Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی با این روش های جدید آمار مرگ و میر را کاهش می دهد.

وارسی آمارها در مورد بیماری‌های غیرواگیر نشان دهنده افزایش تاثیرگذاری این بیماری‌ها بر عدد مرگ و میر در سراسر جهان است؛ به این معنی که سالانه نزدیک به ۳۲ میلیون سکته قلبی و مغزی در دنیا ثبت و باعث مرگ 17 میلیون نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واقعیت غیرقابل انکار که سبک جدید زندگی از یک سو عاملی مهم در کاهش میزان بیماری‌های واگیر و مرگ آوری آنها و از سوی دیگر افزایش شمار بیماری‌های غیرواگیر و حتی نوپدیدی است که بر معلولیت‌ها و مرگ و میر اثر گذاری زیادی دارد.

صاحب‌نظران و کارشناسان تاکید دارند که می‌توان با اصلاح برخی رفتارها و شیوه‌های زندگی، تا میزان قابل توجهی از ابتلا به این بیماری‌ها خصوصا بیماری قلبی عروقی و در نتیجه معلولیت و مرگ ناشی از آنها کاست.

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با ایسنا گفت: همه می‌توانیم با طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی، به سلامت خود کمک کنیم.

سارا جوادپور مصرف دخانیات شامل سیگار، قلیان، چیق و پیپ، اضافه وزن و چاقی، فشارخون بالا، اختلال چربی خون، فشارهای روانی و استرس، فعالیت بدنی ناکافی، رژیم غذایی نامناسب و ... را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر این بیماری‌ها دانست و تاکید کرد که با اصلاح بخشی از رفتارها می‌توان سلامت فردی و اجتماعی را تضمین کرد.

او گفت: فشارخون خود را کنترل کنیم و در صورتی که فشارخون ما کمتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه باشد و مشکل دیگری مانند دیابت یا سایر عوامل خطر نداشته باشیم، هر دو سال یک بار فشار خون خود را بررسی کنیم؛ در صورتی که فشارخون ما بیشتر از ۸۰/۱۲۰ میلیمتر جیوه و کمتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه باشد، دوباره فشار خود را چک کنیم و در صورت ثابت بودن، یک سال بعد فشار خود را بررسی و شیوه زندگی خود را اصلاح کنیم.

توصیه این کارشناس سلامت به افرادی که فشار خون بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه دارند، مراجعه به پزشک در کنار اصلاح شیوه زندگی بود.

جوادپور با بیان اینکه مصرف دخانیات موجب سختی عروق و افزایش احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی است از لزوم کنترل چربی خون به ویژه کلسترول و متعادل نگه داشتن قند خون گفت و افزود: دیگر توصیه موثر، رساندن وزن خود به حد مطلوب است، زیرا کاهش پنج تا ۱۰ درصد وزن در افرادی که اضافه وزن دارند، نقش مهمی در کنترل بروز سکته مغزی دارد.

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه اضافه کرد: فعالیت بدنی در کاهش فشارخون بالا، کلسترول خون بالا، اضافه وزن و دیابت مؤثر است و داشتن ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه که باعث افزایش ضربان قلب و تنفس شود اما بتوانیم راحت صحبت کنیم، می تواند از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کند.

پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و داشتن معاینه منظم پزشکی برای کنترل وزن، فشارخون، قند خون، چربی خون، از دیگر توصیه های این کارشناس قلب و عروق دانشگاه بود.

جوادپور یادآور شد: با رعایت رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای خیلی شیرین، خیلی چرب و پرنمک و همچنین مصرف سبزی، میوه و حبوبات، می توانیم از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری کنیم.

او با اشاره به اینکه سالانه ۱۷ و نیم میلیون نفر در دنیا به علت بیماری‌های قلبی عروقی فوت می‌کنند، گفت: تمایل به سمت سالمند شدن جامعه و گذار اپیدمیولوژیک بیماری‌ها بر اثر تغییر الگوی شیوه زندگی، شیوع رفتارهای پرخطر و رشد سریع شهرنشینی، باعث افزایش عوامل خطرزا در جوامع سراسر دنیا شده است.

جوادپور اضافه کرد: کشورهای در حال توسعه نظیر ایران، همزمان درگیر بیماری‌های واگیر و غیرواگیر هستند و با اینکه نظام بهداشتی این کشورها برای مراقبت های حاد طراحی شده، باید همزمان با بیماری های غیرواگیر که به مراقبت های طولانی نیاز دارند، مبارزه کنند، بنابراین می توان گفت این کشورها، بار هر دو نوع بیماری را به دوش می کشند.

او افزود: همراه با مصرف بیش از اندازه و نامناسب غذا که علاوه برچاقی به جهت داشتن چربی های اشباع فراوان، نمک زیاد و نیترات ها می تواند زیان های مصیب باری برای سلامتی بدنبال داشته باشد، مصرف دخانیات و الکل همراه با عوامل خطر دیگر مانند تحرک بدنی ناکافی، تغذیه نامناسب، فشارخون بالا، اختلال چربی خون و دیابت نیز باعث افزایش روزافزون بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی می شود و با توجه به رواج جهانی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، کشور ما نیز از این همه گیری مستثنی نیست‌.

