Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ وهنر خبرگزاری تقریب، طی روزهای گذشته محمد کاظم کاظمی شاعر و ادیب نام‌آشنای افغانستانی که سال‌هاست مقیم ایران است و نیز همسرش زینب بیات با انتشار پست‌هایی در فضای مجازی از مسدود شدن ناگهانی حساب‌های بانکی خود خبر دادند.

کاظمی در یادداشت خود در این زمینه در کانال شخصی‌اش در فضای مجازی صحبت از این به میان آورده بود که این اقدام بدون هماهنگی قبلی صورت پذیرفته است و همین مساله برای وی عجیب و البته غیر قابل پذیرش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین زمینه خبرنگار مهر با کاظمی گفتگویی انجام داد و وی ابعاد این اتفاق را اینگونه تشریح کرد: ماجرای انسداد حساب‌های بانکی عموم مهاجران ساکن در ایران به ویژه مهاجران افغانستانی را درگیر کرده است. ما در ایران دو دسته مهاجر داریم. نخست مهاجرانی که دارای کارت شناسایی و اقامت هستند که حضور آنها در ایران در اداره اتباع خارجی ثبت شده است و دیگری مهاجرانی که دارای گذرنامه هستند و اجازه اقامت آنها با گذرنامه ثبت شده است و البته در کنار اینها پناهندگان و مهاجران غیرقانونی را هم باید افزود.

وی افزود: ماجرا از این قرار است که دولت ایران تصمیم گرفته است که برای مهاجرانی که اقامت آنها با کارت شناسایی و بدون گذرنامه است، خدمات بانکی را حذف کند. اما چرا باید  کسی که سی سال است در ایران و با کارت شناسایی و تحت نظارت اداره اتباع و کمیساریای عالی سازمان ملل زندگی کرده است و صاحب خانواده و فرزندانی است از این امکان محروم کرد؟ پاسخش را بنا بر گفته مسئولان باید در موضوعات اقتصادی از جمله جابجایی غیرقانونی پول جستجو کرد که بیان و توجیه صحیحی نیست.

کاظمی ادامه داد: شاید گفته شود با مسدود شدن این کارت‌ها امکان انتقال غیرقانونی پول میان دو کشور حذف می‌شود اما کسی پاسخی به این سوال نمی‌دهد که مگر همین اقدامات را نمی‌شود با کارت‌های بانکی که صاحبش ایرانی است انجام داد؟ چرا باید هر مشکل اداری و اجتماعی از این دست را نخست متوجه مهاجران کرد و محرومیت مداوم آنها را رقم زد.

این شاعر و نویسنده و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه گفت: کارت شناسایی مهاجران مدرکی ثبت شده در اداره اتباع و سازمان ملل است و همه صاحبان آن مهاجران قانونی ثبت شده هستند. بسیاری از خانواده‌های مهاجران نیز به دلیل ضعف مالی امکان این را که پاسپورت تهیه کنند ندارد. این اقدام برای یک خانواده حدود یک میلیون تومان هزینه بردار است و خارج از توان بیشتر مهاجران است. از سوی دیگر پس از دریافت گذرنامه اجازه اقامت شما در اختیار اداره گذرنامه خواهد بود و مشخص نیست با آن موافقت شود یا خیر. به همین خاطر بسیاری از مهاجران با دریافت این مدرک مشکل دارند و ترجیح می‌دهند با کارت اقامت زندگی کنند.

این گزارش می‌افزاید برخورد عجیب و توجیهات موجود در مواجهه با مهاجران افغانستانی ساکن در ایران که برخی از آنها در زمره اساتید دانشگاهی و چهره‌های فرهنگی نامدار به شمار می‌روند مسبوق به سابقه است و پیش از این نیز در موارد متعددی رخ داده است. پیش از این نیز در این زمینه رفتارهای ناشایستی با نجیب مایل هروی از اساتید زبان فارسی ساکن ایران صورت گرفته بود که در گزارش‌های دیگری درباره آنها صحبت به میان آمده است.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد

سقف برداشت از حساب‌های بانکی که بصورت حضوری و غیرحضوری با تصمیم بانک مرکزی تا پایان فروردین ماه افزایش یافته بود به حالت قبل بازگشته است.

به گزارش مشرق، با تصمیم بانک مرکزی و در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، آستانه‌های برداشت مقرر در دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص همزمان با آغاز سال جدید افزایش یافت.

بانک مرکزی همزمان با ابلاغ این تصمیم تأکید کرده بود که این اقدام پس از تمهید اقدامات فنی لازم با هماهنگی شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

برهمین اساس نیز در هفته‌های گذشته، سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش یافته بود.

همچنین هر مشتری حقیقی مجاز بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت کند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین شده بود.

بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حساب‌های خود می‌باشند، مجاز بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت نموده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز بود.

باتوجه به اتمام مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت از حساب‌های بانکی افراد به صورت حضوری و غیرحضوری، از ابتدای اردیبهشت ماه این سقف به حالت قبل بازگشته است.

بنابراین سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. ضمن اینکه هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ یک میلیارد ریال برداشت کند.

سقف برداشت مشتریان حقیقی بصورت حضوری از طریق شعب نیز ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود، این رقم در ماه نخست سال جدید به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود. برداشت مبالغ بالاتر از رقم تعیین شده صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.

دیگر خبرها

  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی به زودی به ایران می‌آیند
  • افتتاح مرکز جامع غربالگری اتباع در شهرستان ری
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی تغییر کرد
  • خبر مهم درباره کارت به کارت و خرید با کارت بانکی
  • جریمه ۶ میلیارد تومانی کارفرما‌ها برای بکارگیری اتباع خارجی غیر مجاز
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی در راه ایران
  • مهاجران افغانستانی می‌توانند گواهینامه رانندگی بگیرند؟
  • شرکت ۱۱ هزار تبعه خارجی در طرح سپرده گذاری اتباع در البرز
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • راه‌اندازی مرکز پشتیبانی زائرکارت ایران در نوش‌آباد