Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای این جلسه، شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران پیشنهاد داد که بند ۵ و ۷ ماده ۸۷ حذف شود.

زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در مخالفت با این واکنش گفت: هر دو بند به دو موضوع متفاوت اشاره می‌کند که در صورت حذف هرکدام، این موضوعات مغفول خواهند ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت اعضای شورای شهر تهران با اکثریت آرا به حذف این بندها رای ندادند.

بعد از تصویب ماده ۸۸، ۸۹، ۹، ۹۱ و ۹۲ به پیشنهاد کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، 4 ماده دیگر به برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری تهران اضافه شد.  

در ماده 93پیشنهادی جدید، شهرداری موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی شهر تهران شامل بوستان ها، فضای سبز حاشیه معابر، بزرگراه ها و میادین و فضای پیاده روها (به خصوص در مجاورت کارگاه های ساختمانی و عمرانی و مجاورت تاسیسات برق و گاز)، پل های عابر پیاده، فضاهای مجاور تابلوها و بیلبوردهای شهری و مجاور کانال ها، مسیل ها و دریچه های تاسیساتی و دکل های مخابراتی اقدامات زیر را انجام دهد:

‎1) بازنگری در ساختار مدیریت ایمنی و مدیریت بحران و HSE شهرداری و یکپارچه سازی و تجمیع سیستمهای مدیریتی شهرداری تهران( در این بند کلمه تجمیع حذف شد.)

‎2) تدوین شیوه نامه نظام مدیریت بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران شهرداری در اجرای الزامات HSE و چارچوب نظام فنی و اجرایی شهرداری، با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تا پایان سال اول؛

‎3) استقرار نظام تعمیر و نگهداشت، مرمت و بازرسی فنی دوره ای و تهیه شناسنامه ایمنی متناسب با حوادث محتمل بر اساس نظام فنی و اجرایی شهرداری؛ (در این بند نیز کلمات تعمیر و نگهداشت حذف شد.)

‎4) ایجاد ساز وکار لازم برای ارتقای امکانات سامانه 137 برای امکان گزارش دهی و رصد ایمنی فضاهای عمومی شهری توسط شهروندان؛

شهربانو امانی در جریان بررسی بند 4ماده 93پیشنهادی جدید گفت: از آنجایی که ارتقای امکانات سامانه 137جنبه عملیاتی وپروژه‌ای دارد، بهتر است که حذف شود.

زهرا صدراعظم نوری به عنوان پیشنهاد دهنده در مخالفت با حذف این بند اظهار کرد: برای هوشمند و   ماموریت محورتر کردن این سامانه، با حذف این بند مخالفت می‌کنم.

در نهایت این بند با رای اعضای شورای شهر تهران حذف شد.

‎5) استفاده از ظرفیت وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان برای تدوین و اجرای ضوابط الزام آور برای سازندگان ساختمانی به نصب درجه بندی ایمنی داربست و تاورکرین های ساختمانی در معرض دید شهروندان و ایجاد سازوکاراعلام هشدار خطر اضطراری جهت تردد شهروندان در اطراف کارگاه های ساختمانی وعمرانی در زمان وقوع باد، طوفان، سیلاب، برف و سایر بلایای طبیعی.

در ادامه همچنین بند 5 به پیشنهاد محمدسالاری و با این استدلال که چنین مواردی در احکام بالادستی مقررات ساخت و ساز آمده، حذف شد. صدراعظم نوری نیز در مخالفت با حذف آن نیز گفت که آوردن این بند به معنی تاکید و الزام بیشتر برای رعایت این موارد توسط شهرداری تهران بوده است.

بند94 برنامه پنج‌ساله سوم نیز که در آن شهرداری موظف است در راستای تامین ضمانت اجرایی وظایف محوله در حوزه ایمنی و مدیریت بحران نسبت به تنظیم آیین نامه اجرایی بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها تا پایان سال اول برنامه اقدام نماید به پیشنهاد الویری حذف شد. صدراعظم نوری، در مخالفت با حذف این بند نیز گفت از آنجایی که ماده 55مربوط به سال 1334است، می‌خواستیم با آوردن این بند، مفاد آن را به روز کنیم.

 در ادامه شهربانو امانی، پیشنهاد داد تا بند 95 برنامه که در آن «شهرداری موظف است به منظور تقویت تعامل، همکاری و هماهنگی با سایر دستگاه های خدمات رسان (از جمله اورژانس، هلال احمر، هوانیروز، شرکت های برق، آب، گاز، نفت و مخابرات و نهادهای انتظامی و امنیتی) و استفاده از ظرفیت های سازمانی و تجهیزاتی سایر ارگان ها در راستای افزایش ایمنی شهری و کاهش حوادث و مدیریت یکپارچه و هماهنگ در زمان بحران های محتمل در شهر تهران اقدامات ذیل را با هماهنگی و همکاری شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران به انجام رساند:

 1- تدوین و اجرای شیوه نامه اقدام مشترک در هنگام بروز بحران و شرایط اضطرار و وقوع حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی (زلزله، سیل، طوفان، آتش سوزی و موارد مشابه)؛

2- امکان سنجی استفاده از ظرفیت تجهیزاتی دستگاه های مسئول جهت امداد رسانی هوایی در نظام مدیریت بحران و فرماندهی حوادث شهری؛

3- تدوین و اجرای برنامه عملیاتی ساماندهی ایمنی شبکه تاسیساتی شهری با اولویت نظم بخشی و رعایت حرایم در استقرار تاسیسات جدیدالاحداث در فضای زیرسطحی با استفاده از ظرفیت کمیسیون هماهنگی امور اجرایی.

4- تدوین و اجرای برنامه زمان بندی و تهیه ماتریس مسئولیت دستگاه های متولی با استفاده از ظرفیت شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور جهت اجرای سامانه قطع اتوماتیک شبکه شریان های حیاتی به خصوص شبکه گاز و سوخت در زمان وقوع زلزله های محتمل و مخاطرات زمین در شهر تهران؛

تبصره: شهرداری تهران موظف است لوایح پیشنهاد تخصیص سهم اعتبارات مورد نیاز سالانه دستگاه های ذیربط را جهت سیر مراحل تصویب از طریق شورای اسلامی شهر تهران و  شورای عالی استان ها به دولت و مجلس ارائه نماید.» حذف شود.

بهاره آروین نیز در موافقت با حذف این ماده گفت: در این بند به همکاری دستگاه‌های دیگر نیاز است و ما بیشتر از ظرفیت شهرداری، کار تعریف کرده‌ایم.

فخاری در مخالفت با حذف اظهار کرد: توصیه می‌کنم که زلزله سال گذشته را به یاد بیاورید و این اگر واقعا زلزله‌ای رخ می‌داد تا چه حد ما به امدادرسانی هوایی نیاز داشتیم.

افشین حبیب‌زاده نیز گفت: از آنجایی که در بسیاری از نقاط تهران امکان امدادرسانی هوایی وجود دارد، با حذف این ماده مخالفم. در نهایت پیشنهاد شهربانو امانی برای حذف این ماده به تصویب نرسید و اعضای شورای شهر با کلیت ماده موافقت کردند.

ماده 96 نیز بدون مخالفت به تصویب رسید.همچنین ماده ۹۷ با اصلاحات عبارتی و ماده ۹۸ بدون تغییر به تصویب رسیدند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برق شورای شهر تهران شهرداری شهرداری تهران مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای شهر تهران

تین نیوز

در پی سازمان بازرسی کل کشور علیه شورای اسلامی شهر تهران، هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخشی از یک مصوبه شورای شهر تهران درباره تراکم در احداث بنا را غیر قانونی اعلام و باطل کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، متن رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در اینباره به شرح زیر است:

بر اساس ماده ۱۰۰ قانون شهرداری (الحاقی ۲۷/۱۱/۱۳۴۵): « مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمایند. شهرداری می تواند از عملیات ساختمان های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مأمورین خود اعم از آن که ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد، جلوگیری نماید »  و بر مبنای تبصره ۱ همین ماده، در موارد مذکور فوق که از لحاظ اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی قلع تأسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه ضرورت داشته باشد یا بدون پروانه شهرداری ساختمان احداث یا شروع به احداث شده باشد به تقاضای شهرداری موضوع در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مطرح می شود و شهرداری مکلّف به اجرای رأی کمیسیون های مربوط است و از طرفی هرگونه اتّخاذ تصمیم در خصوص میزان  تراکم و سطح اشغال  در احداث بنا در صلاحیت  کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران  قرار دارد و شوراهای اسلامی شهر فاقد هرگونه اختیار قانونی در این خصوص هستند.

بنا به مراتب فوق، تبصره ۲ الحاقی به بند ۳ـ۱ از مصوبه شماره ۲۸۸۱ مورخ ۱۴۰۰/۸/۳۰ شورای اسلامی شهر تهران که متضمن اتّخاذ تصمیم در رابطه با سطح اشغال و تراکم است، خلاف قانون و خارج از حدود اختیار بوده و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود.

این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۰/۲/۱۴۰۲ ) در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است. با اعمال ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری و تسری اثر ابطال مقرره مورد شکایت به زمان تصویب آن مخالفت شد.

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ـ حکمتعلی مظفری

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تصویب ۱۸۹۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوشهر
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • دست یاری تهران به بلوچستان | چگونه شهرداری تهران به سیل زدگان چابهار کمک می‌کند؟
  • کمک تهران به بلوچستان | چگونه آتش نشانان تهرانی به سیل زدگان چابهار کمک می‌کنند؟
  • شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای شهر تهران