Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@16:48:49 GMT

شیب ملایم صعود بازارهای داخلی

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۶۱۶۸

شیب ملایم صعود بازارهای داخلی

بازار سهام رشد نماگر بورس با سوخت نفتی

شاخص کل بورس تهران در معاملات آغاز هفته بیش از ۳/ ۰ درصد رشد داشت و به ارتفاع ۱۶۶ هزار و ۱۳۱ واحد رسید. دماسنج بورس تحت تاثیر افزایش قیمت نفت و استقبال بورس‌بازان از سهام پالایشی، چهارمین رشد متوالی خود را تجربه کرد و به اوج ۵۹ روزه رسید. با اجرایی شدن طرح کاهشی اوپک در کنار افت صادرات نفت ایران، لیبی و ونزوئلا، نفت گارد صعودی به خود گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهام پالایشی نیز با تمرکز بر تاثیرپذیری سنتی از نوسانات نفت رشد کرد، به‌طوری‌که پس از گروه بانکی بیشترین ارزش معاملات به  این گروه اختصاص یافت و «شبندر» و «شپنا» در صدر جدول نمادهای با تاثیر مثبت بر شاخص کل قرار گرفتند. گروه سیمانی نیز به دلیل داغ شدن موج توجه به ارزش دارایی‌های شرکت‌های بورسی و گزارش عملکرد مناسب نماد «سغرب»، شاهد افزایش سطح تقاضا در اکثر نمادهای خود بود.

 

بازار ارز تداوم رشدکم‌دامنه دلار

ساعت 16 نخستین روز کاری هفته، هر دلار آمریکا با افزایش 30 تومانی نسبت به پنج‌شنبه گذشته به قیمت 11 هزار و 560 تومان معامله شد. کنترل هوشمندانه عرضه دلار توسط بانک مرکزی و سیاست‌گذاری موثر قیمت‌گذاری شاخص ارزی کشور منجر به سردرگمی دلالان و نوسان کم‌دامنه دلار در روزهای اخیر شده است، به‌طوری‌که دلار طی ۳ صعود متوالی اخیر خود تنها ۸۰ تومان افزایش یافته است. به دنبال تاثیر شایعه اخلال در معاملات ارز هرات، دلار معاملات خود را نزولی آغاز کرد، اما در میانه روز با تغییر رویه افزایشی شد و در ساعات انتهایی بار دیگر کاهشی شد. روند متناقض نرخ ارز در شروع هفته حاکی از سردرگمی معامله‌گران در تعیین موقعیت خود در بازار است. در پی سیاست قیمت‌گذاری بازارساز، قطعیت از محاسبات دلالان حذف شده و نوسان‌گیران دیگر نمی‌توانند با حربه شایعه‌سازی و ایجاد موج تقاضای احتیاطی به کسب سود بپردازند.

 

بازار سکه رسیدن حباب سکه به قله زمستانی

هر سکه طرح جدید ساعت 16 روز شنبه ضمن ثبت رشد 30 هزار تومانی به قیمت 3 میلیون و 963 هزار تومان مبادله شد. با شروع معاملات در ابتدای هفته و همگام با رشد دلار، بهای سکه نیز افزایش یافت و تا 3 میلیون و 980 هزار تومان اوج گرفت. حتی برخی از نوسان‌گیران انتظار داشتند پس از 58 روز بهای سکه به بالای مرز 4 میلیونی عبور کند. اما کم‌نوسانی نرخ ارز در معاملات دیروز (رشد 26/ 0 درصدی) و کاهش بهای  طلا در آخرین معاملات خود در بازار جهانی باعث عقبگرد سکه شد تا این دارایی گرانبها تنها 76/ 0 درصد افزایش یابد. همچون روزهای قبل بازهم بازارساز توانست با قیمت‌گذاری مناسب مانع از رشد دلار به کانال‌های بالاتر شود. با تحولات قیمت جهانی طلا و نوسان نرخ ارز، حباب سکه به بیشترین ارتفاع خود در فصل زمستانرسید.

 

بازار طلای جهانی افت طلا در سایه توافق تجاری

هر اونس طلای جهانی در آخرین معاملات هفتگی خود ضمن افت 3/ 0 درصدی به قیمت 1282 دلار به فروش رسید. با افزایش بارقه‌های امید از توافق تجاری بین پکن و واشنگتن، بهای طلا به کف 9 روزه رسید. اخبار پیرامون مذاکرات تجاری به شدت بر معادلات بازارهای جهانی به خصوص طلا اثر گذاشت. شایعاتی در مورد پایان یافتن تعرفه‌های تجاری آمریکا روی کالاهای چینی و تعهد پکن مبنی بر واردات بیش از هزار میلیارد دلار کالای ساخت آمریکا به منظور جبران مازاد تجارت خود با ایالات متحده، به رشد قیمت کالاهای پایه در بازارهای جهانی منجر شد. در همین راستا جریان نقدینگی از پناهگاه‌های امن سرمایه به بازارهای پرریسک تغییر مسیر داد و فشار بر بهای فلز زرد افزایش یافت و قیمت طلا حتی به مرز۱۲۸۰ دلار نیز تنزل کرد، اما با برخورد به سطوح مقاومتی در سطح ۱۲۸۲ دلار تثبیت شد.

