Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@06:21:57 GMT

کلاس‌داری برای معلمان سخت شده است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۳۴۲

کلاس‌داری برای معلمان سخت شده است

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تنبیه بدنی دانش‌آموزان ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود، شرایط موجود برای مدیریت کلاس را سخت توصیف کرد.

قاسم‌علی خدابنده با حضور در دفتر ایسنا و در گفت‌وگو با خبرنگاران این تحریریه در خصوص خشونت‌های دو سویه‌ای که از جانب معلمان و دانش‌آموزان و خانواده‌ها در آموزش و پرورش استان رخ داده، گفت: از همکاران می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند و در مدارس خشونت به خرج ندهند اگرچه شرایط برای معلمان در برخورد با دانش‌آموزان سخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین تصریح کرد: اگر آیین‌نامه را که روندی بسیار طولانی دارد، بخواهیم در برخورد با دانش‌آموزان سرکش اجرا کنیم، سال تمام می‌شود. این شرایط سخت‌گیرانه برای همکاران ما هم عواقبی دارد.

آنچه در ادامه می‌خوانید بخش سوم مشروح گفت‌وگوی تفصیلی ایسنا با مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی است.

- در سال جاری شاهد چندین اتفاق در تنبیه بدنی دانش‌آموزان و همچنین تعرض والدین به معلمان در آموزش و پرورش استان بوده‌ایم. آموزش و پرورش در مورد این اتفاقات چه موضعی دارد؟

تنبیه بدنی در مدارس تحت هر عنوان و توسط هر شخص ممنوع است و با متخلفان برخورد خواهیم کرد. در اتفاقی که اخیراً درمورد تنبیه بدنی دانش‌آموزی افتاده بود، مسئولان مدرسه خبر را در مدرسه نگه داشته بودند و به ما هم منتقل نکردند، تا روزی که خبر در رسانه‌ها منتشر شد. ما هم بلافاصله تیمی را برای پیگیری و بررسی موضوع تشکیل دادیم.

از همکاران می‌خواهیم خویشتن‌داری کنند و در مدارس خشونت به خرج ندهند. دانش‌آموزان ابتدایی از یک معصومیتی برخوردارند و حیف است که با رفتار یک معلم  حیثیت کاری 90 هزار فرهنگی در استان زیر سوال رود.

در مورد برخورد والدین با مسئولان مدرسه و معلمان از ابتدای سال چندین مورد داشتیم که از طریق دستگاه قضایی موضوع را پیگیری کردیم و متاسفانه یا خوشبختانه همکاران ما رضایت دادند، اما ما از طریق مدعی‌العموم پیگیر هستیم. در جلسه حضوری با رئیس کل دادگستری استان صحبت شد که موضوع از  طریق مدعی‌العموم پیگیری شود.

خیلی صلاح نمی‌دانیم اخبار مربوط به همکاران منتشر شود به این دلیل است که در جامعه التهابی ایجاد می‌شود و یادگیری منفی‌ ممکن است رخ دهد و قداست معلمان زیر سؤال رود. به همین دلیل خیلی پسندیده نیست، اخبار همکارانمان که مورد تعرض واقع می‌شوند خیلی مطرح شود. هر چند خواست معلمان  این است که چرا هنگامی که دانش آموزی تنبیه می شود خبر آن به سرعت منعکس می شود اما هنگامی که  معلمی مورد تعرض قرار می‌گیرد، اخبار آن انعکاس مطلوبی ندارد.

- نحوه برخورد صحیح با دانش‌آموزان نافرمان و سرکش چگونه باید باشد؟

شرایط برای معلمان در برخورد با دانش‌آموزان سخت است. اخراج دانش آموز از کلاس و مدرسه به راحتی امکان‌پذیر نیست. تنبیه بدنی هم امکان‌پذیر نیست. جریمه و مشق باعث بروز اعتراضاتی می‌شود. شرایط در کلاس درس سخت شده زیرا جمعیت دانش‌آموزان افزایش یافته‌اند و در این بین چند دانش‌آموز پیدا می‌شوند که از معلم تبعیت نکنند؛ بنابراین کلاس‌داری سخت می‌شود و در این مواقع خیلی وقت‌ها در حق سایر دانش‌آموزان هم اجحاف شده و وقت دبیر صرف این دانش‌آموزان نافرمان می‌شود. انتظارات و توقعات خانواده‌ها هم خیلی متفاوت شده است. خانواده‌ها باید بپذیرند که معلم یک فرد دلسوزی است که برای تربیت بچه‌ها زحمت می‌کشد و او هم مثل سایر افراد آستانه تحملی دارد که یک جایی لبریز می‌شود. خانواده‌ها را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنم که بپذیرند شرایط سختی برای معلمان وجود دارد.

اگر بخواهیم آیین‌نامه را در برخورد با دانش‌آموزان اجرا کنیم در ابتدا باید تذکر شفاهی داده شود، بعد دانش‌آموز به دفتر مدرسه فرستاده شود. سپس خانواده‌ دانش‌آموز به مدرسه  دعوت شود. تذکر کتبی و سپس تذکر درج در پرونده مراحل بعدی است. سپس دانش‌آموز از رفتن به کلاس درس طی چند ساعت تا 3 روز محروم می‌شود و البته این محرومیت را با حضور در مدرسه باید طی کند. اگر باز هم دانش‌آموز اصلاح نشد کلاس او باید عوض شود. مرحله آخر هم عوض‌ کردن مدرسه است. تا این اتفاقات بیفتد سخت است و طول می‌کشد و سال تحصیلی تمام شده. این شرایط سخت‌گیرانه برای همکاران ما هم عواقبی دارد.

انتهای پیام

دبیر: شیده ناعمی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلاس داری معلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ایجاد مدرسه فرزانگان و تیزهوشان در هشترود

 قشلاقی در جلسه شورای آموزش و پرورش هشترود با بیان اینکه نبود مدارس فرزانگان و تیزهوشان باعث مهاجرت نخبگان و دانش آموزان تیز هوش به سایر شهر‌ها می‌شود گفت: این کار باعث بالا رفتن رتبه کنکور سایر شهر‌ها و پایین آمدن رتبه کنکور در هشترود می‌شود.

وی ادامه داد: اگر یک مدرسه در هشترود ایجاد شود می‌تواند دانش آموزان مناطق هشترود، نظرکهریزی و چاراویماق را پوشش دهد و باعث افزایش رتبه کنکور در این مناطق شود.

قشلاقی افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان و ماده ۲۸ فرهنگیان در مناطق هشترود و نظرکهریزی و تجهیز هنرستان فنی وحرفه‌ای را خواستار شد و افزود: اگر این هنرستان تجهیز شود رغبت دانش آموزان به ادامه تحصیل در این رشته‌ها بیشتر می‌شود.

وی گفت: متاسفانه راه دسترسی به تنها هنرستان فنی و حرفه‌ای هشترود هم با توجه به اینکه در خارج از محدوده شهر قرار دارد خراب شده است و غیر قابل تردد است از این رو دانش آموزان علی الخصوص در زمان‌های بارش به سختی به این هنرستان رفت و آمد می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تحصیل ۱۱۰۰ ‌دانش‌آموز در یک شیفت مدارس فردیس!
  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • ایجاد شرایط مشارکت پر رنگ شهروندان و دانش آموزان در برنامه‌های گرامیداشت هفته معلم
  • ضرورت ایجاد مدرسه فرزانگان و تیزهوشان در هشترود
  • کرمان قهرمان مسابقات والیبال دانش آموزان استان کرمان شد
  • برپایی جشنواره کارآفرینان کوچک با شعار «مدرسه کارآفرین»
  • اجرای طرح "ایما" در مدرسه راهیان کوثر شهرستان رزن
  • صدور مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد