Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@22:39:25 GMT

وقوع پدیده ماه گرفتگی

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۵۳۰۸۱

وقوع پدیده ماه گرفتگی

ماه گرفتگی همزمان از شمال تا جنوب آمریکا، غرب اروپا از جمله انگلیس و شمال آفریقا از ساعت 2:35 دقیقه بامداد دوشنبه به وقت گرینویچ آغاز و ساعت 7:45 دقیقه صبح پایان می یابد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، این پدیده در ایران از بامداد دوشنبه یکم بهمن شروع و به صورت نیم‌سایه (جزئی) قابل مشاهده است. لحظه ورود ماه به نیم‌سایه زمین ساعت 06 و 6 دقیقه و 30 ثانیه بامداد یکم بهمن ماه در آسمان ایران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه در تهران ساعت 7 و 13 دقیقه صبح دوشنبه غروب می کند و حدود 9 دقیقه از آغاز خسوف را می توان مشاهده کرد، زیرا پیش از گرفت کامل ماه با خورشید دیگر قابل رویت نیست.

قرار گرفتن ماه، زمین و خورشید در یک راستا پدیده خسوف یا ماه گرفتگی را رقم می زند و وقتی ماه درنزدیک‌ترین نقطه به زمین قرارمی‌گیرد و بزرگتر از اندازه معمول دیده می شود لقب 'ابرماه ' می‌گیرد. و به این دلیل ماه خونین نامیده می شود که قمرزمین را هاله قرمز رنگ فرا می‌گیرد.

خسوف کامل روز دوشنبه ساعت 2:35 دقیقه بامداد به وقت گرینویج آغاز و ساعت 7:45 دقیقه بامداد پایان می یابد اما ماه کامل قرمز رنگ در ساعت 05:12 بامداد به وقت گرینویج قابل مشاهده است.

این پدیده که موجب سرخ رنگ دیده شدن سطح ماه می شود؛ از عصر یکشنبه تا بامداد دوشنبه در آسمان مناطق عمده ای از جهان؛ از جمله کل قاره آمریکا شامل شمال و جنوب آن، انگلیس، گرینلند، ایسلند، ایرلند، نروژ، سوئد، پرتغال، فرانسه و سواحل اسپانیا قابل مشاهده است.

در انگلیس ماه درتمام مدت خسوف بالای خط افق قراردارد.

ماه گرفتگی کامل همچنین در شمال غرب فرانسه و اسپانیا، پرتقال، بخش کوچکی از غرب آفریقا، تقریبا تمامی آمریکای شمال و جنوبی ،شرق اقیانوس آرام و شمال شرقی روسیه به وضوح دیده می شود.

خسوف بعدی دو سال دیگر

تام کرس/ Tom Kerss ستاره شناس در رصدخانه سلطنتی گرینویچ نیز می گوید: خسوف کامل بعدی در فاصله طولانی تری یعنی حوالی ماه مه 2021 روی می دهد.

این خسوف در انگلیس ساعت دو و 36 دقیقه بامداد آغاز می شود و بهترین زمان برای رصد خسوف کامل ساعت 5 و 12 دقیقه صبح است زمانی که ماه کامل وارد سایه زمین می شود.

به گفته کرس، ماه بین ساعات 4 و 40 تا 6 و 45 دقیقه خسوف کامل را تجربه می کند بنابراین بیش از یک ساعت زمان برای رصد آن وجود دارد.

آخرین خسوف کلی در ماه ژوئیه 2018 (30 تیر 97) به وقوع پیوست و در بخش های زیادی از کره زمین از جمله آسیا، آفریقا، اروپا، جنوب آمریکا و ایران قابل رویت بود. همچنین دو رویداد دیگر ابرماه برای سال پیش رو میلادی پیش بینی می شود که در ماه های فوریه و مارس روی خواهند داد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه گرفتگی خسوف ماه گرفتگی کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال وقوع سیل در ۲۸ استان

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ آورده است: وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد گردوخاک و ریزش تگرگ و کاهش نسبی دما دوشنبه (۳ اردیبهشت) در جنوب اردبیل، شرق و جنوب آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، زنجان، لرستان، مرکزی، همدان، اصفهان، قم، غرب سمنان و دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران، مازندران و گیلان و سه‌شنبه (۴ اردیبهشت) دراستان‌های مرکزی، قم، شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، شمال شرق فارس، یزد، نیمه شمالی کرمان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان و دامنه و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران و گلستان پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایسنا، حاکمیت این شرایط جوی چهارشنبه (۵ اردیبهشت) در سمنان، اصفهان، یزد، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، شمال هرمزگان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی و شمال فارس، کهگیلویه و بویراحمد و دامنه و ارتفاعات استان‌های گلستان و چهارمحال و بختیاری دور از انتظار نیست.

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلو‌های تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نیست. به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفر‌های بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.

در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • سیل و آب گرفتگی در برخی نقاط استان یزد + فیلم
  • آب‌گرفتگی محورهای مواصلاتی شمال شرق اصفهان
  • وقوع سیل در کاشان/ امدادرسانی ادامه دارد
  • بارش‌های رگباری و آب‌گرفتگی در شمال و شرق استان اصفهان + عکس
  • ورود سیلاب به بخشی از شهر زرند/قطع برق و آبگرفتگی معابر
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • آماده باش کامل دستگاه‌های اداری، اجرایی و خدمت رسان در زرند
  • آتش سوزی بزرگ انبار گوگرد در شهرستان مشهد مقدس
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟
  • احتمال وقوع سیل در ۲۸ استان