 

بازار اوراق مسکن حبس بازه‌ای اوراق مسکن

اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) طی معاملات روز شنبه 3/ 1 درصد رشد کرد و به قیمت 56 هزار و 542 تومان معامله شد. اکثر قریب به اتفاق سررسیدهای وام مسکن نیز در محدوده مثبت معاملاتی قرار گرفتند و شاهد نزدیک‌تر شدن میانگین قیمتی خود به مرز ۵۸ هزار تومانی بودند. نبود محرک کافی باعث نوسان کم‌دامنه «تسه‌۹۵۱۲» حول مرز ۵۶ هزار تومان در روزهای اخیر شد. بررسی میدانی فایل‌های عرضه شده به بازار نشان می‌دهد حجم فایل‌های نوساز به طور محسوسی کاهش یافته است. نکته جالب افت شدیدتر تعداد واحدهای مسکونی نوساز در محدوده آپارتمان‌هایی با متراژ ۴۰ تا ۷۵ متری است. واحدهای متراژ پایین با توجه به قیمت کمتر از محبوبیت زیادی در بین متقاضیان برخوردارند، اما بیشتر آنها یا در معاملات نیمه نخست سال به فروش رفته‌اند یا سازندگان آنها تمایلی به عرضه واحدهای خود ندارند.

 

بازار نفت نفت در اوج 45 روزه

هر بشکه نفت خام آمریکا در آخرین معاملات پیش از تعطیلات آخر هفته با رشد ۱/ ۲ درصدی به قیمت ۷/ ۵۳ دلار به فروش رفت. برآیند عوامل ناهمسو از دو سمت تقاضا و عرضه بهای طلای سیاه را به اوج ۴۵ روزه رساند. اداره انرژی آمریکا در گزارش جمعه پیش‌بینی کرد که تقاضای نفت خام در سال ۲۰۱۹ به میزان ۴/ ۱ میلیون بشکه افزایش یابد. شایعه خرید بیش از هزار میلیارد دلار کالای آمریکایی توسط چین به عنوان بخشی از توافق تجاری دو کشور، چشم‌انداز تقاضای نفت را منبسط کرد. احتمال تمدید معافیت ۵ کشور برای خرید نفت از ایران نیز از صعود نفت حمایت کرد. از طرف دیگر به گزارش بیکر هیوز، تعداد دکل‌های فعال نفتی آمریکا در هفته قبل ۲۱ دستگاه کاهش یافت و به کمترین میزان خود از مه ۲۰۱۸ رسید تا با انقباض عرضه بهای نفت افزایش یابد.

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت نزولی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کاهش تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی و تمرکز بازار بر عوامل بنیادین سبب شد قیمت نفت روز دوشنبه (سوم اردیبهشت‌) بیش از یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۴ درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا برای تحویل در ماه مه نیز روز دوشنبه با ۹۷ سنت یا ۱.۲ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۱۷ سنت برای هر بشکه معامله شد. این در حالی است که برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۲۳ سنت افت به ۸۰ دلار و ۹۹ سنت برای هر بشکه رسید.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: با پیش‌بینی‌های گسترده مبنی بر فروکش‌کردن تنش‌های ژئوپلیتیک بین ایران و رژیم صهیونیستی، قیمت نفت خام برنت نتوانست افزایش اولیه خود را حفظ کند.

وی افزود: به همین دلیل بازارها ریسک ژئوپلیتیک مرتبط با اختلال احتمالی در عرضه نفت را همچنان کاهش می‌دهند. اختلال در عرضه، در زمان کنونی بعید به نظر می‌رسد.

به‌گفته ییپ، افزایش ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا نیز به فروش نفت فشار بیشتری وارد کرده است.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافت که حدود دو برابر پیش‌بینی تحلیلگران بود. تحلیلگران افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای را برای ذخیره‌سازی آمریکا پیش‌بینی کرده بودند.

تینا تانگ، تحلیلگر مستقل بازار نیز اعلام کرد: نگرانی‌های اقتصادی بار دیگر به عامل کاهشی در بازار نفت تبدیل می‌شود و افزایش ذخیره‌سازی ایالات‌متحده و تندروی بانک مرکزی آمریکا و درنتیجه افزایش ارزش دلار، قیمت نفت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. افزایش ارزش دلار سبب بالارفتن قیمت نفت برای دارندگان ارزهای دیگر می‌شود.

کد خبر 6085654 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش نرخ دلار و یورو در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلا
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • پیش‌بینی قیمت دلار برای فردا
  • قیمت نفت نزولی شد
  • بیت کوین صعود کرد