Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر کشور معتقد است، ذهنیت‌های نادرست فردی که به پنداشت‌های نادرست اجتماعی منتهی می‌شود، بیشترین زمینه فساد در جامعه را فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور پس از ارائه این گزارش از سوی رئیس سازمان بهزیستی در نشست، ضمن اشاره به اهمیت انجام چنین پژوهش‌هایی در کشور، گفت: در تحقیقات اجتماعی و خصوصاً در بخش تحلیل، نظرات و دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد که با تکرار روندها و فرایندهای پژوهشی می‌توان در تحلیل نتایج به قطعیت بیشتری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر کشور در ادامه ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران این پژوهش و ابراز امیدواری برای انجام چنین پژوهش‌هایی با سرعت بیشتر و در بازه‌های کوتاه‌تر، گفت: گرچه اولویت‌های اقدام در خصوص آسیب‌های اجتماعی بر اساس مجموعه گزارش قبلی و جمع‌بندی‌های انجام شده در شورای اجتماعی در حضور رهبر معظم انقلاب، تعیین شده‌ است لکن باید بر اساس گزارش‌های جدید و از جمله رویکردهای مشخص شده در این پژوهش، به‌روزرسانی پیوسته اولویت‌گذاری‌ها را مد نظر قرار داد.

 وی در ادامه به محتوای پژوهش سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: نگرش این پژوهش به مباحث روانشناسی اجتماعی نزدیک‌تر است. بنا بر این، اگر مولفه‌های جامعه‌شناختی را هم وارد این پژوهش کنید، برای برنامه‌ریزی و اقدام مناسب‌تر خواهد بود؛ چرا که تبدیل نتایج طرح‌های پژوهشی به برنامه عملیاتی نیازمند همه‌جانبه و جامع بودن طرح‌های پژوهشی است و باید همه مؤلفه‌های مورد نیاز را مد نظر قرار گیرد.

رحمانی فضلی در ادامه خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم در تحلیل داده‌های چنین پژوهش‌هایی، علاوه بر رویکردهای کلان، نگاه تفصیلی به موضوع داشته باشیم؛ از جمله توجه مؤثر به برش‌های منطقه‌ای به این معنا که در توزیع جغرافیایی به جز تقسیم‌بندی استانی، تقسیمات در داخل استان‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد زیرا شرایط در مراکز استان‌ها، شهرهای بزرگ، حاشیه شهرها، مناطق مختلف شهری و روستاها متفاوت است و درنتیجه نیاز داریم که توزیع جغرافیایی پژوهش ها از جمله پیمایش‌ها دقیق‌تر و مؤثرتر طراحی و اجرا شود و همچنین در تحلیل نتایج پژوهش‌های موجود، این معیارها مورد دقت کافی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین جنس، تحصیلات، سن، گروه‌های شغلی و سایر فاکتورهای مهم نیز باید با دقت حداکثری مورد توجه قرار گیرد تا در اجرا و عمل گروه‌های هدف را مؤثرتر مشخص کنیم و بتوانیم با منابعِ محدود در اختیار، اهداف را دنبال کنیم و به نتایج مطلوب برسیم.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ذهنیت آحاد جامعه در خصوص مسائل مختلف و ادراک عمومی از شرایط اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی پرداخت و گفت: رابطه عین و ذهن بسیار وثیق است و ما به عنوان فرد فرد اعضای جامعه، بر اساس دریافت های ذهنی خود، ذهنیت جامعه را می‌سازیم.

وی در ادامه با اشاره به یافته‌های پژوهشی معتبر از جمله پژوهش ارائه شده در این جلسه؛ ناظر بر فاصله زیاد بین واقعیات جامعه با ذهنیت مردم، گفت: باید با تلاش در جهت واقعی‌سازی ذهنیت‌ها، این فاصله زیاد را کم کنیم؛ چرا که تصویرهای ذهنی غلط به تدریج، به باور و اندیشه تبدیل می‌شود و در آن صورت، می‌تواند تبعات جبران ناپذیر داشته باشد.

وی در همین زمینه افزود: ذهنیت‌های نادرست فردی که به پنداشت‌های نادرست اجتماعی منتهی می‌شود؛ بالاترین زمینه فساد در جامعه را فراهم می‌کند؛ چرا که با این پنداشته‌ها، بسیاری از جهت‌گیری‌های نادرست و مهم تر از آن، ناهنجاری‌ها، عادی و عرفی می‌شود و در نتیجه این باورهای ذهنی غیرمطلوب که بر اساس تصورات غلط شکل گرفته است، تدریجاً به عینیت می رسد.

وزیر کشور در ادامه به اهمیت برنامه ریزی دقیق برای اطلاع رسانی عمومی و تبلیغات کاربردی در مورد نتایج پژوهش ارائه شده گفت: باید در خصوص نتایج و آمار این پژوهش، پیوست رسانه‌ای و اجرایی قوی تدوین و مصوب شود و به دستگاه‌ها ابلاغ کنیم تا در خصوص نتایج این طرح به خوبی عمل کنند.

 وی در ادامه تصریح کرد: رسانه ها می‌توانند نقش مهمی در انتشار مؤثر نتایج این پیمایش و دیگر طرح های پژوهشی عرصه اجتماعی کشور داشته باشند؛ مشروط بر آن که به صورت دقیقی نسبت به موضوع و مقدمات و مؤخرات آن آگاه شوند و بتوانند نتایج را  به درستی به مردم منتقل کنند.

 رحمانی فضلی گفت: باید برنامه‌ریزی دقیق علمی و رسانه ای در خصوص اولویت‌های تعیین شده در این طرح انجام شود که یکی از مهم‌ترین مباحث در این زمینه می تواند قاعده‌مندسازی اعلام آمارهای اجتماعی و پیشگیری از اعلام آمارهای غلط در عرصه اجتماعی کشور باشد.

وزیر کشور در این زمینه به تجربه موفق ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: با پیگیری ستاد و همکاری دستگاه قضایی، مدعیان اطلاعات در خصوص شرایط اقتصادی کشور را به ارائه مستندات خود ملزم کردیم که این امر در کاهش اظهارنظرهای غلط و نادرست بسیار موثر بود.

وزیر کشور در جلسه یکصد و سیزدهم شورای اجتماعی کشور به سطح بالای دینداری مردم و رابطه بسیار مؤثر پایبندی‌های دینی با رفتار فردی و اجتماعی به عنوان یکی از نتایج مهم پژوهش‌های ارائه شده اشاره کرد و با مرور برخی مظاهر غیردینی که منجر به برداشت‌های غلط از سطح دینداری جامعه می‌شود، گفت: نباید ملاک دینداری را فقط تظاهر بیرونی قرار دهیم؛ هرچند آنها هم خیلی مهم هستند و در مقابل رفتارهای ظاهری غیر دینی، واکنش‌های غیر مؤثر داشته باشیم.

وی در همین زمینه ادامه داد: دینداری از رهگذر دل و عقل و یا نسبتی از هر دو راه حاصل می شود اما در هر دو مسیر، بیان و عمل تأثیرگذار است و در هر صورت کلام خشن و یا عمل نامناسب، فرد را از دین و آموزه های آن دور خواهد کرد.

رحمانی فضلی در ادامه همین بحث به ریشه‌یابی بروز و رونق گرفتن مباحثی تحت عنوان عرفان‌های نوظهور و در واقع کاذب اشاره کرد و گفت: وقتی به واسطه عوامل و دلایل مختلف و از جمله برخی اشتباهات در روش‌ها و شیوه‌ها، خلأهای معنوی در جامعه ایجاد می‌شود و افراد نمی توانند عرفان ناب دینی را از جایگزین های جعلی و کاذب آن جدا کنند، گرفتار انحرافات می‌شوند.

وزیر کشور از مجموعه این بحث نتیجه گرفت: باید در حوزه دین بیشتر و البته مؤثر تر از گذشته کار کنیم و مراجع ذی‌ربط از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه باید زبان، ادبیات و راه‌های مؤثر تر نفوذ دینداری را دنبال کنند.

او در پایان انجام طرح‌های پژوهشی و پیمایش‌های علمی در عرصه آسیب‌های اجتماعی را بسیار خوب ارزیابی کرد اما خاطرنشان کرد: نتایج این طرح‌ها، نباید صرفاً در کنج کتابخانه‌ها و در آرشیوها بماند؛ چرا که در این صورت، اتلاف بیت‌المال خواهد بود. باید تلاش شود برنامه‌های عملیاتی و اجرایی بر اساس نتایج این طرح‌ها تدوین و به طور جدی دنبال شود.

انتهای پیام

دبیر: اسدی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عبدالرضا رحماني فضلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت

پژوهشگر علوم اجتماعی با برشمردن راه‌حل‌های افزایش جمعیت‌ گفت: باید ساختارها اصلاح شود؛ آسان‌کردن مادری برای مادر راه‌حل بعدی است. اگر مدعی هستیم که مادری یک شغل است آیا برای تکریم آن و حقوق و مزایای آن کاری کرده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، نخستین جلسه شورای اداری سال 1403 استان زنجان ، صبح امروز با حضور مسئولان استانی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری زنجان برگزار شد.

مهمترین دستور جلسه امروز، تبیین موضوع فرزندآوری و زنگ خطر برای کاهش جمعیت بود که محمد سلیمی دانشجوی دکترای رشته جمعیت شناسی و پژوهشگر حوزه جمعیت مهمان و سخنران این جلسه بود.

زنجان پژوهشگر علوم اجتماعی ندارد؟

محمد سلیمی پژوهشگر علوم اجتماعی و جمعیت‌شناس با اشاره به بحران جمعیتی در کشور گفت: متأسفانه، زنجان پژوهشگر علوم اجتماعی ندارد و بنده قبل از سفر به زنجان نتوانستم چند پژوهشگر برتر در این زمینه پیدا کنم؛ بنابراین وقتی پژوهشگری در این زمینه وجود ندارد، سوال بنده از مسئولان این است که تصمیمات خود را بر اساس چه داده‌ای ، اخذ می‌کنید؟

سلیمی در ادامه با اشاره به اینکه بحران جمعیت در کشور به صدا درآمده است، مطرح کرد: یکی دیگر از بحران‌ها، عدم فهم دقیق چالش جمعیت است. نتوانسته‌ایم تبیین‌های علمی برای این موضوع ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه زنجان می‌تواند خود را برای نخستین بار در کشور به عنوان استان دوستدار خانواده معرفی کند، مطرح کرد: قانون در سایر حوزه‌ها زورش نمی‌رسد کاری کند. باید در وهله نخست فرهنگ فرزندآوری را تقویت کنیم. شبکه‌های همسریابی نیازمند تقویت است و بنده به صورت علمی می‌توانم این موضوع را ثابت کنم.

ایجاد مشکلات نوپدید!

پژوهشگر علوم اجتماعی با بیان اینکه یک سری مسائل نوپدید در کشور رخ داده است، گفت: در تهران خصوصاً این مسائل نوپدید زیاد شده است. به طور مثال یک زوج در تهران که به خاطر مسائل کاری مهاجرت کرده اند، طبیعی است که هیچ فامیل و اقوامی نداشته باشند و بنابراین هیچ تمایلی برای فرزندآوری ندارند.

آسان کردن مادری برای مادر

وی راه‌حل افزایش جمعیت را اینگونه توصیف کرد و گفت: باید ساختارها اصلاح شود؛ آسان‌کردن مادری برای مادر راه‌حل بعدی است. اگر مدعی هستیم که مادری یک شغل است آیا برای تکریم آن و حقوق و مزایای آن کاری کرده‌ایم؟

سلیمی با اشاره به اینکه یکی از ضعف‌های فرزندآوری در کشور این است که هیچ برنامه‌ای برای متقاعد کردن پدر برای داشتن فرزند نداریم، گفت: به خاطر مشکلات اقتصادی یکی از موانع نخواستن فرزند، می‌تواند پدر خانواده باشد ولی گویا هیچ برنامه‌ای برای پدر یک خانواده نداریم و فقط در حوزه مادر فرهنگ‌سازی در حال انجام است.

کاهش شیب نزولی جمعیت در زنجان 

ابوالفضل رفیعی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری زنجان با اشاره به وضعیت موالید در استان گفت: نگرانی‌های بحران جمعیت جدی است و باید برای حل این بحران تلاش کنیم.

