Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-16@10:33:38 GMT

بسترهای‌لازم‌برای‌حرکت‌بسوی‌بانکداری‌باز

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۱۰۰۱

مدیرگروه بانکداری‌ الکترونیک پژوهشکده پولی ‌و بانکی گفت: ارائه سرویس‌های بانک‌داری باز در کشور بر مبنای کارت است که در ارائه خدمات بانک‌داری باز، باید به سوی مبدا قراردادن حساب‌های بانکی حرکت کرد. ناطقان: نیما امیر شکاری با بیان اینکه دنیا از ۳۰ سال پیش به سمت استفاده کارت‌های اعتباری حرکت کرده که معروف‌ترین آن‌ها کارت‌های ویزا و مستر با زیرساخت سیستم‌های تسویه آمریکایی است، گفت: بعد از بحران سال ۲۰۰۷ در دنیا که بیشتر به دلیل ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی آمریکا رخ داد و به اروپا و آسیا نیز تسری پیدا کرد، بانک‌ها و مؤسسات مالی، نگرانی‌های بزرگی از بابت تکرار این رخداد و تأثیر اقتصاد اروپا از مشکلات اقتصادی آمریکا داشتند، زیرا بهره‌گیری از کارت‌های اعتباری آمریکایی در کل اتحادیه اروپا رواج داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اتحادیه اروپا با هدف و کاهش وابستگی به آمریکا و ایجاد استقلال نسبت به جداسازی سیستم پرداخت اتحادیه اروپا از آمریکا اقدام کرد و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین صنعت پرداخت، این کشور را در بسترهای غیر کارت توسعه داد.

مدیرگروه بانکداری‌الکترونیک پژوهشکده پولی ‌و بانکی، ادامه داد: تمام بسترهای غیرکارتی در نهایت به یک شماره ‌حساب در شعبه‌ای از بانک ختم می‌شوند، از این ‌رو اتحادیه اروپا حساب را مبدأ تراکنش قرار داد و استانداردی به‌عنوان PSD۲ در این اتحادیه شروع به تولد کرد.

امیر شکاری با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های گسترده از سوی بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ به‌منظور پیاده‌سازی دستورالعمل‌های PsD۲، خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ بانک‌ها برنامه‌ریزی و استانداردسازی به‌ منظور ارائه IPAهای مختلف را آغاز کردند.

وی یکی از ضرورت‌ها برای پیاده‌سازی دستورالعمل‌های PSD۲ را رشد سریع فین تک‌ها عنوان کرد و گفت: بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و رشد و توسعه سریع فین تک‌ها موجب شد، بانک مرکزی اروپا برای حمایت از فین تک‌ها بانک‌ها را موظف کند با پیاده‌سازی دستورالعمل‌های PSD۲ به این کسب ‌و کارها IPAهای رایگان ارائه دهند.

امیر شکاری، خاطرنشان کرد: فین تک‌ها توان مقابله با بانک‌ها را نداشتند و در همکاری با یک بانک زمانی که فعالیت این قشر توسعه می‌یافت، بانک‌ها هزینه‌های ارائه خدمات را بالا می‌بردند و فین تک مجبور می‌شد برای ادامه فعالیت به سراغ بانک دیگر برود که هزینه سوئیچ کردن برای آن بالابود، از این ‌رو با الزام بانک‌ها به ارائه IPAهای رایگان به فین‌تک‌ها، هزینه سوئیچ کردن برای آن‌ها کاهش می‌یافت.

براساس اعلام بانک مرکزی، وی با اشاره به تعریف ۲۷ الی ۲۸ خدمت روی PSD۲ تاکنون، تصریح کرد: در ژانویه ۲۰۱۹ ارائه یک‌سری از سرویس‌ها اجباری و در سپتامبر ۲۰۱۹ تمام سرویس باید در بانک‌های اتحادیه اروپا پیاده‌سازی و در اختیار بازار و فین تک‌ها قرار گیرد.