این کارشناس سلامت، بیماری های قلبی عروقی را شایع ترین بیماری غیرواگیر در جهان و نخستین علت در دنیا معرفی کرد که در حال حاضر، عامل مرگ ۱۷ و نیم میلیون نفر در سال است و پیش بینی می شود که تا ۱۵ سال آینده این تعداد به ۲۳ میلیون نفر برسد.

او همچنین به آمارهای استان فارس در این زمینه اشاره کرد که حدود ۴۱ و نیم درصد مرگ ها ناشی از بیماری های قلبی عروقی است و گفت: میزان مرگ ناشی از سکته های قلبی ۴۶ و ۱۱ صدم در صد هزار نفر جمعیت و سکته های مغزی ۳۲ و ۱۵ صدم در صد هزار نفر جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال جامعه استان فارس گزارش شده است‌.

کارشناس قلب و عروق معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با ابراز امیدواری نسبت به اثربخشی ۸۰ درصدی از ابتلا به این بیماری ها با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی کم چرب و کم نمک، تحرک بدنی مناسب، پرهیز از دخانیات و مراقبت‌های دوره ای، انتخاب شعار «هم پیمان برای سلامت قلب» را تلاشی در راستای دستیابی به این هدف برشمرد.

جوادپور سنجش سالانه فشارخون، چربی خون، قند خون و تعیین میزان خطر ۱۰ ساله حوادث قلبی عروقی با مراجعه به پزشک خانواده و مراقب سلامت را موجب تشخیص زودهنگام عوارض جبران ناپذیر آن مانند سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر بیماری ها دانست و از مردم استان فارس خواست تا در این زمینه اقدام کرده و حافظ سلامت خود باشند.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

شوهر بی غیرتم می خواست مرا بفروشد / مهنوش در دادگاه اشک همه را در آورد + عکس اقدام منشوری 2 جوان در حمله به 2 دختر در ائل گولی تبریز + فیلم و عکس توطئه بی رحمانه مینا 16 ساله و ناپدری پلید برای به زندان انداختن مادر بی نوا اولین فیلم از تیراندازی وحشیانه در ورزشگاه سقز / این فوتبالیست به کما رفت + عکس طلاق یک زوج مشهدی حمام خون به راه انداخت / جنگ 20 زن و مرد با سلاح سرد و گرم + عکس گفتگو با خانواده های شهدای پلاسکو / از دخترکی که هنوز رخت سیاه بر تن دارد تا پیر شدن یک شبه یک مادر مرد تهرانی با چاقو و چکش به جان همسرش افتاد / دخترم را از دست مادرش نجات داد مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا 3 سال زندان به خاطر سوار کردن دختر غریبه به ترک موتور تجاوز گروهی 4 پسر به دختری در پارکینگ مخروبه عکس های بدون پوشش حکم قطعی 5 صراف تهرانی صادر شد / مریم انصاری چه نقشی در پرونده دارد؟ + عکس چهره باز این 2 قاتل باید دستگیر می شدند ! فیلم لحظه حمله ده ها پسر جوان با گلوله برفی به 2 دختر در پارک ائل گلی تبریز / 2 تن دستگیر شدند + تصویر این ویروس از گرجستان وارد ایران شد + علائم بیماری تصویر انتقال لاشه هواپیمای بویینگ ۷۰۷ سقوط کرده در کرج

منبع: رکنا

کلیدواژه: قلب پزشکی سلامت دیابت پزشک سلامتی حوادث بیماری های قلبی پیشگیری کاهش بیماری مرگ و میر عکس فیلم زن مشهد صبح مادر زندگی جوان تصادف مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر می‌خواهید کمتر استرس داشته باشید بیشتر ورزش کنید

ایتنا - همه می‌دانند که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند. محققان بیمارستان عمومی ماساچوست در پژوهش جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز، در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی‌ــ نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

دکتر احمد توکل، نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق، می‌‌گوید که داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به  بیماری‌های قلبی‌عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افراد که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

توکل و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

 
طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند، در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

محققان خاطرنشان کردند که در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی، در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

دیگر خبرها

  • اگر می‌خواهید کمتر استرس داشته باشید بیشتر ورزش کنید
  • ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • ارتباط میان سکته قلبی و ریزش مو کشف شد
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • ارتباط بین ریزش مو و سکته قلبی
  • ماجرای حمله به آمبولانس حامل بیمار سکته قلبی / کتک خوردن کارشناسان اورژانس و همسر بیمار
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • حمله به آمبولانس حامل بیمار سکته قلبی | کتک خوردن کارشناسان اورژانس و همسر بیمار
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه