Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاشان - ایرنا - طرح استفاده از « فناوری کاربرد لجن های نفتی در فرآیند تولید سیمان » روز یکشنبه با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در کارخانه سیمان اردستان آغاز شد.

مسوول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در گفت و گو با ایرنا ظرفیت تولید این طرح را 500 تن در سال اعلام کرد و گفت: این طرح با همکاری دانشگاه پیام نور، شرکت پالایش نفت اصفهان و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست در کارخانه سیمان اردستان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مصطفی قادریان افزود: یکی از معضلات صنایع پالایش نفت وجود پسماندهای خطرناک در فرآیند تولید است که در اطراف پالایشگاه ها تلنبار شده و سبب آلودگی محیط زیست می شود.
وی گفت: وجود فلزات و فضولات خطرناک در پسماندهای نفتی سبب شده است تا کارشناسان در صدد یافتن راهکارهای مختلف برای بازیابی این پسماندها باشند که یکی ازاین راهکارها استفاده از پسماند در فرآیند تولید سیمان است.
قادریان گفت: بر این اساس و با همکاری دانشگاه پیام نور و با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان طرح استفاده از فناوری های لجن های نفتی در تولید سیمان سال گذشته به شکل پایلوت و امسال با دریافت مجوزهای لازم از مراجع ذیربط به شکل رسمی آغاز شد.
وی افزود: در این فناوری محتوای نفتی باقی مانده درپسماندهای نفتی در کوره تولید سیمان مصرف شده که علاوه بر صرفه جویی در مصرف سوخت ، از آلوده شدن محیط زیست نیز ممانعت می کند.
همچنین به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه پیام نور استان اصفهان در مراسم آغاز این طرح گفت: استفاده از پسماندهای آلوده به مواد نفتی در فرایند تولید سیمان از جمله طرح های علمی موفقی بود که با همکاری دانشگاه و صنعت و با مساعدت اداره صنعت، معدن و تجارت و حفاظت محیط زیست به اجرا درآمد.
مهدی یوسفی افزود: مواد آلوده به مواد نفتی به دلیل وجود فلزات سنگین در زمره آلاینده های محیط زیست به شمار می رود که در این طرح در فرآیند تولید سیمان به کار می رود.
مدیرعامل کارخانه سیمان اردستان نیز گفت: حفظ محیط زیست و کاهش هزینه های تولید از اهداف اساسی اجرای این طرح است.
احمدرضا عمرانی فرد با اشاره به مصرف سوخت فسیلی کمتر با بهره گیری از فناوری های جدید افزود: طرح پژوهشی دیگری نیز با همکاری دانشگاه آزاد به ارزش سه میلیارد ریال برای استفاده از گاز کربن مونواکسید دراین واحد تولیدی در دست اجراست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز به وجود 20 صنعت سبز در این استان از جمله نیروگاه سیکل ترکیبی زواره و کارخانه سیمان اردستان اشاره کرد و گفت: تعامل دانشگاه، صنعت و محیط زیست در زمینه استفاده از پسماندهای 40 ساله پالایشگاه اصفهان رویداد مهمی است که امیدواریم تداوم داشته باشد.
سید رحمان دانیالی افزود: محیط زیست آماده همکاری و استفاده از توان متخصصان دانشگاه پیام نور در طرح های گوناگون و همچنین سایر دانشگاه های استان است.
کارخانه سیمان اردستان در سال 86 به بهره برداری رسید و ظرفیت تولید کنونی آن روزانه سه هزار و 500 تن محصول است.
اردستان در فاصله 118 کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد.
7431/8123

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد توليد سيمان لجن هاي نفتي اردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا

۲۲ آوریل را «روز جهانی زمین» یا «روز جهانی مادر زمین» می‌نامند. این روز یادآور اهمیت زمین، آگاهی بخشی و مسئولیت همگان در برابر مادرمان، زمین است.

مفهوم «روز زمین» را می‌توان در اواخر دهه ۱۹۶۰ با کتاب تاثیرگذار Rachel Carson با عنوان «بهار خاموش» (۱۹۶۲) و «نشت نفت» Santa Barbara در سال ۱۹۶۹، درباره آگاهی بخشی در خصوص تخریب محیط زیست، جستجو کرد. با این حال، نخستین بار، پس از اینکه John McConnell، فعال صلح، ایده گرامی داشتن روزی به افتخار زمین و صلح را در کنفرانس یونسکو در سال ۱۹۶۹ مطرح کرد، سازمان ملل در ایالات متحده آن را در سال ۱۹۷۲ به‌طور رسمی تأیید کرد.

با گرامی داشتن چنین روزی، هر ساله حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان با انجام فعالیت‌هایی برای تغییر بحران آب و هوا و ایجاد تغییرات رفتاری در جهت حفاظت از زمین و محیط زیست تلاش می‌کنند.

شرکت در چنین رویداد‌ها و فعالیت‌هایی، فرصتی عالی برای مشارکت در فعالیت‌های زیست‌محیطی و کمک به داشتن سیاره‌ای پایدارتر است. هرساله، روز زمین با مضامین متفاوتی عنوان می‌شود و بر جنبه‌های مختلفی از پایداری و حفاظت از محیط زیست متمرکز می‌شوند.

در این خصوص، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) که شامل فعالیت‌های اقلیمی و زندگی بر روی زمین می‌شود، نیاز مبرم به فعالیت‌هایی اقلیمی و حفظ اکوسیستم‌های زمینی را برجسته می‌کند.

طبق تحقیقات صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، تولید زباله‌های پلاستیکی در جهان از ۳۸۰ میلیون تن در سال فراتر رفته است. مقدار قابل توجهی از این میزان زباله به محل‌های دفن زباله، اقیانوس‌ها و آبراه‌ها راه پیدا می‌کند. از این‌رو، با هدف داشتن آینده‌ای بدون پلاستیک برای نسل‌های آینده، موضوع و شعار روز جهانی زمین امسال، «سیاره در برابر پلاستیک» اعلام شده است.

موضوع «سیاره در برابر پلاستیک»، این نکته را که پلاستیک برای کره زمین و سلامت انسان تهدیدی جدی به شمار می‌رود را برجسته می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که با کاهش ۶۰ درصدی تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰، می‌توان به تمام زباله‌های پلاستیکی پایان داد.

- اهداف روز جهانی امسال با موضوع «سیاره در برابر پلاستیک» عبارت است از: 

- ارتقاء آگاهی عمومی در مورد آسیب‌های وارد شده توسط پلاستیک به سلامت انسان‌ها، حیوانات و تنوع زیستی 

- حذف تمام پلاستیک‌های یکبار مصرف تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به عهدنامه حذف تدریجی در پیمان سازمان ملل متحد در مورد آلودگی پلاستیک تا سال ۲۰۲۴

- درخواست سیاست‌هایی برای پایان دادن به حجم عظیم پلاستیکی که تولید و استفاده می‌شود و سرمایه گذاری در فناوری‌ها و مواد نوآورانه برای ساختن دنیایی بدون پلاستیک

در واقع، «روز جهانی زمین» در عصری که نگرانی‌های زیادی در مورد محیط زیست، کاهش منابع طبیعی و تغییرات شدید آب‌وهوایی وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. این روز یادآور این نکته است که همه ما در قبال سلامت کره زمین مسئولیت مشترکی داریم و تمام افراد، دولت‌ها، نهاد‌ها و جوامع باید برای رسیدن به این هدف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • آغاز گرامیداشت هفته زمین پاک
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • تولید بیش از ۶۰ میلیون پاکت سیمان در زاهدان