مدیر گروه بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی، گفت: فعالیت مناسبی در مسیر ارائه سرویس‌های بانک‌داری باز در کشور شکل‌ گرفته و چندین شرکت در حال حاضر در حال ارائه سرویس به بانک‌ها و مشتریان هستند، ولی به‌منظور موفقیت و جهت‌دهی فعالیت‌ها باید با استانداردهای دستورالعمل‌های PSD۲ همگرا شد.

امیر شکاری با تأکید بر اینکه ارائه سرویس‌های بانک‌داری باز در کشور بر مبنای کارت است، اظهار داشت: به دلیل تجربه موفق دنیا در این بخش باید فعالیت در کشور نیز به مبدأ قرار گرفتن حساب در ارائه سرویس‌های بانک‌داری باز هدایت شود، زیرا در ارائه سرویس‌های بانکداری باز با مبدأ حساب، بحث احراز هویت قوی وجود دارد که به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که به مشتری اجازه انتخاب سرویس و اپ‌های موردنیاز را برای برداشت از حساب‌های بانکی خود با تائید فرد را بدهند.

وی یادآور شد: مجوز دسترسی برای برداشت از حساب افراد با تائید خود شخص در بانک‌داری باز امکان‌پذیر شده و با اجرای احراز هویت قوی، نظام بانکی توانمندی ارائه سرویس‌های بانک‌داری جدید را پیدا می‌کند، از این ‌رو حرکت صنعت پرداخت و نظام بانکی کشور باید هم‌راستا به سمت اجرای دستورالعمل‌های PSD۲ باشد.

به گزارش ایسنا، توجه به بانک‌داری الکترونیک و دیجیتال در سال جاری در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته و در همین راستا بانک مرکزی امسال، هشتمین همایش سالانه بانک‌داری الکترونیک و نظام‌های پرداخت را با موضوع انقلاب بلاک‌چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن‌ماه برگزار می‌کند. منبع: ایسنا برچسب ها: بسترهای لازم ، بانکداری باز ، حساب های بانکی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بسترهای لازم بانکداری باز حساب های بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۱۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری کلاهبردار اینترنتی در شهرستان الیگودرز

ایسنا/لرستان فرمانده انتظامی الیگودرز از دستگیری عامل برداشت غیر مجاز از حساب بانکی چهار شهروند در این شهرستان خبر داد.

سرهنگ علی اسدالهی امروز ۲۶ فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در پی مراجعه یکی از شهروندان به پلیس فتا مبنی بر اینکه مبلغی از حساب بانکی وی بدون اطلاع برداشت شده است بلافاصله پیگیری موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان پلیس فتا با اقدام سریع و به موقع و با رصدهای اطلاعاتی، دو متهم برداشت‌های غیرمجاز را شناسایی و با دستور مقام قضایی، متهم برداشت غیرمجاز ۳۰۰ میلیون ریالی از حساب بانکی چهار شهروند دستگیر و وجوه مذکور به حساب آنان استرداد شد.

فرمانده انتظامی الیگودرز اضافه کرد: شهروندان هرگز اطلاعات بانکی خود را در اختیار دیگران قرار نداده و امور بانکی خود را به دیگران محول نکرده و ضمن حفاظت از رمز بانکی از نوشتن آن بر روی کارت اجتناب و تراکنش‌های مالی خود را با فعال کردن سیستم پیامک حساب بانکی کنترل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات بانکی به افراد بالای 65 سال بدون صف در شعب بانک ملت
  • امسال وصول تمام چک‌های الکترونیک غیرحضوری می‌شود
  • ۲ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی مسدود شد
  • انسداد ۳۶۰۰ حساب بانکی و سیم کارت در سال گذشته
  • ۳ هزار حساب بانکی، سیم کارت و سریال گوشی تلفن همراه مسدود شد
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در شهرستان الیگودرز
  • انسداد بیش از ۳ هزار حساب بانکی و سیم کارت در سال گذشته
  • فروردین سود سهام عدالت واریز می‌شود؟
  •  آمارسازی در بانکداری ایرانی
  • بانکداری الکترونیک را چگونه امن نگه داریم؟