وی گفت. تا سال 98، شیب نزولی در فرزندآوری خیلی زیاد بود ولی خوشبختانه بعد از آن سال، آمار نسبتاً امیدوارکننده‌ای شاهد هستیم و شاهد کاهش شیب نزولی هستیم.

رفیعی با بیان اینکه تشکل‌های جمعیتی با مشارکت خودشان در این زمینه بیش از پیش فعال شدند، گفت: به عنوان مثال هیئت ثارالله با محوریت حاج مهدی رسولی در این زمینه بسیار فعال هستند.

وی با اشاره به یکی از اقدامات خوب استان در حوزه سلبی گفت: در زمینه جلوگیری از سقط جنین در کشور پیشتاز هستیم و اقدامات خوبی انجام داده‌ایم.

به حرف رهبری باید عمل کرد

در ادامه آیت‌الله علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان خطاب به مسئولان گفت: همه مسئولان استانی در زمینه تحقق شعار سال تلاش کنند. به حرف رهبری باید عمل کرد.

وی با بیان اینکه معاونت اقتصادی استانداری و اداره‌کل صمت و دیگر دستگاه‌های اقتصادی باید هرچه سریعتر برنامه‌های اجرایی خود را برای جهش تولید با مشارکت مردم پیاده کنند گفت: همه باید دست به دست هم بدهیم تا این شعار تحقق پیدا کند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با اشاره به عملیات وعده صادق سپاه گفت: سپاه پاسداران دل ملت را شاد کردند و در این عملیات ، دشمن را تحقیر کردیم و دست فراموش نشدنی به آن‌ها دادیم.

وی با بیان اینه بعد از عملیات وعده صادق، سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا برای نخستین بار به سپاه احضار شد، گفت: همه ما به داشتن رهبری فرزانه و حکیم افتخار می‌کنیم چرا که سبب عزت ملی برای ما شده است.

سپاه عزت ملی را برای ملت ایران به ارمغان آورد

محسن افشارچی استاندار زنجان در این جلسه ضمن تقدیر از سپاه بابت عملیات غرورآفرین سپاه گفت: سپاه عزت ملی را برای ملت ایران به ارمغان آورد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با انتشار برخی فیلم‌ها از دستاوردهای دفاعی خود سعی دارد هراس و دلهره را در نزد مردم بیندازد گفت: آن‌ها لات کوچه خلوت هستند؛ فقط آن‌ها دوست دارند از عملیات روانی استفاده کنند و بیشتر با استفاده از رسانه سر و صدا کنند. بمباران یک کشور بی‌دفاع که هنر نیست که آن‌ها چند دهه است که این کار را می‌کنند.

استاندار زنجان با تأکید بر اینکه یک مروری برای وظایف خود داشته باشیم، گفت: موضوع تخصیص زمین برای جوانی جمعیت را باید حل کنیم. راه و شهرسازی باید فعال‌تر باشد.

وی گفت: بهره‌وری موضوع آب از سوی آب منطقه‌ای باید فعال‌تر باشد. جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی هم وظایف سنگینی روی دوششان است.

افشارچی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال باید "بانک‌ها" پای کار باشند عنوان کرد: تعاون‌های کوچک روستایی و دهیاری‌ها هم باید پای کار بیایند. برخی شرکت‌های دانش‌بنیان تا 200 درصد سود می‌دهند و باید مردم سرمایه‌هایشان را به این سمت سوق دهند.

وی به موضوع مهم بهره‌وری اشاره کرد و گفت: برنامه اجرایی خود را به مرکز ارسال کردیم و جزو استان‌های برتر نیز هستیم. بهره‌روی در حوزه آب و صنعت و کشاورزی باید در اولویت قرار بگیرد‌.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • راه‌حل‌های یک پژوهشگر علوم اجتماعی برای افزایش جمعیت
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • اعلام نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار
  • نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار اعلام شد
  • رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند | دولت با گفتمان ایدئولوژیک، درکی از مشکلات ندارد
  • آزاد ارمکی: رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند
  • تاثیر هوش مصنوعی در پژوهش‌های علوم اجتماعی