Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد بر نقش سازنده ایران در منطقه تاکید کرد. این در حالی است کشورهای غربی نظیر آمریکا و اروپا کماکان به فعالیت‌های ضد ایرانی خود ادامه می‌دهند.

محمد مرندی کارشناس روابط بین الملل و سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اظهارات اخیر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل مبنی بر نقش سازنده ایران در منطقه درباره جزئیات فضای درونی  و همچنین عملکرد این سازمان اظهار کرد: سازمان ملل به دست آمریکا و متحدینش تاسیس شده و از همین‌رو نیز ساختار این سازمان به‌گونه‌ای است که غربی‌ها بر روی آن تسلط زیادی دارند؛ همچنین به این سبب که مقر اصلی این سازمان در نیویورک واقع شده، فضای درونی این سازمان نیز از آمریکا و سیاست‌هایش تاثیر می‌پذیرد؛ بنابر این باید گفت که سازمان ملل در مسائل مختلف عملکرد مستقلی نداشته و ساختارش به گونه‌ای است که عمده مسائل آن تحت کنترل غرب اداره می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  همچنین شورای امنیت سازمان ملل ۵ عضو دائم داشته که سه عضو آن‌ را آمریکا و متحدینش تشکیل می‌دهند. از همین  رو کشوری نظیر ایران که حق وتو و کرسی دائم در آن نداشته و هیچکدام از سازمان‌های مهم بین المللی نیز در تهران مستقر نیستند، به طور طبیعی نمی‌تواند نقش موثری در این سازمان ایفا کند. ناگفته نماند که حتی در انتخاب دبیر کل این سازمان هم ۵ عضو دائم و البته غربی آن باید نظر داده و بدون تایید آنها اتخاب دبیرکل معنایی ندارد.

این کارشناس روابط بین الملل در رابطه با اظهار نظر دبیر کل این سازمان مبنی بر نقش موثر ایران در منطقه با وجود فضای غربی درون این سازمان گفت: البته بیان این مطالب به این معنا نیست که دبیر کل این سازمان به‌طور کامل نقش منفعلی داشته و توانایی اظهار نظر نداشته باشد. برای مثال «خاویر پرز دکوئیار» که در زمان جنگ ایران و عراق سمت دبیر کلی این سازمان را برعهده داشت، یکی از بهترین دبیرکل هایی بوده که تا امروز ایران شاهد آن بوده است. اما در هر حال باید پذیرفت که چندان نمی‌توان به فضای درون سازمان ملل و صحبتهای دبیرکل آن امید بست، چراکه امروز ممکن است دبیر کل این سازمان صحبتی را بیان کند و روز دیگر تحت فشار غرب عملکردی خلاف آن‌ را شاهد باشیم.

وی افزود: برای مثال در جنگ تحمیلی زمانی که ایران از شورای امنیت سازمان ملل درخواستی مبنی برمحکوم کردن جنایات عراق بر ضد کشورمان انجام داد، این سازمان نه‌ تنها به محکوم کردن جنایات عراق در ایران تن نداد، بلکه حتی به فعالیت‌های شیمیایی بغداد بر ضد کشورمان نیز اقرار نکرد و تنها ۷ سال پس از جنگ تحمیلی عراق بر ضد ایران آن‌ هم در حالی‌ که ایران پیروزی های چشمگیری در عملیات هایی نظیر کربلای ۵ و ۸ بدست آورد، ناچارا و تحت فشار آمریکا و سایر کشورهایی که نگران سقوط صدام بودند قطعنامه ۵۹۸ را صادر کرد.

مرندی با تاکید بر تداوم فعالیت ایران در سازمان ملل گفت: در نتیجه باوجود این تجربیات نباید توقع چندانی از این سازمان داشت، زیرا حتی در ماجرای یمن هم شاهد این امر بودیم که با وجود جنایات سعودی‌ها که سال‌هاست گرسنگی را به مردم یمن تحمیل می‌کنند اما کماکان سازمان ملل گامی در جهت محکومیت ریاض برنداشته و تنها یک‌بار اسم عربستان را در لیست سیاه این سازمان قرار داد که آن‌هم تحت فشار غرب ناچار به حذف آن شد.

این کارشناس  روابط بین الملل در پایان تصریح کرد: با وجود تمامی این موارد، باز هم نمی توان گفت که ایران باید از سازمان ملل خارج شده  و یا این سازمان را نادیده بگیرد؛ بلکه هدف این است که با وجود اینکه کشورمان باید در سازمان ملل حضور فعال داشته باشد، اما نباید به این سازمان به عنوان مکانی که عدالت در آن اجرایی می‌شود نگاه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان ملل ایران آنتونیو گوترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش

حسین  امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌ها و ملاقات‌های دیپلماتیک خود در نیویورک، با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان عملیات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع نظامی رژیم متجاوز صهیونیستی در چهارچوب دفاع مشروع و حقوق بین‌الملل را تشریح کرد و گفت: با وجودی که ایران قادر بود این عملیات را در شعاع گسترده‌تری انجام دهد، صرفاً آن بخش از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار داده شد که از آنجا حمله به سفارت کشورمان در دمشق صورت گرفته بود.

 امیرعبداللهیان ضمن تشکر از تلاش‌های دبیرکل سازمان ملل متحد در کمک به مردم فلسطین افزود: ناکارآمدی شورای امنیت و‌ عدم محکومیت حمله رژیم اسراییل به سفارت ایران در دمشق، موجب شد تنها گزینه‌ای که در برابر کشورم باقی بماند، دفاع مشروع از خود و تنبیه رژیم صهیونیستی بود.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن یادآوری این که امنیت منطقه برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است، تاکید کرد که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و متحدانش در حال قتل و عام و نسل کشی کودکان و زنان بی دفاع فلسطینی در غزه است.

 امیرعبداللهیان از رویکرد و تلاش های مثبت دبیر‌کل سازمان ملل متحد برای توقف جنگ علیه غزه و ارسال کمک های انسان دوستانه برای‌ مردم فلسطین قدردانی نمود و افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتکارات و تلاش‌های دبیر کل سازمان ملل متحد در تحقق امنیت پایدار منطقه استقبال می کند.

در این دیدار، آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم اسراییل، خواستار تداوم خویشتن داری از سوی طرف های درگیر در مناقشات منطقه شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد بار دیگر هر گونه حمله و تعرض به اماکن دیپلماتیک را به شدت محکوم و تاکید کرد اماکن دیپلماتیک باید از مصونیت برخوردار باشند.

گوترش در این این دیدار همچنین ضمن تاکید بر مخاطرات ناشی از گسترش دامنه تنش‌ها در منطقه، اظهار داشت که سازمان ملل متحد خواستار تنش‌ زدایی در منطقه است و تمام تلاش خود را برای کمک به برقراری صلح و امنیت بکار می‌گیرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: در حال حاضر تمرکز جامعه بین المللی بر  آتش بس فوری در غزه و پایان فوری جنگ متمرکز می باشد.

امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بودامیرعبداللهیان: ایران به هرگونه خطای اسرائیل پاسخ می‌دهدامیرعبداللهیان: به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیمامیرعبداللهیان وارد نیویورک شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنشی به «کشور نامیدن اسرائیل» توسط احمدی‌نژاد: نیمه پر لیوان را ببینیم | نمی‌توان قضاوت کرد!
  • دیدار وزیر خارجه کشورمان با گوترش
  • حسین امیرعیداللهیان با دبیرکل سازمان ملل دیدار کرد
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدارو گفتگو کرد
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد
  • وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو کرد
  • دیدار وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل
  • گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
  • گوترش : خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد
  • تمام تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مردم می شود