اشاره به دسترسی آسان مردم به پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی گفت: «وزارت بهداشت باید در زمینه سطح سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری زیادی کند، زیرا سرمایه گذاری یک دلار در بخش پیشگیری معادل ۵ دلار در درمان است.»

وی با بیان اینکه غربالگری بیماری‌ها از ۵۰ سالگی به بعد ضروری است، ادامه داد: «دیابت و فشارخون بالا از مهم‌ترین بیماری‌هایی است که اگر درمان و کنترل به موقع انجام شود از نارسایی کلیه پیشگیری می‌کند. بسیاری از روش‌های پیشگیری و غربالگری بر بار بیماری‌ها کمک می‌کند.»

به گفته این استاد اورولوژی سطح سواد سلامت تأثیر زیادی بر تشخیص به هنگام بیماری‌ها دارد. امروزه دسترسی به خدمات در کشور افزایش یافته و همین موضوع سبب تشخیص به هنگام بیماری‌ها می‌شود و رسانه‌ها در آگاه سای جامعه نقش مهمی دارند.

رئیس انجمن اورولوژی از مراجعه بیماران مختلف از کشور‌های گوناگون اروپایی و منطقه برای درمان بیماری‌های ارولوژی به ایران خبر داد.

عمده ناباروری‌ها قابل‌درمان است

ضیایی با بیان اینکه ۱۵ درصد زوجین ایرانی دچار مشکلات ناباروری هستند، افزود: «درصد سهم مردان و زنان در ناباروری مساوی است؛ در حالی که بخش عمده درمان ناباروری قابل اجرا و درمان است.»

در ادامه این نشست، محمد علی زرگر، استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: «در حال حاضر ۱۴۰۰ متخصص اورولوژی در کشور داریم و ۲۰۰ دستیار در ایران در حال تحصیل هستند.»

وی از افزایش موفقیت در درمان ناباروری در مردان خبر داد و گفت: «اکنون مردان فاقد اسپرم و زنان دچار مشکلات رحمی شانس بارداری و فرزند‌دار شدن را دارند.» طبق توضیحات وی بیماری پروستات در همه دنیا شایع است و با تشخیص به موقع، قابل درمان بوده و بیماران زندگی طبیعی را خواهند داشت.

زرگر ادامه داد: «یکی از اهداف برگزاری کنگره، به روز‌رسانی دانش اورولوژی است، اکنون جراحی‌ها در کشور به صورت بسته ولاپاراسکوپی نیز انجام می‌شود. محمد هادی رادفر، دبیر جامعه اورولوژی بیان داشت: در منطقه جزو دو کشور اول در بخش اورولوژی هستیم».

وی با بیان اینکه پیشرفته‌ترین اعمال اورولوژی در شهر‌های مختلف در حال اجراست، افزود: «در انجمن جهانی اورولوژی عضو هستیم.»

رئیس کمیته اجرایی بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران با اشاره به اینکه بازسازی آسیب‌های سیستم ادراری بر اثر تصادفات یا به صورت ناهنجاری‌های مادرزادی در حوزه تخصصی انجمن جراحی ترمیمی اورولوژی است، یادآور شد: «از آنجا که با توجه به پیشرفت‌های علمی صورت گرفته در حوزه علوم پزشکی طی سال‌های اخیر رشته‌های پزشکی به زیر شاخه‌های تخصصی متعددی تقسیم شده‌اند، اورولوژی اطفال به صورت مستقل و تحت عنوان انجمنی با همین نام شکل گرفته و به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»

وی تصریح کرد: «همچنین جامعه اورولوژی زنان و فانکشنال یورولوژی که به مباحثی همچون بی‌اختیاری ادراری در زنان می‌پردازد در کنار سایر انجمن‌های تخصصی در کنگره امسال جامعه اورولوژی به ارائه جدیدترین دستاورد‌های حوزه‌های مربوط به خود خواهند پرداخت.»

گفتنی است بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران برای ارائه جدیدترین یافته‌های علمی پژوهشگران در زمینه‌های سرطان‌های دستگاه ادراری، پیوند کلیه و ناباروری مردان، با حضور متخصصان ایرانی و نیز استادان جامعه اورولوژی اروپا که قرار است به صورت ویدئو کنفرانس، طی روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چه مردانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!