Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@12:44:10 GMT

تزریق واکسن ربطی به اختلال در تغذیه شیرمادر ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۳۵۷۹

تزریق واکسن ربطی به اختلال در تغذیه شیرمادر ندارد

مسئول واکسیناسیون شهرستان قزوین گفت: تاکنون عارضی‌ای حاکی از عدم خوردن شیر مادر پس از واکسن4ماهگی به مراکز بهداشت و مرکز جامع سلامت گزارش نشده است و حتی احتمال افزایش میل به شیر مادر وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  صبح قزوین؛ روز گذشته تعدادی از مادران قزوینی طی تماسی با پایگاه تحلیلی خبری صبح قزوین از عدم تغذیه شیرمادر پس از تزریق واکسن چهارماهگی به نوزادان گلایه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این مادران، نوزاد پس از دریافت واکسن نسبت به شیرمادر بی میل شده تاجایی که مادر مجبور به استفاده از شیرخشک برای کودک خود شده است. 

طبق اظهار یکی از مادران، پس از دریافت واکسن 4ماهگی نوزادش در مهرماه سال جاری، فرزندش نسبت به تناول شیر مادر بی‌میل شده که البته با اصرار و تکرار این میل دوباره ایجاد شده است.   
به گفته وی هنگامی که برای تزریق واکسن 6ماهگی به مرکز بهداشت مراجعه کرده با مادری مواجه شده که نوزاد او نیز پس از واکسن نسبت به شیر مادر بی‌میل شده و از شیرخشک استفاده می‌کند. 

برای بررسی صحت این خبر و چگونگی وضعیت آن، موضوع را از مرکز بهداشت شهید بلندیان و مسئول واکسیناسیون شهرستان جویا شدیم. 

مهناز بهرامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار می‌کند: اگر پس از واکسیناسیون نوزاد با عارضه و مشکلی مواجه شود ابتدا به مراکز بهداشتی درمانی و مرکز جامع سلامت مراجعه می‌کنند و گزارش می‌دهند. 

وی ادامه می‌دهد: تاکنون عارضی‌ای حاکی از عدم خوردن شیر مادر به مراکز بهداشت گزارش نشده است، از اواخر شهریور یک آی پی وی به برنامه واکسن 4ماهگی اضافه شده اما عدم شیر خوردن از عوارض آن نیست.

مسئول واکسیناسیون شهرستان قزوین ابراز می‌کند: مادرها نسبت به واکسن و عوارض آن آگاه هستند و اگر پس از واکسن تغییری در نوزاد رخ دهد، به مراکز بهداشتی گزارش می‌دهند و از آنجایی که موضوع مطرح شده تاکنون به بهداشت خانواده گزارش نشده قابل تائید نیست. 

وی عنوان می‌کند: با مراجعه هر مورد ناشی از عوارض واکسیناسیون به مراکز بهداشتی موضوع با مرکز شهید بلندیان مطرح شده تا مورد پیگیری قرار گیرد. 

این کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر بیان می‌کند: قبل از واکسیناسیون، به منظور آگاهی نسبت به عدم مشکل نوزاد در واکسن قبلی، تب و مشکلات خاص نوزاد، غربالگری صورت می‌گیرد. 

وی ادامه می‌دهد: غربالگری و آگاهی نسبت به شرایط عمومی نوزاد بدین منظور است که واکسن‌هایی مثل "ثلاث" و "پنتا" در برخی شرایط خاص باید با بررسی بیشتر و نظر متخصص تزریق شود. 

بهرامی توضیح می‌دهد: بعد از واکسیناسیون "پنتا" و یا "ثلاث" یک دوره قطره استامینوفن داده شود، زیرا احتمال دارد که کودک تب کند، بعد آن نیز تا سه روز هر چهار ساعت دوبرابر وزن بچه از این قطره داده می‌شود تا درد کاهش یافته و تب اتفاق نیفتد. 

وی ادامه می‌دهد: پس از واکسن 2، 4، 6 و 18ماهگی، بر موضع واکسن که پای چپ است 24ساعت اول حوله سرد مرطوب گذاشته شود و 24ساعت بعدی نیز حوله سرد مطلوب. 

مسئول واکسیناسیون شهرستان قزوین تاکید می‌کند: باید دقت شود که گذاشتن حوله در یخچال و یا گذاشتن یخ باوری غلط است، باید حوله را با آب سرد و یا گرم مرطوب کرده و آب اضافی آن را نیز بگیرند. 

وی ابراز می‌کند: درکنار قطره استامینوفن و کمپرس سرد و گرم مواردی همچون فوت کردن، بالاتر قرار دادن موضع واکسن با گذاشتن بالشی کوچک زیر پا، می‌توانند عوارض را مدیریت و پیامدها را کاهش دهد. 

این مسئول اظهار می‌کند: گزارش تب، درد، ورم و سایر عوارض توسط مادر به پوورتال وزارتخانه وارد شده و بررسی صورت می‌گیرد، اگر عوارض از میزان خاصی بالاتر باشد ممکن است در ترکیب واکسن‌ها کارخانه سازنده تاثیر گذار باشد. 

وی عنوان می‌کند: ورم غدد لنفاوی، غدد زیر گوش، و اوریان خفیف، تب، بثورات در برخی واکسن‌ها قابل گزارش است، مادرها باید با آموزش‌هایی که دیده‌اند این موارد را به‌صورت تلفنی به مراکز گزارش دهند. 

بهرامی درپایان می‌گوید: البته در برخی موارد خاص مثل تب همراه با تشنج مراجعه حضوری و درمان در مراکز درمانی و بیمارستان لازم است. 
ناهید یزدی نیز در این مورد به خبرنگار صبح قزوین می‌گوید: نه تنها این مسئله به هیچ عنوان ربطی به بی میلی نسبت به به شیر مادر ندارد، بلکه کودکی که واکسن می‌زند، بعلت دریافت واکسن و فعال شدن سیستم ایمنی مکن است میلش به دریافت شیر مادر افزایش یابد. 

وی عنوان می‌کند: مادر باید پس از واکسن کودک را به‌گونه‌ای کودک در آغوش بگیرد که التهاب جزیی و درد محل تزریق او را بیقرار نکند و براختی از شیر مادر تغذیه کند.   
معاون فنی مرکز بهداشت علوم پزشکی تاکید می‌کند: لازم است مادرها مهارتشان را در شیردادن در وضعیت‌های مختلف به کودک افزایش دهند تا کودک بتواند در موقعیت‌های گوناگون از شیرمادر تغذیه کند. 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از این تعداد سه هزار و ۱۷۲ دوز واکسن سرخک به جمعیت ایرانی و ۴۴۴ دوز واکسن سرخک به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

دکتر زهرا نهبندانی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون نیز نظام مراقبت بیماری سرخک در تمامی سطوح بهداشتی و درمانی در حال اجراست و تا کنون موفق به شناسایی ۵۸ مورد مشکوک به سرخک شده است که از این تعداد نتیجه ۱۱ مورد سرخک مثبت بوده که ۹ مورد ایرانی و ۲ مورد غیرایرانی بودند.

تزریق حدود ۱۵۶ هزار دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی در سال گذشته

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سال گذشته در مجموع ۱۵۵ هزار و ۷۵۳ دز واکسن سرخک به جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی تزریق شد.

نهبندانی افزود: از این تعداد ۱۳۷ هزار و ۳۲۰ دوز واکسن به جمعیت ایرانی و ۱۸ هزار و ۴۳۳ دوز واکسن به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

وی با بیان این که سال گذشته ۵۶ مورد مثبت سرخک ثبت و گزارش شده است که ۳۷ مورد آن از جمعیت بومی ایرانی و ۱۹ مورد از جمعیت اتباع بوده است ادامه داد: واکسیناسیون سرخک برای تمامی نوزادان در یک سالگی و ۱۸ ماهگی و بدون محدودیت برای تمامی افراد ایرانی و غیر ایرانی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی سرخک در سالهای گذشته و سال جاری می توان به واکسیناسیون معمول سرخک، واکسیناسیون سرخک اتباع خارجی در مبادی ورودی مرزهای زمینی و هوایی در صورت نیاز، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی سرخک در حاشیه شهر و مناطق پرخطر و مراکزی که محل تجمع اتباع باشد در سال ۱۴۰۱، پیگیری احوال اطرافیان موارد مثبت سرخک از نظر بیماری و واکسیناسیون افراد در معرض خطر بیماری در خصوص افرادی که با موارد سرخک مثبت در تماس بودند اشاره کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه سیام وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند که البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

 
 

دیگر خبرها

  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست