Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:41:22 GMT

حاشیه نشینی پرحاشیه

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۴۷۴۱

حاشیه نشینی پرحاشیه

ارومیه - ایرنا - راه اندازی درمانگاه ها و خانه های بهداشت، اعطای تسهیلات اشتغال به روستاییان و موارد مشابه در جهت مقابله با مهاجرت به کلان شهرها و نیز مهاجرت معکوس حاشیه نشینان اتفاق افتاده است اما حاشیه نشینی 600 هزار نفری و پرحاشیه همچنان در آذربایجان غربی ادامه دارد.

به گزارش ایرنا این جمعیت با ساخت و سازهای غیراصولی و ایجاد محله های بدون ضابطه چهره شهرهای مختلف استان را به هم زده اند؛ محله هایی که فاقد فضای کافی برای ایجاد زیرساخت های آموزشی، بهداشتی و خدماتی است و دستگاه های اجرایی را به ارایه خدمات در این مناطق پرحاشیه وادار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همواره آمار جرم در نقاط حاشیه شهری بیشتر از نقاط متراکم و پرجمعیت شهرهاست و افزایش خشونت ها، درگیری بین مردم و اعتیاد از اصلی ترین بزه های پرحاشیه این مناطق به شمار می رود.
برای کنترل، گسترش و توانمندسازی مناطق حاشیه ‌ای شهر در برنامه ششم توسعه کشور هم تمهیدات مناسبی پیش بینی شد که راه اندازی دفاتر تسهیل گری به صورت آزمایشی در 10 استان کشور از جمله آذربایجان غربی جزو آنهاست؛ ایجاد این دفاتر در سال جاری توسط دستگاه های اجرایی را می توان یکی از مهمترین برنامه های بازآفرینی در بافت قدیم و جدید شهری دانست.
این دفاتر در 10 محله ارومیه به صورت آزمونه با همکاری نهادهای استانی که در راس آن استانداری و فرمانداری قرار دارد و مشارکت سازمان های مدنی راه اندازی می شود.
دفاتر تسهیل گری بر اساس اعلام نیاز مردم محلات نسبت به بازآفرینی اقدام می کند؛ به طور مثال در یک محله اگر نیاز مردم و خواست آنان ساخت مدرسه باشد، نباید قبل از ساخت مدرسه نسبت به ایجاد زیرساخت دیگر اقدام شود تا حاشیه های ناشی از حاشیه نشینی شهری همچون فقر، کمبود امکانات و ... روز به روز کمرنگ تر گردد.
شهردار ارومیه عرضه خدمات به حاشیه شهرها را در کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق موثر می داند و معتقد است که با گسترش فضاهای سبز شهری و ایجاد فرهنگسراها قدم های مثبتی در راستای ترویج فرهنگ شهروندی و مسائل اجتماعی شهر ارومیه برداشته شده است.
محمد حضرت پور با اشاره به واگذاری زمین به دانشگاه علوم پزشکی استان برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان حاشیه شهری، تاکید کرد: با تکیه بر بودجه سال 98 توجه به حاشیه شهرها و سکونتگاه های غیررسمی در سال آینده افزایش می یابد تا رفاه نسبی مردم در این نقاط شهر نیز تامین شود.
وی با اشاره به مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر، افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز از سویی معماری شهری را بر هم می ریزد و از سوی دیگر ساخت بناهای غیرمستحکم، آینده شهروندان را در برابر بلایای طبیعی و مخاطراتی همچون زلزله تهدید می کند و به همین دلیل اجازه ساخت غیرمجاز به آنان داده نمی شود.
به گفته شهردار ارومیه وظیفه شهرداری در مقابله با افزایش غیرمجاز طبقات ساختمان ها، پیشگیری و تخریب ساختمان هاست اما در برخی موارد نیز این موضوع برابر با رای کمیسیون ماده صد با اخذ جریمه مواجه می شود.
معاون درآمد و امور مشترکان آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی هم با اشاره به نحوه خدمات رسانی این شرکت به مناطق حاشیه نشین استان گفت: ساختمان هایی که مجوز ندارند یا به صورت قانونی تفکیک نشده اند، بر اساس آمار تیر سال 1396 از انشعاب آب غیردائم برخوردار می شود.
لطیف خوش سیرت، افزود: از نظر قانونگذار مناطق غیررسمی و حاشیه ای شهر ارومیه که مطالعات آن برای ارائه انشعاب آب غیردائم به اهالی این مناطق ارائه شده شامل محله های امیرآباد، اسلام آباد، بادکی، انتهای خیابان رودکی، انتهای خیابان بهداری، کمربندی، خاتم الانبیاء، کوی لاله و نیز انتهای جاده انهر است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی هم گفت: تمامی افرادی که طی ساخت و ساز غیرمجاز خواهان انشعاب برق به منازل خود هستند، بر اساس مصوبات قانونی صاحب انشعاب برق غیردائم می شوند و باید ظرف سه سال نسبت به دریافت مجوز انشعاب برق دائم اقدام کنند.
اکبر حسن بکلو با تاکید بر وجود انشعاب های غیرمجاز برق، گفت: دارندگان انشعاب های غیرمجاز که بدون هیچ چارچوب قانونی نسبت به استفاده از برق به صورت غیرمجاز اقدام کنند، به مراجع قانونی هدایت می شوند.
حاشیه های حاشیه نشینی مسوولان را به عرضه برخی از خدمات شهری وادار کرده است تا شاید با گسترش امکانات زیربنایی از آسیب های اجتماعی و حاشیه سازی ها در این مناطق کاسته شود اما همین خدمات رسانی نیز مانعی بر سر راه بازگشت حاشیه نشینان به روستاهایشان به شمار می رود.
9918 /3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي اشتغال آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رضا اصغری افزود: پارسال ۴۳ هزار و ۵۱۰ اشتراک در بخش شهری و ۲۶ هزار و ۷۲۰ اشتراک روستایی پذیرش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش  ۵ درصدی داشت.

او با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱، در مجموع ۶۶ هزار و ۸۵۶ اشتراک‌پذیری‌ انجام گرفته بود گفت: ۵۳۴۴ انشعاب شهری و ۱۷ هزار و ۹۰۵ انشعاب هم روستایی بود.

اصغری با اعلام اینکه نصب انشعابات پارسال نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۲۰ درصدی داشت، خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۸ هزار و ۴۰۵ انشعاب شهری و روستایی نصب شده بود.

او در ادامه به گازرسانی حفرات خالی شهری و روستایی نیز اشاره کرد و گفت: پارسال به ۶۷۵ مورد از حفرات خالی گازرسانی شد و طی آن ۱۰ هزار و ۷۶۷ خانوار از نعمت گاز بهره‌مند شدند.

سرپرست مدیریت بهره‌برداری شرکت گاز آذربایجان‌غربی، همچنین با بیان اینکه تعویض کنتور مشترکین از دیگر وظایف بهره‌برداری است، اعلام کرد: در این خصوص نیز سال گذشته ۲۵ هزار و ۴۶۵ کنتور مورد تعویض قرار گرفت.

اصغری در ادامه با اشاره به قانون برخورد با استفاده‌کنندگان از انشعابات غیرمجاز، گفت: سال گذشته در این زمینه ۹۷ مورد استفاده غیرمجاز شناسایی و جمع‌آوری شد که البته نسبت به سال ۱۴۰۱ که طی آن ۱۳۷ مورد شناسایی شده بود، کاهش داشت.

دیگر خبرها

  • شناسایی و قطع ۱۳۳ انشعاب غیرمجاز برق در تبریز
  • ثبت 70 هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی بیش از ۴ هزار انشعاب غیر مجاز آب در همدان
  • شناسایی بیش از چهار هزار انشعاب غیر مجاز آب در همدان
  • ۷۰ هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته
  • افزایش ۶۷ درصدی شناسایی انشعاب غیرمجاز آب در گیلان
  • تعیین وضعیت ۳۹۰۰ انشعاب غیرمجاز در استان بوشهر
  • ۱۰ رشته انشعاب آب غیرمجاز خانه باغ در ایلام شناسایی و جمع‌آوری شد
  • جمع‌آوری ۱۰ فقره انشعاب آب غیرمجاز خانه باغ در ایلام
  • تعیین تکلیف ۳ هزار و ۹۳۷ انشعاب غیرمجاز در استان بوشهر